Infrastructura militara in Romania

Started by Gyn, September 07, 2014, 11:37:07 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

miahi

Harry

În perioada 12-15 noiembrie, o delegaţie compusă din 22 de companii americane din domeniul apărării vizitează Bucureştiul cu scopul organizării unor întâlniri cu reprezentanţi ai industriei româneşti de apărare şi reprezentanţi guvernamentali în vederea stabilirii de noi legături comerciale.
https://monitorulapararii.ro/sua-vor-sa-intensifice-cooperarea-cu-romania-in-domeniul-apararii-o-delegatie-americana-compusa-din-22-de-companii-din-domeniul-apararii-se-afla-in-1-52481

Harry

Primul proiect, contractat în temeiul regulamentului privind achizițiile publice de la NATO Support and Procurement Agency (NSPA), se va derula până la jumătatea anului 2024 și presupune proiectarea unei serii de clădiri și platforme de depozitare, precum și a unui heliport în Baza 57 Aeriană ,,Mihail Kogălniceanu", situată în Județul Constanța.

Leviatan Design
https://www.facebook.com/contact.leviatan

qionescu1

Cred ca te inseli. Daca e sub cele occidentale, Saur 2 sau 3 poate fi trimis linistit spre est unde se confrunta cu BTR80 si variantele lui. Dar si Saur e un BTR80 imbunatatit si daca te uiti la ugradeurile rusilor toate sunt cu tehnologie vestica.

Cei de la Moreni au in sfarsit dreptate. E momentul in care s-ar putea integra pe Saur 2/3 multe componente noi si performante care se pot cumpara inclusiv din industria romaneasca. Plus blindaj mai bun. Singurul lucru unde am putea ramane mult sub cele occidentale ar fi sistemele de protectie activa (antidrona/antiracheta). In rst cam toate se gasesc trebuie doar integrate cum zic si ei.

Plus sincronizarea celor care participa in program, organizare care e foarte importanta si de durata si pe care nu iti poti permite sau chiar nu o mai poti face in cazul unui razboi deschis, cand tu trebuie sa cresti productia nu sa organizezi productia. Sa nu trezim ca in 38 cand am alocat sume uriase pt achizitie de armament daor ca nimeni nu mai dorea sa vanda, toti produceau pt ei. 

Nici alte tari nu fac mai mult, inclusiv Coreea are motorizari sub licenta la avioane, tancuri, blindate plus multe altele. Sunt foarte putine tarile care pot dezvolta si produce de ex motoare pt blindate. Dar aici am avea o buna parte din proiect si nu cred ca diferentele sunt inferioare fata de ale rusilor sau vecinilor. Cand ne uitam in Ukr vedem ca orice e bun doar sa il ai, inclusiv armament din WWII se foloseste acolo.

Eu cred ca e obligatoriu sa incepem cu Saur 2, varianta moderna apoi trecem incet incet, poate prin licenta sau asocieri la un alt standard. E o formula care a dat rezultate si in Corea si in Turcia.

Harry

U.S. Army Paratroopers from the Signal, Intelligence and Sustainment Company, Headquarters and Headquarters Battalion, 82nd Airborne Division, bid farewell to fellow Soldiers at Pope Army Airfield on Fort Liberty, North Carolina, Nov.28, 2023, before the unit's departure for Romania.

AdrianRO

Nu este o stire oficiala si nu trebuie luata ca informatie sigura, insa se aude ca daca turcii mai continua pe traiectoria pe care o au, Incirlik se muta la MK.

qionescu1

Se vorbeste de mult timp despre asta, inca din 2016. Insa ruptura nu a ajuns pana acolo si pt ca faptul ca au inca interese comune in zona si pt ca au rabdare americanii cu el. Sunt dispusi sa astepte dar in mod cert au planuri de rezerva deja pregatite. Eu cred ca nu e neaparat vorba de MK, dar ar putea avea un rol mult mai important in astfel de conditii.

Harry

Pe 7 decembrie Bucurestiul a fost gazda European High Mobility Artillery Rocket System Initiative III Summit.

Harry

"Pot să vă spun că în a treia săptămână din luna ianuarie, deci la începutul anului, vicepreședintele Lockheed Martin, care răspunde de cooperarea industrială și de relațiile internaționale, va fi în România. Va fi la Cluj, o dată, pentru semnarea unui acord, memorandum, protocol, nu știu exact care este forma actului respectiv, în care Lockheed Martin cooperează cu Universitatea în domeniul Inteligenței Artificiale, dar în același timp va fi și la București pentru a începe împreună demersurile de constituire a acestui Centru regional de mentenanță pentru ceea ce produce Lockheed Martin, nu vorbim doar despre F-16, sunt și multe alte produse, echipamente ale Lockheed Martin", a declarat, vineri, după ședința de guvern, ministrul Radu Oprea.

Harry

Vineri, 8 decembrie, la sediul marii unități Gemina din Cluj-Napoca, a avut loc o vizită de informare a locțiitorului comandantului Diviziei 82 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii, generalul de brigadă David Pack.
-------------------------------------------------
@Ionut zic ca ar merge si un topic dedicat stirilor din Aparare, care nu se incadreaza in topicurile existente.

Harry

The Romanian Parliament adopted, at the request of President Klaus Iohannis, the decision to establish the Regional Special Operations Component Command (HQR-SOCC) on the territory of Romania, in the Garrison of Târgu Mureș.

Harry

Maine si poimaine Summit Ro-USA la Sinaia

Harry

România cumpără 263 de rachete antitanc Javelin, cu 80 milioane dolari. SUA au aprobat vânzarea.