News:

.

Main Menu

Cum ajung din A în B?

Started by dr4qul4, August 11, 2014, 01:57:18 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

florinv

oaspetele

Despre Colibita si Bistricior

http://www.bistriteanul.ro/fotoreportaj-imagini-superbe-de-la-picioarele-lui-dumnezeu/

Zeci de turiști și-au luat ieri inima în dinți și au luat la pas traseul nu foarte ușor până în Vârful Bistricior. Au parcat mașinile la poalele pădurii, iar apoi au urcat până la 1.990 m altitudine, de unde au putut admira peisaje superbe.

djidji1975

Quote from: interesantul on May 07, 2018, 02:19:34 PM
Din pacate o sa mai fie evenimente...
Traficul infernal din zona. Si ei lucreza cu viteza melcului turbat...
Stiu ca e off-topic, dar cred ca, mai ales pe perioada verii, cei care vin dinspre VO si vor sa ajunga la Cluj, ar trebui sa aleaga varianta Sibiu-Medias-Tarnaveni-Turda. Google Maps spune ca ai nevoie in plus doar de 30 min pe care    ii pierzi usor intre Sebes si Alba Iulia, de exemplu.

Trimis de pe al meu Lenovo P2a42 folosind Tapatalk

pentium10

legat de ^^ nu catre Medias trebuie mers ci doar ocolul Sebes-Alba trebuie realizat asa cum e cu rosu (s-a mai discutat)

E doar 10 minute diferenta.

Waze advocate, Google Developer Expert, In Mures

C0ndu

pasadia

Varianta indicata cu rosu e faina ca drum de vacanta. Sau de bicicleta. Dar nu o poti folosi cu masina de marfa, iar pentru un sofer de autovehicol e destul de neplacuta - cateva sate cu pericole inerente (viraje, animale, carute si utilaje agricole), destul de multe viraje / pante / rampe intercalate cu linii drepte (cand mergi cu 30-40, cand mergi cu 110) si mai ales o latime destul de mica, care ar incurca daca traficul ar creste.

Dar, daca tot e vorba de zona aia - stie cineva cum se prezinta asfaltul pe DJ 107/si DJ107B, Berghini - Colibi - Mihalt?
Ma gandesc ca e mai simplu sa mergi spre NV (Teius) decat spre vest (Alba-Iulia).

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Redox

^ Din câte știu este neasfaltat.

Telvanni

Salut tuturor!

Cine imi poate recomanda cea mai buna ruta din Bucuresti spre Nessebar, Bulgaria?
Multumesc frumos!

slartibartfast

Pe la Giurgiu, apoi Ruse-Șumen-Varna (Șumen-Varna e autostradă), și apoi spre sud către Burgas. Porțiunea mai dificilă (virajată, cu rampe și coborâri) e de la Varna mai înainte, până pe la Sveti Vlas (lângă Sunny Beach), unde se trec Balcanii. Eu pe asta merg de obicei când apuc încolo. Am mai luat în calcul odată o variantă care merge de la Șumen direct prin Balcani, care ar fi mai scurtă (dar nu mai mergi pe autostradă), dar mi se pare că e și mai dificilă, și cam tot acolo ieși ca timp.

Altfel, dacă preferi autostrăzi românești, ar mai merge să o iei spre Constanța și să ieși de pe autostradă fie la Drajna și să treci cu bacul la Călărași, fie să mergi până la Medgidia și să ieși spre Negru Vodă, apoi Dobrici-Varna și apoi la fel spre Burgas; dar drumul ăsta ocolește mult, cred că adaugi cel puțin o oră, și nu câștigi cine știe ce confort și siguranță.

Deci, pe scurt, recomand varianta Giurgiu-Ruse-Șumen-Varna-direcția Burgas, asta e cea mai ok.

Telvanni

Mi-am notat! Multumesc frumos!

voicul

Intre Ruse si Sumen nu e este autostrada, dar se poate merge si cu 130 si sa nu fi surprins de depasirile pe linia continua, desi ai 2 + 1 pe foarte multe portiuni.

