Infrastructura militara in Romania

Started by Gyn, September 07, 2014, 11:37:07 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

qionescu1

Nu e "fortareata" e baza militara aeriana, nu ar fi tare multe de facut hangare, adaposturi, depozite, parcari etc. Locatia e strategica deci nu cred ca rade Putin nici macar in slapi cand dronele/avioanele sunt la 2 ore de el si nu peste ocean.

florin74

Quote from: Ionut on July 10, 2020, 12:01:51 PM
"Fortareata" de 130 milioane de dolari. Rade Putin in papuci.

La care se adaugă alte sute de milioane de euro investite de statul roman, licitații în derulare..

Harry

,,DEMOLARE DRUMURI ASFALTATE, PLATOURI ASFALTATE, PLATOURI BETONATE, PLATOURI CU MACADAM DIN CAZARMA 3176 NĂVODARI", din orașul Năvodari, Județul Constanța, titular: DĂNUȚ UNGUREANU în calitate de reprezentant al Unității Militare 02542 FOCȘANI.

Harry

During his Pentagon press conference, Esper announced that a U.S. Stryker brigade would be sent to the Black Sea in what will be the first significant U.S. military ground forces deployment to the region. The Black Sea has been the epicenter of Russia's revisionist ambitions since its 2008 war with Georgia and its 2014 invasion and occupation of Ukraine's Crimea and invasion of Donbass. To highlight the changes in U.S. defense posture in the Black Sea, Esper described the move in the following strategic terms:

"Look at what we're moving. What we're doing is ... we're moving forces out of central Europe — Germany, where they had been since the Cold War, since I first traveled there in the early 1980s, and we're now moving — we're following, in many ways, the boundary east, where our newest allies are. So into the Black Sea region ... That's why it's a strategic laydown that enhances deterrence, strengthens the allies, reassures them."

https://www.militarytimes.com/opinion/commentary/2020/08/11/stryker-deployment-to-black-sea-will-bolster-natos-eastern-flank/

Cel mai probabil vor ajunge la Mangalia, in portul militar.  Pe 22.07.2020:

MINISTERUL APARARII - UNITATEA MILITARA 02542 FOCSANI a semnat contractul pentru ,,CONSOLIDARE ŞI REPARAŢII CAPITALE CHEURILE ŞI DANELE DE ACOSTARE DIN CAZARMA 2745 MANGALIA" – LOT 1 şi LOT 2 cu INTERCONSTRUCT S.R.L. pentru suma de 13.666.104,00 lei +tva.

elphax

au trimis cam ce puteam noi sa primim :)

"Romania has one of the worst road networks in the entire European Union, according to the EU. The addition of a Stryker brigade allows U.S. forces to overcome these conditions and move quickly around the region in the event of a crisis," he said."

ar trebui puse langa Galati sau Tulcea undeva aproape de bac. prezenta vaselor de lupta americane este limitata in Marea Neagra, nu pot sa le plimbe cum vor ei

Harry

Nu exista nicio investitie in curs sau anuntata (sau cel putin nu am aflat eu inca) in infrastructura militara din zonele Tulcea si Galati. Pe surse , deci luati cu A LARGE GRAIN OF SALT cica s-ar fi transmis primariei Mangalia sa se pregateasca (nu stiu pt ce sau cum sa o faca) ca urmeaza dupa ce se termina lucrarile din portul militar, o investitie NATO.
Vase de lupta din ce stiu au voie doar una , insa am observat ca folosesc la greu nave comerciale civile de transport si avioane civile de transport - vezi aterizarile Delta Air Lines din ultima perioada

Harry

si la UM Murfatlar au lansat licitatie pt reparatii capitale

elphax

Daca nu ma insel, datorita restrictiilor privind stramtoarea Bosfor,  in Marea Neagra nu pot fi in acelasi timp mai mult de 9 nave de lupta ale unor tari straine. Si daca esti NATO ceri voie la turci sa intri si ei iti dau voie cat timp sunt maxim 9 sau astepti pana ies afara altii :)
( de aia vor turcii sa mai faca un canal paralel, nu ar mai fi restrictii)

Oricum este irelevant cat timp aduc tehnica de lupta cu nave comerciale, de fapt si cele militare sunt limitate la 10.000 de tone, de asta nu vom vedea niciodata portavioane pe la noi

Harry

Din data de 10, o chestie trecuta cu vederea de presa

Army Chief of Staff, General James C. McGonville (right), gets checked by base medical staff (left) upon arrival at Mihail Kogălniceanu Air Base, Romania on Aug. 8th 2020. McConville spent the day touring base facilities and speaking with local Army leadership. During his visit, he recognized Steve Gough with a coin. (U.S. Army Photo by Spc. Froylan Grimaldo)

+ catvea imagini recente din baza MK

adiarc

https://www.turnulsfatului.ro/2020/08/13/romania-amenajeaza-la-sibiu-un-sediu-de-100-de-milioane-de-euro-pentru-nato-175600

462 de milioane de lei, fără TVA, este bugetul alocat pentru contractul de proiectare și execuție a "infrastructurii statice a Comandamentului Corpului multinațional de sud est" pe Calea Dumbrăvii, din Sibiu.

"Eficienta" cnair...claimuri de sute de milioane de lei,puse pe tava constructorilor pentru proiecte inexistente ( LD2 sect E ; LD 3 ; A10 )

DESFIINTATI compania Antiinfrastructura

Harry

Anul viitor va aduce cu sine finalizarea unei importante investitii la "Camp Mihail Kogalniceanu". Investitia realizata de partenerii americani a fost demarata la inceputul anului 2019 si este prevazuta a fi finalizata in cursul anului viitor.

Proiectul  de arhitectura a fost realizat de prestigiosul birou CUMULUS.

sursa foto: http://www.cumulus.one/

Discutam de doua terminale militare. Unul destinat exclusiv tranzitului trupelor militare americane si unul intermodal care uneste retelele aeriana, rutiera si feroviara existente, cea din urma recent construita.

kitsune

Citez, pentru că s-a scris mult după și nu s-ar înțelege la ce fac referire:

QuoteDaca nu ma insel, datorita restrictiilor privind stramtoarea Bosfor,  in Marea Neagra nu pot fi in acelasi timp mai mult de 9 nave de lupta ale unor tari straine. Si daca esti NATO ceri voie la turci sa intri si ei iti dau voie cat timp sunt maxim 9 sau astepti pana ies afara altii :)
( de aia vor turcii sa mai faca un canal paralel, nu ar mai fi restrictii)
Oricum este irelevant cat timp aduc tehnica de lupta cu nave comerciale, de fapt si cele militare sunt limitate la 10.000 de tone, de asta nu vom vedea niciodata portavioane pe la noi[/i]

Restricțiile sunt date de Montreux Convention
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

TibiV

Multumim!

Deci navigatia prin stramtori se face conform unei conventii vechi de 84 de ani.

Pe vremea cand o nava de 10.000 de tone era mare...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Kamov

10k de tone si astazi este mare. Practic in afara de navele de asalt / portavioane cred ca doar Kirov-ul este mai mare.

kitsune

Din păcate estuarul Nistrului e închis la Zatoka, altfel ar fi avut și moldovenii ieșire directă la Marea Neagră la Palanca, puneau pavilion moldovean pe portavioane și nu mai era problemă. Așa, cu acces doar prin Dunăre la Giurgiulești, nu sunt riverani, pot da pavilionul doar navelor cu azotat.
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence