[B] Ce-am mai vazut din mers in Bucuresti

Started by Ionut, September 22, 2011, 02:52:47 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

elcraft

Si cele dinspre Biblioteca nimic? :o Adica daca tot te apuci de o treaba...

Harry

Desi de proiect se ocupa OASE care sunt nr 1 modnial in echipamente de genul, nu pot sa zic ca agreez proiectul. dmpdv fantanile trebuiau restaurate asa cum erau ele. Pastrand mozaicul si elementele decorative. OK erau in stil socialist dar erau reusite, nu trebuie sa distrugem tot ce a fost inainte doar pt ca e comunist. Cu ce suntem diferiti de ei daca afcem aceleasi chestii cu demolari fara cap. Sunt chestii care trebuiesc pastrate/conservate si chestii care trebuiesc demolate. Dar lucrurile trebuie facute cu cap.

TibiV

Acoperişul de pe patinoarul Flamaropol din Capitală va fi pietonal. Iarna va fi amenajat snowpark

Dupa ani de zile de blocaje, Patinoarul Mihai Flamaropol prinde contur. Lucrarile au fost deblocate, dupa cum a anuntat primarul general, Gabriela Firea, in prezent fiind executate 25% din contract. Investitia va fi finalizata in vara anului viitor, informeaza Primaria Capitalei. 

Primaria Municipiului Bucuresti continua lucrarile de reconstructie si modernizare a patinoarului Mihai Flamaropol din cadrul Complexului Sportiv Lia Manoliu. Acestea au demarat la inceputul lunii martie 2017, iar pana in acest moment au fost executate aproximativ 25% din totalul contractului.

Incepand cu jumatatea anului viitor, loturile nationale de hochei si patinaj ale Romaniei, precum si copiii care isi doresc sa faca performanta pe gheata, vor avea un patinoar artificial olimpic nou, dotat la cele mai inalte standarde. "Prin finalizarea acestei investitii vom pune Bucurestiul si Romania pe harta competitiilor internationale in domeniul sporturilor pe gheata si vom oferi in acelasi timp bucurestenilor un centru sportiv si de agrement modern", anunta Primaria Municipiului Bucuresti (PMB). 

Noul patinoar va avea o capacitate de 3100 de locuri si se va adresa atat sportivilor de performanta, cat si publicului consumator de sport pe gheata.

Constructia, cu o suprafata desfasurata de aproximativ 9500 mp, va avea dubla functiune: patinoar si centru sportiv si de agrement.

In cadrul centrului sportiv si de agrement vor exista spatii pentru exercitii fizice "clasice "(bazin inot, wellness, sala de baschet, sali fitness, aerobic), dar si pentru disciplinele de sport urban (skateboarding, skating, byking, escalada). De asemenea, sunt prevazute si spatii comerciale dedicate sporturilor (magazin echipament sportiv) si gastronomie (cafenea si restaurant). Facilitatile oferite de Centrul Sportiv si de Agrement vor atrage publicul de toate varstele sa practice sportul. Mai mult, prin inchirierea acestor spatii va exista un suport material in vederea sustinerii cheltuielilor pentru functionarea patinoarului.

In cadrul proiectului, sunt prevazute 122 locuri de parcare, atat pentru public, cat si pentru sportivi, respectand astfel cerintele de omologare ale Federatiilor internationale de hochei, patinaj etc, precum si normele de urbanism existente. Astfel, vor exista 2 locuri de parcare dedicate autocarelor sportivilor, locuri pentru oficiali, pentru spectatori, dar si locuri speciale pentru persoanele cu dizabilitati.

In cadrul proiectului se vor amenaja peste 14.000 de mp de spatii verzi atat la sol cat si pe acoperisul cladirii, care va fi pietonal.

Tot pe acoperis va fi amenajat un spatiu destinat practicantilor sporturilor pe role, skate sau bicicleta. Pe timpul iernii, suprafata va putea fi amenajata ca snow park, in acest scop fiind prevazuta amplasarea unui tun de zapada in varful pantei principale.

"Facem precizarea ca suprafata spatiilor comerciale si a spatiilor cu destinatie de bar si cafenea din incinta centrului sportiv si de agrement este de aproximativ 5,5% din suprafata totala a constructiei", informeaza PMB. 

Valoarea Contractului de servicii de proiectare si lucrari de constructii pentru obiectivul de investitie;"Refacere si modernizare patinoar artificial Mihai Flamaropol si realizarea de spatii adiacente necesare desfasurarii activitatilor sportive si de agreement" este de 99.935.947,53 lei exclusiv TVA. Contractul a fost atribuit asocierii Astaldi-UTI.

Patinoarul Mihai Flamaropol a fost construit in anul 1952, fiind amplasat in Parcul National al Municipiului Bucuresti. Vechea constructie, aflata intr-o stare avansata de degradare, a fost demolata, iar in luna martie 2017 au inceput lucrarile pentru contructia noului patinoar si a spatiilor adiacente.

http://www.b365.ro/mobi/acoperisul-de-pe-patinoarul-flamaropol-din-capitala-va-fi-pietonal-iarna-va-fi-amenajat-snowpark_258749.html
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

TibiV

Am uitat sa pun aici niste poze de duminica...
Primaria Sectorului 4 a inventat "ghivecele de beton". Ies in evidenta "ghivecele cu copaci", care au fost "lansate" anul trecut pe Bd. Ctin. Brancoveanu.

Dar acum se "generalizeaza" in tot sectorul.
Cea mai recenta "aplicatie practica" este sub pasajul MIhai Bravu.

Nu uitati ca Dambovita este limita dintre S3 si S4. Adica toate aceste amenajari sunt facute doar in partea sudica (malul drept al...) Dambovitei
Iata Asmita, Lukoil si OZN-uri





Nu pot spune ca arata rau...


... dar Baluta ar putea face ca un fost ministru al Transporturilor, marinar de meserie....

Sa puna niste pancarte: "Aici sunt banii dumneavoastra !"....

Pozele full-size sunt la final, aici: https://imgur.com/a/q1jRGe2

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry

Sa stii ca mie imi plac :))) Eu as face altceva, o chestie pe care am vazut-o aplicata in afara si care la noi din ce stiu s-a implementat doar in Mamaia. Cosurile de gunoi din ciment. Nu le mai da foc nimeni cum fac cu alea de plastic, nu ruginesc si nu le fura indienii.

Harry

#395
In sectorul 3 se lucreaza la un proiect f amplu - 7.2 hectare care vad ca a cam scapat opiniei publice.

Hala Laminor, parte a uzinelor Malaxa, monument istoric din sectorul 3 al capitalei trece printr-un amplu proces de reabilitare si consolidare. Cladirea va fi data in folosinta in cursul anului viitor.



Cladirea a fost construita in anii '20 fiind proiectata de reputatul arhitect Horia Creanga.

In hala vor functiona o sala cu o capacitate de 2.000 de locuri, trei sali pentru spectacole de teatru, cu cate 500 de locuri fiecare, si alte cinci sali atelier pentru spectacole si evenimente. De asemenea, hala va gadui cel mai mare centru acvatic de facilitatile caruia elevii din Sectorul 3 vor beneficia gratuit. Astfel, o suprafata de 35.000 mp (aproximativ 50%) va fi destinata zonei de agrement (cultura, sport, parc stiintific, recreere, educatie, cercetare si administrație), iar 35.000 mp (aproximativ 50%) vor reveni unei zone comerciale, destinata comertului, alimentatiei publice si altor activitati conexe.

Si un videoupdate

L.E. I-am propus lui Negoita sa reconstruiasca poarta din poza. Sa vedem ce raspuns da.

TibiV

M-am luat cu una, cu alta si am uitat sa pun un reportaj facut duminica, 17 iunie, in zona Dristor.

Reportajul incepe aici, intersectia Mihai Bravu cu Agatha Barsescu.
Ca sa fie mai limpede amploarea lucrarilor pun si imaginea Street View din august 2014. Vedere spre Calea Dudesti.

Acelasi loc duminica, 17 iunie 2018.

Panoul publicitar si stalpul de iluminare din spatele lui nu si-au schimbat pozitia...
Si imi place ca fiecare sector are modelul propriu de ziduri si caramizi. Astea sunt cu "nut si feder"



Capatul instalatiei de stropit





Imi plac racordurile...


Mama proștilor este mereu gravidă... :)

TibiV

Surprinzator, de aici instalatia de stropit era in functiune...

Poza asta mi-a iesit... :)

Spre mirarea mea, a iesit si curcubeul in poze...



Pornim pe noul trotuar...

De aici avem gazon si un paznic...



Poarta de intrare in liceu

Mustatile de fier beton arata ca lucrarea nu este gata


Mama proștilor este mereu gravidă... :)

TibiV

Noile locuri de parcare incep acolo unde se termina peronul statiei de tramvai



Si aici functiona instalatia de stropire

Autobuzul 135 este inca in mers, nu a oprit in dreptul "statiei oficiale", acolo unde apare in poza. A oprit mult mai in fata.

Uite ce mizerie periculoasa au lasat pe trotuar...

In sens invers, se vede si autobuzul inca oprit in statie

Noul gard al liceului, in spate este fostul teren de sport devenit depozit de materiale



Dupa chiosc (RATB sau ziare)

Asta pare a fi o viitoare poarta chiar pe coltul terenului de sport
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

TibiV

Nu cred ca este nevoie de multe explicatii aici...





De aici se schimba povestea...
Vedere spre depoul Dudesti. In stanga este poarta de pe coltul liceului...

Nu inteleg ce au vrut sa faca...



Un "dinte lipsa"

Aici nu este "dinte lipsa"...

... ci este o scara.
Observati aerisirile clasice de la Radet.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry

Cu fiarele alea nu e vina primariei ci a ENEL ei trebuie sa le scoata...

dr4qul4

Poate mai fac o banda la semafor pe Dudesti. Ar fi foarte utila.
Oricum arata bine lucrarea (fata de ce era inainte e parfum). E exact zona din fata noului sediu al Primariei.

Sper sa faca tot teren de sport acolo pe colt. Dar oricum e bine ca l-au daramat pe cel vechi. Era pericol public. Am jucat o singura data acolo si am plecat julit tot, si cu o glezna sucita ca era plin de gropi (stau la 2 pasi, am facut si eu poze la un moment dat, dar fiind prea mica lucrarea nu le-am postat)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

TibiV

Ultima parte:

Am urcat pe "scara" de mai sus...

Cand am trecut pe langa aerisirile alea am crezut ca voi lesina. Erau peste 50 de grade...

Sunt curios cum vor proceda aici...

Si aici se termina reportajul...


Pozele full-size sunt aici: https://imgur.com/a/EqzzU72
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Cristi N

Ma apuca dracii cand vad chestii d-astea:



Ce era asa greu ca seful de echipa sa il puna pe un muncitor sa scoata electrozii aia 2 (care ar fi trebuit sa fie 3 dupa normativ) si sa ii bata din nou dar in zona de sub pavaj? Nu mai zic ca nu e cel mai fericit loc de plantat copaci chiar langa un panou electric avand in vedere ca are si el "radacini".

Goldmund

Cristi N,
ce ma bucur cand vad pe cineva ca se revolta  pentru ceva ce nu este (si nu poate fi) in ordine. Nu indolentei!