[B] Drumul Valea Larga

Started by MishuRO, April 21, 2024, 02:17:41 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TibiV

@AlinAlecu are și el cont aici, dar postează rar...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

lone_wolf32

La VLxPG tocmai ceam văzut o mare brazda făcută de un tir pe spațiu verde
Se pare ca nu sunt destul de largi colturile acolo... Am vazut și alte vehicule nu foarte mari ca se chinuie... Trebuie sa iasă larg în intersecție ca să facă virajul

lone_wolf32

Nici un progres la bucata care a ramas neterminata dinspre Timisoara.
Mai au treaba cu tevile acolo?

AdrianB1

Da, mai au treaba cu tevile si nu, nu e nici un progres.

https://forum.peundemerg.ro/index.php?msg=468525 - e mentionat faptul ca sunt tevi de termoficare si nu se poate lucra la ele atata timp cat e sezonul rece si prin tevile alea se incalzeste o buna bucata din oras. Si in anuntul primarului spune clar ca au primit aprobarea sa lucreze la tevi mult prea tarziu ca sa o poata face pana s-a dat drumul la termoficare, deci o sa continue la primavara, probabil prin aprilie cand se inchide termoficarea si se pot taia tevile ca sa le relocheze in subteran.

stef04

Drumul asta a devenit un cosmar pentru locuitorii din zona. A creat dopuri de circulatie la intersectia bd Timisoara cu strada valea Cascadelor, care nu erau inainte de aparitia Drumului, si a mutat traficul din Prelungirea Ghencea pe micile alei din cartierul Brancusi. Stau in zona si va spun ca e infernal cateodata. La inceputul lui decembrie, am facut 30 de minute de la parcul Brancusi pana la strada Valea Oltului, pe aleea Masa Tacerii, care are 300 de metri. Cred ca a fost in ziua aia cea mai aglomerata alee din tara. Pe Valea Furcii nici nu mai poti circula dimineata. Cineva sa-i spuna lui dom primare Ciucu ca marea realizare nu e buna pentru sectorul 4, e buna pentru Bragadiru si Domnesti.

AdrianB1

E temporar blocaj la intersectia cu Timisoara din cauza bucatii inchise si o sa mai fie o vreme din cauza calitatii drumului prin toata intersectia, se trece foarte incet cand se face semaforul verde cam in orice directie, mai ales dinspre Timisoara spre CET sau spre Valea Larga. Dar astea sunt rezolvabile, o sa vedem la primavara cand se deschide sensul spre Timisoara. Pana atunci e atat de rau ca stau la 3-4 semafoare si cu motocicleta si vad masini care intra prin santier, la limita.

Si mai e cateodata aglomerat spre Prelungirea Ghencea, probabil pana se face largirea de la Maracineni spre pasajul Domnesti, ca dupa aceea strada ar avea capacitate in directia aia ca sa elibereze Prelungirea de pe la Paduretu spre vest. Cartierul Latin e marele blocaj pe Prelungirea Ghencea, restul sunt secundare, bucata aia ar putea face minuni.

Pe Valea Furcii nu e mai rau ca inainte, e chiar lejer traficul. Valea Ursului e mult mai putin circulata. Probabil din cauza ca traficul spre Prelungire e blocat la Valea Argesului vad multe masini care fac dreapta pe Valea Oltului si intra pe stradute spre Valea Larga (sau prin parcarea de la Lidl, seara e trafic intens pe-acolo) si o parte din cei care vin de pe Timisoara sunt bagati de Waze pe stradute. Eu vin spre casa de pe Timisoara intotdeauna pe Valea Larga si nu am intampinat vreodata probleme deosebite (am stat la 2 semafoare de vreo 2 ori din cauza soferilor care nu ar trebui sa aibe permis pentru ca nu sunt capabili sa conduca), dar traficul in zona e per total mai bun, nu mai prost decat inainte si va fi si mai bun peste ~ 1 an.

lone_wolf32

Probleme reale pe care le-am vazut eu.
La VLxPG toti trebuie sa stea dupa aia care fac stanga... banda aia de stanga e mult prea mica si mereu pune dop
La ambele capete ale VL vehiculele mari au mari probleme sa se combine... profilul intersectiilor nu e facut pentru ei

stef04

@AdrianB1 Ceea ce spui confirma, nu infirma, ceea ce spun eu: tu, care doar tranzitezi zona, esti incantat. Pentru tine traficul e minunat, e mult mai bine.
Eu, care locuiesc acolo, sunt afectat de traficul de la orele de varf, cand tu treci pe la mine ca sa te duci la tine acasa. Nu stiu cum sa ma exprim mai clar de atat.
Ce vreau sa subliniez eu este ca Valea Larga duce acum traficul din sosele mari pe alei, in loc sa duca traficul din bd Timisoara in Prelungirea Ghencea si invers.
Sunt cel putin 10 blocuri care sunt fizic pe Valea Larga, dar nu au acces auto pe Valea Larga. Sunt 4 blocuri pe Valea Larga (Quarto Residence) care nu au nici acces pietonal pe Valea Larga. Adica omu iese din blocul de pe Valea Larga si are gard intre el si Valea Larga, fara poarta. Tot traficul este dirijat spre Valea Oltului de arhitectura cartierului. Probabil ca de aia e trafic bun pe Valea Larga, ca nu colecteaza trafic local, e doar drum de tranzit intre Bragadiru si diverse zone din Bucuresti.

TVlad

Ma intreb cine o fi autorizat blocurile alea fara iesire in (viitorul) pe atunci Drum Valea Larga. Am o vaga banuiala ca tot maestrul Ciucu sau unul din ilustrii lui predecesori.

AdrianB1

@stef04, ai inteles pe dos. No comment.

@TVlad, blocurile alea sunt construite de ani de zile, de cand Valea Larga era doar un concept fara proiect. In ultimii 25 de ani am vazut atatea PUZ-uri pentru zona asta si atatea modificari, incat desenele alea nu valoareaza mai mult decat niste desene pe asfalt, poate sunt valide pana la prima ploaie. Cand m-am mutat aici intersectia intre Valea Larga si Prelungirea Ghencea inca aparea ca giratoriu de intrare pe autostrada Bucuresti-Craiova, iar pe tot campul erau 3 case construite, inca nu era tras curent electric si nici gaz.

Ca sa aibe acces in Valea Larga, trebuie sa aibe limita de proprietate la Valea Larga, altfel nu poti cere drum de servitute peste terenul altcuiva cand ai deja acces la strada pe partea cealalta. Din planurile topo, blocurile sunt separate de Valea Larga de un lot care nu stiu ce reprezinta, dar e separat de blocuri. Accesul oficial e cel existent, adresa e pe Cumintenia Pamantului. Si nu exista nici vreo alee amenajata dinspre blocuri spre Valea Larga, ca sa fi avut primaria ce sa lege.

Poza facuta de mine in 2001, Valea Furcii de la intersectia cu Valea Larga. Casa in constructie e la Furcii 134, in dreapta e 137.