[B] Pasajul Nicolae Grigorescu-Splai-Iuliu Hateganu

Started by Ionut, September 22, 2011, 07:38:45 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

alecu26

pacat ca si atunci când se putea face o solutie eleganta...mai moderna, se merge pe deschideri compatibile cu grinzile prefabricate din beton.

OK...nu trebuie neaparat pod hobanat sau in arc, dar sunt atatea, atatea alte solutii....:). Au macelarit pur si simplu Dambovita acolo atat in perioada de executie cat si pe viitor.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

Goldmund

alecu26
la asa ceva te-ai gandit?
http://www.spanien-newsletter.de/fileadmin/user_upload/ausgabe-2008-juni/062se-sevilla-puente-de-la-barqueta-4100253a.jpg
http://www.wna-helmstedt.wsv.de/wir_ueber_uns/Fachstelle_Bruecken/BrueckenMLK/images/br469.jpg

Ai dreptate totala insa si cei care asteata in sfarsit o legatura intre maluri se multumesc cu ce primesc. E adevarat, e un mare pericol, mai ales cand te gandesti cum se cumstruiesc podurile viitorului la Seul sau Londra...
http://www.whudat.de/brucken-der-zukunft-paik-nam-june-media-bridge-in-seoul-bilder/

alecu26

nu neaparat...dar cum s-a facut un arc in cerc la Grozavesti, unul la Mihai Bravu...nu stiu de ce nu a mers si aici exact aceasi chestie. Sau daca se vroia mai mic de 110(sau cat or fi cele doua) se puteau gasi si alte solutii pentru o deschidere de 60-70-80 metri. Dar noi nu....grinzi de beton de 35 de metri (sau cat or fi acolo).

Si ne mai intrebam de ce ne e frica de tunele....sau de ce reabilitarile de DN din anii 90, 2000 au fost facute cu atat lipsa de viziune.
Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

dr4qul4

@rocklee, desi suntem tot in Bucuresti, pana la podul ciurel facem o ora (dus-intors)  :(
Mai mult decat atat, circulatia in zona este complet aiurea. Nu poti ajunge pe Splai deoarece te trimite pe la piata Crangasi si acolo e haos.
Dar vom ajunge si pe acolo, imediat ce vom avea ce fotografia.

Eu nici aici nu am mai fost (desi fac 10 min maxim), deoarece nu au avut cine stie ce progres. Astept sa ridice pilele si pe malul stang, sa vedem si noi grinzile peste Dambovita (eu tot sper ca nu vor fi identice, deoarece si distanta pare mai mare).
Sau sa avanseze cu lucrarile inspre Vitan-Barzesti..

Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

sim5blue

...și o imagine panoramică de ieri seară... (13.05.2015/19:30)

TibiV

Poze de azi, 24 mai 2015.
In sfarsit, sensul Piata Titan-Pasaj NG este gata!

Acum se pot apuca (daca vor...) de sensul celalalt...

Intersectia cu calea ferata

Spre Piata Titan.

Si lucrari noi - se pregatesc sa ongroape niste conducte -  de apa rece se pare...

Capatul grinzilor dinspre Pta Titan

Utilajele care lucreaza (nu si astazi...) la pilotii de pe malul drept.

La grinzile de pe malul drept nu sunt mari progrese...

Parca (?!...) ceva mai bine pe malul stang...

S-a cam terminat de armat capetele de grinzi dintre cele doua deschideri...

Evident, nu si capetele dinspre Dambovita...

Si 14 grinzi care asteapta cuminti pe mal..

Cam atat pentru saptamana aceasta...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

danutzu_1069

Alea 14 grinzi sunt pentru cele doua poduri de la sol.
Curios cum  o sa le ... lanseze peste garla.

TibiV

dr4qul4

Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

danutzu_1069

Nu. Stiu ce inseamna macara si cum se lucreaza cu asa ceva. (nu intru in detalii)
Estimez o macara de 200t, pe malul stang, circulatia pe splai deviata, etc. E suficent loc pentru calarea macaralei aproape de culee.

TibiV

dr4qul4

@TibiV, cand pui si aici pozele proaspete de pe m usor?  8)

TibiV

La pescuit langa pasaj, duminica 31 mai 2015...

Malul drept

Au aparut din pamant pilotii forati in amonte...

In aval inca nu se vede nimic spectaculos...

Grinzile de pe malul drept...

Si materiale pregatite

TibiV

Inapoi pe malul stang, unde merg in jos (in aval) si trec pe sub pasaj...

Imbinarea grinzilor pe pila mijlocie, vazuta de dedesubt"

Pasajul de pe malul stang vazut dinspre DNCB

Aici au aparut grinzi proaspete, 15 bucati, iar primele 3 sau 4 din plan apropait se vede ca sunt nou-noute - au armatura curata, fara pic de rugina, spre deosebire de celelalte...

Cred ca au inceput ceva si la viitorul trotuar de pe pasaj (daca va avea trotuar...)

TibiV

Malul drept vazut de pe malul stang, din aval de pasaj

Pe sub pasaj

Si inapoi la locul "traditional" de facut poze.