Infrastructura militara in Romania

Started by Gyn, September 07, 2014, 11:37:07 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TibiV

Da, dar pot trece prin stramtori cu cuirasatele lor cu tunuri mici, de 203 mm (8")...

:lol: :lol: :lol:
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

qionescu1

rota

Camioane pentru Armată: Iveco ridică o fabrică în România unde va produce camioane militare pentru MApN. Ce componente vor fi realizate în țara noastră

Iveco Defence Vehicles a început ridicarea unei fabrici pe circa 9.000 de mp în localitatea Petrești din județul Dâmbovița unde va realiza parțial o parte din cele peste 2.900 de camioane militare pentru forțele române pentru care a semnat un acord cadru cu MApN. Primul contract de peste 216 milioane de euro a fost semnat cu Armata și prevede o tranșă de 942 de camioane militare, iar începând de la camionul cu numărul 301, toate ar trebui produse în țară. Sursa

qionescu1

Am vazut stirea, mai ziceau ca 80% din costul achizitie se va intoarce la buget. Intrebarea e cum daca la Petresti se vor doar asambla camioanele?

hefaistos

Aia cu pulberile de la Făgăraș o știu de vreo 5 ani. Probabil în diverse forme. Fabrica e tot închisă. Noi tot de la sârbi sau de unde om lua, ne aprovizionam. Vreau sa vad și eu cum "vom face" se transforma în "am făcut".
În legătură cu Iveco am o singura obiectie. Petresti e in mijlocul campului la jumătatea distantei dintre București și Pitești. De unde spera italienii sa găsească forță de muncă înalt calificata, ca asamblarea de camioane nu e totuna cu depanusatul porumbului.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

Harry

dr4qul4

Vara asta am prins live o tragere de noapte. Eram la Vadu si se vedea cum trimiteau intai tinta, si apoi trageau cu rachetele dupa ea. Spectacol sub clar de luna :))
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

tom_sawyer

Mă bucur să anunț demararea unui nou proiect de investiții în județul Mehedinți.

Noua fabrică de pistoale a Companiei Naționale ROMARM SA va fi construită la Șimian. Am luat decizia ca noua fabrică de pistoale a Companiei Naționale ROMARM SA să fie făcută aici, la Șimian.

ROMARM în cursul acestui an a câștigat licitația pentru livrarea a 25.000 de pistoale Beretta către Ministerul Afacerilor Interne, iar în urma acestui contract, conform legislației, are obligația să realizeze un contract de offset, care înseamnă investiții de 80 la sută din valoarea contractului într-o capacitate de producție în România.

facebook Ministrul Economiei

Harry

More than 80 Soldiers, along with Romanian workers and crewmen from a civilian freighter from Delaware, worked to load 260 vehicles in a 12-hour period. Port operations were a culmination of planning and execution from multiple parties, and also meant that Soldiers from 3rd Battalion, 15th Infantry Regiment were one step closer to going home.

Harry

O filmare mai veche putin de la camp MK, intre timp terminalul cargo a fost dublat si se lucreaza la cel de pasageri.

Harry

Camp Mihail Kogalniceanu

La data de 15 noiembrie 2020 situatia lucrarilor se prezenta astfel:

- Noul terminal de pasageri: lucrari la structura si fundatii

- Noua platforma de stationare a avioanelor: izolarea fundatiei

- Noul terminal cargo: stadii diverse: de la fundatii la portiuni finalizate

terminalul de pasageri si platforma de stationare aflate in constructie

terminalul cargo aflat in constructie

terminalul existent pentru incarcat/descarcat tancuri si blindate

RaduI

Oare aceasta mutare a tancurilor poate avea legatura cu aceasta demobilizare de technica militara?

Corpul de Infanterie Marina (US Marines) a renuntat la tancurile grele de lupta. Decizia oficiala privind scoaterea din inzestrarea US Marines a tancurilor a fost luata de comandantul Corpului, generalul David Berger, in martie 2020.
...
Batalionul 2 Tancuri este in curs de dezactivare, urmand sa fie desfiintat oficial la jumatatea anului urmator, a precizat purtatorul de cuvant al Diviziei 2 Infanterie Marina, Lt. Dan Linfante, pentru publicatia Marine Corps Times.

