News:

.

Main Menu

Cum ajung din A în B?

Started by dr4qul4, August 11, 2014, 01:57:18 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

trifuhoria

Multumesc tuturor, apreciez sfaturile voastre.
Urmatorul post sper sa fie cu poze de la Sebes de pe autostrada...deocamdata doar maci prin zona:)

cezar-mario2012

Sincer nu aș pleca la acea oră, riști să te ia somnul pe la 2 noapte, când vei fi pe vale Oltului.
  Acum cu variantele, după cum spui nu cred că ai mai fost pe aceste drumuri. varianta cea mai sigură și cea mai bună este Sebeș-București-Constanța-Vama Veche-Albena, chiar dacă este cea mai lungă, ai cei mai mulți kilometri de autostradă, plus drum de 2x2 (Constanța-Mangalia). Ținând cont ca este duminică dimineață când ajungi în București, poți traversa orașul pe Splai. Dacă vrei pe centură, să mergi pe cea de nord.
De vizitat prin această zonă (nordul Bulgariei), nu cred că după atâtea ore de mers vei mai avea chef. Pentru Balcik și Capul Kaliakra trebuie să fi odihnit, este destul de mers pe jos prin grădini și ruine.
Varianta mea uzuală de mers în Albena este București-Ruse-Varna-Albena, de ce? Pentru că vama Giurgiu-Ruse este cea mai ușoară de trecut, chiar dacă podul este în reparație nu se stă mult, iar sâmbăta și duminica tirurile nu au voie să circule, așa că este destul de liber. Lucrările la pod pe parte carosabilă s-au încheiat, săptămâna trecută lucrau la rosturile de dilatație. ocolul de la Pisanets nu este mare, circa 5 min în plus, în rest drumul este bun. Pe această variantă se merge pe centura de sud a Bucureștiului, care lasă mult de dorit, dar este duminică și este mai bine, iar la Varna se merge prin centru și apoi la catedrală se face stânga.
Variantele celelalte nu le recomand, pierzi mult timp, iar prin Bulgaria prinzi zone de drum mai proaste, iar bulgarii nu prea le au cu indicatoarele. La bacul de la Călărași poți pierde mult timp. O traversare durează circa 20 min., dacă l-ai prins acolo, dacă nu mai pune până la 20 min. Drumurile pitorești din zona de sud a Dobrogei Românești nu sunt pentru cineva care merge de la Sebeș la Albena. Un circuit pe acea zonă din București ia o zi, adică Mânăstirea Dervent, Cetate Adamclisi, Trofeum Traiani, Peștera Sf. Andrei... Sunt serpentine, iar drumul nu este prea bun. Pe varianta Medgidia-Negru Vodă nu am fost, dar pe parte Bulgărească au ce va drumuri mai proaste, mai ales pe centura Dobrich.

Pun aici harta cu calitatea drumurilor din Bulgaria:  http://www.roads-bg.eu/

Acum având aceste date, calculează-ți timpul până la destinație+marja de eroare(opriri neprevăzute), starea de oboseală și ia decizia cea mai bună. Este bine să ai un GPS și să ai indicat pe el timpul până la destinație, te va ajuta la drum. În Albena mai nou parcarea se plătește o dată pe sejur, dar orice ieșire se taxează încă odată. Anul trecut era 6 leva, vigneta să o iei de o lună, ieși mai ieftin. Sejurul standard este de 7 nopți/ 8 zile și cea de o săptămână nu îți ajunge. Aceasta are valoarea următoare 8 euro/7 zile și 15 euro/lună.

north

Quote from: cezar-mario2012 on May 27, 2016, 01:20:09 PM
Sincer nu aș pleca la acea oră, riști să te ia somnul pe la 2 noapte, când vei fi pe vale Oltului.

Eu zic că cel mai periculos dacă faci drumul ăsta noaptea (în fine, indiferent că dinspre Sibiu, Cluj etc.) este după ce intri pe autostradă la Pitești. După ore de mers pe național - intri pe A1 și traficul este mai lejer, mai relaxat, condusul mai monoton... și este riscul să te ia o toropeală mai ceva decât pe Prâslea cel Voinic  :|
Mare grijă mare.
Două drumuri paralele nu formează neapărat o autostradă.
Atlanta freeways at night * Vordhosbn * Centură * Autobahn * Happy cycling

iuli

Ce recomandati ca loc de popas cu mancare buna pe Valea Oltului si pe Valea Prahovei fara a devia de pe drumul principal?
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

Ranger

Pe Valea Oltului iti pot recomanda Popas km 247 la Boita sau Casa Romaneasca in Caciulata

