[CT] Ce-am mai vazut din mers in Constanta

Started by Harry, October 13, 2014, 09:45:06 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

vladioan_bv

postare pe facebook ale unei autoritati locale: iarba uda nu poate fi tunsa ;)

kitsune

Era uscat ca-n palmă când am făcut poza. Între timp plouă, da, au dreptate. Sau se fac că plouă.

În altă ordine de idei, azi am văzut:

(GPS)

Powered by API/PUM imgur uploader

Cred că e vorba de o abandonată, sau o fi parcat pe interzis? @Harry, mai avem ridicări? Mașina parcă are sigla primăriei. A, stai că mi-am amintit că m-am uitat după ce am făcut poza, avea număr și parcă era de IL
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

kitsune

Quote from: Sorinus on June 11, 2021, 09:25:35 AM
Nu, desi si varianta asta e utila. Ma refeream pe Aurel Vlaicu, de la Campus pana la Vapor (instersectia spre Carrefour).

Am trecut azi pe acolo. De la Dobrogea (satul de vacanță) și până la vaporaș (intersecția cu Bd. Tomis/drumul spre Carrefour/DN2A) s-a terminat cu gropile, e asfaltat și se circulă normal. De la DN2A spre Vivo încă sunt lucrări și se circulă pe o singură bandă pe sens.

Harry

kitsune

Aurel Vlaicu astăzi 21.06.2021, de la Baba Novac până la Bd. Tomis (sărbătoare legală, deci trafic lejer și fără lucrări)

kitsune

După ce au făcut Ion Rațiu cu sens unic și Nicolae Iorga tot așa, in sens invers, un sfert de oraș se înghesuie pe străduțele astea două. Și pentru că nu era de ajuns, onor responsabilii cu disconfortul urban au început să amenajeze parcări. Deocamdată pe Nicolae Iorga, unde pe dreapta va fi pistă de biciclete. Pe Ion Rațiu abia acum au rașchetat asfaltul. Să vedem ce va ieși și acolo.
Dar, de ce mă mai mir de incompetența lor, când azi am mers in coloană pe IG Duca, bulevard redus la o bandă pe sens, tot din cauza parcărilor amenajate pe carosabil. Am avut ghinionul să avem mașina de gunoi. Care a mers și s-a oprit și a mers și s-a oprit, cum face mașina de gunoi de obicei. Iar coloana de mașini era până la Republica (actualmente Ferdinand).

O poză cu Nicolae Iorga. Așa va deveni tot orașul! Deja jumătate din el este așa.

(GPS)

In rest, nimic nou. Nu mai plouă, buruienile au crescut la vreo 2 m, orașul este mai neîngrijit ca niciodată. A, pe Bd. Mamaia se schimbă bordurile, mai jos de Capitol. Și cam atât.

kitsune

Asta e un pic off-topic, că nu e din mers:

În fiecare dimineață mă trezesc și mă întreb ce turn de televiziune e ăsta pe care îl văd pe geam:

Lyvyoo

Am mai vorbit si eu cu prieteni constanteni si toti sunt surprinsi de noua gandire din primarie cu sensurile unice + parcari, benzi sacrificate pentru piste de biciclete, taxe mari de parcare in centru etc. toate rezultand intr-un trafic mai intens.
Intrebarea mea pentru cei din Constanta este urmatoarea: chiar credeti ca exista o alta sansa de a se circula fluid in urmatorii ani in afara renuntarii la masina pentru mijloace alternative si transport in comun? Bucurestiul se afla in aceeasi oala, doar ca aici nu prea se fac piste de biciclete, nu se dau amenzi pentru parcari aiurea in centru si nici cu sensurile unice ne se omoara edilii. Deci sunteti cu un pas inainte spre modernizare.

kitsune

Cum măi să fim cu un pas înainte când noi sacrificăm benzile de circulație pentru a face parcări? Deci unu: mai puține benzi, doi: mai multe mașini, că dacă ai unde parca fără griji, cumperi. O hoașcă de 300$, dar ai mașină.
Transport în comun? Păi, tramvaiele s-au dus, troleele s-au dus și ele. Traseele sunt aceleași de pe vremea lu' bunica, doar că s-au unit un pic (5-40, 2-43, etc.), singura noutate e treișpe-paișpe, niște "glorified" microbuze.
Avem 3 linii care merg de la gară la Mamaia, cu mici variații de traseu. Dar cartiere întregi nu prea au nimic.
Nu am nimic cu pistele de biciclete, am mai spus, mă bucură. Dar am cu sensurile unice idiotice, care te obligă să ocolești orașul și forțează trafic major pe niște străduțe. Și am iarăși cu parcatul moca pe stradă, cu transformarea străzii in tunel mărginit de parcări și mersul in sir indian pe kilometri întregi (in urma mașinii de gunoi sau chestii asemănătoare).
Vino pe Unirii între 16 și 18. Păi ăla de pe Rațiu nu are efectiv șanse să intre. Nici ăla de pe Pescarilor. Vino pe Mircea la orice oră. Vino pe Iorga. Pe orice străduță de o bandă unde e trafic de bulevard.
Avem A4 care ocolește orașul. Avem și un nod la Poiana, care e gata. Tot traficul spre Tomis Plus se înghesuie pe Aurel Vlaicu. De ce? Pentru că schimbam borduri pe Mamaia in loc să facem odată strada aia Amsterdam sau cum o cheamă.
Altă idiotenie și cu bordurile alea. Toate societățile de pe Bd. Mamaia au primit autorizație de funcționare după ce au construit (cu banii lor) parcări. Altfel nu se putea. Acum se pune bordură și pistă de biciclete și nicio societate nu mai are parcare. Nici măcar Regina Maria, care avea un intrând unde opreai să lași pacientul, sau venea ambulanța. Zero. Păi oamenii ăia care au investit acuma ce fac? Dărâmă birourile? Că logic ar fi să nu mai poată funcționa dacă asta a fost condiția inițială.
Taxele mari de parcare in centru înseamnă că doar privilegiații vor parca acolo. Iar eu amărâtul, care poate am treabă la biroul de taxe sau la sediul primăriei, ori altă instituție, voi veni cu trotineta. Că pe aia am voie să o las pe unde mi se năzare fără să îmi zică cineva ceva.
Să fim serioși, mizeria asta din Constanța e generată din vremurile legumiculturii, băgată sub preș de următorul și dusă la rang de general cu trei stele de actualul. In fapt în eșalonul secund sunt aceiași, neschimbați de decenii.

kitsune

Uite, ca să vezi cât de bine gândesc cei de la Comisia de Circulație!!!

Se desființează sensul giratoriu de la intersecția bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Nicolae Iorga

Măsura a fost adoptată în cadrul Comisiei de Circulație, cu avizul IPJ Constanța- Serviciul Rutier, în contextul instituirii regimului de sens unic pe strada Nicolae Iorga, dinspre bulevardul Alexandru Lăpușneanu spre bulevardul Tomis.
Odată cu implementarea proiectului de reconfigurare a arterei rutiere nu mai există fluxul virajului la stânga dinspre strada Nicolae Iorga spre bulevardul Alexandru Lăpușneanu.
Astfel, va fi asigurată fluența circulației pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, pe relația înainte.
Lucrările se vor desfășura luni noaptea, echipele administratorului drumului public vor monta indicatoarele rutiere și vor trasa marcajele care vor reglementa circulația în zonă.
Conducătorii auto sunt sfătuiți să manifeste atenție sporită, să respecte regulile de circulaţie şi semnificaţia mijloacelor de semnalizare rutieră

Păi sensul ăla giratoriu este unica posibilitate de a ajunge de pe Portiței (deci cam toată zona Coiciu, Inel I de la nord de Baba Novac) spre Bd. Tomis și Bd. Mamaia. Pentru că Prelungirea Poporului e cu sens unic invers, I.L Caragiale a fost schimbată și ea. O să fac ceva screenshot din hartă să vezi ce înseamnă asta: