News:

API te vrea în echipa din București!

Main Menu

Infrastructura militara in Romania

Started by Gyn, September 07, 2014, 11:37:07 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Balto

Raytheon a emis către Aerostar o cerere de ofertă pentru sistemele Patriot

Compania americană Raytheon a anunțat joi că a emis o cerere de ofertă către compania românească Aerostar pentru a obține mai multe informații despre piesele care ar putea fi fabricate la Bacău pentru radarul Patriot, parte din sistemul de rachete Patriot. În decembrie, ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat că România a făcut plata pentru primul sistem de rachete Patriot. Fifor a subliniat că Armata Română nu face shopping cu banii de la buget, în contextul în care încearcă să aducă sume cât mai mari în industria de apărare printr-o cooperare cât mai strânsă la nivel industrial cu producătorii de armament.

Profit.ro
Suceava racord SEN 400/220/110 kV / Productie: Eolian (0,6MW), Biomasa (30,1MW), Fotovoltaic (0,64MW), Hidro (4,6MW), biogaz (2,9MW)

Harry

On Wednesday, November 21st, Defence Minister Gabriel Leș had a meeting with the Chairman of the Romanian Spatial Agency (ROSA), Marius-Ioan Piso, and a delegation of technical experts of the European Spatial Agency (ESA).

ESA experts arrived to Romania in order to offer technical support to ROSA, which participates in the development of the concept study to substantiate the telecommunications satellite system project, which will ensure the needs of the Romanian National Security System that will be coordinated by the Ministry of National Defence.

Defence Minister Gabriel Leș thanked the Chairman of ROSA for maintaining good relations between the two institutions, which were strengthened by means of a collaboration protocol, as well as to the European experts for the support offered to ROSA in the implementation of this important project for the governmental organizations in the national security field.
The development of a telecommunications satellite system is a strategic project of national interest in the field of the satellite communications and advanced technology, which will provide for the mission needs of the Ministry of National Defence and of the other institutions from the field of national security.
The programme set the following objectives: consolidation of Romania's role within NATO and EU, reducing dependence on the satellite services suppliers, phased out development of own satellite system , which will provide for the missions needs of the MoND and governmental institutions at peacetime, crisis and wartime situations as well as ensuring redundancy of the ground communication networks functioning at national level that can undergo serious damages in special, emergency situations or calamities.
Thus, Romania becomes a satellite services supplier in the Balkans area and the South-Eastern frontier of NATO.

:o :o :o

Harry

Lift pentru munitie intr-unul dintre buncarele de pe litoral (ww2)


TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Ionut

Contractorii Pentagonului vizitează baza Kogălniceanu, luată la țintă de pixul lui Trump, pentru licitația de construire a infrastructurii pentru muniție

Baza militară aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța îi primește astăzi pe reprezentanții companiilor interesate să participe la licitația organizată de Pentagon în vederea atribuirii unui contract de construire a unei platforme de încărcare și descărcare a muniției și explozibililor, proiect care figurează în bugetul Departamentului de Apărare de la Washington pe anul în curs și este inclus și în proiectul de buget pe anul viitor. Americanii au lansat licitația în februarie, iar termenul limită de depunere a ofertelor este 7 mai 2019. Luna trecută, Pentagonul a întocmit, la solicitarea Congresului SUA, o listă de proiecte de investiții militare care ar putea fi amânate la finanțare, iar fondurile prevăzute pentru ele – realocate pentru zidul de la frontiera cu Mexicul, dorit cu insistență de președintele Donald Trump. Investiția planificată la Kogălniceanu se află și ea pe listă.

Profit.ro

Harry

Mircea Geoană devine numărul doi în NATO, adjunct al secretarului general Jens Stoltenberg

https://www.mediafax.ro/externe/breaking-mircea-geoana-va-fi-numit-adjunct-al-secretarului-general-nato-jens-stoltenberg-18238938?fbclid=IwAR3OFkQzBbMvMrgDTK5Ra9of8D5RUn1tGWGtSxvoYVxzeCditv2N5luQroQ

Sunt curios cum va influenta aceasta situatie contractele miltiare in curs si viitoare

Harry

La data de 06 ianuarie 2020, a sosit în țară sistemul de simulare RT-3 (Reconfigurable Table Top Trainer), produs de către compania Raytheon. Pe acest simulator, militarii români se familiarizează cu modul de operare al sistemului Patriot.



Începând cu data de 20  ianuarie 2020, un număr de 12 militari au început un program de instruire pentru operarea simulatorului RT-3.



***



Până la această dată, peste 50 de militari din cadrul Forțelor Aeriene, au absolvit la United States Army Air Artillery School, Fires Center of Excelence, Fort Sill, Oklahoma, o serie de cursuri de operare și mentenanță pentru sistemul Patriot.



Începând cu luna iunie a acestui an, primul sistem Patriot va intra în dotarea Forțelor Aeriene Române, următoarele 3 sisteme urmând a fi livrate până la sfârșitul anului 2022.

Cristi N

MApN a lansat o licitație de aproape 50 milioane de euro pentru achiziția de servicii de comunicații

Ministerul Apararii Naționale (MApN), prin Unitatea militară 02415 București, vrea să cumpere servicii de închiriere de circuite prin satelit în valoare de până la 46,3 milioane euro, potrivit unui anunț publicat pe platforma SICAP, informează News.ro.
Licitația vizează "asigurarea fluxurilor satelitare și a serviciilor de comunicații prin satelit necesare structurilor Armatei României dislocate în teatrele de operații (misiuni terestre, aeriene și navale), pentru asigurarea nevoilor de comunicații în locații greu accesibile de pe teritoriul, în situații de urgență, dezastre, pentru instruire sau pentru executarea unor activități de testare a capabilităților noi de comunicații satelitare", potrivit anunțului.
Valoarea acordului-cadru este estimată între 8,7 și 46,3 milioane euro.
În rândul persoanelor cu funcție de decizie în cadrul autorității contractante este și General-maior Valentin Becheru, comandant al Comandamentului comunicațiilor și informaticii. Ofertanții trebuie să demonstreze că au finalizat, în ultimii 3 ani anteriori datei limita de depunere a candidaturilor, contracte cu servicii similare.
Tipul procedurii este licitație deschisă, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 9 martie.

Anca_Emanuel

#53
Rețeaua Iridium oferă deja ce vor. Și pun pariu că va costa mai puțin de ceva de zeci de milioane de euro.

kitsune

^ rețeaua Iridium este proastă și cu acoperire nașpa. Avem telefoane de back-up în caz de avarie, am avut și comunicații prin Iridium, nici nu îți pot spune ce nervi aveam când nu aveam recepție cu zilele. Și asta nu în zone aiurea, ci prin Marea Roșie, prin Golful Persic, pe la sudul Atlanticului sau Indianului, prin Aleutine și mai știu eu. Nu mai vorbesc de un "great circle" Vladivostok - Peru unde o săptămână nu a mers nimic, nici Fleet 77 nici Sailor.
KVH e cu mult peste, dar nici ăștia nu acoperă mare parte din planetă, doar zone esențiale.
De ce crezi că aștept Starlink ca pe pâinea caldă?

La un moment dat am crezut că e telefonul de vină, până când m-am întâlnit pe punte cu șeful gărzii (echipa de securitate contra piraților) ambii eram cu telefonul în mână ca în filmele cu proști, căutam semnal
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Anca_Emanuel

#55
^ Asta înainte sau după ce au terminat de lansat sateliții pentru Iridium 2 ?
https://www.iridiumnext.com

QuoteDe ce crezi că aștept Starlink ca pe pâinea caldă?
Din păcate mai durează, zic eu cam 2 ani minim înainte să aibă suficient pentru acoperire globală. Deja au făcut ceva teste inițiale:
https://www.reddit.com/r/spacex/comments/etsl51/air_force_test_of_an_ac130_connected_to_starlink

kitsune

Da, era prin 2018, dar totuși, bănuiesc că o mare parte din sateliți erau deja operaționali.
Problema acum e și de bruiaj (vorbind de comunicațiile militare). Un sistem cu 10-20 de sateliți este mult mai vulnerabil decât unul cu câteva mii.
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

Harry

MQ-9 Reaper la Campia Turzii



foto: US Embassy in Romania

carutasul

Pe centura Alexandriei. "Picnic la marginea drumului" , ieri 21.02







Powered by API/PUM imgur uploader

Harry

In ATENTIA proprietarilor si arendasilor ale caror terenuri constituie coridorul de expropriere al lucrarii de utilitate publica de interes national "Infrastructura Bazei 57 Aeriana din cazarma 888 Mihail Kogalniceanu".

Va comunicam ca am adresat Ministerului Apararii Nationale, Directia domenii si infrastructuri rugamintea/solicitarea de a permite recoltarea suprafetelor de teren cultivate in anul agricol 2019-2020.Demersul nostru este inaintat cu convingerea ca se va solutiona favorabil, justificat de faptul ca au fost efectuate cheltuieli pe terenurile agricole inainte de aprobarea HG 23/16.01.2020, dar si de faptul ca au fost efectuate cheltuieli cu productia neterminata, fiind totodata contractate si achizitionate seminte, ingrasaminte, ierbicide si alte imputuri, necesare pentru culturile planificate a fii cultivate inca din anul precedent.

Cu respect,
Primar,
Ancuta-Daniela Belu

@Ionut continuam cu postarile despre extinderea bazei aici sau pe topicul cu aeroportul MK, ori facem topic separat?