[B] DNCB Centura Bucuresti

Started by Ionut, September 23, 2011, 09:28:38 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

survola

La ora actuală traficul se blochează efectiv în linia de cale ferată, adică nu se poate trece cu viteză peste ea.
Deci pasaj peste linie tot trebuia făcut.
Că se putea alege să se facă alte bretele la sol, probabil se putea, mai ales spre localitățile din afara centurii, însă nu știu cum am fi stat cu costul exproprierilor.

Fred

Quote from: SUHOI on June 15, 2022, 04:29:56 PMtoate aceste giratii (ovale, rotunde, "burtoase", etc.) de pe DNCB nu au o singura banda pe sens de giratie. [...] in giratie deci vom avea cel putin 2 benzi. Asa ca fiecare pe banda lui: traficul greu se "tine" de banda "dedicata" lui, iar autoturismele (chiar vitezisti ca mine) au "cale libera" pe cealalta banda!
Gresit, giratoriile cu 2 benzi nu au capacitate de 2 benzi, in special din cauza faptului ca nu sunt marcate corespunzatori ca turbogiratii. Cu marcajul actual banda interioara e utilizabila doar pentru a te invarti la infinit in giratoriu, iesirea se poate face regulamentar doar de pe banda 1 pentru ca directia "inainte" e giratoriul si orice iesire e viraj la dreapta, nu se poate face de pe banda 2 regulamentar si in siguranta pentru ca vehicolele de pe banda 1 pot continua sa mearga in giratoriu. Chiar si la giratoriul alungit de la nord de A1 unde se putea marca banda 1 ca banda directa inainte nu e facut asa ceva si am vazut de multe ori cate un camion care pe banda 1 a facut stanga, in timp ce o masina incerca sa mearga inainte. Camionul circula regulamentar, conform marcajului.

Problema e si mai grava daca giratoriile suspendate vor fi folosite de biciclisti. Acum e aproape sinucidere sa mergi cu bicicleta pe DNCB si sa intri intr-un giratoriu pentru ca esti obligat sa mergi in marginea benzii din dreapta si daca nu iesi pe prima iesire din giratoriu masinile care vor sa iasa dau peste tine. Cand se va inchide accesul la sol peste calea ferata, precum va fi la Domnesti, nu va exista alta cale pentru biciclisti si sunt unii care merg pe directia Bucuresti-Domnesti sau invers si o sa aibe mari probleme sus, pe giratoriu. Am vazut personal masini care au dat peste biciclisti la sol, in intersectie normala in cruce unde masinile aveau deja viteza mica pentru ca au semn de cedeaza trecerea, pe giratoriu vor circula cu viteza mult mai mare decat 10-20 km/h.

Sorinus

Pe mine ma apuca spumele pe DN7-A1. Trebuie doar sa puna uzura, sa marcheze si sa puna cateva semne cu localitatile, asta e treaba de SDN, nu de licitatie noua.

VladVulpe

Groaznic de slaba mobilizarea TS pe dn2-A2 ..a trecut o luna de zile de cand dl secretar promitea sa ii miste..si in continuare nimic . Reziliera este singura solutie

alext

sens giratoriu #Berceni

Cu o saptamana si ceva in urma am apucat sa vad "cercul" metalic in bataia soarelui: se mi vedeau locuri unde nu era cordon de sudura intre segmentele cercului. Am numarat cel putin 3 "dungi de lumina" din "mersul calului", in afara zonei unde erau "cuiburile de cioara". Imi imaginez ca au terminat pana acum (n-am mai avut timp azi sa observ daca mai erau cuiburile acolo).

Pe de alta parte, am trecut azi pe segmentul Berceni-DN5 si am vazut ca lucreaza si pe ultima bucata de DNCB ramasa pentru largirea la 4 benzi: au sapat cca. 2m adancime si au inceput sa puna umplutura.

Pe segmentul deja largit am observat ca au inceput sa apara pe marginea drumului (sens DN5 -> Berceni) denivelari. Inca nu sunt gropi. Sper ca sunt doar tasari si ca nu va fi nevoie de lucrari mai ample.

adix

Salut baieti!
Las si eu aici o filmare de la Pasajul Berceni!

Constat cu mirare ca ultima postare de la Pasajul Oltenitei a fost stearsa....dar o republic.
Sanatate!!

adix

Si Pasajul Oltenitei care a fost sters intentionat...daca deranjez vreun zburator cu drona, imi poate scrie in comentarii.

adix

Sa traiasca!

Iata imagini cu cel mai intarziat pasaj de pe DNCB: Cernica.
Bafta!

carutasul

E o filmare pe yt cu bretelele de la Bragadiru, @pasa_andrei, nu e tot a ta să o pui aici?

minisoferul

In aceasta dimineata a fost deschis traficul pe breteaua DNCB - DN6 zona Bragadiru. Pe DNCB a fost realizat un sens giratoriu provizoriu.

Din prezentarea de astazi de dimineata a domnului SS Scriosteanu, marti se va semna constactul pentru largirea DNCB intre A1 si DN5.

carutasul

Deja au deschis? Aseară era sensul "din bidoane" construit dar nu erau marcajele...

sm33

Am "inaugurat" si eu astazi breteaua. La prima vedere, poate si datorita noului giratoriu, se formase coada pe centura cam de la Atifco. Sper sa fie doar o aglomerare pana se invata noua configuratie. asteptam Domnestiul !

mirceaeliade

stie careva care e planul cu pilonul de pe dreapta cum mergi spre Nord de dupa intersectia DNCB cu E81?  banda intai se ingusteaza la 1.5 exact dupa ce drumul se largeste la 2 benzi.  e vorba de un pasaj abandonat? de ce s-a facut exact in drum si nu un metru mai spre calea ferata?

>Compania de Drumuri semnează cu Asocierea Rizzani -Mavgo Holding contractul pentru modernizarea Centurii București Sud, tronsonul cuprins între Chiajna (Autostrada A 1) și intersecția de la Jilava ( DN 5), a anunțat marți, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu. Oficialul a anunțat semnarea acestui contract foarte important pentru marți, 5 iulie cu ocazia deschiderii unui drum de legătură la Bragadiru, o bretea între Centura București și DN 6 (București-Alexandria).   Contractul de peste 500 de milioane lei prevede lărgirea Centurii la 4 benzi și pasaje subterane la Bragadiru și Măgurele. CNSC a respins în aprilie contestația Alsim Alarko, o plângere formulată mai ales în legătură cu valoarea lucrărilor.

cam ciudat ca se face subteran la Magurele cand acolo e pasaj deja de vreo zece ani

https://economedia.ro/centura-bucuresti-trece-in-subteran-cnair-semneaza-cu-rizzani-contractul-pentru-modernizarea-tronsonului-a-1-jilava-centura-bucuresti-sud-ce-probleme-are-contractul-de-peste-500-de-milioane-lei.html

TibiV

Quote from: carutasul on June 29, 2022, 07:45:06 AME o filmare pe yt cu bretelele de la Bragadiru, @pasa_andrei, nu e tot a ta să o pui aici?

O pun eu, este filmata pe 27 iunie:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

carutasul

Da, sub pod se văd bidoanele care ieri erau pe poziție, încercuind "pata" neasfaltată.
Dacă ziceți că azi s-a deschis poate trec eu mâine când mă duc la un client, fac un ocol ca să iau filmarea din dashcam. Dacă nu apare vreo urgență :) Dar nu mă supăr dacă face altcineva gestul ăsta înainte.