Autostrada A2 București-Constanța

Started by Ionut, September 13, 2011, 03:53:26 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 13 Guests are viewing this topic.

RaduG

#1560
Urmează un mega necro, cu niște poze mai vechi decât forumul. Mai precis din 16 Aprilie 2006, când am făcut un turneu pe malul Dunării de la Giurgeni, prin Fetești, până la Călărași, ca să vedem inundațiile produse de Dunăre.

Si unde am surprins și sectorul Drajna Fetești al A2, pe atunci în construcție:






Bonus, parcul central din Călărași inundat:







Powered by API/PUM imgur uploader

Skynick

Desi vechi, supratraversarile de pe A2 facute de Astaldi raman cele mai elegante.

RaduG

Da, ai dreptate, și nu numai elegante, ci și practice, integrau și pila și culeea în același element, cu o singură fundație.

voicul

Se lucreaza la rosturile de dilatatie intre km 12 si 14.

Informatie luata de aici:
Ziua ,,Marii Relaxări": Se circulă bară la bară pe Autostrada Soarelui, spre litoral, și pe DN 1

https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/ziua-marii-relaxari-se-circula-bara-la-bara-pe-autostrada-soarelui-spre-litoral-si-pe-dn-1-1529951

Cristi N

#1564
Poze de ieri de pe Facebook-ul Maristar cu asfaltarea podului Cernavoda: link
Cablurile alea spanzurate pe balustrada sunt moartea pasiunii.  :madwife: Reabilitarea nu trebuia sa includa si partea de instalatii?































Powered by API/PUM imgur uploader

vancouver

Cand erau gropile, nu mai vedeai cablurile  :lol: Acum ca asfaltul si marcajele vor fi ireprosabile, se vor vedea celelalte nenorociri: cabluri, parapetii comunisti ruginiti, etc... Din fericire se vede in unele poze cum schimba si parapetele si pun galvanizat. Si mai bine daca puneau de aluminiu sau inox - e totusi o lucrare de arta cu totul si cu totul deosebita.
Feroviar: inadmisibil că ramâne 1 fir pe unele porțiuni după reabilitare pe Craiova-Caransebeș și Cluj-Oradea. Da pentru extinderea programului Quick Wins. Limitare instalare ETCS doar pe coridorul IV, pana cand va deveni pe deplin functional si isi dovedeste eficienta. Autostrazi: DA pentru 4 treceri montane: A1, A3, A6 si A8. NU deocamdata pentru A13 montan si A Nordului partea montana.

paulmare

^parapetii se vor înlocui complet, stâlpii de iluminat etc scrie in caietul de sarcini, dar cablurile alea cine știe de cine țin și ale cui sunt

Cristi N

Multam de raspuns.
M-am uitat mai cu atentie la poze si pare ca sub trotuarul de pe exterior exista un soi de canivou. In poza 3 e descoperit si in 4 se vad tablele care formeaza capacul. Sper sa mute acolo toate instalatiile, cabluri si conducte.

RaduG

^^^Depinde de gradul de zincare. Nu știu care este standardul la glisiere, dar la silozurile de cereale, inclusiv cele din port, golden standard este 600 gr Zn/m2, pentru zona noastră climatică, cu o durată de viață a stratului zincat de minim 20 de ani. În zone uscate gen Turcia se coboară la 250, am văzut și 180.
Și ar trebui să fie mare și la drumuri, pentru că sunt supuse coroziunii de la sărurile aplicate la deszăpezire. În mod normal, coroziunea atmosferică ar trebui să ,,ia" undeva între 5 și 10-11 gr/m2 de Zn anual (văzut de mine pe o hartă din Cehia)




Evident, dacă îmbăiezi suprafața zincată în clor (NaCl, CaCl2, whatever clor) câteva luni pe an, se schimbă fundamental datele problemei.

survola

Le acord 5* pentru asfaltarea pe toată lățimea dintr-o trecere.

AlexxC

Si inca 5* pentru ca nu au pus panouri fnoabsorbante cum se intampla pe toate viaductele actuale.
Inca ne putem delecta cu podul lui Saligny.

Sorinus

Au aparut poze azi de la podul de la Cernavoda, cica e gata sensul spre Bucuresti. Dar parapetii fix in zona podului sunt cei vechi si ruginiti? De ce nu au fost schimbati? Din ce vad, sunt parapeti noi fix pana incepe podul propriu zis (deci pe viaductul de access).


Sorinus

Sunt de acord, dar parapetii dureaza cateva zile sa-i puna... Scapau de un sens cu totul (acum depinde, poate au ramas mai multe de facut pe sensul spre Buc si e presiune sa deschida pana de 1 iunie).

Oricum, nu vreau sa fiu Gica contra, e parfum fata de ce era si apreciez ca s-a gandit cineva si la mentenanta.

TibiV

Hai sa punem si sursa originala:

https://www.facebook.com/catalindrulausr/posts/2506207316191682

De astăzi, și toată vara, vom circula pe autostrada A2 de la București la Constanța fără șantiere.
Așa cum am stabilit cu compania de drumuri, toate devierile de trafic de pe A2 au fost încheiate înainte de sezonul estival.
La podul de la Cernavodă, lucrările ample de reabilitare au început în martie. Constructorul s-a mobilizat corespunzător și a respectat termenul de redare în trafic așa cum am convenit. Lucrările pe partea carosabilă vor fi reluate în toamnă.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)