News:

Tur de forță API 27-28 iunie, DEx12 și A7.
A7 Dumbrava-Mizil. DEx12 Pitești-Colonești și Balș-Craiova.

Main Menu

[B] Ce-am mai vazut din mers in Bucuresti

Started by Ionut, September 22, 2011, 02:52:47 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

tom_sawyer

Cum se obtine efectul acela de "fire" luminoase?

yetiman

,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

crapulatin

Salut, are cineva vreun link sau un fisier cu rezolutie mai mare cu vechiul PUZ al sectorului 3, cel dinaintea astuia "realizat" de Negoita ?
Scuze daca nu am postat in locul potrivit.

Multumesc.

TibiV

Mamaaaaaa...
Cum este posibil asa ceva?!?!...
Se pare ca traim in "wild, wild EAST"...  >:(

Postarea poate fi mutata (sau copiata) la alt topic daca vi se pare ca este nepotrivita aici....

Quote
În Parcul Herăstrău au apărut două construcții noi, cu parter și etaj, fără autorizație / Printre proprietari, fiul primarului din Cornu și un offshore din Cipru - Ep. I
de Catiușa Ivanov 
Marţi, 16 februarie 2021


În Parcul Herăstrău, monument istoric, pe Șoseaua Nordului, chiar lângă ecluză, au fost ridicate în ultimele luni două construcții noi, parter și etaj, cel mai probabil cârciumi. Potrivit informațiilor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro, clădirile noi /extinderi au fost făcute fără autorizație, beneficiare fiind două firme, Tuya Restaurant și MHZT Investiții. Prima dintre ele îl are printre acționari, alături de o firmă din Emiratele Arabe, pe Ștefan Nanu, fiul primarului din Cornu, fost vicepreședinte la TSD Prahova, apropiat de Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, după cum a relatat presa de-a lungul timpului. Cealaltă firmă este deținută de un offshore din Cipru. Reprezentanții Primăriei Capitalei au transmis HotNews.ro că proprietarii au fost somați să demoleze construcțiile, dar nu s-au conformat și au fost sesizați procurorii. Și mai interesant este că o parte din terenul pe care s-a construit aparține orașului, fiind în administrarea ALPAB.

"În urma controlului efectuat de către agenții constatatori la imobilul situat în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), Șos. Nordului nr. 1, sector 1, compus din teren în suprafață totală de 4829 mp și 4 construcții identificate C1 în suprafață de 760 mp, C2 în suprafață de 9 mp, C3 în suprafață de 96 mp și C4 în suprafață de 135 mp, proprietatea Municipiului București, aflat în administrarea Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement București, s-a constatat că S.C. DON INSTAL IMOB S.R.L. în calitate de executant conform contractelor de prestări servicii încheiate cu S.C. TUYA RESTAURANT S.R.L. și cu S.C. MHZT INVESTIȚII S.R.L a executat fără autorizație de construire lucrări de construire/desființare atât pe terenul aparținând domeniului public al Municipiului București, cât și la construcția C1, cu regim de înălțime P+M", se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Parcul fiind monument istoric, au fost sesizate organele de anchetă.

"Întrucât Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) figurează cu regim de monument istoric, regăsindu-se în Lista Monumentelor Istorice a Municipiului București din anul 2015, iar în conformitate cu prevederile art. 24 lit. a din legea nr. 50/1991 – republicată, cu modificările și completările ulterioare, executarea fără autorizație de construire sau de desființare, ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, de lucrări de construire, reconstruire, extindere, reparare, consolidare, protejare, restaurare, conservare, precum și orice alte lucrări, indiferent de valoarea lor, care urmează să fie efectuate la toate categoriile de monumente istorice prevăzute de lege - monumente, ansambluri, situri - inclusiv la anexele acestora, identificate în același imobil - teren și/sau construcții, la construcții amplasate în zone de protecție a monumentelor și în zone construite protejate, stabilite potrivit legii, ori la construcții cu valoare arhitecturală sau istorică deosebită, stabilite prin documentații de urbanism aprobate, constituie infracțiune, această faptă fiind sancționată cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, au fost sesizate organele de cercetare penală, respectiv Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București", se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că au cerut executantului lucrărilor să demoleze ce a construit ilegal, iar pentru că nu s-a conformat, s-a întocmit o dispoziție de primar pentru demolare.

