Constructori, proiectanti si consultanti din Romania si din lume

Started by Ionut, February 19, 2015, 10:36:55 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

florin74

In seara asta sau maine dimineata se semneaza tranzactia privind cumpararea Aktor de catre Intrakat. Pret 215 mil euro (100 mil plata actiunilor si preluare a 115 mil euro datorii)
Noul sef va fi vechiul sef, Alexandros Exarchou, care a fost CEO  Aktor din 2018 pana la inceputul lui 2021 (cand au preluat olandezii si l-au dat afara -  a facut parte din alianta armatorilor, care s-au razboit cu olandezii 1 an si care in vara trecuta dupa exitul din Ellakor au cumparat 35% din Intrakat). Dramolete grecesti.

GIV

pasadia

Deva - Orastie (impreuna cu Straco), Orastie - Sebes, Sanpaul - Ungheni, Ungheni - Targu Mures.

LE: pentru ca banuiesc ca intrebarea vine in contextul mobilizarii de pe Chetani - Campia Turzii, mai adaug vreo doua comentarii (raugandu-i pe cei care cunosc lucrurile mai de aproape sa completeze sau sa corecteze, dupa cum e cazul):

- desi poate nu pare, Strabag e un angajator mare in Romania. De ei tine ARL Cluj, Zublin (!!!), etc. In plus au proiecte pe zona de constructii civile si managment cladiri, balastiere si exploatare piatra, statii de asfalt, etc... Daca nu ma insel in total au vreo 3000 de angajati in Romania, cifra care cred eu ii pune cu mult deasupra Astaldi sau alte companii de genul.

- senzatia mea e ca Strabag nu a trecut si nu va trece peste razboiul cu CNAIR. Repet, e doar o supozitie, dar eu cred ca lucrurile intre cele doua entitati nu stau bine inca de prin 2017, de cand a fost OMT600 si contestatiile STRABAG pe tema caietelor de sarcini de la DX Pitesti - Craiova. De pe vremea aia Strabag liciteaza foarte rar (de exemplu pe Sibiu - Fagaras au ales sa liciteze doar un lot din 4), liciteaza sus (nearuncandu-se la preturi mici precum UMB sau turcii). La schimb CNAIR (exact DRDP-ul de Craiova) au avut grija sa le dea acea reziliere pe DN67B la pachet cu certificatul respectiv, venit numai bine pe fundalul scandalului de coruptie din Austria. Asa ca acum orice comisie de licitatie de prin CNAIR poate descalifica STRABAG-ul daca asa isi doreste (sau asa e ordinul).

Prin urmare eu as fi mai retinut cu privire la incantarea vizavi de mobilizarea de la Chetani. E faina, dar nu inseamna nimic in contextul unei piete in care licitatiile (de la documentatie pana la atribuire) mi se par a fi mult prea gresit intocmite (ca sa nu zic corupte, pe fata).

mirceaeliade

QuoteCERTIFICATE NEGATIVE: NOI OBLIGATII ALE AUTORITATILOR CONTRACTANTE

Autoritățile contractante vor avea noi obligații privind certificatele negative pe care le emit în cadrul derulării contractelor atribuite prin proceduri de achiziție publică.

În acest sens, Guvernul va aproba astăzi unele modificările ale normelor metodologice de aplicare a legilor achizițiilor publice.

Astfel, certificatele negative, dar și cele care certifică îndeplinirea obligațiilor contractuale de către contractant trebuie publicate în SEAP, în termen de 60 de zile de la data emiterii.

Excepție fac numai situațiile în care efectele au fost suspendate prin hotărârea instanței de judecată.
https://arenaconstruct.ro/certificate-negative-noi-obligatii-ale-autoritatilor-contractante/

GIV

ce se mai aude de marcu company? cea care a lucrat pe lotul straco, a10 etc? mai au lucrari?

Ionut

Marcotim este pe PiSi 5 cu WeBuild. Erau certați, nu îi plăteau, nu le puneau la dispoziție gropi. Dar au revenit la relații mai bune și vedeți și rezultatele în teren.

Nu știu să aibă alte lucrări majore.

Bachus01

Si uite asa alungam/distrugem o firmă serioasă cu multi angajati,  utilaje și experienta . Sa facem loc pentru turci (doar ei au inventat ciubucul) si pentru tot felul de mavgo, pizzari si actori.

Nici Strabag , Porr , Umb sau webuild nu sunt usa de biserica . Dar sa faci atat exces de zel,  când altii fura pe fata, cade podul (reabilitat pe hartie) in urma lor si lista este lungă.

ionutpunctro

Sa vezi acuma circ si tragere de timp pe Chetani - C. Turzii

GIV

deci?

Astfel, începând cu data de 14.09.2021, pentru o perioadă de 3 ani, STRABAG SRL se află în situația vădită de excludere din procedurile de licitație publică

reed

Termina poate partea lor din chetani pana la anul cand pot din nou sa liciteze.Daca or mai fi pe aici

horatiu.cosma

Nu orice zboară se mănâncă, cum nu orice știre e adevărată. Certificatul negativ nu duce automat la descalificare, iar situația lui pe fond încă se judecă în justiție.

GIV

in cazul in care strabag nu vor putea sa liciteze, pot participa cei de la geiger ca lideri de asociere sau sa liciteze ei si sa ii  aibe pe cei de la strabag ca subcontractori?

Kitz

https://www.puterea.ro/umbrarescu-cel-mai-important-constructor-roman-isi-vinde-afacerile-la-bechtel-exclusiv/

Ce informații mai aveți despre asta ? Știu că "ziarul" ăsta e plin de fake news și instigă la scandal oarecum, dar totuși, poate e vreun sâmbure de adevăr...