[B] DNCB Centura Bucuresti

Started by Ionut, September 23, 2011, 09:28:38 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

carutasul

Nu prea cred că va ieși cineva de pe centură, mai degrabă va fi trafic de pe Dn6 către Giurgiu sau Constanța. Eu chiar plănuiesc să fac un drum la mare când s-o termina segmentul turcilor, ies din casă și mă opresc la Constanța :) Nu e chiar un trafic mic, dar bineînțeles nu "de autostradă".

oneLess

^^ După cum formulezi pare că ești convins că sigur nu se va termina A0SL3 în timpul vieți tale !  :-[

Fred

Quote from: dr4qul4 on October 16, 2022, 03:16:49 PMIn conditiile astea, cand vor termina si turcii pe A0, credeti ca va exista trafic care sa mearga pe A0?
Da, cel putin intre A2 si Jilava (DN5). Am mers duminica trecuta pe centura de sud, chiar daca era fluent drumul nu e marcat, asfaltul e plin de sleauri si in general prost si am dat si de un accident serios cu masini care circulau in sensuri opuse - astea sunt periculoase. Din cauza asta as merge pe A0 pe bucata respectiva, iar de la A1 la Bragadiru as lua-o prin Domnesti, cu riscul de a prinde bariera, macar asfaltul e bun si e marcat si iluminat. Asta inseamna ca intre A1 si A2 as folosi A0 de la Bragadiru la A2, dar daca as veni pe DNCB nu as intra prin Bragadiru, as ramane pe centura pana la Jilava.

Pentru cei care locuiesc in Bucuresti si au de mers in partea opusa a orasului autostrada e o optiune doar daca e completa, fluenta si accesibila, adica atunci cand exista radiale sau daca locuiesti langa unul din nodurile initiale. De obicei Waze ma trimite prin oras dupa ora 8-9 seara daca am de traversat orasul pe un diametru, distanta e mult mai mica si timpul un pic mai scurt, chiar si daca o bucata de centura ar fi cea dintre Otopeni si Pipera cu separatoare si fara treceri de pietoni: per total nu e suficienta, daca ai de mers mai departe spre Mogosoaia-Chitila cu trecerile de pietoni si giratoriile alea idioate, Waze te baga in oras. Dupa Chitila drumul e destul de prost pana la A1, chiar daca sunt 2 benzi pe sens viteza medie de deplasare e relativ mica, iar intersectiile de la Chiajna si A1 sunt un impediment in trafic care nu va fi rezolvat. Asta inseamna ca si cu A0 sud complet terminat e interesant doar daca ai de mers o sectiune mare intre A1 si A2, daca treci de ele si trebuie sa mergi pe DNCB nu prea ai de ce sa mai ocolesti pe A0. Ex: Otopeni-Giurgiu, Chitila-Berceni, Bragadiru-Afumati, nu ai de ce sa mergi pe A0 pana cand nu e gata si A0 nord sau macar sectoarele care sa fie in drum, doar A0 sud nu ajuta.

alexandru_m

@dr4qul4

Mai sunt 3 intersectii pe DNCB sud in afara de Bragadiru.

Pe toate 3 centura are prioritate, dar probabil ca vor fi fortari si cozi sau accidente acolo.

In ordine, de la DN4 la A2, mai sunt DC13, (Popesti Leordeni), DJ 301A (Glina) si intersectia cu Splaiul. Plus alte accese mai mici.

hefaistos

Nu are rost sa ne contrazicem. Oricum in 2023 vom avea o multime de deschideri in jumatatea de sud a Bucurestiului, unele dintre ele redundante ca efect: 3 pasaje pe DNCB, partial A0 in paralel si (de ce nu, are si el o influenta) pasajul Metalurgiei. O sa vedem cum se va reaseza traficul, independent de opiniile noastre. 
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

shift2rail

Care sunt cele 3 pasaje pe dncb care se vor inaugura in 2023?

GIV

Quote from: dr4qul4 on October 16, 2022, 03:16:49 PMcand vor termina si turcii pe A0, credeti ca va exista trafic care sa mearga pe A0?

@dr4qul4 eu nu cred ca ai intrebat asa ceva. in primul rand traficul se va imparti unii vor circula pe a, altii pe centura. apoi ma gandesc ca cei care vin pe a2 dinspre constanta vor continua tot pe a. apoi depinde si cum waze si google maps vor ruta. in plus de asta, la cati km de a ducem lipsa si de cand ii asteptam eu sunt sigur ca va fi trafic pe a0. eu cred ca inca nu suntem constienti de confortul oferit de o autostrada si mai presus de asta de nivelul de siguranta in trafic oferit de aceasta categorie de drum

dr4qul4

ma refeream strict la traficul A2-A1. Ca tot pe A0 o vor lua si cei care vin de pe A1 si merg la Giurgiu. Adauga bragadiru, dar scapa de Jilava.
O fi autostrada mai confortabila si mai sigura, dar trecerile de pietoni din Bragadiru compenseaza la capitolul asta.
Eu abia astept sa vad ce va zice waze-ul. Cred ca va fi la limita.
DNCB va avea si avantajul ca va fi gata mai repde cu cel putin 8-9 luni
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

adix

Sa traiasca!!
Am o filmare calda de la pasajul in conservare: Cernica!
O zi excelenta va doresc!

mirceaeliade

O mica intrebare care nu stiu daca s-a raspuns deja: ce e cu stalpul abandonat de pe banda 1 de pe DNCB sud cum treci de nodul cu A1?  E in plan sa fie inclus in vreun viitor DR? Si chiar daca da, nu e chiar nimeni sa dea cu vopsea mai in contrasens ca se poata sa treaca si in sensul de nord 2 masini in acelasi timp fara sa fie risc de tamponare?  pe contrasens e loc sa se miste/stramteze cu 1m benzile

https://www.google.com/maps/@44.4378745,25.966829,3a,75y,345.64h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1sT55cdY-om_kLh87kT9S__w!2e0!7i16384!8i8192

hefaistos

Nu sunt sigur, dar cred ca trebuia sa fie o trecere pietonala.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

VladVulpe

S-a vrut a fi o pasarela pietonala..au lucrat in toamna anului trecut si apoi au abandonat lucrarea.

adix

Sa traiasca!
Pasajul Berceni baieti!
O zi frumoasa!!

TibiV

@adix, aka @Alberto Costea,

foarte buna filmarea - si promitatoare. :cheers:

Nu va fi gata anul asta, dar sunt sperante mari pentru primavara lui 2023...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

ultras_30

La pasaj Olteniței s-a revenit la traseul normal , centura merge înainte și are semnul stop , pe direcțiile buc-Olteniței,Olteniței -buc se ocolesc rampele pasajului