[BN] Centura Beclean

Started by razvan96, January 16, 2021, 01:42:42 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

csebi24

Centura apare pe maps.

ovicor

@ijwtsh , Din Bistrita se vine pe DN17 si se continua prin Beclean tot pe DN17. DN17D leaga DN17 de la vest de Beclean de Nasaud - Sangeorz Bai - Rodna.

ijwtsh

Exact la aia ma refer. Nu inteleg de ce se plange lumea de starea DN17D ca si cum s-ar muta mai mult trafic pe acolo. Lumea tot ar fi trecut pe acolo in drumul lor, atata ca acum nu o sa mai treaca prin traficul din Beclean.

ovicor

Nu, sucevenii, bistritenii au acum doua variante:
1) Sa continue pe DN17 prin oras, ca inainte de deschiderea centurii
2) Sa foloseasca centura si acel segment pacatos de DN17D aferent Beclenut.

ijwtsh

Pe Google Maps scrie 4.6 km. Atata vorbarie pentru asa putin drum? Cat de mult ar putea lua sa-l consolideze, daca chiar atat de accelerata va fi degradarea dupa darea in circulatie a centurii? Am fost pe drumul ala azi-vara si a fost ok.

ronaldo99

In ultimele 2 saptamani am observat un trafic destul de intens prin oras si pe centura foarte slab ca si comparatie. Inclusiv multe tiruri si masini care pareau doar in tranzit par sa prefere varianta veche. Pare greu de crezut ca majoritatea sa nu cunoasca de noua varianta...

resad23

Am facut Cluj-Bistrita si retur in 25-26, la dus pe centura si la intors invers (am oprit in Beclean).
DN17D pare in stare buna, nu am observat probleme.

Daca traficul merge tot prin oras, solutia este la CL/Primaria Beclean sa amenajeze mai multe treceri de pietoni, limitatoare de viteza etc. etc.

ronaldo99

Feedback dupa inca o luna de "folosire" mai mult "nefolosire" a centurii. plin de tiruri prin oras care clar nu au legatura cu Becleanul surprinse la diferite ore din zi +trafic groaznic prin oras. chiar si pe retele se face haz de necaz ca foarte putin trafic foloseste centura...

klax187

Ultima oara cand am mers spre Bistrita am luat-o pe centura.
De la intrare pe DN17D pana la sensul giratoriu de la intrarea pe centura, am stat "decat" 3 km in coloana cu alte turisme si camioane, in spatele unei carute si a unui tractor mai vechi decat bunicu'.

Nu mersi, prefer sa intru prin Beclean pe DN17. E mult mai rapid si mai sigur pentru mine.
Acel drum e orice in afara de centura de ocolire a orasului.

ovicor

Venind dinspre Dej, la intersectie cu DN17D, exista indicatoare de directionare a traficului greu+tranzit pe centura? Din cate stiu, nu! Dar am vazut si dinspre Bistrita intrand tiruri prin Beclean, iar pe acel sens exista indicatoare!

klax187

Chiar daca initial am fost de parere ca traficul greu ar trebui rutat pe DN17D, solutia asta doar ar muta problema, nu ar rezolva absolut nimic.

Pe langa ca acolo este deja trafic de tranzit catre Nasaud, este si traficul local, si agricol al Becleanului. S-ar face niste ambuteiaje foarte mari daca ar obliga traficul greu pe acolo. De fapt, cred ca asta e motivul pt care nu se ia ferm decizia asta.
Sa nu mai vorbim de faptul ca acel drum deja se prabuseste in Somes pe unele portiuni.

neobluenet

"Centura" asta a Becleanului e versiunea 1.1 a ocolitoarei lui Tise pe drumurile judetene din nordul Clujului. Ma bucur ca s-a facut podul, ajuta locuitorii din zona respectiva sa nu ocoleasca pentru a trece apa, insa nu poti muta tot traficul de pe DN 17 pe un drum a carui fundatie si geometrie nu a fost facuta sa suporte trafic greu. Cei aflati in tranzit au nevoie de timpi de parcurs rezonabili, dar sa muti o coada de pe o strada pe alta nu ajuta deloc. Solutia este DX / A Dej -> Suceava, un drum conceput special pentru traficul de lung parcurs, cu geometrie potrivita si lipsit de pericole.

luxxxoor

cand am scris eu ca centura asta nu rezolva mare branza, din cauza ca DN17D e plin de curbe si neiluminat corespunzator mi-au sters postul

e imbucuratoare orice varianta noua de drum, dar exemplul de fata demonstreaza cum utilul si placutul nu se pupa.

utopium

Daca o iei sau vii dinspre Branistea, e normal ca nu iti e tocmai la indemana sa o iei pe centura asta ... si multi in momentul asta merg spre Cluj/Dej pe la Branistea (si eu de cele mai multe ori). Am folosit centura de 2 ori pana acum, dar cand nu am venit/mers pe la Branistea spre Cluj.

ronaldo99

Sa ai o centura inaugurata de cateva luni si "sa permiti" inca traficului greu de tranzit sa intre prin oras chiar si la ore de aglomeratie maxima pare incredibil. Cum la fel de incredibil este si asteptarea asta pana ce semaforizarea inteligenta sa fie functionala.