Infrastructura militara in Romania

Started by Gyn, September 07, 2014, 11:37:07 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

mirceaeliade

Semnarea undei hartii arata intentie/deschidere.  Atata timp cat exista bani bagati in joc (Romania s-a angajat serios sa plateasca peste 2% din PIB pe militarie) privatii vor veni cu idei de proiecte.  Privatii americani stiu ei sa isi vanda marfa daca vad MACAR o hartie de intentie semnata.

hefaistos

 :D  :D  :D
Știi câte hârtii dinastea s-au semnat?
Companiile respective nu mai exista decât pentru a da salarii la directori.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.

AdrianRO

Ideea nu e numai sa cumperi..ca nu esti UAE. Ideea e sa stabilesti o relatie pe termen lung de colaborare si sa devii o parte din lant cat de cat important, in timp ce reinvestesti o parte din bani in economie.

RO a tot semnat si memorandat si discutat si..nimic. Ai nostri cu spaga, ai lor cu imbogatitu rapid (sa nu ne imaginam ca x sau y din US vine aici de dragu nostru daca nu sunt doua conditii - sa faca o tona de bani si sa nu fie arsi de stat peste o limita).

Leo-Ph

Electromecanica Ploieşti activeaza in domeniul apararii de foarte mult timp, au trecut pe  produse civile, lansatoare si rachete antigrindina... La cum arata locatia acum m-as mira sa mai poata produce macar sageti pentru arcuri.

tom_sawyer

,,Cred că infrastructura din România este într-o stare jalnică, ca să fiu sincer. Este foarte greu să transporți lucruri în interiorul României. Drumurile și căile ferate nu vor ajuta forțele române sau cele NATO să se deplaseze rapid pentru a putea respinge un atac rusesc. Sau o vor face, dar cu costuri mari. E multă muncă în ceea ce privește șoselele și căile ferate pentru a permite deplasarea rapidă a vehiculelor grele", a spus generalul american în rezervă.

digi24.ro

Harry

Task Force Mountain Soldiers attend the U.S. Army Air Assault Course at Mihail Kogălniceanu AFB, Romania
Photo by Pfc. Jeremy Hill


Harry

Lt. Gen. John Kolasheski, the commanding general of V Corps visited Mihail Kogalniceanu AFB, Romania
Photo by Pfc. Kaylan Joseph


Harry

in fundal se vad lucrarile de extindere a bazei MK si noile noile barracks in constructie

Intre timp MK a fost "promovata" de la Camp la AFB

Photo by Pfc. Jeremy Hill

Marius

AFB vine de la Air Force Base? That would be nice!

Harry

Da.
Si inca o chestie interesanta. Deveselu a fost prima US Navy Base construita de la zero dupa 1987.

Harry

A fire incident occurred today, August 30, 2023. At approximately noon, a fire broke out in the dry vegetation, triggering an immediate response from both the local Romanian fire department and the U.S. firefighters stationed at MK AFB.
Thanks to the rapid and collaborative efforts of these teams, the fire was successfully contained and extinguished, preventing any further spread. This joint response highlights the importance of international cooperation and quick action in ensuring the safety of all.


SB76UFO

Investiție de 10 milioane de euro la AFT Sibiu: bloc alimentar cu 42 de bucătari în trei schimburi și pavilion pentru cazare

Ministerul Apărării Naționale a publicat un anunț de participare simplificat pentru contractarea serviciilor de elaborare a studiului de fezabilitate și a studiilor de specialitate pentru proiectul de investiție ,,Realizare pavilion bloc alimentar și săli de mese în cazarma 380 Sibiu". Proiectul face parte dintr-o investiție planificată pentru AFT Sibiu, în valoare totală de 10 milioane de euro.

Conform anunțului, achiziția serviciului presupune elaborarea documentaţiei tehnico-economice, faza Studiu de Fezabilitate, precum și a altor documentații necesare obiectivului de investiții. Precizăm că investiția totală de 10 milioane de euro prevede construirea unui pavilion pentru cazare și a unui bloc alimentar cu săli de mese. Cele două clădiri vor avea patru, respectiv cinci etaje, conform caietului de sarcini și vor fi construite pe teritoriul cazarmei 380, de pe strada Revoluției nr. 3-5, unde activează și Academia Forțelor Terestre Sibiu.

Pentru studiul de fezabilitate valoarea totală estimată a serviciilor este de aproape jumătate de milion de lei. Ofertele sunt așteptate până pe 30 august.

,,În zona amplasamentului se găsește în prezent pavilionul I cu destinația de gospodărie de apă. În vederea realizării obiectivului de investiție propus, în cadrul unei documentații complementare (pentru realizarea pavilionului-cazare) s-a stabilit că este necesară desființarea acestui corp de clădire, în vederea amplasării noilor pavilioane, pe amplasamentul identificat de beneficiar.

Din suprafața totală de teren de 7520,00 mp (dimensiuni 145,10 m x 53,00 m) suprafața aferentă Pavilionului cazare este de 3949,44 mp (cu dimensiuni de aproximativ 81,60 mp x 48,40 m), astfel că suprafața de teren rămasă liberă pentru amplasarea noului pavilion Bloc alimentar este de aproximativ 3570,56 mp", se arată în Tema de proiectare aferentă proiectului de investiție imobiliară ,,Realizare pavilion bloc alimentar și săli de mese în Cazarma 380 Sibiu".

Acest proiect din cazarma 380 Sibiu a fost conceput pentru a deservi studenții cazați pe perioada anului universitar la Academia Forțelor Terestre.

Conform datelor AFT Sibiu, instituția școlarizează anual un număr de 1.100 de persoane.

,,Trecerea la învățământul academic cu programe de 4 ani, cu aproximativ 350 de studenți/an de studiu, cu aproximativ 100 de studenți străini din academiile partenere în programele ,,Erasmus", ,,Erasmus +" și ,,Semestrul internațional" și cu aproximativ 70-100 de studenți la cursurile post-universitare, fac ca spațiile din pavilioanele actuale să nu asigure un număr suficient de spații de cazare și nici suficiente spații pentru prepararea și servirea mesei. La toate acestea se adaugă și multiplele sarcini de sprijin pe linii de hrănire pe care unitatea le asigură pentru efectivele participante la activitățile de instruire din poligonul Cincu, ori exerciții similare desfășurate în garnizoana Sibiu, precum și sarcinile încredințate Academiei pentru acordarea Sprijinului Națiunii Gazdă care solicită suplimentar spații avute la dispoziție", scrie în documentul citat.

Astfel, în viitorul bloc alimentar al studenților militari din Sibiu se va asigura pregătirea, prepararea și servirea hranei pentru un număr de circa 1600 de persoane într-o singură serie. Este estimat că 100 de persoane se vor ocupa de acest lucru, din care 42 de bucătari în trei schimburi, 10 manipulatori și restul ospătari. Totodată, 11 persoane se vor ocupa de management.

La descrierea construcției se menționează că pavilionul va fi dotat cu panouri solare.

Suma de 50 de milioane de lei sau 10 milioane de euro, ca și cheltuieli estimate pentru investiție, este menționată în nota conceptuală în care e descrisă necesitatea și oportunitatea realizării obiectivului de investiție. Ca surse de finanțare este menționat bugetul de stat, dar AFT Sibiu propune ca investiția să fie realizată prin Programul de investiții publice al Ordonatorului principal de credite, adică al Ministerului Apărării Naționale.

Tema de proiectare pentru proiectul de investiție ,,Realizare pavilion bloc alimentar și săli de mese în cazarma 380 Sibiu" poate fi consultată aici.

Turnul Sfatului
"Prostia este eternă și invincibilă"

SB76UFO

Noua unitate militară din Sibiu: Armata începe studiile geotehnice

Ministerul Apărării Naționale a lansat procedurile de atribuire a contractului referitor la studiile geotehnice necesare în zona Aeroportului Sibiu, în vecinătatea căruia urmează a fi amenajată noua unitate militară.

Pe cei 63.000 de mp disponibili din vechea unitate militară de elicoptere, firma căreia îi va fi încredințat contractul va trebui să realizeze forajele necesare studierii terenului pe care urmează să fie ridicate cele aproximativ 60 de clădiri ale viitoarei unități militare de suport NATO. ,,Se vor realiza 21 de foraje la o adâncime de aproximativ șase metri și două foraje la 15 metri, în cazarma 793 Sibiu, pentru realizarea mai multor pavilioane", se arată în caietul de sarcini aferent atribuirii contractului cu o valoare estimată la 20.900 de lei, la care se adaugă TVA.

29 august este termenul limită de depunere a ofertelor pentru atribuirea acestui contract, care trebuie îndeplinit în termen de cel mult 30 de zile de la semnare.

Clădiri și de peste 10.000 de mp
În momentul achiziționării serviciilor de întocmire a studiului de fezabilitate – în primăvara anului trecut – reprezentanții MApN arătau că din vechea unitate de elicoptere (ale cărei clădiri au fost timp de mai bine de 20 de ani date în administrarea altor instituții) va mai rămâne o singură clădire. Una cu o suprafață de 60 de mp.

În rest, tot ceea ce mai există în prezent va fi demolat, alte peste 50 de clădiri urmând a fi ridicate. Cea mai mare dintre acestea – pavilionul administrativ – va avea demisol, parter și trei etaje, suprafața desfășurată fiind estimată la peste 10.000 de mp.

Turnul Sfatului
"Prostia este eternă și invincibilă"

Harry



BUCHAREST, Romania – American Soldiers from the 1st Area Medical Laboratory trained with Romanian Army troops at a biological research facility in Bucharest, Romania.

Maj. Joshua M. Carmen, the chief of the 1st AML Biological Threat Assessment Section, said the training included an introduction to the one-of-a-kind U.S. Army mobile laboratory as well as the history of biological threats and threat agents as defined by the CDC.

"The Defense Threat Reduction Agency requested 1st AML's assistance to conduct field identification of biological agents training," said Carmen. "Our goal was to demonstrate procedures adapted for field environments that produce accurate identification of potential threats or terrorism agents."

Five members from the 1st Area Medical Laboratory's Biological Threat Assessment Section, including Maj. Mathanraj Packiam, PhD, who also runs the Genetic Sequencing Laboratory at the U.S. Army Medical Research Institute of Infectious Disease, participated in the training.

Maj. Christine E. Hulseberg, PhD, a former 1st Area Medical Laboratory member and the senior science officer from U.S. Army Medical Research Directorate-Georgia in Tbilisi, Georgia, also took part of the allied training event.

"These members of the team were key to our success and added the diverse perspectives of their respective organizations to this event," said Carmen, a Phoenix native and Arizona State University graduate.

Carmen said NATO's laboratory capabilities are focused on fixed facilities, with only a few NATO partners capable of fielding mobile laboratories.

"Our training helped to bolster confidence in our Romanian partners that they are capable of successfully developing and fielding an incident response laboratory," said Carmen. "This type of event also strengthens the ability of CBRN (Chemical, Biological, Radiological, Nuclear) Soldiers to confidently collect samples and understand what the laboratory is looking for and what techniques a laboratory uses to process their samples."

The 1st Area Medical Laboratory team conducted the training using the Romanian's equipment at the Cantacuzino Institute.

The first week was dedicated to training Romanian soldiers from two of their CBRN Battalions on basic laboratory techniques.

"We built on that foundation by teaching them to perform polymerase chain reaction (PCR)," said Carmen. "PCR is considered an advanced molecular biology technique and is an extremely valuable tool for identification of biological agents."

Carmen said the Romanian CBRN troops used the advanced PCR technique to successfully identify the samples.

"The week culminated with a practical exercise in which teams of three received an unknown sample and performed the steps to identify it. We had a 100 percent success rate, and I could not be more impressed with how expertly they were able to perform the testing," said Carmen.

The second week shifted focus to an engagement with scientists and medical doctors from the Cantacuzino Institute and the Matei Bals Institute that was focused on specific biological threat agents and distinguishing natural and manmade events as well as the equipment and technique differences in mobile laboratory operations verses fixed facilities.

Brig. Gen. (Dr.) Florin Oancea, the director general of the Cantacuzino Institute, was the host for the two-week training event.

Carmen said the highlight of the training event was touring the Matei Bals Institute, an infectious disease research facility run by the Romanian Ministry of Health.

"They introduced us to many more scientists, and we spent several hours discussing procedures and techniques specific to their equipment," said Carmen. "I think it demonstrates the mutual respect that can be rapidly built during good training events, and I believe that mutual respect is the most important factor in strengthening partnerships."

The 1st Area Medical Laboratory is part of the 44th Medical Brigade and 20th Chemical, Biological, Radiological, Nuclear, Explosives (CBRNE) Command, the U.S. Department of Defense's premier CBRNE formation. From 16 bases and 19 states, 20th CBRNE Command Soldiers and civilians take on the world's most dangerous hazards in support of joint, interagency and allied partners.

American Soldiers from 1st Area Medical Laboratory deploy as a unit or in task-organized teams to perform surveillance, laboratory testing and health hazard assessments of environmental, occupational, endemic disease and CBRNE threats to support force protection and Weapons of Mass Destruction missions. The 1st Area Medical Laboratory has strengthened partnerships with allies during recent visits to South Korea, Poland, Australia, Canada and Germany.

Col. Matthew J. Grieser, the commander of the 1st Area Medical Laboratory, said the training bolstered the partnership between the U.S. Army and the Romanian Armed Forces.

"Training events like this make us stronger together," said Grieser, a seasoned leader from Mulino, Oregon, who has multiple deployments to Afghanistan, Iraq and other contingency operations. "Our 1st Area Medical Laboratory Soldier scientists serve as a force multiplier by conducting medical diplomacy missions that build theater security through the exchange of best practices among our allies and partners."

Harry

U.S. Air Force 31st Fighter Wing Deputy Commander Col. Beau Diers; U.S. Army Corps of Engineers, Europe District Chief of Engineering and Construction Roger Vogler; Air Base 71 Commander, Romanian Air Force Brig. Gen. Micloş Cătălin-Eugen and U.S. Air Forces in Europe Director of Logistics, Engineering and Force Protection Col. Christopher Leonard cut the ribbon during a ceremony to celebrate three recently completed projects on Air Base 71 near Campia Turzii, Romania September 19, 2023. U.S. military, Romanian military and U.S. Embassy partners joined for ribbon cutting ceremonies highlighting the recently completed hangar, parking apron and squadron operation facility projects, which are part of a larger, more than $100 million construction program at the base funded through the United States' European Deterrence Initiative. These projects will contribute to the readiness and responsiveness of U.S. forces in Europe, reinforce the collective defense and security of NATO allies, and support of our shared goals of regional security. (U.S. Army photo by Chris Gardner)