Nu cred ca merita ocolul prin RO.

AlexxC

Targu-Jiu-----Pascani
Ce ruta recomandati? si mai ales ce orase sau drumuri sa evit?
Variante:
-Pitesti-Bucuresti-Pascani
-Hateg-Sebes---Tg-Mures-Tg-Neamt/ Sibiu-Bv-Bacau
-Pitesti-Bv-Bacau
Plecare: maine(vineri) ora 7:30am

dumbravaandrei

Personal as merge pe Tg Jiu -> Ramnicu Valcea -> Pitesti -> Iesire la Gaiesti -> Targoviste -> Ploiesti -> Buzau -> Roman -> Motca -> Pascani.
Desi e cea mai lunga ruta, drumul e bun, fara serpentine, fara batai de cap, nu treci muntii de doua ori, cu exceptia Ramnicului ai centuri la orasele mai mari, nu te pierzi cu aglomeratia de la diverse ore, mergi lin, poti sa scoti si medie de viteza decenta.

Daca nu iti convine ruta asta, as alege Tg Jiu -> Simeria -> Sebes -> Campia Turzii ->Tg Mures  -> Reghin -> Toplita -> Durau -> Tg Neamt. E ruta asemanatoare ca si timp fata de prima propusa de mine dar mult mai obositoare si riscanta dpdv al timpului pentru ca:
- treci 2 lanturi muntoase
- sansele de a prinde Lancramul blocat sunt mari si e posibil sa pierzi timp aiurea pe acolo
- Campia Turzii - Tg Mures e posibil si pe acolo sa prinzi aglomeratie si sa mergi ca melcul
- De la Borsec si pana la Pascani drumul e de galben ca si calitate a asfaltului, plus ca na... e drum de munte... ( .. cu multe sectiuni de galben spre rosu). Daca mai ai noroc si de o coloana de camioane ...

Daca vrei neaparat sa vezi Brasovul, atunci clar ca as iesi pe la Simeria si de acolo A1+DN1

pasadia

Dupa Gmaps a doua propunere a ta e cu o ora mai scurta decat prima (si vreo 100 de km). Bine, cu 2 observatii: de la Unirea direct spre Luncani pe DJ107F si apoi ocolind Targu Mures pe niste DJ-uri din Mures (151, 151A, 152B, 173 si DN16) pe ruta Iernut - Reghin. Prima e o varianta foarte buna, a doua imi e cam necunoscuta (dar Targu Mures e aglomerat la ora la care ar ajunge alexxc pe acolo.

Daca e sa imaginez si eu o ruta, atunci as zice: Deva -> Simeria -> Sibiu -> Medias -> Balauseri -> Praid -> Gheorgheni (apoi nu stiu sigur, adica nu sunt sigur ca Ditrau -Tulghes e ok, caci aia ar fi cea mai simpla varianta; daca nu prin Toplita si Poiana Largului). Nu sunt prea multe dopuri (Medias e cel mai mare), traficul e lejer si fara probleme, asfaltul e ok aproape peste tot. 

gsimon

Salutare! Am si eu o intrebare. Pentru 31 mai, planuiesc o vacanta la Cazanele Dunarii. Plecarea e din Cluj Napoca, destinatia Orsova.
1. Ma gandesc ca sa evit Turda, mai ales podul de peste Aries  :gaah: sa o iau pe autostrada pe la Gilau. Google zice in plus cateva minute, deci cred ca voi lua in considerare autostrada (in schimb mi-e groaza de Floresti)
2. Dilema principala vine la Lancram. Ca sa sa evit aglomeratia considerati ca varianta prin Vintu, semnalata de mine cu fulgere ar fi demna de luat in seama ? (Aici ma gandeam la doua variante: 1. Pe DN 7, paralel cu autostrada si intru pe ea la Orastie (nu prea imi surade ideea) 2. Din Vintu, ma intorc putin inapoi si intru la Sebes pe Autostrada. )
3. In rest pe E79, D68, E70. Alte sugestii sunt binevenite !  :hm: