Economia Romaniei: discutii, proiecte, conexiuni cu infrastructura

Started by Ionut, April 18, 2015, 09:00:58 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

dr4qul4

 :lol: Pai astia de la privat o sa prindem 2-3 pensii.  :lol:
In schimb, pensionarii din cele 3 ministere speciale, dupa pensionare isi cauta ceva "light" de munca. De obicei in acelasi domeniu, dar pozitii cu efort minim. Ar fi si greu sa fie stresati, ca in cel mai rau caz, raman cu pensia si cu mult timp liber.
Alesilor ar trebui sa li se adauge anii in care indeplinesc functii publice, la fel ca la orice loc de munca. Ca nici ei nu sunt mai speciali.
Cel mai rau este cand cineva dintr-un minister "special" se pensioneaza la 50 de ani, si apoi ajunge parlamentar/primar/consilier si primeste si pensie si salariu, iar dupa ce termina mandatul....primeste si o pensie speciala pe langa cealalta pensie.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Io

^ De la Marele Caragiale citire " pai sa plateasca statul ca de-aia-i stat" explica mai tot, inclusiv ca oameni in plina putere ies la pensie la cincizeci si ceva de ani sau ca nu stiu ce patura de diriguitori vremelnici isi acorda pensii speciale. Sau cum se zicea antart "binemerita de la patrie", tradus azi isi baga miinile pina la coate in buzunarele altora cu indemn direct de la legiuitor.
Iar daca cumva ii explici cuiva ca pensia lui de azi e platita nu de el ci de tine si de altii ca tine si nu de un ceva stat (numi-se-va el Romania) pierzi vremea.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

dr4qul4

Mai tragic mi se pare ca, in toate declaratiile, sunt luate in calcul DOAR anularea pensiilor speciale ale politicienilor. In toate proiectele legislative apare fraza " cu exceptia celor din MAI, MaPN si Ministerul Public (adica justitie)".
Oare nu este de ajuns ca acestia primesc alocatie pentru masa, tichete de vacanta, locuinta de serviciu/chirie suportata (personal cunosc pe cineva care i-a inchiriat apartamentul de pe Decebal unei grefiere (cred,posibil sa fie procuroare si sa fi evitat sa spuna) iar chiria este suportata de stat - am inteles ca limita e de 600 euro lunar. Si mai cunosc si pe altcineva care si-a inchiriat apartamentul la 3 jandarmi, fiecare avand chirie platita de catre stat de 140 euro/luna).
Poate daca nu ar mai iesi atat de devreme la pensie, nu am mai avea probleme nici cu lipsa de personal si cu blocajul din justitie. Sunt curios daca actualul guvern are curajul sa anuleze legea aia cu pensionarea anticipata.
Bineinteles ca pot exista si exceptii, dar hai sa le limitam la cei care isi risca viata (militari din teatrele de operatiuni, politisti de la SPIR si alti agenti de teren care stau cu glontul pe teava - dar si astia pot munci lejer pana la 55 de ani).
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

tom_sawyer

Dancă: Legea pensiilor se va aplica în forma actuală, cu majorarea de 40% a punctului de pensie din septembrie

Actuala Lege a pensiilor, care prevede şi majorarea cu 40% a punctului de pensie începând cu data de 1 septembrie 2020, nu va fi modificată, a declarat, miercuri seară, şeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, relatează Agerpres.

,,Nu modificăm Legea pensiilor în ceea ce priveşte majorarea punctului de pensie cu 40% din septembrie", a precizat Ionel Dancă.

hotnews.ro

dr4qul4

Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

elphax

declaratii politice inainte de a fi bazate pe studii

grosul banilor merg la magistrati si diplomati. care in plus dupa ce se pensioneaza raman activi in politica, administratie, mediul universitar etc. deci cumuleaza pensii  mari cu salarii si mai mari
militarii sunt mai multi dar cu sume mai mici. si majoritatea merita datorita restrictiilor, limitarilor si faptului ca raman in rezerva deci la dispozitia structurilor de aparare/interne

dr4qul4

eu nu ma refer la declaratiile politice, ci la balbe. Unul spune ceva, celalalt altceva. Si vorbim de premier si vicepremier.
Incearca sa se ridice la nivelul predecesorilor? Sau acum?
Incertitudinea asta face extrem de mult rau. Sper sa nu-i aud maine ca unul spune ca trebuie restructurate companiile nationale, inclusiv CNAIR, iar celalalt vine si spune ca trebuie restructurate companiile nationale, cu exceptia CNAIR.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

TibiV

Politiecni...

Daca ar fi stiut sa rezolve marea prolema x+z*y-a*b nu am mai fi avut discutia (geniala, de altminteri...) cu "mama 4"..:(

Astia sunt politicienii: rebuturile societatii.
Daca esti in stare sa faci ceva, atunci faci.
Daca nu esti in stare, te faci politician.
Nu intelegi ce faci, dar votez icum sa pui Romaia "pe butuci", ca asa a zis "Liviu"...  >:(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

pasadia


dr4qul4

Stati ca a aparut si Johanis si a zis invers decat Orban si la fel ca Turcan. Ca sa fie treaba buna...Orban a zis intre ceilalti.
Sunt satul de schimbari de guverne, de schimbari de ministri, de interimate si de razgandeli. Nu poti face nimic cu instabilitate si incertitudine.
Se termina anul si noi nu avem buget, dar avem timp de rahaturi.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

rota

Harta investitiilor in infrastructura, a exporturilor si a populatiei



Investiţiile statului în infrastructura rutieră în Transil­vania şi Banat au permis aces­tei zone să atragă investitori şi să îşi dezvolte expor­turile, dar la polul opus Moldova a fost lăsată de izbelişte din pers­pectiva proiectelor de şosele.

Moldova, cu o populaţie de 4,2 milioane de locuitori, s-au chel­tuit doar 1,8 miliarde de lei pe şosele în aceeaşi perioadă, arată o analiză a ZF şi Business Construct pe baza datelor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România

,,Moldova ar trebui să beneficieze de investiţii mult superioare pentru a recupera decalajul în stocul de infrastructură. Totuşi, se creează un cerc vicios. Investitorii se duc acolo unde infrastructura este deja bună şi fac presiuni pentru ca aceasta să fie îmbunătăţită, astfel că regiunile rămase în urmă la acest capitol nu atrag in­vestitori şi nici nu pot pleda pentru suplimentarea sumelor, pentru că li se va aduce argu­mentul «Nu aveţi investitori, de ce să dezvoltăm infra­structura»", spune analistul economic Au­relian Dochia.

tom_sawyer

Radu Crăciun: Ne îndreptăm direct spre o scădere de rating și întoarcerea FMI

Oprirea brusca cu care se confrunta economia mondiala necesita o implicare masiva a guvernelor prin politici fiscale, scrie Radu Crăciun pe blogul personal. Socul aparut, atat pe parte de cerere, cat si pe parte de oferta, face ca doar realocarea unor resurse bugetare sa nu fie suficienta. O serie de cheltuieli neplanficate sunt deja sau vor fi antamate. Veniturile bugetare vor fi afectate si ele de facilitatile fiscale acordate mediului de afaceri. In final, totul va duce la o crestere substantiala a deficitelor bugetare.

Va fi contextul care va obliga guvernul Romaniei sa se intoarca la FMI si la UE, asa cum a facut-o in 2008. O astfel de cofinantare ar furniza surse de finantare la un pret rezonabil pentru deficitul bugetar si va da un plus de credibilitate Romaniei. Nu mai putin important, FMI va reprezenta din nou tapul ispasitor pentru masuri economice care vor pune capat iluziilor populiste hranite in ultimii ani. In locul asumarii costurilor politice pentru decizii de corectie, care altminteri au perfect sens economic, precum amanarea cresterii pensiilor, micsorarea aparatului birocratic si scaderea cheltuielilor cu salariile in sectorul public, cei de la guvernare, indiferent de culoare politica, vor putea clama ca astfel de decizii sunt luate sub presiunea venita de la FMI.

In concluzie, drumul revenirii Romaniei din socul economic cu care se confrunta va atrage cel mai probabil scaderea rating-ului de tara inainte de sfarsitul lui 2020 si solicitarea ajutorului FMI dupa alegerile generale. Excesele trecutului ne vor bantui in viitorul apropiat.

https://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-23757669-radu-craciun-indreptam-direct-spre-scadere-rating-intoarcerea-fmi.htm


Sa vedem cat bani vor mai ramane pentru cofinantarea proiectelor de investitii.

adiarc

fara investitii ,fara accelerarea lor,căderea va fii mult mai abrupta,acum ca motorul consumului s-a oprit....

Asa,ca eu as trata investițiile ca prima prioritate,dupa prioritatea zero cu sistemul medical
"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

Ionut

Fiecare român va avea o datorie de până la 5.900 de lei la finalul acestui an din cauza deficitului bugetar

Suma datorată reprezintă deficitul bugetului de stat, care se va situa între 9,9 şi 10,4% din PIB (113 miliarde de lei), potrivit calculelor Consiliului Fiscal, respectiv o datorie pe cap de locuitor de 5.900 de lei. Dacă deficitul bugetar va ajunge la 6,7% din PIB (73 miliarde de lei), atunci datoria per locuitor se va situa la 3.900 de lei.

Adevarul

Io

Bon, sa ma-nfiintez deci la Trezorerie si sa platesc datoriile astea pina nu-mi pun poprire pe conturi. Madam stirista, ai fost detasata de la horoscop de ti-ai prins urechile in halul ala, doar atit te-a dus creierasul sa scoti in fata din datele  Consiliului Fiscal? Hai, fa un efort si lamureste-ma macar cit am de platit, 3900 sau 5900.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.