Aeroportul Traian Vuia Timisoara [TSR]

Started by MHN, September 22, 2011, 02:11:12 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TibiV

A NU arata realitatea, nu va face realitatea nici mai urata, nici mai frumoasa...
Realitatea exista. Punct.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

mircea

Eu ziceam ca administrația aeroportului în loc să se laude cu astfel de realizări, ar face mai bine să pună mâna și să rezolve kitsch-ul înainte. Ba chiar, prioritatea să-i fie eliminarea tomberonului de plastic, indiferent de existența turului virtual.

MarcoPolo

A scos Tarom cursele spre Stuttgart, incepand din vara, odata cu venirea Eurowings?


Ionut

Aeroportul Internaţional Timişoara - Traian Vuia estimează venituri în creştere cu 6%, la 55,5 milioane lei, în acest an

Aeroportul Internaţional Timişoara - Traian Vuia estimează în acest an venituri în creştere cu 6%, la 55,5 milioane lei, şi un profit net de 5,21 milioane lei, potrivit unui proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 al societăţii aflate sub autoritatea Ministerului Transporturilor. "Bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 a fost elaborat cu o creştere a veniturilor totale cu 6% şi a cheltuielilor totale cu 5,95%, compania programând un profit brut în sumă de 6,22 milioane lei, respectiv cu 6,37% mai mare decât realizările anului 2018", arată documentul publicat în dezbatere pe site-ul Ministerului Transporturilor. Societatea are în jur de 250 de angajaţi.

News.ro

Dominik

You're in Steelers Country

Ionut

^

Eurowings, compania low-cost a Lufthansa, extinde rutele din România și scoate Tarom

Eurowings, compania low-cost a operatorului aerian german Lufthansa, extinde rutele asigurate din Timișoara spre Stuttgart, începând cu această lună, scoțând operatorul național Tarom de pe această linie. După acest anunț, Tarom a renunțat să mai opereze pe ruta Timișoara - Stuttgart și retur. Până la acest moment, Eurowings a asigurat curse din Timișoara spre Frankfurt și Munchen.

Profit.ro

Cuneo

Bani europeni pentru Aeroportul Timisoara. Proiecte de peste 80 de milioane de lei

TIMISOARA. Aeroportul International Traian Vuia din Timisoara are doua proiecte mari, care se vor realiza cu fonduri europene in valoare totala de peste 80 milioane de lei, adica aproape 20 de milioane de euro.

Ministrul Fondurilor Europene, Roxana Minzatu a anuntat, la Timisoara, ca sustine aceste proiecte.

,,La proiecte importante aflate in implementare, vreau sa subliniez proiectul de construire a unui nou terminal pentru curse externe la Aeroport. Contractul de lucrari este in derulare, cu un termen de finalizare de 1 an si pentru care valoarea este de 30 milioane de lei. Este important sa avem acest proiect finalizat la timp. Un alt proiect important pentru aeroport va fi cel pentru dotari de securitate si siguranta la incendii, un proiect de 51 de milioane de lei,,, a declarat Minzatu.



Contractul de finantare pentru accesarea fondurilor UE pentru construirea unui nou terminal destinat pasagerilor care sosesc de pe cursele externe a fost semnat la finalul anului trecut de catre directorul general al Aeroportului Timisoara, Daniel Idolu. Valoarea totala a investitiei este de 30,3 milioane de lei, din care aproximativ 50% va fi din fonduri proprii ale Aeroportului, iar restul – fonduri europene si fonduri ale Ministerului Transporturilor.

Noul terminal va fi o cladire moderna, dotata dupa ultimele standarde in materie de siguranta si securitate. Cladirea va avea o suprafata desfasurata de 4.383 mp, 3 fluxuri de pasageri, 3 sisteme de benzi de bagaje si 10 puncte de control al documentelor, 3 puncte de control vamal. Terminalul pregateste aeroportul pentru a sustine un flux de aproximativ 3 milioane de pasageri pe an, cifra estimata pentru urmatorii ani.



Pentru cel de-al doilea proiect, Ministerul Transporturilor a pus in dezbatere achizitionarea unui sistem integrat pentru controlul de securitate in valoare de 52,91 milioane lei, inclusiv TVA, adica 11,4 milioane euro.

Acesta prevede achizitia unor echipamente de scanare pentru bagajele de cala si a celor de cabina, dar si echipamente de detectare a urmelor de exploziv, detectoare de metale, precum si a unui server de management al echipamentelor de securitate.

Noul sistem ar uma sa aiba o durata estimata de utilizare de 10 ani.

In medie, pe zi vor fi supusi controlului de securitate un numar de peste 4.000 pasageri. Avand in vedere ca, de regula, controlul de securitate se realizeaza in intervalul 04.00 – 21.00, rezulta un trafic mediu de 47 pasageri pe ora si de peste 500 pasageri pentru orele de varf.

In anul 2019 se estimeaza ca Aeroportul Timisora va fi tranzitat de peste 1,6 milioane de pasageri.

https://www.opiniatimisoarei.ro/bani-europeni-pentru-aeroportul-timisoara-proiecte-de-peste-80-de-milioane-de-lei/19/07/2019

TibiV

Quote from: Cuneo on July 19, 2019, 10:13:28 PM
Contractul de finantare pentru accesarea fondurilor UE pentru construirea unui nou terminal destinat pasagerilor care sosesc de pe cursele externe a fost semnat la finalul anului trecut
Animatia arata un terminal de plecari externe...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Cuneo

Păi, n-or fi numai sosiri, că nu mai avem unde să-i cazăm! :lol:

Dominik

You're in Steelers Country

rota

Wizz Air adaugă patru noi destinaţii de zbor din Timişoara, spre trei ţări europene:Billund (Danemarca), Doncaster/Sheffield (Marea Britanie), Nuremberg şi Baden Baden (Germania).

Toate destinaţiile vor avea o frecvenţă de două ori pe săptămână. "Prin introducerea celor 4 noi destinaţii se măreşte zona europeană accesibilă direct din Timişoara şi în acelaşi timp Banatul, Timişul şi Timişoara - viitoare Capitală Culturală a Europei - au şanse sporite de a fi vizitate de turişti europeni. Alocarea celei de-a treia aeronave la baza din Timişoara înseamnă o creştere economică regională, mai multe locuri de muncă în economia locală şi regiunea Banat, dar şi mai multe oportunităţi de călătorie accesibile spre şi dinspre Timişoara"

Sursa

mircea

Nu știu ce să zic de celelalte, dar FKB ( Karlsruhe mai mult ca Baden Baden) o să aibă trafic.

Cuneo

Creste Aeroportul Timisoara. Terminalul de sosiri externe, in linie dreapta. Investitii de zeci de milioane de euro. Video

TIMISOARA. Aeroportul International Traian Vuia Timisoara se dezvolta si se modernizeaza in asteptarea milioanelor de pasageri care vor vizita Capitala Culturala a Europei in anul 2021.
Pentru acesta a fost semnat, la finalul anului trecut, un contract de peste 30 de milioane de lei, adica 6,4 milioane de euro, pentru construirea unui Terminal de Sosiri Externe. Jumatate din suma este alocata din fondurile proprii ale Aeroportului din Timisoara, iar cealalta jumatate vine din fonduri europene si din bani de la Ministerul Transporturilor.

,,In prezent, terminalul de sosiri externe este la faza de structura de rezistenta. S-a finalizat fundatia, structura de beton, dar a venit si structura metalica. Estimam ca in primul trimestru al anului 2020 sa fie finalizat,,, a declarat, pentru opiniatimisoarei.ro, Dan Idolu, directorul Aeroportului Timisoara.

Acest terminal va avea 4.383 de metri patrati si va fi pregatit pentru 3 fluxuri de pasageri, 3 sisteme de benzi de bagaje si 10 puncte de control al documentelor, respectiv 3 puncte de control vamal. Terminalul pregateste aeroportul pentru a sustine un flux de aproximativ 3 milioane de pasageri pe an, cifra estimata pentru urmatorii ani.

Urmatorul pas, Terminalul de Plecari Externe

Dupa ce va fi finalizat acest nou terminal, urmeaza ca reprezentantii Aeroportului Timisoara sa treaca la treaba pentru construirea unui Terminal pentru Plecari Externe. Pentru acesta a fost solicitat, deja Acordul de Mediu.

Terminalul de plecari externe costa, conform Studiului de Fezabilitate, 184.505.604 lei cu tot cu TVA, adica peste 39 milioane de euro.

Acest terminal va fi unul cu mult mai mare, va avea 12.000 de metri patrati. De asemenea, va avea control pentru bagaje, check-in, control de securitate, sala de asteptare pentru imbarcare spatioasa, pentru ca pasagerii pot astepta pana la 2 ore. Numai sistemele de securitate costa 51 milioane de lei, au explicat reprezentantii Aeroportului Timisoara.

Terminalul de plecari va intra in lucru in anul 2020 si cel mai probabil va fi finalizat in anul 2021.

https://www.opiniatimisoarei.ro/creste-aeroportul-timisoara-terminalul-de-sosiri-externe-in-linie-dreapta-investitii-de-zeci-de-milioane-de-euro-video/05/09/2019?fbclid=IwAR0ZFZwVFR97Ot6M-_qZP1hj3fpxccK_xq_7SzlWo7mVpN_zKtvhTMPOGBM

Cuneo

Aeroportul Internațional Timișoara Din Nou În Top!
Timișoara–București Cea Mai Frecventată Destinație Internă


Bilanțul traficului aerian de pasageri în transport intern, desfășurat pe Aeroportul International Timișoara, în primele șase luni ale anului 2019, confirmă o creștere față de aceeași perioadă a anului anterior.

În primul semestru al anului 2019, traficul intern de pasageri înregistrat de Aeroportul Timișoara a crescut cu 12,2% față de 2018, atingând valoarea de 225.120 pasageri. Ruta Timișoara-București a înregistrat o creștere de 14,5%, comparativ cu anul trecut, ajungând la un număr de 219.466 de pasageri transportați în primele șașe luni. Astfel, această rută a devenit cea mai frecventată destinație internă din România. În același timp, a crescut și numărul celor care aleg să zboare pe ruta Timișoara-Iași, unde s-au înregistrat un număr de 6.101 de pasageri, cu 8,9% mai mult față de anul trecut.

Numărul de pasageri transportați aerian la/de la București, poziționează Aeroportul Internațional  Timișoara pe locul al doilea, în clasamentul național. În fruntea clasamentului se află, firesc, Aeroportul Otopeni, care este un nod aerian al companiei Tarom și unde aterizează majoritatea absolută a zborurilor din România, în timp ce locul al treilea este ocupat de Aeroportul Cluj-Napoca.

,,Acest indicator, al traficului intern de pasageri, dovedește o dinamică crescută și continuă a activităților economice dintre cei doi poli economici, Timișoara-Arad și București. În același timp, demonstrează și mobilitate, oportunități de afaceri în interesul părților, schimb de experiență culturală, educațională și profesională între cetățeni. Ne-am propus prin planul managerial să putem menține constant, stabil și în condiții de eficiență economică, un număr de pasageri într-o continuă creștere sănătoasă, în concordanță cu realitățile socio-economice ale zonei  de captare a pasagerilor din Regiunea de Vest a României", a declarat directorul Aeroportului Internațional Timişoara, Daniel Idolu.

Top   Rută                       Pasageri   Zboruri aeronave   Grad de încărcare medie Pasageri/Zbor
1   Timișoara-București   219.466   2065   106
2   Cluj Napoca-București   195.318   2185   89
3   Iasi-București   130.379   2083   63
4   Oradea-București   33.418   637   52
5   Suceava-București   24.051   601   40
6   Satu Mare-București   14.754   411   36
7   Baia Mare-București   8.461   212   40
8   Timișoara-Iași   6.109   173   35
9   Sibiu-București   5.536   166   33
10   Bacău-București   1.529   54   28
11   Cluj Napoca-Iași   1.451   63   23
12   Târgu Mureș-București   726   33   22
13   Satu Mare-Constanța   226   8   28
   Total trafic regulat intern   641.424   8691   74


Birou Relații Publice

Aeroportul Internațional Timișoara

https://aerotim.ro/comunicate/aeroportul-international-timisoara-din-nou-in-top/