News:

Educația pentru riscuri în trafic, lecțiile suedeze!

Main Menu

Drumul Expres DEx Găneasa-Tigveni

Started by silviu74, November 25, 2022, 01:00:55 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mirceaeliade

Cel putin me termen scurt, DExul asta chiar nu prea se justifica.  Scurteaza drumul V.Oltului-Craiova cu ceva zeci de km?  De banii astia se poate largi la 3 benzi Pitesti-Bucuresti.

GAC

singura parte care se justifica e tigveni-valcea, inclusiv o centura adevarata pt valcea, pana la drumul catre tg. jiu.... in total vreo 25 km.

slartibartfast

Oare cât o costa doar să scoți DN64 din sate? Fără DX sau alte structuri ultracomplexe

vancouver

Cam de 4-5 ori mai putin, adica vreo 250-300 milioane € intre Ganeasa si Rm. Valcea. Doar un drum nou 1+1, cu sensuri giratorii, dupa model centura Bârlad (doar trecerile peste CF cu pasaj).

Sau 400-600 milioane cu toate intersectiile denivelate si ici colo 2+1 ca sa poata fi depasite camioanele civilizat.

Un drum express 2+2 Ganeasa-Rm. Valcea o sa coste probabil intre 1 si 1,6 miliarde €. Inclusiv intersectie cu DEx12.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

miahi

^^ De la Ganeasa la Rm. Valcea sunt cam 80 de km si cred ca aprox. 65 sunt de scos in afara localitatilor ( 80% din traseu ) ...

Cred ca idea unui DX aici a fost doar miscare electorala. Ar trebui sa se concentreze pe legatura intre Rm. Valcea si Tigveni, pe o centura decenta la Rm. Valcea si pe centura Babeni care este in proces de SF.

Birlic

Aveti vreo veste noua legat de acest proiect?

P3trut

Ma mir ca proiectul asta a fost vreodata luat in serios. E ca si cum ai vrea sa faci DX Buzau - Bucuresti ca sa nu ocolesti pe la Ploiesti. Dpmdv e doar un non-sens electoral.

andreita

are totusi o mica utilitate pentru centura la rm valcea si reabilitare DN Valcea - Tigveni

JohnDoe

MirceaEliade are perfecta dreptate, DEx-ul asta e chiar mai jos in lista de prioritati.
Ar fi o buna oportunitate sa vedem cum ar putea merge o scoatere a DN-ului din localitati, ar fi chiar interesanta solutia pentru ca se va aplica si in multe alte locuri din Romania.

Cu toate ca pentru mine, e undeva destul de sus, dar prioritatile personale devin nationale numai daca averea mea personala acopera un posibil buget ;)
A6 - Craiova -Severin -  Lugoj si extinderea Severin catre Calafat

cat23

Am facut ieri un drum Craiova - Rm. Valcea, dupa aproximativ un an, si m-a uimit numarul de TIR-uri intalnite pe Ganeasa - Rm. Valcea, mi s-au parut mult mai multe decat in decembrie 2023. In unele cazuri erau coloana de cate 3-4, lipite unul de altul, destul de dificil de depasit.

JohnDoe

ING are un studiu unde zice ca PIB-ul Romaniei acum e de 350 miliarde si ca in 10 ani se va dubla, cel putin.
Banuiesc ca sursa dublarii va fi direct corelata cu mobilitatea marfurilor si serviciilor, deci observatia de azi est numai o avertizare ca transportul rutier de marfuri nu va ramane constant ci va creste constant.
A6 - Craiova -Severin -  Lugoj si extinderea Severin catre Calafat

pista_bacsi

Nu e un studiu ce a facut ING. Au luat un base case de 4% inflatie si 3% crestere economica si au "prezis" dublarea PIB-ului (1.07^10). Viata reala e un pic mai complicata si creșterea economică nu se realizează din pix. Dacă te uiți de unde vine creșterea economică există București și inca câteva centre regionale. Niciunul din poli de creștere este prin preajma acestui drum sau va ajuta acești poli de creștere.

Mai pe subiect acest drum va merita sa exista cand va avea trafic de DEx pana atunci avem o grămadă de locuri in tara cu trafic de autostrada si DEx fără infrastructura suficienta. Eu zic ca e putin probabil sa fie nevoie de acest drum construit in urmatorii 10-15 ani.

andreita

daca nu se schimba ceva, in 2035 exista sanse sa aiba Romania PIB de 700 mld euro, dar eu zic ca e cam optimista aceasta privire.

gandeste-te cat de multa productivitate va veni din automatizare, mobilitate mai buna, cate lucrari de constructii se vor face(care mereu conteaza la PIB pt toata lumea, vezi china, rusia)

dar eu zic ca e sansa 50/50. 50% sa fie sub, undeva la 550-600. 50% sa fie la 700

alexandruienci

Am observat ca  a  disparut  de pe harta de la proiecte propuse  DEx Ganeasa-  Tigveni !!!
A  stat  cam o  saptamana )))   
 ce  se  intampla ?   stie  cineva ?

Tony7Y

Sunt 5 pagini, citeste tot topicul.
Nu exista DEx Ganeasa - Tigveni. E doar un studiu de pre-fezabilitate, iar din datele preliminare MT a transmis ca nu e nevoie de DEx/A pe segmentul dintre Ganeasa si Rm. Valcea.