News:

API te vrea în echipa din București!

Main Menu

[B] Ce-am mai vazut din mers in Bucuresti

Started by Ionut, September 22, 2011, 02:52:47 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

rizzuh

Duamna nu poate sa schimbe gresia de la fantatile de pe Bd. Unirii? Arata ca dracu! Ce capitala europeana este asta cand in centru parca esti in Brazzaville. Degeaba planteaza panselute daca langa sunt darapanate fantanile.

Fata de proiectele de infrastructura asta nu e greu, nu depaseste capabilitatile manageriale ale duamnei. Plus ca este ieftin, dar necesar, asa ca nu poate sa urle opozitia ca iroseste banii ;)

Acest mesaj, desi pare a fi un pamflet, este serios. Partial.

TibiV

Ia uite ce are Duamna chiar "în pragul căsii"...
Bd.Elisabeta, coltul PMB, vedere spre Str.ing.Radu Elie

O fi "Teorema impartirii cu rest" si le-a dat "cu virgula" ?
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

rizzuh

Pai Duamna nu trece da pe la colt, pe ea o lasa soferul fix in fata primariei O:-)

TibiV

Legat de pozele de la Izvor si Bd.Unirii postate de mine pe pagina precedenta...
Un user de la "electrici" mi-a dat un link interesant:
http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=6647

Quote
PMB: Incepe reabilitarea colectoarelor principale de canalizare in cadrul celei de-a doua etape a proiectului Glina 

Primaria Municipiului Bucuresti demareaza in data de 6 iunie 2017 lucrarile de  reabilitare a colectoarelor principale de canalizare (A0 si B0) , in cadrul proiectului "Finalizarea statiei de epurare Glina, reabilitarea principalelor colectoare de canalizare si a canalului colector Dambovita (Caseta), in Municipiul Bucuresti – Etapa II".  Contractul de proiectare si executie lucrari a fost semnat, in data de 03.05.2016, fiind finantat prin Programului Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritara 3 - Dezvoltarea infrastructurii de mediu in conditii de management eficient al resurselor.

Mai exact, lucrarile presupun reabilitarea colectoarelor A0, pe o lungime de 6.208 m, respectiv realizarea unui tronson nou cu o lungime de 414 m si reabilitarea colectoarelor B0 pe o lungime de 5.178 m, intre Podul Ciurel si Podul Mihai Bravu, in scopul:
Ø reducerii nivelului de infiltratii in reteaua de canalizare si cresterii capacitatii de transport a tronsoanelor reabilitate, cu influenta benefica asupra mediului si sanatatii populatiei prin diminuarea riscului producerii de inundatii in zonele istorice ale Municipiului Bucuresti;
Ø eliminarii riscului de prabusire, data fiind vechimea acestora. Unele portiuni prezinta in momentul de fata un risc ridicat de prabusire, constructia acestora datand de la inceputul anilor 1900;
Ø  reducerii gradului de dilutie al apei uzate care intra in Statia de Epurare a Apelor Uzate Glina, eficientizand in acest mod costurile de operare si intretinere ale statiei;

Finalizarea acestor lucrari este prevazuta pentru luna noiembrie 2018.

Valoarea acestui contract este de 63.799.648,46 lei, fara TVA, fiind atribuit, in urma procedurii de achizitie publica, Asocierii Tahal Consulting Engineers Ltd. – Triada Prod Impex SRL, reprezentata de Tahal Consulting Engineers Ltd in calitate de lider de asociere.

Solutia proiectata in cadrul contractului asigura reabilitarea structurala a colectoarelor A0 si B0, in scopul reducerii infiltratiilor si imbunatatirii capacitatii hidraulice de transport al apelor uzate. Tipurile de lucrari de reabilitare a colectoarelor considerate in solutia proiectata includ urmatoarele metode:
·        Reabilitarea prin torcretare (6 tronsoane in lungime totala de 3.668 m);
·        Reabilitarea prin relining (8 tronsoane in lungime totala de 4.919 m);
·        Reabilitarea prin etansarea rosturilor (7 tronsoane in lungime totala de 2.799 m);
·        Microtunelare (pipe jacking) pentru colectorul nou (1 tronson in lungime de 414 m);

Astfel, au fost emise Autorizatiile de Construire pentru tronsoanele care vor fi reabilitate prin metoda de torcretare, urmand a incepe executia lucrarilor pentru primele doua tronsoane:
1.      A04 – intre Strada Eroii Sanitari si statia de metrou Izvor - Autorizatia de Construire nr. 158 din data 16.05.2017;
2.      A05 – in dreptul statiei de metrou Izvor - Autorizatia de Construire nr. 159 din data 16.05.2017;

Ca valoare si complexitate, aceasta investitie are un caracter de unicitate, cu un impact deosebit asupra comunitatilor locale si protejarii mediului inconjurator.

Lucrarile de reabilitare a principalelor colectoare pot determina aparitia unor modificari locale ale conditiilor de trafic rutier, zgomot suplimentar, precum si unele elemente perturbatoare in peisaj (precum delimitari ale santierelor in lucru, echipamente tehnice diverse, materiale rezultate din demolari/excavatii, alte deseuri). Acest impact va fi limitat atat in spatiu cat si in timp, cea mai mare parte din lucrari realizandu-se in interiorul colectoarelor de canalizare. 

31-05-2017
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Cristi N

Quote from: TibiV on March 28, 2018, 04:37:39 PM
Incepem de la intersectia Splai-Lipscani-ing.Radu Elie, langa unitatea de pompieri de langa PMB, adica aici.
Vedere dinspre Splai spre str. ing.Radu Elie


"Branasamentul" ala de la hidrant cu furtunul trecut peste trotuar cred ca e asa dintotdeauna, numai eu il stiu de cel putin 5 ani. Cat de greu e sa montezi un teu si cativa metri de conducta subterana din PEHD?

Asa e mai simplu tragem un furtun, dam o gaura prin gard si problema e rezolvata, avem de unde umple autospecialele. Nu mai conteaza ca pietonii se impiedica de furtunul nostru si persoanele cu carucioare nu mai au cum sa treaca. :((

rizzuh

Quote from: TibiV on March 28, 2018, 10:23:47 PM
Legat de pozele de la Izvor si Bd.Unirii postate de mine pe pagina precedenta...
Un user de la "electrici" mi-a dat un link interesant:
http://www.pmb.ro/pmb/comunicate/presa_com.php?msj=6647

Pentru asta e spart tot splaiul de la Eroilor la Basarab si sunt coloane de masini kilometrice acum. Trec in fiecare zi pe acolo, nu se misca cu prea mult talent.

Harry

Kaufland, Lidl si ceva rezidential pe locul Vel Pitar. Cred ca au inceput deja lucrarile.

Puss in Boots

Huh? unde? pe Racovita? N-am vazut sa fie fabrica daramata. Lidl e deja cu iesire pe sos. Berceni, sa mai apara unul dincoace pe Rebreanu?

dr4qul4

Ce treaba are Rebreanu cu Berceni? Sau ai vrut sa spui Racovita?
Se mai face un Lidl pe Ramnicu Valcea, in spatele benzinariei Mol. Dar sigur nu de ala era vorba.
Cocoase inutile care ne vor afecta zeci de ani:
1. Focsani 2. Boita 3. Balcauti
"multe multumiri" proiectantilor
2. Pariu cu hefaistos: 200 lei: UMB nu deschide nimic (min 9 km, chiar si HP)  pe A7 înainte de 15 iunie 2024

Puss in Boots

#384
Racovita am vrut sa zic in ambele locuri ;)  O:-) Ramnicu Valcea e departe de Vel Pitar, ala sigur n-are legatura.

Harry

 Emil Racoviţă nr. 3-5. blocul cica va avea 12 etaje. Daca nu au inceput inca, ar trebui sa inceapa cat de curand.

TibiV

#386
Quote from: Harry on May 03, 2018, 07:06:44 PM
Emil Racoviţă nr. 3-5. blocul cica va avea 12 etaje.
Sunt doua proiecte distincte in zona, unul pe Racovita si celalalt pe Nitu Vasile.
Din fericire cele de pe Nitu Vasile vor avea doar 8 etaje... Plus parterul si 3 nivele subterane (3S+P+M+8E=13 niveluri...)
Oricum, foarte nashpa ce au de gand sa faca in zona... :(
Acolo daca tot defriseau, ar fi trebuit parc...
Desi era OK asa cum este, aerisit, cu localuri (in permanenta pline) cu un singur nivel...
Dar "doamna Vlad Exim" este hotarata sa isi bage ce nu are in sectorul 4... De suparare ca a pierdut procesele in care dorea sa betoneze/inalte blocuri in Parcul Tineretului/Oraselul Copiilor....

Preiau doua mesaje mai vechi (toamna-iarna 2017) de la colegii "electrici"...
QuoteUna caldă de la Vel Pitar - Întîiul brutar:



Quote
Nici nu știți ce vi se pregătește...
Adio teraselor de lîngă depou!



Si terasele de "langa depou" erau foarte utile,  mai ales cand iti era foame/sete... :(
Se manca bine, la preturi absolut decente.
(Ma rog, inca se mananca bine, dar in curand nu vei mai avea unde...)

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Puss in Boots

#387
3S sper ca sunt parcari subterane O:-) In legatura cu zona, eu inca ma mir ca nu s-a facut nimic si continua sa nu se faca la fostul restaurant Berceni. E vreun litigiu ceva? Nu de alta dar daca dispar restaurantele astea, reintroducerea in circuit a Berceniului ar fi o idee buna pt zona in general.

Harry

La E.R. 3-5 blocul cu 12 et vine la pachet cu Lidl si Kauflandul de care vb mai sus. De retaileri nu stiu daca vor avea subterana desi Lidl a mai facut magazine cu parcare in locul parterului, iar la Ct Delfinariu toata zona de receptie marfa e in subteran. Blocul cu siguranta va avea subterana. Dezvoltator e chiar Vel Pitar

TibiV

#389
Cum vor arăta fântânile de la Unirii, după modernizare



Fântânile din centrul Bucureştiului, ridicate în comunism, sunt demolate pentru a fi înlocuite cu 17 fântâni arteziene. Aceasta este prima parte a unui amplu proiect de modernizare a ansamblului, dintr-un total de 34 de fântâni aflate pe Bulevardul Unirii.

Deşi proiectul nu a fost anunţat public anterior, în spaţiul public au apărut informaţii abia după începerea lucrărilor. Reporterii Libertatea au intrat în posesia plaşelor arhitecturale cu detaliile acestui proiect. Viitoarele fântâni vor fi dotate cu duze speciale care vor permite crearea de bolte arteziene pe sub care pietonii pot trece fără să fie atinşi de apă.

Patru astfel de tuneluri sunt prevăzute în prima faza a proiectului. Potrivit planşelor, acestea oferă acces din patru direcţii: dinspre Dealul Patriarhiei, dinspre Hanul lui Manuc, dinspre Magazinul Unirea şi dinspre Hotelul Horoscop.



Cum vor arăta fântânile de la Unirii – vedere dinspre Hotelul Horoscop (Sursa: forumart.ro)



Cum vor arăta fântânile de la Unirii – vedere dinspre Magazinul Unirea (sursa: forumart.ro)



Dincolo de planşe şi viziuni arhitecturale, pentru ca proiectul să devină realitate e nevoie de o adevărată uzină de pompe de apă care să dea viaţă ansamblului arhitectural. Potrivit proiectanţilor, în acest moment, "competiţia este între cele mai bune firme europene de instalaţii pentru fântani arteziene".

În urma modernizării, fântânile ar trebui să aibă 4 regimuri de funcţionare, cu 4 programe diferite, cel mai spectaculos fiind în weekend, când, estimează Primăria Capitalei, aproximativ 4.000 de oameni vor veni să vadă spectacolul. Costul lucrărilor este estimat la aproximativ 7 milioane de euro, bani pe care îi va plăti Apa Nova, compania care administrează reţeaua de distribuţie a apei potabile din Bucureşti.

"Oamenii vor avea senzaţia că stau într-un acvariu cu apă, dar tunelurile sunt şi ieşiri de siguranţă",  a declarat pentru Pro TV, Mihai Savin, directorul general adjunct al companiei Apa Nova. Acesta a adăugat că nu doreşte şi realizarea unor fântâni noi, pentru ca Bucureştiul să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai lung traseu cu arteziene din lume.

Se estimează că lucrările de modernizare a fântânilor din centrul Capitalei se vor încheia în luna septembrie a acestui an. Până atunci, traficul pietonal va fi restricţionat în zonă, iar maşinile nu vor avea acces pe banda întâi de circulaţie.

https://www.libertatea.ro/stiri/exclusiv-cum-vor-arata-fantanile-de-la-unirii-dupa-modernizare-2256438

Ionut, nu mi-am dat seama unde se potriveste mai bine... Muta te rog unde crezi de cuvinta.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)