Infrastructura militara in Romania

Started by Gyn, September 07, 2014, 11:37:07 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harry

Command Team visits with US Soldiers in Romania

U.S. Army Col. Jennifer McDonough, the commander of the 3rd Division Sustainment Brigade, 3rd Infantry Division, and Command Sgt. Maj. Jeffrey L. Campbell, the senior enlisted advisor of 3rd DSB, pose for a photo with Soldiers from the 329th Movement Control Team stationed in Romania

Harry

480th Fighter Squadron arrives in Romania to enhance NATO Air Policing capabilities


Ionut

Băieții ăștia cu F-urile sunt americani? :o

AdrianRO

Da, veniti in urma incidentelor cu resturile de drone cazute in RO

Ionut

Interesant. Parcă e prima dată? Poliție aeriană au făcut doar europenii la noi în țară și parcă și canadienii? Dar nu țin minte să fi fost americanii până acum. Să mă corectați dacă e cazul, nu urmăresc atent.

Harry

Americanii fac politie aeriana aici de f multi ani. Canadienii, italienii, portughezii etc fac prin rotatie.

AdrianRO

QuoteTot în podcastul Observatorului militar, generalul Incicaș a dezvăluit care sunt achizițiile planificate.

Potrivit acestuia, Armata română intenționează să achiziționeze atât "sisteme de avioane fără pilot care merg la o distanță mai mare" (probabil drone de tip High-altitude long endurance - HALE), cât și drone mai mici (mini-UAS) pentru distanțe scurte. "Achiziția este în curs atât pentru sistemul mini-UAS cu aripă fixă, cât și pentru cele de tip multi-copter, cu aripă rotativă".

Generalul Incicaș spune că Romania ar putea avea propriile sale drone și s-a referit și la proiectul românesc de dezvoltare a unui UAV pentru distanțe de până în 100 de kilometri.

Aici se pare că România încearcă să dezvolte prima sa dronă modernă, capabilă să execute misiuni militare.

România își dorește, astfel, să dețină drone de producție proprie, din rezultatul cercetării care se desfășoară în Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare (aflată în cadrul MApN).

"Nu vă ascund că în momentul de față, suntem în faza ultimelor teste ale acestor aeronave, urmând să le omologăm, sperăm, până la sfârșitul anului și după aceea să le dăm în producție.
Sper sa fie vorba de companii românești (care vor produce drona dezvoltată local n.r.). Vom organiza o procedură de fabricare a acestora pe baza documentației pusă la dispoziție de Agenţia de Cercetare pentru Tehnică şi Tehnologii Militare", a mai declarat generalul Incicaș.

În plin război al dronelor, Armata română va avea un UAV de concepție proprie. La anul ajung și primele drone Bayraktar TB2 - https://www.defenseromania.ro/in-plin-razboi-al-dronelor-romania-anunta-cand-ajung-in-tara-primele-bayraktar-bonus-mapn-lucreaza-la-prima-drona-de-conceptie-proprie_624823.html

AdrianRO

QuoteRomânia urmează să reia, în această lună, licitația anulată pentru sistemele portabile antiaeriene MANPDS (Man-portable air-defense system), așa cum preciza și Generalul-maior Teodor Incicaș, șeful Direcției Generale pentru Armamente. "Am avut un singr candidat iar oferta să a fost neconformă. Am închis procedura și sper să îi dăm drumul încă o dată undeva in octombrie".

România va începe procedura de achiziții pentru 3 sisteme de obuziere autopropulsate pe șenile, care reprezintă prima prioritate pentru țara noastră. "Cele 3 sisteme de obuziere pe șenile sunt o primă achiziție pentru brigada blindată și pentru cele două brigăzi de infanterie medii, pe care le avem notificate la NATO și pe care trebuie sa le înzestrăm cu astfel de obuziere in conformitate cu țintele de capabilități ale NATO și nevoie armatei române".

Totodată, Armata română are nevoie și de sisteme de obuziere autopropulsate pe roți pentru brigăzile de infanterie ușoară și pentru brigăzile de vânători de munte, mai precizează generalul Incicaș.

România a aprobat achiziția a 7 sisteme Patriot. Primele 4 au fost livrate (două chiar la începutul acestui an) - arată generalul, în timp ce pentru ultimele trei Patriot, România încă așteaptă acordul din partea SUA pentru achiziția acestor sisteme.

O altă procedură de achiziție in curs este cea pentru achiziția a 1059 de vehicule de teren ușor blindate, tip4x4. "Urmează să facem selecția a maxim 5 companii, iar la anul să facem testarea, ca parte a procesului (...) Primele nu sunt produse în România, dar următoare vor fi produse aici".

De asemenea, sunt planificate pentru acest an alte două proceduri de achiziție: pentru sistemele antiaeriene cu rază scurtă și foarte scurtă (SHORAD/VSHORAD) și pentru mașinile de luptă ale infanteriei pe șenile (MLI), mai exact 249 de vehicule, ultima achiziție urmând să modernizeze brigada blindată formată din MLI-84 "Jderul".

Totodată, România va avea propriul satelit militar. Cel mai târziu achiziția va începe în 2024. "Un alt program pe care îl dorim să-l începem, dar nu știm dacă se va întâmpla anul acesta sau în anul următor, se referă la sistemul satelitar militar de telecomunicații".

Armata română va avea și o dronă de concepție proprie și este în faza ultimelor teste ale acestor aeronave.

Evident, cel mai important program de achiziții, cel puțin din persepectivă financiară, este programul F-35. Totuși, auci nu putem vorbi încă de o procedură de achiziții întrucât România se află încă în etapa procedurilor preliminare interne, MApN solicitând aprobarea Parlamentului pentru achiziția unui prim lot de 32 de aeronave de generația a V a. Inițiativa va beneficia de o finanțare de 6,5 miliarde de dolari.

https://www.defenseromania.ro/ce-programe-de-inzestrare-va-demara-anul-acesta-romania-urmeaza-o-sedinta-csat-unde-inzestrarea-armatei-va-fi-pe-ordinea-de-zi_625013.html

Harry

Progress on construction of new facilities at Air Base 71 near Campia Turzii in Romania

"The projects here at Air Base 71 and across Romania contribute to the readiness and responsiveness of U.S. forces in Europe, reinforce the collective defense and security of NATO allies, and support of our shared goals of regional security." - USACE Europe District Chief of Engineering and Construction Roger Vogler at a ceremony in September at the base celebrating three recently completed projects.
Construction is funded by U.S. European Command (EUCOM) through the United States' European Deterrence Initiative.


















AdrianRO

Nu stiu sa pun poze pe forum, dar astazi au ajuns o parte din Oshkosh urile pentru FOS in portul Constanta. Dupa o intarziere..maricica

Harry


Harry

Si cateva imagini de la Ambasada USA.






Harry

 Romanian Government requested the acquisition of:

fifty-four ( 54 ) main battle tanks M1A2 SEPv3 Abrams;
fifty-four ( 54 ) of M1A1 housings;
four ( 4 ) M88A2 HERCULES recovery vehicles;
four ( 4 ) M1110 assault bridges;
four ( 4 ) M1150 assault vehicles;
four ( 4 ) heavy assault bridges ( HASB );
fifty-four ( 54 ) 7.62 mm M240C submachine guns;
ten ( 10 ) engines ( gas turbine ) AGT1500;
five thousand nine hundred and forty ( 5,940 ) of 120 mm M1147 projectiles with strong, multifunctional explosive, tracer ( HEMP-T ); and
four thousand two hundred and thirty ( 4.230 ) of 120 mm M1002 projectiles with multifunctional trainer for target training ( TTPMP-T ).
Also included are:

mining rollers;
M1300 Enhanced Heavy Equipment Transporter tractors ( EHET ) M1300 with M1302 trailer with B-Kit / Frag kit;
heavy tactical truck with extended mobility ( HEMTT ) M978A4 with B-Kit / Frag kit;
M107A1 Tank Rack Modules fuel trailer ( TRM ) M107A1 ( 2500 gal ) with B-Kit / Frag kit;
HEMTT A4 M1120 Load Handling System ( LHS ) with B-Kit / Frag Kit kit;
Ml076Al with flat rack and B-Kit / Frag Kit kit;
Forward Repair Systems;
generators mounted on the trailer;
Common Remote Operated Weapons Station Low Profile ( CROWS-LP ); M2A1 caliber 0.50;
communication equipment;
GPS receivers ( Global Positioning System );
service and training ammunition;
spare parts;
special tools and test equipment ( STTE );
manuals and technical publications;
maintenance instructors;
artillery training systems – simulators;
instructors for tank drivers;
training for new equipment;
technical, engineering and logistics staff services of contractors;
spare parts;
support from the field service representative ( FSR );
logistical support of contractors ( CLS );
new generation automatic testing system ( NGATS );
logistics products;
modernization of the tank polygon;
Intensive management office ( IMO );
liaison officer ( FLO );
program management reviews ( PMR );
testing, measuring and diagnostic equipment; and
other related logistical and program support elements.

qionescu1

54 de tancuri + 54 de carcase.
Inseamna ca cele 54 de carcase le-am asambla noi. Nu ar fi tare greu si va avea UMB de lucru.

GIV

#254
@qionescu1 nu am inteles conexiunea intre tancuri si umb