[B] Magistrala M5 Drumul Taberei-Pantelimon

Started by Ionut, September 22, 2011, 02:29:08 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

TibiV

Din punct de vedere fizic/matematic acolo poate sa existe si m/sec^7

"Cooperarea" fizicii (cinematica & dinamica) cu matematica ne invata urmatoarele:

- viteza de modificare a pozitiei este (din punct de vedere matematic) derivata distantei X (a "spatiului") notata uzual (dx), se numeste viteza, si se masoara in m/sec
- viteza de modificare a vitezei se numeste acceleratie, (d(dx)) si se masoara in m/sec^2
- viteza de modificare a acceleratiei nu are o denumire tehnica anume - este pur si simplu derivata a treia a functiei X(t) - masurata in m/sec^3
- exista o succesiune de alte derivate, pentru ca nici acceleratia nu este constanta, si nici viteza de variatie a acceleratie nu este constanta...

Viteza in cazul asta inseamna cat de repede se schimba parametrul precedent...

Putin off-topic

In viata de zi cu zi, ne descuram perfect cu functiile distanta, viteza si (foarte rar folosita de cetateanul obisnuit) - acceleratia....
Nu uitati insa ca F=m*a - sau invers, a=F/m. Unde F=Fpropulsoare-Frezistenta

Unde:
1. Fpropulsoare>Frezistenta => acceleram
2. Fpropulsoare<Frezistenta => franam

Sa ne gandim la cazul lansarii unei rachete spre orbita... Unde
- Fpropulsoare se schimba la fiecare treapta a rachetei
- Frezistenta (gravitatia si frecarea cu aerul) se schimba la fiecare metru (aerul este mai putin dens, acceleratia gravitationala scade pe masura ce te indepartezi de centrul pamantului, daca arunci treapta a 3-a atunci scade frecarea cu aerul samd...)
- masa este in continua scadere (pe masura ce arzi carburant si pe masura ce arunci treptele inferioare...)
- and so on....

Intr-un documentar (nu il mai gasesc...) se spunea ca atunci cand au trimis misiunile Apollo baietii de la NASA lucrau cu a 11-a derivata (m/s^11 !!!!) ca sa poata nimeri Luna !....
Si asta era in anii 60, cand centrul de calcul al NASA era probabil la fel de puternic ca laptopul pe care scrieti acum mesajele pe forum....

Ionut,
habar nu am unde NU este off-topic postarea asta...  O:-)

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

rizzuh

Eu nu am zis ca ar fi gresite unitatile de masura, am zis ca au fost scrise cu pixul dupa ce documentul a fost tiparit, semnat si stampilat. Sau, poate au fost adaugate ulterior in poza din Paint. Comparati simbolul ‰ unde am pus eu sageata cu cel de sub a 2-a sageata (care este tiparit).

Era greu sa editeze de pe calculator si sa tipareasca din nou documentul corectat?

v.ghiorghica

Eu sincer cred ca nu au stiut sa insereze simbolul "‰"  :lol:

alex8

Decat sa mai întârzie o lună ca să obțină toate semnăturile pe noul document, mai bine să fie așa redactat.
Ne plângem că se publică greu anunțurile dar avem pretentii de perfecțiune.

v.ghiorghica

@alex8

Dude... mi-a luat fix 30 secunde sa gasesc simbolul ala  :lol:
Si dupa cum a aratat @rizzuh, sunt si alte greseli. In tehnica, totul trebuie sa fie perfect, altfel vor aparea intarzieri de luni de zile (vezi lic. pt trenurile de M5, al carei termen s-a prelungit deja de 6 ori in 2 luni), din cauza neclaritatilor semnalate de participanti, la caietul de sarcini................

Ionut

Dacă găsiți (si alte) greseli in caietul de sarcini, faceti-mi o listă și le trimit la Metrorex, poate fac remedieri înainte să le ceară ofertantii.

alex8

Discuția era între tehnoredactare si adăugat cu pixul.
Depinde la ce tehnică te referi, într-un proiect de execuție la cantități există NR si NCS.

Dacă te referi la scris corect tehnic si gramatical un document, sunt de acord cu tine.

Ionut

Intrebare pentru cei care mananca metrou pe paine: stie cineva, macar declarativ/ca intentie, daca M5 se prelungeste de la Raul Doamnei pana la Str. Brasov si/sau capatul lui 41? Intr-un viitor super indepartat, gen 20 de ani. Sau decizia este sa se extinda linia spre Domnesti? Merci!

GDPR

voicul

Era greu sa mai lase cartita libera inca o statie, acum, cand se lucra si totul era pe pozitie?

Singura scuza plauzibila: le era frica ca nu se cadreaza in termenul de 3 ani, ci faceau totul in 3 ani si o zi, SI de asta nu au continuat!

sab

Nu este vorba ca este greu, doar ca nu avem un proiect aprobat si fonduri disponibile. Si, cel mai important,  nu avem o decizie DE UNDE se va prelungi. Cand s-a facut licitatia si proiectul, nu s-a pus problema prelungirii dincolo de cartierul Dr Taberei. ANL si Prelungirea Ghenecea sunt idei ulterioare.

@ Ionut
Prelungirea M5 catre capatul lui 41 este un plan mai vechi, care includea si un depou in zona, inteleg ca s-a renuntat la aceasta varianta de ceva vreme. Nu stiu de ce mai apare acum in documentatie. Teoretic este o varianta posibila, insa nu mai este dorita. Zona Ghencea va fi lasata exclusiv in sarcina inelarei de sud.

Cat despre extensia catre  zona Prelungirea Ghencea, daca se va face vreodata,  este posibila de oricare din cele doua captete. Inteleg ca este totusi mai probabila de la Raul Doamnei, de la Valea Ialomitei este mai dificil.

TS30

In capatul statiei Raul Doamnei spre Prelungirea Ghencea, pare ca au lasat o amorsa indreptata spre Cartierul Latin.
Tunelurile pot trece cu usurinta pe sub apeductul dintre Scoala Nr.279 si Prelungirea Ghencea Nr.22 Bl. M2, ajungand catre Domnesti.

GDPR

Quote from: tsughi.bughi on July 01, 2019, 08:28:29 AM
Neata. S-a deschis/reluat traficul pe zona asta minuscula la intersecția dintre Str. Sibiu cu Blvd. Drumul Taberei. Poate nu de azi luni 1 iulie dar eu acu am trecut pe aici si am văzut.

Am trecut azi pe acolo. Pe strada Sibiu se circula tot deviat, iar bucatica cu pricina e inchisa cu bidoane de plastic la capatul dinspre bulevard, fiind folosita pe post de parcare de riverani.

Claudiu T.

^ Da am vazut.  A doua zi au inchis din nou. Dar poza e facuta fix in ziua aia. Nu stiu de ce au închis iar traficul.
Romani 15.1 Datori suntem noi cei tari să purtăm slăbiciunile celor neputincioşi şi să nu căutăm plăcerea noastră

TS30

Astazi 05 Iulie 2019 - Statia Academia Militara

In trecere pe langa Acces B, nicio urma de muncitor, lopata, caine, pisica, etc...  :madwife: