News:

.

Main Menu

Cum ajung din A în B?

Started by dr4qul4, August 11, 2014, 01:57:18 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

TibiV

dr4qul4 are dreptate.
Sau ajungi pana in ora 16, sau dupa 20.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Dan74

#556
Acum 2 ani eu am plecat din Pipera pe traseul DN2-DC27 spre Moara Domneasca-Ganeasa (DJ300)-Cozieni-DJ301B-DN3 si am urcat pe A2 la Fundulea. Singura problema pe traseu a fost lipsa indicatoarelor, nici macar unul nu am vazut, in schimb drumul a fost ok. Cu GPS eu consider ca e o varianta foarte buna.
harta

drrond7

#557
@mitsu

Desi cam tarziu iti spun si parerea mea... Am fost pe ambele variante mentionate de colegii nostri. Dupa mine de la Belgrad mult mai bine e pe la PF I si Drobeta, deoarece Clisura Dunarii sarbeasca e superba! Daca te hotarasti, iti recomand un pranz la Carciuma lui Toma, de langa Castelul Golubac (si el de vizitat), din localitatea cu acelasi nume. Carciuma e asezata pe malul Dunarii, intr-un loc absolut fermecator ca atmosfera, cu malul romanesc la o aruncatura de bat; dupa toate astea se mai mananca si foarte bine si ieftin (de preferat peste, insa nu numai). Apoi pe drum, te mai poti opri sa admiri si Capul lui Decebal (e o mica parcare de unde se poate fotografia).

Eu zic ca venind de la Belgrad nu are rost sa ocolesti pe la Negotin - Vidin - Calafat. Desi drumul e bun si liber (am fost pe el vara trecuta), poti sta la ambele vami destul, plus ca nu ai ce vedea. Doar Vidinul.

Drum bun!
Carpe Diem!

iuli

^^^

Buna recomandare! As mai adauga insa ca e de vizitat si Smederevo cu cetatea de pe malul Dunarii. O pauza de o ora binevenita.
Si inca o chestie, nu uita sa folosesti GPS. Indicatoarele din Serbia sunt rare si arata doar urmatoarea localitate chiar si daca e mica. Cu greu ai sa vezi ca la noi ca iti insiruie aproape tot atlasul geografic. In localitati esti pierdut pentru ca acolo chiar nu exista nimic.
-------------------

Watch my roadtrips
MyBlog

mosmanu

Doresc sa merg din Iasi-Rm Valcea.
Cel mai scurt traseu este Iasi-Brasov-Clug-Curtea de Arges-Rm. Valcea.
Aveti cunostinta despre starea drumului Brasov-Rm. Valcea?
Multumesc!

alecu26

Drumurile noastre POATE....
(100 Euro ca tronsonul Holdea Margina din A1 nu se va deschide complet la trafic in acest deceniu).

florin74

Campulung-Curtea de Arges-Rm Valcea este bun? Ultima oara cand am fost pe Campulung Curtea de Arges mi-am blestemat zilele .De asemenea, nici Curtea de Arges- Rm Valcea nu era cine stie ce. Poate intre timp s-a mai reperat si nu stiu eu. :)

dr4qul4

#562
Curtea de Arges - Rm Valcea este plin de gropi in cateva locuri si rupt in 2 la Piatra. Acolo e o alunecare re-activata si nu se repara nimic momentan. Nu mai e deloc asfalt, e doar pamanat si interzis camioanelor.
Nu as merge pe acolo pe o ploaie torentiala!!!
De C-Lung- Cde Arges stiu ca e praf si pulbere, dar nu am mai fost pe acolo de ceva timp.

BV-C-lung parca s-a reparat, dar e un drum pe care trebuie sa mergi cu atentie iar in weekend se poate aglomera.

Eu ti-as recomanda sa mergi pe Vaslui, Ploiesti si Targoviste.
Iasi-Rm Valcea
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

filippasteur

In ce zi a saptamanii doriti sa mergeti? Daca e sfarsit de saptamana, va recomand Iasi -Bacau-Brasov-Avrig-Talmaciu-Rm.Valcea.

trifuhoria

Salutare colegi de forum,
Urmeaza sa fac un drum Sebes-Albena. Plecarea e intr-o zi de duminica. Deoarece am 2 copii in masina prefer sa plec la miezul noptii (practic sambata noaptea ora 24), astfel incat cei mici sa doarma tot drumul.
Planuiesc sa trec prin Bucuresti, undeva la 4am, astfel incat sa evit problemele legate de trafic(asa am facut si ultimi 4 ani).

Intrebare: A2-A4, Vama veche-Albena sau Calarasi-Silistra-Albena sau Giurgiu-Ruse sau trecere pe la Oltenita.
Cum e cu trecerea Dunarii? Ce se mai poate vizita dimineata, kin partea de Nord a Bulgariei.

De fiecare data am mers pe A2 si A4.

Multumesc anticipat

icristian

Cred ca pe autostrada ar fi cel mai bine.
De vizitat prin nordul bulgariei, daca nu ai fost deja, ai asa:
Cape Kaliakra
Gradina Botanica si Castelul reginei Maria din Balchik

kolegu

din Bucuresti spre Albena sunt 3 variante:
- prin Giurgiu -Ruse, dar se lucreaza din cate stiu la podul de la Giurgiu si ai sansa sa stai sa pierzi timpul in vama
- prin Vama Veche, dar distanta ceva mai mare, dar in vama nu stai prea mult
- pe A2 pana la Drajna si apoi Calarasi si treci cu bacul, drum mai scurt, posibil sa stai la bac, dar sunt 2 bacuri iar copii s-ar putea sa fie incantati



panda80

#567
^

Pe prima varianta se mai lucreaza la podul din Pisanets, dupa Ruse, traficul este deviat si se pierd cam 5-10 minute cu ocolirea.

filippasteur

Salut,

Ar mai fi si variantele:

A2->Medgidia->Negru Voda->Bulgaria (Medgidia - Negru Voda era anul trecut in august destul de bun si foarte liber);
A2->Drajna->Calarasi->Ostrov->Adamclisi->Negru Voda->Bulgaria (lung, dar cu diverse obiective turistice: trecerea cu bacul, peisaje neasteptat de frumoase in Dobrogea, monumentul Adamclisi; drumuri destul de bune in Dobrogea, chiar si cele judetene pe care am mers de la Negru Voda la Adamclisi).

PTF de la Negru Voda cred ca liber tot timpul anului.


slartibartfast

#569
Ruta mea de la București spre nordul litoralului bulgăresc trece pe A2 -> Medgidia -> Ciocârlia de Sus -> Topraisar -> Negru Vodă -> Gheneral Toșevo -> Kremena -> Balcic.. Vezi pe Google Street View ce viraje trebuie să faci în Gheneral Toșevo să intri pe drumul acela către Balcic. Este foarte liber, foarte drept, foarte bun și mai scurt decât orice altă variantă. Și să ne spui pe urmă ce impresie ți-au făcut serpentinele din câmp dintre Ciocârlia de Sus și Lanurile (nu sunt un inconvenient major, dar mă distrează mereu când trec pe acolo).

Dacă mergi pe la Vama Veche, riști să ai surprize să nu găsești vignetă și să trebuiască să intri în Kavarna ca să iei de la Rompetrol. La Negru Vodă am găsit de fiecare dată chiar în vamă. Plus că Vama Veche e un ocol mare (Balcic și Albena sunt pe malurile unui golf pe care îl face Marea Neagră la sud și vest de Capul Caliacra). Singurul obiectiv acolo e cetatea de la Capul Caliacra, capitala Dobrogei medievale.

Dacă decizi să iei bacul la Călărași (și ea o variantă bună, drumul este mai scurt și dacă tot ai nevoie de un popas, nu ai de ce să nu-l faci pe un bac admirând Dunărea), vei traversa Cadrilaterul și te vei întreba dacă mergi printr-o țară locuită (densitatea localităților este mai scăzută ca în Dobrogea românească). Singurul lucru pe care poți spune că ai putea vrea să-l vezi pe acolo este monumentul de la Kainardja, unde s-a semnat pacea de la Kuciuk-Kainargi. Dezavantajul la drumul cu bacul e că va trebui să traversezi orașul Dobrici, fie pe o centură largă care ocolește mult, fie prin centru așteptând la niște semafoare inutile care sunt sincronizate în așa fel încât să le prinzi pe toate roșu.

Pe orice drum ai merge, singurul obiectiv care chiar trebuie vizitat rămâne castelul reginei Maria de la Balcic, cu grădina botanică.