"Menționăm faptul că executantului lucrărilor de construire i s-a dispus desființarea construcțiilor executate ilegal pe domeniul public al Municipiului București și aducerea imobilului la starea inițială în termen de 72 de ore, iar întrucât acesta nu s-a conformat a fost întocmit Proiectul de Dispoziție de Primar General în vederea desființării construcțiilor pe cale administrativă", se mai arată în răspuns.

Rămâne însă de văzut dacă va avea loc și demolarea, fiindcă fiecare primar general a promis până acum că va desființa construcțiile ilegale ridicate în Parcul Herăstrău, dar acest lucru nu s-a întâmplat.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului - firma Tuya Restaurant S.R.L. a fost înființată pe 14 mai 2019. Societatea are 3 acționari:
- DEINDE CONSULTING DWC LLC - o firmă cu sediul în Emiratele Arabe Unite - 65% din acțiuni;
- NANU ȘTEFAN ALEXANDRU - 17.5% din acțiuni;
- NEGULESCU EMILIAN - 17.5% din acțiuni.

Nanu Ștefan Alexandru controlează și firma S.C. Euromedia Group S.A., o firmă de publicitate cu sediul în Voluntari. Primăria Capitalei a încheiat un acord-cadru de până la 81.632.920 lei - circa 18 milioane de euro - cu firma Euromedia Grup pentru a achiziționa între 500 și 2.000 de adăposturi pentru stațiile de troleibuz și autobuz, cu montaj inclus. Licitația pentru atribuirea acordului- cadru a fost lansată pe 3 octombrie 2019, iar contractul a fost încheiat pe 30 martie 2020. Valoarea unui adăpost este de circa 8.000 de euro, și, dacă facem un calcul simplu, iar municipalitatea va pune minim 500 de adăposturi, costul ajunge la 4 milioane de euro. O mare parte din aceste adăposturi au fost deja montate.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Euromedia Group SA are următorii acționari: firma STALEX PR & MEDIA EVENTS SRL (circa 75%), cu sediul în Sat Cornu de Jos, Comuna Cornu, și pe George Nicolaie (circa 25%). George Nicolaie este în actualul mandat consilier general din partea PNL. Firma apare și în declarația sa de interese, depusă când a candidat.

STALEX PR & MEDIA EVENTS SRL îl are ca acționar unic pe Nanu Ștefan Alexandru. Acesta este fiul primarului din Cornu, fost vicepreședinte la TSD Prahova, apropiat de Vlad Cosma și Sebastian Ghiță, după cum a relatat presa de-a lungul timpului. Nanu Ștefan Alexandru este și unul dintre patronii clubului de fițe Nuba.

Tatăl lui Alexandru Nanu este primarul PSD-ist al comunei Cornu, judeţul Prahova, locul unde foştii premieri Adrian Năstase şi Victor Ponta au case de vacanţă. Cornel Nanu este unul dintre cei mai longevivi primari din România.

S.C. MHZT INVESTIȚII S.R.L a fost înființată pe atribuit în data de 05.05.2010, iar acum se află în insolvență. Acționar unic este MHZT CONSULTING LTD, un off shore din Cipru.

https://www.hotnews.ro/stiri-administratie_locala-24608974-exclusiv-parcul-herastrau-aparut-doua-constructii-noi-parter-etaj-fara-autorizatie-printre-proprietari-fiul-primarului-din-cornu-offshore-din-cipru.htm

(Nu mai pun pozele, se pot vedea in link. Merită și Catiușa :applause:  câteva vizualizări în plus....)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Cristi N

Duminica pe 21.03.2020 a fost o probblema cu iluminatul la nivelul intregului oras. Din raspunsul celor de la CMIPB inteleg ca au incercat un update on the fly si au reusit sa puna in cap toate automatele din oras. Partea buna e ca se putea si mai rau, sa brick-uiasca mare parte din ele, atunci ar fi fost chiar interesant.  :lol:


