[B] Magistrala M5 Drumul Taberei-Pantelimon

Started by Ionut, September 22, 2011, 02:29:08 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 10 Guests are viewing this topic.

raresc

Pagina de FB a Min. Transporturilor zice ca: "Lucrările pe M 5 – Secţiunea Râul Doamnei – Eroilor (Operă) inclusiv Valea Ialomiţei sunt executate în proporţie de 80%. Astfel, vom putea călători pe acest tronson în primul semestru al anului 2017."

Sursa: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1804203199808561.1073741865.1525742790987938&type=3

alecu26

Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

hepea

Cica se lungeste pana la sfarsit de 2017... Anyway, am mai auzit pe aici ca s-ar opri la P-ta Iancului. In caz ca e adevarat de ce nu continua pana in... (hold your horses) Pipera? De la Iancului, s-o ia putin inainte si apoi sa faca stanga oarecum paralel cu Stefan cel Mare. Citeste cineva de la metrorex/minister pe aici? Ca in Pipera (in zona statiei de metrou Pipera) se tot construiesc cladiri de birouri si M2 deja nu mai face fata. O alta linie chiar ar ajuta

alecu26

dumnezeule, ce adrese trec prin mana la oamenii astia.

Voi intelegeti ceva din tronsoanele alea?

Tronson 1:Eroilor-Iancului - Orizont

Tronson 2: Iancului - Pantelimon - Orizont

si dupa aia vb de Raul doamnei-Eroilor ca se deschide in 2017.

LE: Orizont e folosit aici cu termenul lui din dictionar, si din coincidenta exista si o statie/zona in Drumul Taberei numita la fel. OK...nu au gresit...dar pot sa mearga la niste cursuri de redactare scrisori ca sa invata unde sa puna virgule, liniute, punct.
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

RaduC

Judecand dupa ceea ce vad in poze, pot spune ca protectia muncii e luata in serios pe acest santier: materiale adunate ordonat, golurile din plansee protejate si marcate bine, doi oameni care tin scara "A". E de laudat ca acest contractor a facut ceva mai mult ca altii la acest capitol.
Sa nu se inteleaga ca intarzierile cu lucrarile sunt acceptabile. Totusi, sa dea Domnul sa ne dam si noi cu metroul pe aici macar la sfarsit de 2017...

alecu26

e vizita si atunci toti sunt cuminti. Dar intradevar nu s-au auzit de accidente pe acest santier.

Nu ai pus poza, dar e una misto in care toti ziaristi pozeaza si filmeaza pe un nene care fasoneaza armatura.

TibiV

Horațiu 87

Veste bună pentru bucureşteni!Când veţi putea folosi metroul din Drumul Taberei

Veşti bune pentru bucureşteni! Dar, vorba aia, cum am tot păţit-o, e mai bine să mergem pe principiul: până nu vedem, în cazul nostru circulăm, să nu credem! Metroul din Drumul Taberei ar putea fi funcțional pe Magistrala 5 de la mijlocul anului 2017, acest termen fiind unul realist, a declarat astăzi ministrul Transporturilor, Dan Costescu, pe șantierul Magistralei 5 de metrou.

,,Am mai fost acum 4 săptămâni. Atunci nu am fost absolut deloc mulțumit de ceea ce am văzut la nivel de mobilizare. Acum este cu totul altceva. Schimbări au fost și sunt în bine. Sunt stații care sunt foarte avansate pe partea de finisare care se observă, și pe partea de structură este clar, tunelele sunt racordate. Eu consider că termenul pe care l-am fixat împreună cu constructorii, mijlocul anului 2017 pentru a circula cu metroul, este realist. Inițial acest termen fusese împins până la sfârșitul anului 2017, dar din punct de vedere al Ministerului Transporturilor acest termen nu este acceptabil", a spus Costescu.

El a precizat că un alt obiectiv important este eliberarea cartierului de șantiere. ,,Un alt obiectiv foarte important este cât mai devreme să eliberăm cartierul. De 4 ani, Drumul Taberei este sufocat de șantiere și pentru acele stații unde avem posibilitatea trebuie să le eliberăm cât mai devreme. Primul exemplu, Orizont. Acum două săptămâni mi s-a promis că până pe 15 iulie va fi redat circulației, este aproape gata, mai au până atunci, și dacă merg în ritmul ăsta o să ne putem ține de termene. Urmează celelalte stații unde avem termen până la sfârșitul anului să redăm circulația la suprafață, este vorba de Favorit, Brâncuși, Romancierilor. Și ele pot fi eliberate. I-am rugat și pe cei de la Metrorex și pe constructori să încerce să devanseze decembrie, să meargă undeva înainte de noiembrie. Nu vreau să ne mai prindă zăpada cu șantiere la suprafață în aceste stații pentru că este mult mai complicat și pentru utilaje și pentru noi toți care mergem cu mașina sau ne deplasăm pe jos în această zonă", a mai arătat ministrul Transporturilor.

În ceea ce privește zona Eroilor, șeful de la Transporturi a afirmat că se caută o soluție parțială pentru deblocarea stației și a zonei. "La Eroilor este o speță mai complicată. Și acolo încercăm. Acolo este vorba de blocarea unui nod important de circulație în București și acolo se caută soluții. Vom veni măcar cu o soluție parțială de deblocare a stației Eroilor și a zonei", a explicat Costescu.

http://miscareaderezistenta.ro/actualitate/30479-metrou-drumul-taberei-func%C5%A3ional

alecu26

Nici Firea cu final de 2016 nu e mai realista.
Iar metroul....pana la circulație mai sunt chesti de realizat.  Trenurile? Sa deblocat situația?

alecu26

oricum cu metroul eu nu inteleg acum de ce o tot freaca cu avizele de la Primarie si cu Iancului Pantelimon.

Eroilor-Univeristate nu mai exista? Sa se de o continuitate, un efect de coridor la DT-Eroilor. Daca ne uitam pe o harta, inspre Pantelimon limita orasului e cea mai aproape de centru din tot Bucurestiul. In general penetratia dinspre Pantelimon spre zona centrala si ultracentrala e OK.

Pe cuvântul meu...e ca in povestea lui Creanga ""prostia omeneasca"": stam si plangem ca nu ne da aviz primaria pentru Pantelimon Iancului, si nici nu ne gândim sa licitam Eroilor-Universitate si chiar mai departe Universitate - Iancului.

nirolf

Din discuțiile de pe metrouuşor, se bănuiește că problema pe tronsonul central sunt clădirile șubrede și străzile înguste. Oricum ai da-o proiectul iese scump și/sau complicat: fie consolidezi clădirile (dar de ce ar face-o Metrorex și cu ce bani?), fie găsești o soluție care să nu afecteze clădirile (tunele suprapuse?).

alecu26

Cat o costa sa consolidezi chiar expropieri niște clădiri șubrede comparativ cu costul metroului? E buna gluma....sau motivarea ăsta.

TibiV

Motivarea este a Primariei.
Primarie care ar trebui sa faca consolidarea sau exproprierile pe banii sai.