[B] DNCB Centura Bucuresti

Started by Ionut, September 23, 2011, 09:28:38 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Sorinus

La intersectia DNCB cu A1 si la giratoriul de la Chitila s-au construit niste piloni, fix langa calea de rulare. Oare vor sa faca niste pasarele? Nu e loc de pasaj auto, si pare ingust locul. Pe de alta parte, nu exist trotuare pe partea cu calea ferata, deci pasarelele unde duc?

TVlad

Cred ca vor sa puna la dispozitia pietonilor o cale mai sigura pentru a traversa. Urmeaza sa construiasca si niscaiva trotuare sau poate chiar peroane pentru trenul metropolitan al lui Nicusor.

Xed

Se pare ca intr-un final domnul Irinel Ionel Scriosteanu, secretar de stat, vorbeste despre situatia jalnica de pe DN2-A2  :o
Am sa adaug doar cateva fotografii de la postare sa, pe restul le gasiti pe FB: https://www.facebook.com/IrinelScriosteanu/posts/543948757116985

Citind postarea, ai impresia ca abia acum a descoperit acest santier de pe DNCB. :lol:

Quote𝗦𝗶𝘁𝘂𝗮𝘁𝗶𝗲 𝗱𝗶𝗳𝗶𝗰𝗶𝗹𝗮 𝗽𝗲 𝘀𝗮𝗻𝘁𝗶𝗲𝗿𝘂𝗹 𝗖𝗲𝗻𝘁𝘂𝗿𝗶𝗶 𝗕𝘂𝗰𝘂𝗿𝗲𝘀𝘁𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶, 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗗𝗡𝟮 𝘀𝗶 𝗔𝟮
Ne-am confruntat cu o situație riscantă, în timpul executării lucrărilor, pe șantierul Centurii Bucureștiului, între DN2 și A2, unde a fost găsită muniție din cele două războaie mondiale. Au fost chemate imediat echipajele Poliției Române și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, pentru preluarea și neutralizarea muniției de război.
Execuția lucrărilor a fost îngreunată și de demolarea construcțiilor existente pe culoarul de expropriere de pe Centura Bucureștiului, de procesul de relocare a utilităților, a comunicațiilor și a rețelelor de gaz și electrice, dar și din cauza infrastructurii CFR existentă pe acest tronson.
O altă cauză importantă a întârzierilor este slaba mobilizare a antreprenorului, care nu a găsit soluții de pregătire a șantierului, în condițiile care să permită o evoluție bună a lucrărilor.
În acest moment se execută lucrări de terasamente, rigole carosabile, relocarea fibrei optice, apă și canal, lucrări de demolare a construcțiilor existente pe coridorul expropriat, descărcări arheologice și deblocarea suprafețelor expropriate.
În prezent, stadiul lucrărilor la acest proiect este de 17,2%.
❗️Este o prioritate recuperarea timpului pierdut❗️
I-am solicitat antreprenorului să prezinte un plan de mobilizare de oameni, resurse și utilaje, în așa fel încât și acest șantier să intre într-un ritm bun de execuție a lucrărilor.
I-am avertizat atât pe constructor, respectiv compania italiană Tirrena Scavi SpA, cât și pe responsabilii de proiect că voi monitoriza îndeaproape lucrările pe acest șantier și că voi solicita sancționarea oricărei noi întârzieri.
Cel puțin odată pe lună, voi comunica stadiul lucrărilor, pentru ca oamenii să fie informați în timp real.

bekxy

Cel puțin am înțeles de ce nu lucrează italienii. Sunt speriați de bombe, dom'le!

MCI

Pai santierul ala e o adevarata bomba!!

VladVulpe

Pot sa pariez ca a fost prima si ultima vizita a dlui secretar de stat pe acest santier..

pasa_andrei

Pasajul Oltenita - Termen ratat de finalizare.

Cel mai in urma pasaj dintre cele 3 de pe Centura de Sud are termen de finalizare August 2022, este destul de evident ca nu vor termina lucrarile in acest termen.

Cu toate ca au cel mai mult spatiu de lucru, intersectia dintre centura si DN4 fiind inchisa de cel putin 3 luni , constructorul nu a reusit sa monteze toata structura metalica pe pozitii.

Va las clipul mai jos!

Multumesc,

ultras_30

intersectia la dn 4 cu centura este inchisa de la inceputul lui decembrie

Cristi N

Exista vreo informatie legata de ce lucrari se executa in zona nodului A3 cu DNCB?

Pe terenul unde au fost depozitate grinzile sunt mai multe utilaje si a fost decopertat stratul vegetal, pare ca vor sa faca 2 benzi pentru relatia DNCB -> A3 Bucuresti.

cosminn

Se lucrează și la un rond pe breteaua de ieșire din A3 direct în DNCB care să permită acces direct depozitului care este în construcție lângă fort Ștefănești.Se dublează și ieșire din DNCB spre A3 și am văzut mașini care par să se pregătească de treabă și la ieșirea dinspre A3 spre DNCB (unde e extrem de necesară încă o bandă).

În dimineața aceasta cărau borduri pentru noul rond.

Sorinus

In alta ordine de idei, ce-i asa mare sfaraiala sa termine DN7-A1? Trebuie doar uzura si niscaiva indicatoare, in rest e relativ gata. De ce trebuie iar licitatie?

panzer

Quote from: panzer on May 09, 2022, 02:52:28 PMImi amintesc ca [pasajul vechi] de la Chitila statea sa cada si ca inca mai este o portiune ne-consolidata. Tot la Chitila mai este o bretea care sta intr-o expropriere. Nici un cuvant pe nicaieri de 2 ani.

Merg zilele trecute pe DN7-A1 si imi aduc aminte ca sunt 4-5 ani de cand nu se pune stratul de uzura. Nici macar eu nu imi amintesc cate ori s-a promis.
Ma citez singur. :(

Acum ca stau bine sa ma gandesc, nu vad rostul sa te mai apuci acum de bucata asta. Ce a mai ramas de facut ar trebui integrat cu ce concluzii va aduce studiul de "imbunatatire" pe nord (ala facut de 2 firme cu 3 angajati) si facuta o singura licitatie.

Tronsonul de pod ne-consolidat poate fi atribuit oricum mai usor, poate chiar direct la noile plafoane.

alext

Sensul giratoriu #Berceni:

Azi am vazut ca au mutat "cuiburile" de sudura pe cerc.
Erau si 2 nacele carea aveau agatate de ele motogeneratoarele pentru sudura.

TibiV

Un adevarat "salt inainte" la grinzile metalice de la pasajul Oltenitei.
Filmare din 28 mai de la Ionut Ivasca. Posibil ca astazi inelul/ovalul sa fie inchis...

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

TibiV

Pasajul Berceni, 26 mai, de la Ionut Ivasca:

Mama proștilor este mereu gravidă... :)