[B] DNCB Centura Bucuresti

Started by Ionut, September 23, 2011, 09:28:38 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

pasa_andrei

Clip de duminica de la Pasajul Oltenita. Aticipam o revenire la traseul initial.

eNJOY!

Duta C

Prin iunie parca l-am intrebat pe un inginer la pasajul berceni cind il termina si mi-a spus ca in 2023 e planul lor!

NGC

Are doar tangential legatura cu DNCB, dar pun si aici pentru cei care nu citesc topicul de DN.

Zilele trecute a fost lansata licitatia [CN1048337] "ELABORARE STUDIU DE FEZABILITATE PENTRU LĂRGIRE DN4 ÎNTRE DRUMUL NAȚIONAL CENTURA BUCUREȘTI ȘI AUTOSTRADA A0".

Valoare estimata: 154.438,23 RON fara TVA

Durata contractului: 8 luni ("din care 7 luni Studiul de Fezabilitate inclusiv Expertiza Tehnică")

Finantare: Alte finantari

Termen depunere oferte: 29.11.2022

bekxy

Sa fie mai mult de 2 km de lărgit acolo?
Ce naiba să studieze 7 luni la bucățica aia de drum drept și plan?

Sorinus

Utilitati, stim ce haos e in zona centurii. Mai bine il fac bine si lucreaza 6 luni, decat prost si zgarma 5 ani.

TibiV

https://infrapress.ro/2022/10/21/probleme-la-pasaj-oltenitei-intarzie-furnizarea-prefabricatelor-apar-sincope-in-constructia-pasajului/

QuoteIntarzierea furnizarii prefabricatelor necesare pentru realizarea lucrarilor a generat sincope in executia Pasajului Oltenita, astfel ca reprezentantii Ministerului Transporturilor au solicitat antreprenorului revizuirea graficului de executie a lucrarilor. Amenajarea nodului rutier se face printr-un pasaj denivelat suprateran de tip sens giratoriu alungit cu relatie pe fiecare rampa de urcare si coborare cu legatura in Centura Bucuresti.
....
"Avand in vedere intarzierea furnizarii prefabricatelor necesare pentru realizarea lucrarilor, care a generat sincope in executia pasajului, am solicitat antreprenorului revizuirea graficului de executie a lucrarilor si comunicarea termenului la care poate fi dat in trafic pasajul, tinandu-se cont si de perioada de iarna care urmeaza", spune secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scriosteanu, care a fost in inspectie pe santier.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

danutzu_1069

^ Mie asta îmi suna a umor: adică eu ministerul / beneficiarul, il rog frumos pe constructor sa mai vadă cum poate sa mai tragă de timp si sa întârzie darea in circulație....

Vouă vi s-a părut ca s-a stat după prefabricate?

Ideea este ca .... la finalizarea lucrării trebuie emise si plătite (la un oarecare termen) niște facturi finale.... si cum statul are "bani gârlă".... mai amânam un pic...pentru ca .. pensii, alocații....

naivu

^Eu unul nu am vazut teancul de predale in santier si macaraua stand. Iar unde au pus predale sunt mai avansati ca la pasajul Berceni unde au toate predalele.  Asa ca da, e posibil sa fi stat dupa predale.
Comunicarea mi se pare si mie partial defectoasa, la ce ma anunti ca ai solicitat revizuirea graficului? Asta intereseaza doar sa te justifici la sef cu ce ti-ai ocupat ziua. Ori spui care e noul termen estimat, ori nu mai spui nimic!

oneLess

Cred că are legătură cu promisiunea : vă dau în circulație 4 pasaje în 2022.
Domnești se deschide circulației, ăsta nu, Berceni e și mai în urmă, iar Cernica nici nu a fost început!
Eu am vrut dar atât s-a putut! A, a zis ceva și de A0 Sud complet. Aici Aktor poate dar nu vrea!

VladVulpe

Totusi, il credea cineva pe dl Irinel cand spunea ca inaugureaza pasajele in 2022 desi realitatea din teren demonstra contrariul? Despre santierul dn2-a2 dl Irinel n-a facut nici o informare timp de 2 ani..s-a fotgrafiat pe santierele de la Mogosoaia si Domnesti si cam atat in mandatul sau

dr4qul4

isi facea cineva sperante pt a fi gata anul acesta? Eu nu le vad deschise circulatiei (si sus si 2x2 pe jos) mai devreme de 1 Aprilie. Iar refacerea suprafetelor va mai dura inca 3 luni.
Dar sa zicem mersi ca nu au avut soarta pasajului Domnesti, care a fost inceput cu vreo 3-4 ani inainte si se termina cu 4 luni mai devreme.
Bine, cel de la Cernica are aceeasi soarta (sau mai crunta)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

ultras_30

La Olteniței predale au apărut in șantier atunci când au avut nevoie de ele,sa fim serioși la sfârșit de Iulie încă mai sudau la tablierul metalic,tot timpul au avut putini muncitori in șantier ,nu poți sa dai vina pe lipsa de predale când cu 1 luna înainteze de termenul de predare nu ai terminat nici tablierul metalic ,sa-l citez pe Irinel "la sfârșit de 2022 vom circula pe 1 din cele 4 pasaje "

Skynick

Oltenitei si Berceni nu sunt chiar asa intarziate. Inca doua luni de munca dupa noiembrie si erau gata. Mi se pare una dintre promisiunile cele mai decente ale politicienilor. La limita.
Oricum, bine ca vor fi gata in primavara. La Cernica e alta discutie. In toamna poate.

carutasul

La Domnești, dacă ar fi musai, s-ar putea circula de mâine. În condiții de șantier, e drept, dar mult mai bine ca acum. Astelalte două eu zic că sunt cam cu o lună - o lună jumătate în urmă ( nu pun la socoteală și lărgirea dintre ele), deci până la urmă dacă s-ar cere și nu ninge în noiembrie eu zic că s-ar putea prioritiza niște direcții pe care să se poată circula, de exemplu să se meargă pe deasupra pe ieșirea/intrarea din oraș și restul direcțiilor ca înainte. Tot ar fi un progres. Dar depinde și de vreme, în definitiv dacă ar fi ca anul trecut ar putea asfalta și în ianuarie... Până la urmă o deschidere anticipată ar avea sens tocmai dacă nu se va putea lucra în ianuarie, că ar mai "salva" niște luni de chin; dacă se poate lucra, să lucreze până termină și gata :)

naivu

^cu o mobilizare+organizare a la UMB pasajele Berceni si Oltenitei ar fi intradevar gata in 1-1,5luni, dar nu prea am vazut acea mobilizare. Parerea mea e ca ii prinde Craciunul iar dupa aceea, chiar daca nu va mai ramane prea mult de facut, se va intinde, pe motive meteo, pana spre 1 mai. Dar mi-ar placea sa ai dreptate!