[B] Magistrala M5 Drumul Taberei-Pantelimon

Started by Ionut, September 22, 2011, 02:29:08 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Ionut

Incepem si ne miscam din zona de acces pe acest nivel tehnic (un fel de mezanin daca vreti) si vizitam diverse spatii tehnice. Nu am facut poze pentru ca nu e ceva in mod deosebit de vazut. Sunt camerele si camarutele pe care le stiti de la alte statii, numai ca aici nu au toate echipamentele in ele (unele echipamente erau deja in camerele tehnice, doar nu erau conectate). Am vizitat si cele doua spatii enorme care vor servi drept adapost pentru populatie in caz de [...] - nu va pot da poze, aici e interzis cu camerele de filmat. Din ce-am inteles si din ce se vede cu ochiul liber, sunt facute la ultimele standarde (adica au centrale de ventilatie dedicate, toalete etc etc etc).

Doar cateva cadre:

Ionut

Ajungem si in zona peronului.

In prima fotografie, in panorama, se vede in stanga linia de acces care vine de la Academia Militara si intra in Eroilor 2 si duce spre Eroilor 1. Este linia de acces Eroilor 2-Eroilor 1. In a doua poza (normala) se vad cele doua tuneluri de acces in statia Eroilor 2 (trenurile vin de la - stanga si pleaca spre - drepta Academia Militara).

Ionut

Peronul statiei Eroilor 2. Vederea este spre PSS Opera, spre capatul de linie (deci spre Splai).

In ultima poza este vedere invers, spre Academia Militara.

Ionut

Doua panorame ca sa intelegeti mai bine.

Stanga - peronul Eroilor 2 cu vedere spre PSS Opera/Splai/capat de linie.
Dreapta - peronul Eroilor 2 cu vedere spre Academia Militara.

Ionut

Pe peron. Mergem spre capatul dinspre Splai/PSS Opera/final linie.

Ultima este poza INVERS, spre Academia Militara.

Ionut

In capatul peronului pregateau armarea pentru turnarea placii peronului. Doar aici mai era de turnat la peron, in rest era beton peste tot. Este capatul peronului dinspre Splai/PSS Opera/capat linie.

Ionut

Aici avem una din incaperile tehnice pe unde vor fi trase jdemii de cabluri. Mai tineti minte reportajul din 5 martie cand am mers PE SUB PERONUL statiei Favorit? Este tot o astfel de incapere, dar NU sub peron, ci undeva la mezanin.

Ionut

Gata, plecam din statie, mergem exact pe unde am venit si iesim la suprafata, dar nu inainte de a mai trage niste poze. :)

Ionut

Cealalta statie vizitata asta, Academia Militara.

Mai intai doua de la suprafata cu unul din accese (cel dinspre intersectia Razoare). Macaraua era in functiune, duceau in subteran niste cofraje.

Ionut

La Academia Militara avem tot 3 niveluri (ca la Eroilor) - unul de acces calatori imediat sub suprafata, unul intermediar/mezanin (spatii tehnice), si celalalt inferior - peronul, statia propriu-zisa. Aici veti vedea cateva cadre foarte elocvente cu aceste 3 niveluri.

Pozele din acest set sunt facute imediat cum intri in statie, nivelul superior, nivelul de acces calatori. Se lucra bine, dupa cum vedeti. La tot felul de chestii (chestii = termen tehnic). :)

Ionut

Acelasi nivel - cel superior, de acces. Doua panorame (stanga de unde am venit, accesul dinspre Razoare, dreapta celalalt capat, spre Eroilor).

Ionut

Mai multe vederi de la nivelul superior spre parti ale statiei si spre nivelul 2, cel intermediar/mezanin.

Ionut

Doar doua poze cu spatiile tehnice. Multe, multe, multe incaperi, ca in fiecare statie. Nu pun mai multe ca sunt plictisitoare. :)

Ionut

Tot nivelul intermediar cu ale lui jdemii de spatii tehnice.

Ionut

Asta este ultimul set de poze unde se vad exact cele 3 niveluri. O chestie interesanta: observati ca in aceasta parte nivelul intermediar/mezanin, are DOUA sub-etaje. O idee misto care maximizeaza felul in care se poate folosi acel spatiu.