Autostrada A2 București-Constanța

Started by Ionut, September 13, 2011, 03:53:26 PM

Previous topic - Next topic

1 Member and 14 Guests are viewing this topic.

valexandru

@ionut
Eu nu compar cele 2 lucrari cu firmele ce lucreaza la ele, ci cele 2 declaratii ale lui Nazare care nu imi par tocmai corecte.
"O conştiinţă împăcată nu ţine seama de minciunile zvonului"
Click aici pt informatii la zi despre autostrazi
Principiul romanesc: "Facem azi ca sa avem ce strica maine"

vancouver

Quote from: valexandru on April 30, 2012, 06:45:50 PM
@ionut
Eu nu compar cele 2 lucrari cu firmele ce lucreaza la ele, ci cele 2 declaratii ale lui Nazare care nu imi par tocmai corecte.

Mai ia te rog in calcul si urmatoarele elemente:

1. Constructorul de pe A2 a anuntat el însusi ca la 01.07 va fi dat drumul circulatiei pe jumatate de autostrada. Constructorii de pe A3 tac ca r*****l în iarba.
2. TERMENUL de 01.07 pe A2 este trecut în contract. Pentru ca nu au putut demonstra cum anume dau drumul pâna la 01.07 circulatiei pe un sens, alte firme au fost descalificate. Iar Astaldi si mai ales Max Bögl au demonstrat ca in general respecta ceea ce s-au angajat sa faca (daca sunt platiti la timp desigur, ceea ce aici se întâmpla). In schimba Pa&Co si Euroconstruct au demonstrat in mai multe rânduri ca nu sunt firme foarte solide (de ex. Pa&Co cu pasajul Pipera peste Barbu Vacarescu, care in sfârsit azi a fost deschis traficului...).
3. Lucrarile de arta de pe A2 nu sunt de neglijat, dar totusi sunt inferioare celor 2 poduri care sunt "buba" pe A3.

Sigur ca e dificil si au am de asemenea emotii cu termenul de 01.07, dar a lua A3 Bucuresti-Ploiesti ca etalon pentru A2 Cernavoda-Medgidia mi se pare o eroare. Diferentele sunt de la cer la pamânt.

Daca totusi pe Cernavoda - Medgidia nu se va circula efectiv pe 01.07, eu totusi voi fi convins ca Astaldi si Max Bögl au facut tot ce a fost posibil omeneste si in limita bugetului. Si nu voi fi suparat nici pe ei si nici pe minister. Cu totul altfel pe A3 Bucuresti - Ploiesti. Acolo din punctul meu de vedere si daca pe 15.05 se va da drumul traficului, dar cele doua firme nici cu apa sâmbetei nu-si mai spala pacatele si rusinea.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

Ionut

N-a fost nimeni la mare?! Poate a facut cineva poze de pe A2 & A4... :D

Later edit: pana atunci niste descoperiri arheologice...

QuoteArheologii au descoperit trei vestigii vechi de peste 3000 de ani, pe Autostrada Soarelui
Spre Cernavodă, în apropierea noului tronson de autostradă construit, cuprins între  kilometrul 152 şi până la 155,5 se sapă de zor. Potrivit arheologului Constantin Nicolae, cel care conduce lucrările în zonă, s-au descoperit până astăzi ,,cele mai impresionante obiecte şi semnificaţii despre strămoşii noştri care au trăit în urmă cu 3000 de ani".

,,Potrivit contractului cu C.N.A.D.R. suntem nevoiţi să încheiem lucrările arheologice la data de 15 mai", menţionează Constantin Nicolae.

sursa: Adevarul

Si avem si video cu ministrul pe Cernavoda-Medgidia.

Cristi232

Daca putem compara Germania cu Romania, atunici o putem face si-n cazul A3 B-PL si A2 Cer-Med...
Altfel, NU!

ciprebbe

Quote from: Ionut on May 01, 2012, 04:58:07 PM
N-a fost nimeni la mare?! Poate a facut cineva poze de pe A2 & A4... :D

nu stiu daca a fost cineva din forumisti la mare dar pot sa spun ca am vazut pe digi24 un reportaj de la vizita ministrului cand le atragea atentia sefilor de santier ca la podurile metalice se tragea chiului...scuza fiind ca se monteaza suruburi. In momentul in care ajunge reporteul la fata locului Doreii dormeau in podul metalic, luat unul dintre ei la intrebari a spus ca nu au ministru ca cine e ala? Cine e ministru, ca ei nu stiu..... Groaznica o astfel de atitudine...... Daca lucra la mine era dat afara in sec 2.
Daca nu este ministru...gata nu se mai lucreaza? se trage chiulul? Ministru personal ii da individului banii de salar?  groaznic cu astfel de oameni...
Am cautat pe net reportajul dar nu am dat de el.....mai caut
Mai bine sa ratacesti in padure decat fara padure!
E-republik

A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe

Cristi232

Camera tv apartine canalului tv de gunoi rtv (bogdymol), dar avem imagini fara prea multe comentarii de "specialiate".

http://www.rtv.net/tronsonul-dintre-contanta-si-cernavoda-gata-pana-pe-30-iunie_26693.html

Ionut

Am vazut si eu acel reportaj pe Digi24. Acel Dorel statea la umbra intr-un podet cilindric din tabla si intr-adevar acel om merita dat afara. Nu e o problema ca te odihnesti ca poate ai lucrat 8 ore deja... sau whatever. Insa cand ai tupeul sa zici "da' ce ministru?! cum il cheama" deja esti teribil de nesimtit. Adica nu-si permit sefii tai sa critice un ministru, iti permiti tu...

Cei de la Astaldi/Max Bogl ar trebui sa fie mai atenti pe cine angajeaza. Sau, foarte simplu: nu dau voie Doreilor sa vorbeasca! Altfel pot pierde mult la capitolul imagine... si nu doar imagine, astfel de oameni te baga in gura ministrului poate chiar fara sa meriti doar pentru ca lor li se pare ca nu-stiu-ce. Eu am tot respectul pentru cei care muncesc pe santiere pentru ca imi imaginez ca nu e usor. Doar ca astfel de specimene ii fac de rusine si oamenii astia isi merita un sut in fund dureros, poate asa inteleg cum stau lucrurile si ce e ala respect pentru cel care iti da de mancare.

Cristi232

nu am vazut reportajul, unde se filma? max bogl lucreaza cu subcontractori... la fel si astaldi.. daca-mi spuneti zona, podul, aflam de la ce firma era acel dorel...
nici la grija porcilor nu l-as pune pe acest dorel cu aere de ministru, daca nu cumva pm...:)

Ionut

Nu s-a zis in reportaj. Si nici nu am vazut pe echipament un logo de firma, nu avea casca si nici pe vesta nu avea logo sau ceva. E practic imposibil sa-ti dai seama de la ce subcontractor era Dorelul. Oricum asta nu ii scuza pe cei de la Astaldi/Max Bogl pentru ca ei sunt responsabili pentru subcontractori!

Si inca un lucru tampit: au vopsit un biet catel cu vopsea roz/rosie de marcaje. Glume de santier. :ohno: M-as bucura sa vad mai mult respect de la acesti Dorei, daca nu pentru animale, macar pentru sefii care le pun mancare pe masa, mai ales in vremurile astea.

ciprebbe

da...faza cu cateii (erau 2 :D) e jalnica...doar la noi poti vedea asa ceva.
Totusi acei Doreii erau la asamblarea unui pod metalic...oare nu putem afla cina aduce podurile pe autostrada? cred ca tot firma respectiva se ocupa si de asamblarea lor....ca banuiesc ca ofera garantie pt asa ceva...si nu lasa pe altii sa le asambleze....
E-republik

Cristi232

Da, asta cu vopsitul cateilor, ma scate din sarite si pe mine...
Dorelul nu avea nimic identificabil pe el?
Se prea poate sa fie un "actor", mai ales daca a fost filmat de un singur post tv.
Daca unii goleau navetele si lesinau babele, altii vin cu ceva fresh...
:lol:

Ionut

Nu cred ca era actor, nu se tin cei de la Digi24 de astfel de regii... chiar nu cred. Tipul oricum era foarte convins de ce zice, slabe sanse sa fi fost actor. Ar trebui sa ii dam un Oscar sau ceva pentru prestatie, in acest caz. :lol: Serios acum, reportajul era pe bune si cainele la fel, vopsit pe bune. Putin probabil sa aflam firma la care e angajat tipul asta, oricum sper ca sefii sai sa fi vazut reportajul.

Cristi232

am cautat pe net, nu exista inca imaginile capturate nicaieri... nici foto macar... deci patronul dorelului a aflat...

ciprebbe

Quote from: Cristi232 on May 02, 2012, 10:18:52 AM
am cautat pe net, nu exista inca imaginile capturate nicaieri... nici foto macar... deci patronul dorelului a aflat...

vai ce fraier am putut fi.... digi 24 e inregistrat pe IPTV cu pana la 48 ore in urma...are cineva de pe forum iptv de la RCS? eu sunt la munca si nu pot vedea inregistrarile :( ...daca avem un binevoitor sa caute pe inregistrare reportajul si sa il filmeze...oare cer prea mult? :D  Deseara am sa caut eu...dar sa nu fie prea tarziu
E-republik

Ionut

Eu am vazut aseara reportajul, deci ar trebui sa-l gasesti cand ajungi acasa. :)
PS: am vazut ca pe Digi24 se dau des reportaje de pe autostrazi, chiar in headlines.