[B] Ce-am mai vazut din mers in Bucuresti

Started by Ionut, September 22, 2011, 02:52:47 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Telvanni

Unii au spus ca 8 ani, eu cred ca cel putin 10.
E vorba de numarul de ani de cand Bd Lacul Tei sta fara marcaje. A fost candva o tentativa sa faca sens unic, montase chiar si indicatoarele rutiere insa s-au razgandit. De atunci sta chel iar acum in sfarsit s-a intamplat minunea.
Daaar...e o problema, nu reusesc sa-mi dau seama care e logica.
Dupa cum se poate vedea in fotografii, este cate o banda pe sens iar acea banda e prea lata pentru o banda si prea ingusta pentru doua (incap la limita doua autoturisme).
Ma intreb, asa ramane?
Nu era mai bine sa avem 3 benzi, doua spre Barbu Vacarescu, una spre Dna Ghica? Nu inteleg obsesia asta cu respectatul axului drumului.




Telvanni

Din ce se poate vedea de pe strada, demolarile de la fosta fabrica AVERSA au avansat destul de mult.
Locatie: https://goo.gl/maps/UjiXVqPkbZLwzaCt9






BIGRED1984


Telvanni

#573
Adminitratia Strazilor Bucuresti lucreaza intens la asfaltarea trotuarelor de pe Maica Domnului.
Pentru cei care nu stiu, trotuarele nici macar nu existau pe mai bine de jumatate din lungimea strazii.
Asa DA, in sfarsit civilizatie.

Nici Primaria de sector nu se lasa mai prejos, Grigore Moisil si Ramuri Tei sunt in reabilitare totala (carosabil+ trotuare + locuri de parcare)









rt25

Salutare,

Sa spunem ca ultimele cutremure din Turcia si Romania m-au pus pe ganduri. Desi blocul in care locuiesc nu are risc seismic, fiind construit in '76-77 si fiind de 10 etaje, mi-as cam cauta altceva (3 camere minim).

Ce tipuri de blocuri/ce ani de constructie recomandati (eventual in ce zone le gasesc).
Nu caut blocuri noi pentru ca sunt fie intr-o zona cu accesibilitate groaznica (Popesti Leordeni, in spate la Teclu) fie enorm de scumpe (200k 3 camere?!).

Multumesc!

naivu

Eu unul am mai multă încredere în blocurile "lui Ceaușescu" decât în ce s-a construit din 2003 încoace! Iar faptul că au trecut prin cutremurele din 77, 86, 90 fără pagube majore este mai degrabă un plus.

dr4qul4

pe mine m-ar interesa pentru ce clasa seismica sunt proiectate constructiile noi, atat cladiri, cat si pasaje.
Banuiesc ca cele care af fi afectate de cutremure din zona Vrancea sunt proiectate pentru minim 8 grade, dar oare la Tg Jiu era aceeasi conditie? Sau fiind o zona neseismica, proiectarea se facea pentru 6,5-7 grade?

Referitor la blocurile de locuit, sunt si blocuri noi foarte rezistente, dar sunt scumpe si putine.
Probabil cele mai ok sunt cele construite intre 79 si 90, pentru ca dupa fiecare cutremur mare, se acorda mai multa atentie la cutremur. Blocurile astea au foarte mult fier in ele, camere mici si prin urmare multi pereti de rezistenta.
Problema cu ele este ca in 40 de ani s-a tot umblat la pereti...de la refacut instalatii electrice care afecteaza intr-o masura mai mica rezistenta (dar o afecteaza), pana la gauri de hota, tevi pentru centrala sau aer conditionat si pana la demolat pereti de rezistenta pentru a-si face camerele mai mari (mai ales pe la parter unde s-au facut spatii comerciale).

Asa ca nu e bine nicicum. Eu stau la ultimul etaj si ma consolez cu faptul ca in caz de ceva, macar raman deasupra si am o sansa sa ma gaseasca :)
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Deschideri 2024: Intaia Cocoasa + L3, Lotul Coni , T1DX12, A0L3,

AndreiB

Parerile/subiectivitatile personale nu prea au mare relevanta.

rt25

#578
Blocul meu e fix pe categoria celor care acum in presa apar cele mai vulnerabile: bloc a carui constructie a inceput in '76 dar s-a cadastrat/inregistrat in '78 (adica pe acte scrie '78, chiar anunturi de vanzare cu blocul il dau ca '78 constructie desi nu e) cu spatii comerciale la parter din constructie.

Vecinii imi spun ca s-au mutat cu 2 sapt inainte de cutremurul din '77 in el (adica au primit repartitie). Fiind cu spatii comerciale la parter tot asa am aflat ca ar fi fost mai multe expertize tehnice pe el si au iesit ok (nu stiu cata incredere sa am totusi in expertizele acestea....)

Acum, cu stirile care vin din toate partile consider sa ma mut.
Criteriile mele sunt blocuri de la mijlocul anilor 80, fara spatii comerciale la parter si de data asta as incerca un etaj inferior.

De ce anii 80 ? Pai ma gandesc ca tot ce s-a construit dupa cutremure, au fost facute sa respecte niste standarde, iar proiectele sunt in mare "copy-paste"/"tras la indigo", nu sunt un melanj de proiecte de care nu stii cum au fost proiectate. Ma astept ca cele noi din Popesti Leordeni/Militari Residence/Chiajna/Bragadiru sa fie facute dupa ureche si semnate de forma de vreun arhitect.....

TVlad

#579
Presa aservita are pesemne ordin sa mai faca rost de niste clienti pentru mafia imobiliara, amenintata de criza ce se prefigureaza. Nu mai are cine si cu ce sa le cumpere apartamentele asa ca vor sa creeze panica si sa determine oamenii sa se mute din blocurile vechi. Fac si tembeliziunile audienta cu ocazia asta, cistig pentru ambele parti.

Eu stau intr-un bloc comunist construit inainte de cutremur. Nu mi-e frica, probabilitatea de a se darima zic eu ca e mica si in cel mai rau caz mor si gata. Mare brinza, cu mine sau fara mine, totuna.

AndreiB

@rt25 - nu mai bine platesti o expertiza? Asa vezi maiclar ce si cum in loc de presupuneri.

rt25

#581
Pai sincer, as face-o si pe asta, dar m-am gandit ca preturile sunt mari + iti trebuie acordul tuturor locatarilor (nu sunt presedinte de scara) care in mod sigur vor spune ca au mai fost facute si totul e ok. Altfel este o evaluare ca cea facuta de banca cand da credite, care iarasi zice ca totu-i ok.

Intrebarea initiala era daca stiti o zona in care proiectul de blocuri au fost facute mai temeinic pentru subiectul cutremur/ sau poate un tip de bloc care se stie ca ar fi mai rezistent. Sau tehnic, la ce sa ma uit, eu ca potential cumparator de imobile, atunci cand vizitez un bloc/scara de bloc.  Evaluatorii bancii te intreaba cat ai nevoie si cam atat...

AndreiB

Nici costul mutarii nu e gratis. Eu as folosi pretextul cutremurului recent pentru a incuraja asociatia sa faca o expertizare seismica. Nu cred ca trebuie unanimitate, ci majoritate (dar nu sunt 100% sigur). S-ar putea chiar sa existe si sprijin financiar pentru expertizare.

Proprietarii au obligatia de a permite accesul pentru expertizare seismica.

dr4qul4

Sa nu uitam ca in Turcia au cazut multe cladiri noi!
Multi dezvoltatori au construit dupa ureche! Sunt si blocuri bune, dar cu totii am vazut structuri lasata 5+ ani sa ploua in ele si abia apoi terminata constructia! Sau turnat beton facut la betoniera portabila sau chiar la lopata, cu 3 tipuri de fier ca asa au avut la indemana. Important este aspectul final si singura lor grija este la placare/finisare.
Sunt atatea exemple de improvizatii cu utilitatile. Doar nu credeti ca la structura au lucrat perfect.

Daca faceti vreo expertiza, o faceti degeaba! Va scrie in ea ce vreti voi sa scrie.
Spatiile comerciale dintr-un bloc de la Gara de Nord care au fost inchise cand s-a dat legea aia cu risc seismic (dupa Colectiv).
Blocul asta este intre unul identic, din acelasi an, si inca unul construit in aceeasi perioada, dar doar spatiile comerciale de la parterul lui s-au inchis (desi celelalte 2 aratau identic).
Proprietarii spatiilor comerciale au refacut expertiza, au scapat de (sau redus) clasa de risc seismic si spatiile s-au redeschis! Nu s-a facut nici un fel de lucrare de consolidare, nici macar nu au dat jos rigipsul ca sa vada ce este in spatele peretilor. Au inspectat subsolulul si tot ceea ce se putea observa fara prea mare deranj.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Deschideri 2024: Intaia Cocoasa + L3, Lotul Coni , T1DX12, A0L3,

TVlad

Eu cind m-am mutat in blocul pre '77 in care stau, am tinut cont sa fie de doar 4 etaje. Astea zic eu ca sint ceva mai sigure. Nu ma intrebati pe ce ma bazez, pur si simplu. Teoretic, cele inalte contemporane lor au fost dimensionate pentru aceeasi rezistenta, tinind cont de diferenta de inaltime.

Exista mai multe tipuri constructive: cu zidarie portanta, cu cadre, beton monolit, prefabricate de beton armat sau combinatie: cadre din beton armat si fatada din prefabricate. Aceasta ultima categorie nu stiu sa fi existat ante '77.

Al meu e din zidarie portanta, cu o diafragma longitudinala de beton armat. Mai e un tip de bloc de 4 etaje din aceeasi perioada facut din prefabricate de beton armat. O colega de-a mea de profesie inginer constructor mi-a spus ca acel tip ar fi mai rezistent insa mie nu mi-a placut din cauza evidentei lipse de confort termic. Am locuit intr-unul si era pestera, cu mucegai pe peretii exteriori. Nu doar la mine se intimpla asa ca am spus pas.