Economia Romaniei: discutii, proiecte, conexiuni cu infrastructura

Started by Ionut, April 18, 2015, 09:00:58 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

GDPR

Din argumentatia ta reiese ca esti "bugetar", vezi ca eu sunt "privat" si nu ne intelegem :p Las' ca mai discutam noi la anul pe cifre concrete, adica pe buget. O sa mai ai de pozat la M5 in urmatorii 20 de ani asa ca o sa iesi linistit la pensie din jobul de pozar.  :lol:

133 313

Aha... ai tras o concluzie "beton". Beton de panta...
Din argumentatia mea reiese ca doi se cearta (de fraieri instigati) al treilea castiga fara ca ailalti doi sa se prinda. Deci va las pe voi "privatii si bugetarii" sa va certati, io ma duc sa-mi iau comisionul. De la toti.  :lol: Io am mai zis si cu alta ocazie ca TOATE reportajele mele sunt un produs secundar. Despre produsul primar si cel tertiar nu pomenesc, ca sigur se gaseste cineva sa carcoteasca.  :p
P.S. Evident ca M5 se va termina in 2050 daca mentineti schema cu 2 ani salarii pauza, 2 ani investitiile pauza, fara sa va hazardati de gaurile enorme din buget pe parte de jaf, de autostrazi demolate...

P.S. In schema buget-privat ong-urile pe unde vin, ca acolo suntem noi, cel putin teoretic.  O:-)

P.S. Ionut, nu sterge, ca stergi prost. Ce zic io acum va exista mai devreme sau mai tarziu intr-un rechizitoriu DNA. Nu renuntam la cauza sa se faca lumina in chestiunea asta cu sabotarea licitatiei de trenuri la M5, care a adus deja pierderi enorme la buget si la fonduri europene. Metrorex a sabotat licitatia de trenuri pentru ca nu erau in stare sa finalizeze structura. Au preferat sa-si ascunda impotenta si coruptia aratand cu degetul DNA. O marsavie mai mare rareori s-a vazut din 1990 pana azi. Sub egida domnului Homor, mutat la CNADNR ca sa toarne piatra sparta amestecata cu tocatura fina de caramida pe marginea drumurilor (vezi DN la intrarea in Tulcea), ca asa stie dumnealui ca sa pune la terasamantul de cale ferata la metrou.

Ionut

Pentru buget mai trebuie sa asteptam. Era vorba într-o perioada ca Guvernul Ciolos nu va face bugetul, ci o sa-l lase pentru cine vine din iarna. Sau era doar asa o vorba?

133 313

Guvernul face proiectul de buget, parlamentul vine cu amendamentele lui... alegerile sunt pe 11 decemrbie, anul trecut bugetul a trecut undeva pe 30 decembrie parca...

GDPR

Conform legii guvernul actual e dator sa faca o schita de buget, dar doar cel viitor poate sa-l finalizeze (asta inseamna poate modificari majore) si sa-l supuna aprobarii parlamentului. Asa ca proiectul de buget va fi facut public prin februarie sau martie, pana atunci va fi incertitudine maxima.

Harry

Reusirea vanzarii cat mai rapide a pachetelor de actiuni de la Hidroelectrica, Complexul Energetic Oltenia, Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, Compania Nationala Administratia Porturilor Maritime Constanta si Salrom va mai redresa situatia economica , mai ales daca se vor tine de promisiuni si vor directiona banii astia catre investitii.

TibiV

Quote from: Harry on October 09, 2016, 07:02:29 PM
daca se vor tine de promisiuni si vor directiona banii astia catre investitii.

Pe bune?!?!....
Cred ca asta a fost bancul anului !
"catre investitii".... :lol:
Cauta lista de pomeni electorale, vezi ce ramane, si vorbim dupa...  >:(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

GDPR

De azi:

Grigorescu:"Listarea Hidroelectrica se va întâmpla probabil în interval de maximum 6 luni, dar nu aș vrea să speculez."

Dragnea: "Un Guvern tehnocrat, fara legitimitate, nu poate cu doua luni inainte de alegeri sa vanda societati nationale strategice - Aeroportul Otopeni, Hidroelectrica ... Aceste societati trebuie sa contribuie la dezvoltarea Romaniei, Romania nu trebuie sa mai vanda nimic. De ce sa vanda?"

Dragnea a "uitat" ce zicea Ponta in 2015 pe cand era prim ministru: "Guvernul vrea să vândă în acest an participaţii de până la 25% la trei companii de stat, Hidroelectrica, aflată în prezent în insolvenţă, Aeroporturi Bucureşti şi Portul Constanţa, pentru a ajuta bugetul de stat şi a stimula investiţiile".

Politics  :puke:

dr4qul4

http://m.mediafax.ro/politic/program-de-guvernare-pnl-alocatii-de-200-de-lei-dublarea-salariilor-medicilor-de-la-1-iulie-2017-si-gratuitate-pentru-primele-3-proceduri-de-inseminare-in-vitro-15780912

Programul de guvernare PNL.
- salarii crescute  cu 20% anual
- inseminare in vitro gratis
- alocatii dublate
- canal sirel-baragan
- investitii regionale
- spitale regionale
-  autostrazile unde sunt?

Cred ca au plagiat programul asta. Urmeaza sa creeze departamentul de investitii.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

133 313

Si eu vreau... sa ajung pe Marte. Si va promit ca va aduc praf martian. Daaa'... sa nu ma intrebati cine imi produce racheta, de unde o lansez si cine lucreaza la centrul de control...  :) Si mai ales sa nu ma intrebati unde sunt banii de care am nevoie pentru toate astea.

stangabriel

PNL :

La capitolul legat de infrastructură, liberalii vor conectarea Ţării Româneşti cu Transilvania şi Banatul prin prioritizarea construirii autostrăzii Sibiu – Piteşti şi finalizarea Coridorului Pan European (Arad – Sibiu – Bucureşti – Constanţa, conectarea Moldovei cu Transilvania prin demararea construcţiei autostrăzii Unirii: Tg. Mureş – Iaşi – Ungheni prin constituirea Fondului Român de Dezvoltare Urban Rural (FRDUR), conectarea Olteniei cu Banatul prin autostrada Olteniei (de la Timişoara până la Calafat, parte a Coridorului Orient/Est-Mediteranean care va lega porturile din nordul Germaniei de Balcani) şi demararea construcţiei autostrăzii Comarnic – Braşov.

Continuam spre politica? 

Stiti cand o sa avem putere?

Atunci cand Noi, API si PEUNDEMERG.RO vom avea credibilitate in fata promisiunilor in domeniul infrastructurii. Asa cum a fost azi.

Atunci oamenii vor avea incredere in cine este aproape de adevar. Cand vine vorba de promisiuni de km de autostrazi, lumea nici nu mai baga de seama.

A prea mult pentru noi. Ne bagam?

Ionut

Mda, nu stiu daca are sens sa comentam programele de guvernare. Eventual comentam dupa alegeri. De promis, poti promite orice.

stangabriel

Poate sa spunem cat ar dura in timpii tehnologici si meteorologici si alti timpi....constructia. Alecu26 are diploma in siguranta. Lotul 4 Lugoj Deva nu se finalizeaza curand.

E riscant cu politica. Poate peste cativa ani, daca suntem din ce in ce mai multi bine informati, taxarea promisiunilor va fi in timp real.

Ionut

Va rog sa nu deviati pe teme politice. Asa cum stiti, nu facem politica deloc pe forum.
Discutati de chestiuni economice, va rog.

:cheers: