Autostrada A2 București-Constanța

Started by Ionut, September 13, 2011, 03:53:26 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 24 Guests are viewing this topic.

RazvanN

Se lucreaza deja la o bretea pentru devierea traficului pentru lucrarile la Podul Cernavoda.
Cateva poze de pe pagina de FB a Directiei de Drumuri si Poduri CT:
"Realizare bretea pentru devierea traficului rutier de pe calea 2 (sensul CT-B), pe calea 1 (sensul B-CT), pe Autostrada A2, la km 160, în vederea efectuării lucrărilor de reparații la Podul rutier Cernavodă."

https://www.facebook.com/DRDPCT/posts/3004479403121188

ghrt

Breteaua aceea e finalizată, inclusiv marcajele. Curba e strânsă și din scurt, fără vizibilitate, iar breteaua e în panta. Ar fi necesară o restricție cam la 40kmph.
Cont (aproape) inactiv.

Spadan

Am mers pe A2 zilele trecute si pot sa va spun ca se lucra si sa va spun ca se lucra destul de sustinut si in weekend, atat pe portiunea Fundulea-Cernica, dar si la pod Cernavoda (pe sensul Ct-Buc decopertasera si erau niste muncitori care mestereau ceva pe margine). Breteaua aia de deviere de langa pod e cam din scurt, intr-adevar, dar este destul de bine semnalizata, dupa parerea mea.

mirceaeliade

http://www.cnadnr.ro/ro/comunicare/comunicate-de-presa/interes-general/cnair-desemnat-c%C3%A2%C8%99tig%C4%83torul-pentru-reabilitarea

>Miercuri, 17 martie 2021, a fost desemnat câștigătorul procedurii de atribuire a contractului având ca obiect ,,Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680".

>Ofertantul desemnat câștigător este Asocierea MARISTAR COM SRL – HYDROSTOY AD, cu preţul de 67,753,035.18 Lei fără TVA.

>Durata contractului este de 24 luni perioada de execuție a lucrărilor, iar perioada de garanție a lucrărilor de 60 de luni.

LauR

Montare dispozitive de acoperire a rosturilor de dilatație pe A2, Km 18:

Sursa: Hidroplasto Botoșani pe Facebook

stangabriel

Azi pe la orele 20, pe viscol, inca lucrau la lumina reflectoarelor 2 utilaje cu picon in prima deviere, de langa Fundulea. In rest, consider ca e bine semnalizat santierul pe timp de noapte.

Radu85

Daca doreste cineva sa imi explice o chestie pe care nu o inteleg, va multumesc, chiar daca va parea o intrebare idioata, cel mai probabil.

Ce inseamna " km 149+680" ? Cum se citeste asta? Ce reprezinta 149 si ce reprezinta 680? Pot intui ca 149 e kilometrul 149, insa 680 ce e?

Multumesc!

Nelu

RaduG

Este 149+ 680 metri, dar nu are legătură nu numerotarea din teren, ci cu cea inițială din proiectul autostrăzii. Întotdeauna va exusta o diferență între numerotarea de la licitații (cea din proiectare) cu cea din teren. Cea din teren ia ca punct de plecare km 0, care este în piața Sf. Gheorghe București.
M-am uitat pe street view iar podul peste brațul Borcea se termină la km 146, km 149+680 ar fi mult mai încolo pe insula (Balta) Ialomiței.

Radu85

Multumesc foarte mult pentru raspunsuri! Astazi am invatat ceva nou, cu ajutorul vostru!

LauR

Imagini cu reabilitare Podului de la Cernavodă (km 157+600).
Foarte bună mobilizarea de început, să sperăm că vor ține tot așa!

Mersul trenurilor

Cum ar fi sa se largeasca la 3 benzi pe sens? Cred ca se poate, doar ca au prea multe pe cap aia din cnair probabil..

Nu ma refer la tot traseul, acolo unde se poate ieftin, nu la pod peste dunare sau pe dealuri

Earthchild

A2 nu are încă trafic care să necesite șase benzi.

hvm

^
In general sau vara cand merg 90000 pe weekend la mare?
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

Mersul trenurilor

@Earthchild poate in general nu are un trafic chiar foarte mare, dar cand e sezon e egal cu 0 (2 benzi pe sens), accidente, nervi, etc. 3 benzi pe sens poate nu are face foarte mare lucru dar ar fi destul de ok, de exemplu as propune un downgrade la DX cu 3 benzi (cu renuntarea la benzi de urgenta - si asa avem DN paralel) si limitarea vitezei la standard de DX. Chestia asta ar costa doar noi marcaje pe asfalt.

Dar un stat european si civilizat care poate lua si fonduri gratuite, poate face un upgrade ca la carte de la 2  la 3 benzi, desi spuneti ca nu e mult trafic dar autostrada asta in alta tara ar fi avut minim 4 benzi pe sens.