Io

Pe Valea Oltului... hm, ma feresc sa maninc acolo. Am facut-o si m-am ars rau de citeva ori. Beat si cu o mina legata la spate gatesc mai bine.
Dar daca vii spre V. Prahovei ai Fantanita Haiducului (romanesc, bun) imediat dupa Selimbar spre Brasov iar in Predeal iti recomand cu caldura Restaurant/Hotel Dragului. E la drum, in spatele Benzinariei Petrom. Poti parca vis a vis (la Vatra Regala, nu e rau dar e preferabil Dragului), in fata restaurantului sau mai bine la Gara si te dezmortesti cu o plimbare de 5' pina la restaurant. Orice-ai face nu intra la Hanul Domnitorilor ca-i ca pe V. Oltului...
In Sinaia, imediat sub statia Telecabinei (cea de linga Montana) la Restaurant Snow (noi ii zicem "La Profesoru'") neaparat sa incerci Clatita Snow (pui, ciuperci, verdeata, mare de se satura doi adulti din una  :lol:). Uneori apare si un motan mare, tarcat si pisicos. Ai parcare chiar acolo https://www.google.ro/maps/@45.3487359,25.5473484,19z
Vezi ca e sens unic si cam sta Politia. Iesi pe Cuza Voda-Kogalniceanu si nu altfel!

LE - daca vii pe Rm. Valcea - Pitesti orice-ai face sa nu maninci la Dedulesti, Cotmeana & stuff decit daca esti amator de fast food romanesc prost!
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

iuli

Fantanita Haiducului m-a dezamagit pe an ce trece. Am senzatia ca de la an la an isi bat joc tot mai mult de servicii si mancare.

Pentru restul, multumesc de recomandari si evaluari. Am sa vad pe traseu si cum ne apuca foamea unde ne oprim.

Cred ca pe Valea Oltului opresc pentru un fast food in Ramnicu Valcea la mall. Merge un KFC ;)
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

drrond7

^
Chiar pe Valea Oltului nu am recomandari exprese (am mancat in mai multe locatii, bun insa nu pot sa spun ca m-au dat pe spate). Insa daca te apuca foamea prin Calimanesti, iti recomand Casa Romaneasca, la iesirea din Caciulata spre VO, imediat dupa Manastirea Cozia.

Aaa, daca nu excluzi Rm.Valcea nu are rost sa intri in oras. Se mananca bine la Casa D'Amici, pe centura, imediat dupa giratoriul spre centru pe stg.
Carpe Diem!

Io

A, in intersectia de la Selimbar chiar linga Benzinaria Gazprom e un local al unui turc, Kaptan. Localul n-are staif dar mincarea turceasca e chiar buna acolo. Poti parca pe sensul tau si traversezi tu cumva :).

Si ca am adus vorba: oamenii, pe dealul acela e Monumentul de la Selimbar. Era foarte frumos pe vremuri, azi cred ca nu urca mai nimeni dealul pina la el. M-as bucura sa ma insel.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

iuli

ddrond7 Excelenta recomandarea cu Calimanesti! Multumiri! Oricum aveam in plan sa opresc la manastire, 5 minute... ;)
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

SB76UFO

La Rm. Valcea iti recomand , OK Sport Pub.
"Prostia este eternă și invincibilă"

dr4qul4

Pe V Prahovei iti recomand GUra Dihamului, sau, daca nu vrei sa iesi deloc de pe drum, Cotul Donului (exact unde se coboara serpentinele de dupa Predeal spre Brasov).

Pe V Oltului  poti manca la D'Amicii, exact pe centura RM Valcea (au pizza pe vatra, facuta la vedere) sau, daca esti amator de mici si gratare poti manca linistit la Dedulesti. Acolo nu vei gasi mancare stricata niciodata.
Poate e fast food romanesc, dar prefer oricand un mic si cartofi prajiti unei mancari frantuzesti (midii, carne vita tartar) sau unor insecte de mare.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

aditd

Deva - Arad: pe autostrada sau nu?
Cateva minute castigate pentru 20 de km in plus.
Am auzit ca multi prefera autostrada si deci ar fi mai liber pe partea cealalta.

dumbravaandrei

Depinde de cat de departe se vine si cat de departe se vrea a ajunge.
Pentru treburi STRICT in Arad, fara discutii pe DN pe Valea Muresului. (Nu e chiar ok varianta de ocolire a Aradului de la Tudor Vladimirescu pana in zona industriala). Se circula constant cu 70/80, in caz de radar se urmeaza coloana. De la Ilia pana la Savarsin se merge de obicei in convoi (aglomeratie din ambele parti). In schimb daca se vine de la distante mari ( >3h ) nu recomand traseul intrucat sansele de a prinde vreme mohorata in combinatie cu condusul relativ monoton pot provoca rapid situatii neplacute.

Pentru treaba la Nadlac, fara discutii Autostrada. Putina rabdare in zonele de lucru la A1 pe DN 68, dar e mult mai bine pentru a ajunge la Nadlac. Si mult mai rapid

horatiu.cosma

Stie cineva care e calitatea DJ 135 dintre Acatari si Sovata? E verde/albastru ca pe calitatea drumurilor?