[B] Știri și discuții diverse despre infrastructura de metrou

Started by Goldmund, August 19, 2014, 07:04:12 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

survola



hefaistos

 :D
Cu o săptămână înainte de alegerile locale?
Astea nu-s contrace, astea sunt pliante electorale.
Pariu 500 lei: Pana la 31 decembrie 2024, se va deschide A7 intre Buzau Nord si Focsani Nord. data de initiere a pariului 2 octombrie 2023
Pariu 200 euro, daca pana la 31 decembrie 2029 nu se deschide sectiunea cu tuneluri de pe A1 de la Holdea.


Valentin

Asta mai lipsea in Bucuresti... Abia astept sa vad toate mizeriile tip "iloveS4" pe fiecare loc posibil dintr-o statie de metrou, de ce nu pe fiecare tren, panouri publicitare "la baietii destepti" sau mai stiu eu ce tampenii gasesc baietii astia "harnici".

Noi in loc sa avem o structura mai logica de functionare in Bucuresti, pare mai mult ca fiecare seector o sa fie fiecare cu a ma-si, de ce nu autobuze iloveS4, tramvaie si trolee "achizitionate de Piedone sau mai stiu eu ce tampenii sinistre. Sunt curios, care e diferenta intre a scoate la licitatie PS4 sau Metrorex? De ce in protocolul asta minunat nu exista PMB ca principal coordonator (ar trebui) al orasului? O mizerie sinistra si stirea si ce spune dl.grindeanu


TVlad

Agitatie electorala ca sa evidentieze faptul ca Nicusor nu ar vrea sa preia metroul, de al naibii...
Desi el a spus ca nu are nimic impotriva sa ajunga la PMB dar cu conditia sa i se asigure de la buget si fondurile corespunzatoare.

Konter

" Compania italiană WeBuild a pus poprire pe conturile Metrorex, în contul datoriei de 68 de milioane de lei stabilită de instanță. Societatea de transport subteran din subordinea Ministerului Transporturilor nu poate face niciun fel de plăți, cu excepția salariilor, care au fost achitate o parte ieri (joi), iar cealaltă parte azi.
Potrivit lui Mihai Barbu, Metrorex a contestat executarea silită obținută în instanță de italienii de la WeBuild (succesoarea "defunctei" Astaldi), dar că până în momentul de față nu s-a primit motivarea deciziei instanței.

Dacă salariile s-au deblocat, evitând la mustață o revoltă a angajaților, nu același lucru s-a întâmplat și cu celelalte obligații de plată ale transportatorului bucureștean, cum ar fi cele către furnizori.
"Alte plăți nu se pot face. Noi sperăm să avem câștig de cauză în instanță, pentru că altfel ne blocăm de tot. În legătură cu fondul problemei, adică datoria către WeBuild, stabilită prin sentință judecătorească definitivă, banii vor trebui plătiți. În acest sens, am făcut demersurile necesare la Executiv și așteptăm să se dea o Hotărâre de Guvern prin care companiei Metrorex să i se aloce banii necesari", a mai spus președintele CA al Metrorex.
Întrebat dacă acest lucru se va întâmpla la rectificarea bugetară, Mihai Barbu a răspuns că se va produce mai repede.

În luna iunie a anului trecut, Curtea de Apel București a decis că Metrorex trebuie să vireze către Webuild suma de 68 de milioane de lei, plus TVA.
Blocarea conturilor Metrorex a fost obțnută de WeBuild ca urmare a faptului că în 2013 premierul de la acea vreme, Victor Ponta a anulat practic finanțarea șantierului de construcție a Magistralei 5 de metrou, din Drumul Taberei.
Începute în forță în 2012, lucrările la M5 s-au oprit brusc un an mai târziu, din cauză că Guvernul a decis să taie drastic fondurile alocate acestui proiect de investiții. În proiectul de buget pe 2013, care ulterior a devenit literă de lege, la capitolul dedicat lucrărilor la Magistrala 5 Drumul Taberei-Universitate, s-au alocat 95 de milioane de lei, de cinci ori mai puțin decât cele 500 de milioane estimate pentru acel an de către Guvernul Ponta 1 la rectificarea bugetară din vara lui 2012."
Sursa

voicul

Mit sau fantezie?  :lol:



Un nou pasaj pietonal la metrou, între stațiile Unirii 1 și Unirii 2. Tunelul ar urma să fie construit simultan cu marile lucrări de refacere a planșeului

Un nou pasaj pietonal va fi construit la metrou, între stațiile Unirii 1 și Unirii 2, în paralel cu cel actual, sopun surse Metrorex citate de Gândul.

Pasaj pietonal nou la metrou, ca să decongestioneze traficul din actualul tunel
Potrivit aceleiași surse, Metrorex ar avea în plan de mai multă vreme construcția unui al doilea pasaj de corespondență între stațiile Unirii 1 și Unirii 2, pentru că tunelul existent este, de ani de zile, extrem de aglomerat la orele de vârf.

Acum se lucrează la proiectarea pasajului, care va fi aproape  paralel cu cel existen și care va fi construit în aceeași perioadă în care se vor face lucrările de consolidare și reabilitare a planșeului de la Piața Unirii.

Marele Șantier de la Unirii începe curând
Planșeul de la Piața Unirii va intra în reparații după mai bine de 40 de ani de la ultimele intervenții, iar lucrările  sunt coordonate de Primăria Sectorului 4, care a primit construcția în administrare de la Primăria Capitalei.

Planșeul de la Unirii, asupra căruia nu s-a intervenit deloc în ultimele patru decenii, este într-o periculos de avansată stare de degradare. Expertiza tehnică l-a plasat în clasa I de risc seismic, ceea ce înseamnă că și un cutremur de magnitudine medie poate avea efecte grave asupra structurii.

Contractele de reparații și consolidare au fost semnate, la Guvern, pe 19 august 2024,  iar lucrările propriu-zise vor începe peste aproximativ două săptămâni, în zona spațiului verde din zona fântânilor de la Unirii.

Șantierul va aduce restricții majore de trafic în centrul Bucureștiului. la semnarea contractelor, premierul Marcel Ciolacu admitea vă șantierul de la Unirii e un proiect complicat:

,,Vorbim de o investiție pentru o capitală sigură pentru cei care traversează zilnic zona Unirii, fie cu mașina, fie cu metroul. Refacerea planșeului de la Piața Unirii, un nod vital pentru siguranța celor aflați în trafic, dar și a întregii zone. Știu că nu este un proiect ușor. În plus, pe parcursul lucrărilor vom avea o perioadă de restricții de trafic. De aceea, este esențial ca lucrările să fie realizate rapid și în termenele stabilite".

Doi ani este perioada de reabilitare la Planșeul Unirii

Durata refacerii Planșeului este de 24 de luni de execuție, plus 9 luni de proiectare.

Termenul de proiectare este valabil până la sfârșitul anului. Cu toate acestea, execuția va începe mai devreme.

https://b365.ro/un-nou-pasaj-pietonal-la-metrou-intre-statiile-unirii-1-si-unirii-2-tunelul-ar-urma-sa-fie-construit-simultan-cu-marile-lucrari-de-refacere-a-planseului-541108/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR149kC4UMexk4tRIvwD7lK84oxFEhX-gy7MfKKmlkq0GQAwb5IARznjRGc_aem_9eTQnZF9CDRgmCOadLC2HQ

dumbravaandrei

Mai scriu pe electromobilitate.com. Și pe blogul meu.

dan tm

Am gasit articolul asta in ziar.

https://adevarul.ro/stiri-locale/bucuresti/cat-de-sigure-sunt-zonele-care-ar-urma-sa-fie-2421415.html

 Un nou studiu din satelit, care vizează mediul construit din proximitatea viitoarelor proiecte de infrastructură subterană din București, arată zonele vulnerabile în jurul traseelor M5 și M4, respectiv în zona Piața Unirii.

Mai exact, cartierele și zonele ce urmează să fie sub-traversate de liniile de metrou aflate în dezvoltare, M5 și M4, prezintă deformări de până la +15 mm în ultimul an. De asemenea, o altă zonă considerată sensibilă în Capitală este și Piața Unirii, arată studiul realizat în perioada aprilie 2023 – octombrie 2024.

Deformările din jurul principalelor magistrale de metrou

Studiul a fost realizat prin măsurarea a peste 2.6 milioane de puncte și a vizat în mod special zonele și cartierele aflate în proximitatea viitoarelor proiecte de infrastructură de transport subteran din București, cum ar fi: M4 (Gara de Nord – Gara Progresul), M5 (tronson Eroilor – Piața Iancului) sau M7 (Voluntari – Bragadiru), precum și Piața Unirii, ca nod important în care se întâlnesc mai multe magistrale de metrou importante ale Capitalei, dar și ca zonă ce urmează a fi reabilitată de autoritățile publice, în urma mai multor expertize tehnice.

Prin urmare, studiul arată că zone importante din proximitatea sau de la intersecția viitoarelor magistrale M5 și M4 prezintă deformări semnificative. Printre acestea, se numără cartiere ca Eroilor, Berceni, Colentina sau Giulești. În același timp, în cazul zonei Piața Unirii, au putut fi observate chiar deformări diferențiale.

,,Ne-am propus realizarea studiului curent pentru a evidenția importanța acestui instrument de analiză, esențial în dezvoltarea infrastructurii urbane subterane. Studiul satelitar indică zone sensibile ce necesită monitorizare atentă atât în timpul execuției lucrărilor, cât și ulterior, în faza de exploatare, pentru a garanta că noile dezvoltări nu pun în pericol mediul construit din proximitate și, bineînțeles, pentru a preveni orice incidente sau accidente care ar putea afecta zona de influență", a explicat Mariana Garștea, Director General Sixense România, inițiator al studiului.

Analiza atentă a cauzelor acestor deformări este esențială și nu trebuie să fie subiectul unor interpretări eronate sau concluzii pripite. Ceea ce contează este ca autoritățile și dezvoltatorii de infrastructură să aibă acces la informații precise, necesare pentru luarea deciziilor responsabile și proactive. Lipsa unor date clare despre impactul asupra mediului construit poate genera conflicte juridice, riscuri operaționale și, cel mai grav, pericole pentru comunități. Prin acest demers, ne propunem să oferim o abordare echilibrată, demonstrând că există soluții viabile pentru dezvoltarea unei infrastructuri sigure și sustenabile, bazate pe cunoașterea detaliată a stării de fapt și a sănătății structurale a patrimoniului construit", a mai punctat Mariana Garștea.
Au fost măsurate peste 2,6 milioane de puncte de pe suprafața Capitalei

Studiul realizat de către Sixense România, împreună cu Sixense Satellite, divizia specializată în măsurători din satelit din cadrul Sixense Group, reprezintă cea mai complexă analiză posibilă pe mediul construit din Capitală și este realizat în baza singurei tehnologii de la ora actuală care poate accesa retroactiv informații despre mișcările pământului și ale patrimoniului deja existent, prin suprapunerea imaginilor din satelit.

Mai exact, studiul a fost realizat pe întreaga suprafață a Bucureștiului, prin măsurarea a peste 2,681,778 puncte și captarea de imagini cu ajutorului satelitului COSMO-SkyMed, în perioada aprilie 2023 – octombrie 2024. Această tehnologie presupune folosirea imaginilor InSar (Interferometric Synthetic Aperture Radar) captate de satelitul COSMO-SkyMed care orbitează în jurul Pământului și care colectează date despre valoarea deformărilor acumulate în timp.

pista_bacsi

Hmm. Întreb și eu ca un fost om care a făcut cândva cercetare, care este eroarea posibilă în măsurătorile/aproximările lor. +15mm +-5? +-1? Eu am încercat să găsesc studiul și nu l-am găsit. Mai mult mi se pare o încercare de mediatizare. Așa ca luați datele acelea cu multă precauție

M_Z

pe o masuratoare e un +-5mm (functie de filtrare si calibrare). avantajul pe masuratorile insar e la nivel de delta adica nu sa cunoasca valori aboslute ci sa arate diferentele la interval de timp - recte deplasarile anuale/lunare. precizia ar fi de 1mm pentru deplasari in conditiile in care analizeaza mai multe seturi de date si face corelari statistice.

pana una alta oamenii incearca sa isi vanda marfa. preciziile astea de mm care au in spate tot felul de filtre, variabile, calibrari si corelari statistice sunt doar publicitate pentru manageri nespecialisti.

dau un exemplu simplu de versant arabil. cum scoti precizie de mm aici cand brazda are 20cm +-, ai vegetatia in diverse stadii de dezvoltare siculturi diferite de la an la an, grade de umiditate diferite care influenteaza masuratorile etc.

realistic tehnologia e buna pentru zone mari cu deplasari la nivel de cm gen cate un taluz de debleu sau vreun deal de prin cluj. pentru urmarire curenta nu mai pui ca nebunul zeci de inclinometre si sa le urmaresti ci iti vin datele servite.

in urban pe cladiri e ok dar nu as garanta la nivel de teren pentru tehnologia asta. pai numai daca refaci un covor asfaltic s-a intrerupt seria de date si se da totul peste cap ca doar nu stii daca frezat 37mm si a pus 42mm covor asfaltic peste tot.

robert31

Intre Statia Preciziei si Pacii, acolo unde tunelul face curba pentru a se pozitiona pe B-dul Iuliu Maniu, s-a construit un bloc. Unde incepe sa curbeze exista o zona, un paralelogram pe care s-a construit. Are cineva idee daca pot exista probleme in bloc, privind vibratiile sau zgomote? Nu am reusit sa inserez poza. Topic Magistrala M3 Preciziei-Anghel Saligni, pagina 3.
Multumesc.

robert31