Sursa: link

ionut_16





Powered by API/PUM imgur uploader

Un aparat pentru măsurarea automată a vitezei autovehiculelor a fost instalat pe Șoseaua Berceni

https://www.mobilitateurbana4.ro/un-aparat-pentru-masurarea-automata-a-vitezei-autovehiculelor-a-fost-instalat-pe-soseaua-berceni/

QuoteLa 30.03.2021 Sectorul 4 al Municipiului București, prin Direcția Mobilitate Urbană a instalat pe Șos. Berceni un aparat pentru măsurarea automată a vitezei autovehiculelor. Acesta este amplasat în consolă, pe sensul de circulație dinspre Drumul Național Centura București către Bd-ul Metalurgiei, în apropierea trecerii pentru pietoni aferente accesului în stația de metrou "Berceni".

Aparatul tip RADAR afisează în timp real viteza cu care circulă autovehiculele care se apropie de trecerea pentru pietoni, pentru a permite conducătorilor acestora să adapteze viteza astfel încât acordarea priorității pietonilor aflați în traversare să fie realizată în condiții de siguranță.

Specificăm faptul că, viteza legală pe Șos. Berceni este de 50 km/h, depășirea acestei valori fiind afișată pe panoul RADAR cu cifre de culoare roșie.

Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere, solicităm conducătorilor de autovehicule să reducă viteza în cazul în care aparatul afișează valori peste limita legală, având în vedere apropierea de un loc intens frecventat de pietoni, în care prioritatea  aparține utilizatorilor mijloacelor de transport public de călători.

Acest proiect pilot este destinat reducerii numărului accidentelor rutiere cauzate de neacordarea priorității pietonilor aflați în traversare prin locurile semnalizate si urmează a fi implementat și în alte zone ale sectorului, pentru protejarea categoriilor vulnerabile de participanți la traficul rutier.

AndreiB

Daca nu se amendeaza direct prin posta e vax albina, in ciuda limbajului epocii de aur...

Harry

In Constanta erau folosite la masurat viteza in timpul liniutelor :)))

Sorinus

Am o intrebare: de marcaje pe bulevardele principale (ma intereseaza soseaua Chitilei), PMB se ocupa?

Trecerile de pietoni de pe Chitilei sunt sterse, si tot timpul sunt accidente. Cea de la intersectia cu Avionului e stearsa complet, se merge si tare. A si murit cineva recent acolo. Tot nu au marcat-o.

Unde se poate reclama acest lucru?

Sincer, avand in vedere starea marcajelor, administratorul drumului ar trebui chiar dat in judecata ptr accidentele petrecute.

Cristi N

Este treaba Administratiei Strazilor, daca vrei sa faci reclamatie trimite mail la ei sau la PMB. Daca vrei sa primeasca si amenda trimite la Brigada Rutiera.

Sorinus

Am folosit formularul de contact de pe site-ul Administratiei Strazilor sa fac o sesizare. Sa vedem ce iese.

dr4qul4

Centrul Capitalei va fi închis circulației rutiere în weekend-uri, începând cu 29 mai


Sursa
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Deschideri 2024: Intaia Cocoasa + L3, Lotul Coni , T1DX12, A0L3,

Harry


Telvanni

M-am uitat pe site si nu spune unde va fi proiectul de locuinte, spune doar Barbu Vacarescu Area.
Ca sa construiesti 80.000 mp de locuinte singura zona disponibila ar fi asta:


tom_sawyer

Foarte interesant:

Orientarea publică în București. Cazul plăcuțelor cu nume de străzi

Plăcuțele cu nume de străzi din București – le știți, cele montate în ultimii douăzeci de ani – arată incredibil de neglijent. Sînt copiate după cele din Paris: fundal indigo cu ramă verde, reflexe tip semilună în colțuri, aceeași plăcințică decupată deasupra, cu arondismente, respectiv sectoare. La fonturi însă, ai noștri...

https://www.contributors.ro/orientarea-publica-in-bucuresti-cazul-placutelor-cu-nume-de-strazi/