News:

.

Main Menu

Arhivele cu drumuri

Started by north, July 15, 2014, 12:25:56 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

cristi5

Asemanari cu interbelicul or fi destule, dar consecintele sunt mult mai serioase decat atunci, pentru ca acum incompetenta statului duce la depopulare, care nu cred ca are precedent in istorie.

Harry

Intr-o zi, sa am ceva timp liber am sa iau si sa pun in paralel atunci/acum de la drumuri la spitale si de la scoli la turism sa vezi ca in perioada 1920-1940 era mult mai bine decat acum. In alta ordine de idei care e faza cu podul de sticla??  ??? :o

"In 1938 Romania cunostea o inedita premiera. Pe soseaua Parlitei - Sarulesti, la 58 de kilometri de Bucuresti, in judetul Calarasi , peste un curs de apa, vechiul pod din lemn era inlocuit de unul din sticla imbracata in tabla ondulata. Aceasta investitie apartine unei companii americane care realizase astfel de poduri pe traseul autostrazii Pittsburg - Washington."


frunzaverde

Quote from: Harry on January 23, 2019, 06:12:25 PM.
In alta ordine de idei care e faza cu podul de sticla??

Cred ca e vorba de un material compozit - deci nu de "sticla" ci foarte probabil de un predecesor al ceea ce numim azi "fibra de sticla". Existau diverse produse pe piata in perioada, inclusiv materiale de constructii, mai ales in SUA, confirmand textul.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

nenea_hartia

#78
Poze făcute de fotograful german Willy Pragher pe DN1, în apropierea Bucureștiului, pe 19 mai 1971.
Dacă cineva curios mai găsește în această arhivă cu mii de fotografii din România și alte poze interesante cu drumuri, l-aș ruga să le posteze. Mulțumesc anticipat și îi mulțumesc și lui @Harry pentru sursă.














Powered by API/PUM imgur uploader

nenea_hartia

O să mai pun tot eu câteva, de data asta cu fostul drum dintre Orșova și Moldova Nouă, astăzi înlocuit de DN57. Deși toate sunt denumite ,,Moldova Veche [Altmoldowa, Banat]", în realitate pozele sunt făcute în mai multe locuri între Dubova și Coronini. Pentru o mai clară prezentare am decupat link-urile pe care le inserează automat site-ul, dar sursa imaginilor este aici. Pentru cei interesați există și nenumărate fotografii ale zonei făcute de pe vapor.

Drumul era foarte spectaculos, deși aparent prost întreținut. Voi începe cu o poză a cetății Trikule, aici se vede cât s-a înălțat Dunărea după construcția barajului de la Porțile de Fier.



Șoseaua văzută de pe vapor:









nenea_hartia

#81

nenea_hartia

Șoseaua în zona Porților de Fier (actual DN6):







Powered by API/PUM imgur uploader

Harry

^^tri-kule = trei cule = trei turnuri. Cuvantul cula in limba romana a intrat pe filiera turca, unde inseman turn. Eu sunt curios ce scria pe placa pusa pe stanga aia.

kitsune

Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

nenea_hartia

^ Aceea trebuie să fie, mulțumesc (o altă fotografie cu inscripția e aici). În ziua de azi mai există doar asta, am trecut de zeci de ori pe lângă ea și am fotografiat-o, dar pozele mele s-au dus pe copcă de pe o zi pe alta când imageshack și-a șters fără nici un avertisment toată baza de date.

Harry

foloseste google drive. link-urile sunt statice si in plus ai undeva la 15 gb gratuit si apoi cand depasesti poti plati pt extra space

nenea_hartia

@Harry: mulțumesc, dar din păcate acum e târziu, am pierdut sute de poze, din care zeci de la construcția centurii Sibiului, a autostrăzii Timișoara-Arad, etc, multe din ele aș spune că unicat. :(

====

Voi continua să mai pun ce găsesc interesant prin arhiva recomandată de @Harry până când mă va opri cineva. :lol:

DN1 aproape de intrarea în Câmpina, cam pe aici, în decembrie 1939 (sursă):





E15 la Mihail Kogălniceanu pe 18 mai 1971 (sursă):




Actualul DJ391 la Negrești, jud. Constanța, presupun că aici, în septembrie 1971:




Powered by API/PUM imgur uploader

nenea_hartia

Cheile Bicazului pe 21 septembrie 1971 (sursă):






reed

#89



An 1995-1998
Sursa www.flickr.com