Constructori, proiectanti si consultanti din Romania si din lume

Started by Ionut, February 19, 2015, 10:36:55 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

subway

Daca ai basculante in exces nu inseamna ca te pricepi la toate!
Mai incet cu laudoraseniile!!!
:) :) :)

RaduC

hefaistos

Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

pentium10

Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

Bachus01

Cam 350.000-400.000 $ e pretul de lista la o bucata  in functie de dotari si accesori . Cum mai sunt si altele pe santier tot noi , mai mult ca sigur au negociat pe cantitate . Discount maxim aproximativ 25%.

dr4qul4

Pe langa cele 3 CAT-uri mai sunt si 3 trailere. Si toate 6 par a fi noi-noute.  Asa ca primul calcul pare a fi apropiat de adevar.
Echipamentele se cumpara in rate. De orice fel ar fi ele. Singurul lucru care e necunoscut este valoarea avansulului.
Utilajele noi sunt un semn bun fata de situatia financiara a constructorului.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

dorum

Io n-as baga in noroi bijuteriile de mai sus. :(
Nu pot lucra doar la asfalt? :) :) :)

interesantul

Dupa 4-5 ani de santier in forta, cam direct la casat cu ele, sau vandute ca scule de mana a treia!
Mai demult am avut ceva utilaje HIAB, care cu toata intretinerea curenta ca ala carte după 7 ani de folositre intensiva 24h/zi, 365/an le-am vandul putin peste fier vechi..
Am pierdut prin Romania 30 de ani...

Bachus01

Bravo lor , utilaje noi si performante angajati platiti cum trebuie.  De aici deducem că au planuri serioase pt viitor . Fata de concurenta  , ei reinvestesc profitul .

Totusi as vrea sa vad si niste foreze cu Umb cu ele . Din alea nu au . După pot face aproape orice lucrare fara subcontractori

silviu321

Au deja foreze :) cel puțin la centura Bacău au avut cel puțin o freza proprie pe lângă cele de la Zublin.

alexmocian

@interesantul Asa este peste tot in lume cu utilajele grele dupa 5-8 ani, nu este o noutate. Ele sunt vandute la mana a doua altora mai mici ca sa faca re-built pentru ca maintenance costul / hr este dublu si down time este mare. Ca sa ai costuri rezonabile si productivitate constanta cumperi/lease altele noi la perioade de 5-8 ani. In general nu vinzi la fier vechi ci faci un "best offer with where is as is". Trebuia sa mai adaugi ca asta se numeste replacement plan. Cheers

danutzu_1069

Trailer-ele sunt Hollean, firma de transport....

Utilajele sunt luate in leasing. Nu merita sa dai toti banii de la inceput...

Dupa ceva ani de utlizare eficienta le va vinde pentru reinoirea parcului de utilaje.
Cel mai pobabil nu se va zgarci de la revizii si intretinere, si in primul rand un deservent in adevaratul sens al cuvantului... (si stiu ce spun)

@Interesantul, ce ai lucrat cu utilajele alea 24h / 365 zile???? Imi vine greu sa cred ca a fost asa.... Nu de alta, dar intretinere si reviziile cand le-ai facut? Deci, mai taie din orele alea....

Bachus01

Exclus la casat.  Asta e domeniul meu . Treaba sta in felul urmator , cât timp sunt noi ai costuri reduse de revizie si întreținere.  Iti permiți să tragi de ele ca nebunu 5 ani si dupa le vinzi . 5 ani bagi in ele doar consumabilele daca ai oameni buni pe ele sa aiba grija , sa stie sa le foloseasca , sa fie gresate tot timpul etc . De obicei dupa 10.000 ore apar problemele dureroase si costisitoare.  In plus stiu din surse sigure , Umb face intern reviziile si reparațiile .  Au echipe de mecanici specializați .  In plus cand negociază la cumpărare este prinsă în contract si specializarea mecanicilor.  Nu așteaptă dupa reprezentanta . 

Cum sunt ei , nu cumpara o bucată.  După 5 ani nu pierd asa mult.

Sa va faceti o idee,  saptamana trecuta am vandut o pompa centrala la un Boomag ( compactor cilindric) doar vreo 65.000 lei cu tva.  Avea 12.000 ore si un începător pe el . Sa numai vorbim cand astepti si 2 3 saptamani dupa o piesă.  Timp in care utilajul sta . La nivelul lor nici nu are rost sa isi prindă urechile cu vechituri si utilaje sh.

danutzu_1069

^ In perioada de garantie doar reprezentanta iti face revizia, cf manual de service..... Poti sa ai tu atelier de mecanica, sa repari tu pentru altii.... dar la ale tale, in perioada de garantie, nu poti face revizii fara sa pierzi garantia....
S-ar putea, doar daca te agreeaza/autorizeaza vanztorul/faabricantul utilajului..... dar pentru asta trebuie sa indeplinesti multe conditii...

alexmocian

@Bachus01 Eu stiu ca un re-built se face la 25,000 de ore nu la 10,000 daca maintenance-ul se face dupa carte si se folosesc genuine parts. Sunt si eu in lumea marilor contracte doar ca in dommeniul minier i.e. TMB's, SBR's, etc. Cheers