Batalionul 1 si-a planificat ceremonia de dezactivare pentru vara anului 2021, au precizat oficialii din cadrul Diviziei 1 Infanterie Marina.

Se asteapta ca Batalionul 4 sa fie complet dezactivat pana la sfarsitul anului fiscal 2021, care se incheie pe 30 septembrie.
Sursa: https://ziare.com/international/stiri-internationale/infanteria-marina-a-statelor-unite-renunta-la-tancuri-au-devenit-inadecvate-pentru-provocarile-viitoare-1653391

Sper doar sa nu fie reciclate prin abandonare la noi in tara, sau mai rau sa anuntam in viitor un contract de achizitie a acestora. Ar fi deranjant rau  sa le cumparam din moment ce SUA vrea sa scape de ele pentru ca nu mai reprezinta un avantaj in teatrele de razboi moderne.

TibiV

Se demobilizeaza/desfiinteaza doar tancurile US Marines.

Tancurile de la noi sunt ale US Army, care vrea chiar sa le modernizeze - asa cum de altfel scrie in articol.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

irirat

@RaduI, cred ca glumești, crezi ca România ar refuza unul dintre cele mai moderne MBT din lume, cadou sau la un preț de SH?
Stii ca cel mai modern tanc de lupta a României e bazat pe T-55 si ca noi avem în dotare un singur batalion de tancuri moderne (adica 54 de bucăți TR85M1)? Intre ele nu exista termen de comparatie, diferenta intre M1 Abrams si TR85M1 e ca între o Tesla X si o Dacia 1310.

RaduI

Nu am idee despre tehnica militara a Romaniei sau SUA. Doar am deschis acel articol si mi-am amintit de pozele postate aici recent. M-am gandit ca poate sunt intr-un fel legate cele 2 evenimente. Tu sau TibiV si toti cei care cunosc acestea puteti sa trageti concluzile corecte din articol si sa lasati un comentariu clar in care sa infirmati sau sa confirmati.

Acum TibiV a spus ca tancurile de la noi sunt de la US Army si care acum le va acomoda si pe cele de la US Marines. Eu ca neavizat pot sa trag concluzia si ca acelasi tanc care acum 2 zile era in dotarea US Marines, acum este in dotarea US Army si este acelasi la care se refera TibiV. Raspunsul vostru nici nu confirma, nici nu infirma ceea ce am postat.

Legat strict de comentariul meu de achizitionarea lor de catre RO, o spun tot ca un neavizat. Dar business is business. Si F-16-ele achizitionate sunt mai performante decat ce avea Armata Romana, dar raman tot o technica militara invechita, scoasa din uz de catre fortele americane si vanduta catre statul roman. Nu am auzit sa achizitionam F-21,F-22. Daca istoria ne invata ceva este ca istoria se repeta. SUA isi va reduce numarul pastrand cele mai moderne MBT din lume (la care faci referire probabil) si tot ce este in exces, dar oricum moral uzate, poate fi usor vandut catre statul roman. Din nou probabil ca vor fi mai bune decat cele 54 de TR85M1 de care amintesti, cum a fost si in cazul avioanelor F-16.

Articolul prezinta si motivul pentru care se decide la renuntarea lor. Nu mai reprezinta un avantaj strategic deoarece pot fi scoase din joc usor cu drone UAV. Eu personal as fi scandalizat ca statul roman in aceste conditii sa investeasca in achizitionarea unei astfel de technici militare, chiar daca sunt mult superioare a ceea ce avem. Belgia avea detasamente de biciclete in al doilea razboi mondial, dar tancurile lui Hitler s-au dovedit superioare. Suntem in aceeasi situatie in care MBT s-au transformat in MB simplu (mountain bike), iar locul lor a fost luat de drone UAV. Nu cred ca daca erai in 1940 ai fi fost de acord ca statul roman sa cumpere biciclete americane ca erau superioare Pegas-ului romanesc.