Aeroportul Stefan cel Mare Suceava [SCV]

Started by FRS, April 27, 2014, 08:27:52 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.


Horațiu 87

Probleme grave pe Aeroportul de la Salcea EXCLUSIV

Una dintre cele mai mari investiţii din judeţul Suceava le dă mari bătăi de cap autorităţilor din cauza greşelilor de proiectare * este vorba despre Aeroportul ,,Ştefan cel Mare" din Salcea care a fost modernizat cu fonduri europene * lucrările s-au încheiat anul trecut şi de atunci ies la iveală fel de fel de neajunsuri * cea mai agravă este legată de colectarea apelor pluviale de pe pista de decolare şi aterizare a aeronavelor * terenul s-a surpat şi a lăsat în loc o ditamai groapa plină de apă.

Modernizarea Aeroportului ,,Ştefan Cel Mare" din Suceava nu este tocmai un succes. Problemele ies la iveală pe zi ce trece. Conducerea Primăriei Salcea suspectează că proiectanţii au creat un sistem de colectare a apelor subdimensionat faţă de nevoile existente în zonă, ceea ce a dus la apariţia celui mai mare canion din judeţul Suceava şi implicit a unei cascade. Nu este nicio glumă. Pe imaşul din Salcea a apărut o ditamai groapa, care ar putea să înghită un bloc de trei sau chiar patru etaje.

Viceprimarul oraşului Salcea, Constantin Brânzei, ne-a explicat că înainte să fie modernizat aeroportul avea mai multe canale de scurgere a apei. După execuţia lucrărilor, deşi a fost dublată suprafaţa pistei de decolare, constructorul a făcut o singură gură de scurgere. Apa rezultată în urma ploilor din ultimele două săptămâni nu a fost direcţionată corect în pârâul din apropiere (Erchei) şi, lăsată să coboare singură la vale, a săpat gropi adânci în islaz. ,,Pista aeroportului a fost mărită, s-a mărit şi debitul de apă. Acum apa este evacuată printr-un singur loc. Canalul existent este betonat pe circa 20 de metri de la ieşire de pe pistă şi pietruit pe încă o porţiune. Din momentul în care trece de canalul pietruit, apa erodează solul înainte să ajungă în pârâu", ne-a declarat viceprimarul.

Cascada spectaculoasă

Pe islazul din Slacea, problema se adânceşte sub privirile neputincioase ale localnicilor. Oamenii se plâng că apele pluviale au adus aluviuni şi le-au distrus culturile. Nu mai puţin de 20 de gospodării au fost afectate de inundaţii. În plus, ieri în groapă uriaşă a apărut şi o cascadă spectaculoasă, dar îngrijorătoare.
Conducerea Primăriei Salcea a semnalat neajunsul la nivelul Prefecturii Suceava. Acum autorităţile cu atribuţii în domeniu, şi aici ne referim la Serviciul de Gospodărire a Apelor şi Garda de Mediu, încercă să determine cauzele exacte şi proporţiile dezastrului. Colectarea apelor pluviale nu este singura problemă cu care se confruntă Aeroportul ,,Ştefan cel Mare". Turnul de control nu poate fi autorizat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă pentru că nu întruneşte condiţiile de legalitate.

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/probleme-grave-pe-aeroportul-de-la-salcea-exclusiv--217317553.html

Horațiu 87

Şefii Aeroportului sunt vinovaţi de problemele tehnice

Apele pluviale adunate în zonă, din cauza unei greşeli de proiectare, au săpat o groapă imensă * aerogara arată asemenea unui palat plutitor * 20 de livezi au fost inundate

Este oficial, apele pluviale colectate de la Aeroportul ,,Ştefan cel Mare" au săpat canionul de la Salcea. Prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, a declarat că a format o comisie ca să vadă care este situaţia la faţa locului. Din comisie au făcut parte specialişti de la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Aeroport, Garda de Mediu, Serviciul de Gospodărire a Apelor şi Inspecţia de Stat în Construcţii. ,,Comisia care s-a deplasat la Salcea a constat o situaţie mai deosebită, în sensul că apele pluviale din zona de colectare a aeroportului au fost dirijate pe un teren păşune până la pârâul Salcea. Terenul nu a fost bine amenajat pentru acest salt hidraulic şi s-a produs o eroziune de sol cu antrenarea unor cantităţi de pământ în zona livezilor. Au fost inundate 20 de livezi", ne-a declarat prefectul. Garantul respectării legii în judeţul Suceava a explicat că problema trebuie rezolvată de Consiliul Judeţean şi de Consiliul Local al oraşului Salcea. ,,Trebuie să există o colaborare între Consiliul Judeţean Suceava şi Consiliul Local Salcea. Eroziunea activă trebuie stopată prin lucrări aferente şi trebuie să asigurăm tranzitul apelor pluviale din zona aeroportului până la un curs de apă stabil, fără să afectăm solul", a mai spus Harasim.

Proiectul, avizat
Aeroportul ,,Ştefan cel Mare" Suceava a transmis, printr-un comunicat de presă, că sistemul de canalizare a fost construit conform proiectului tehnic de modernizare şi că un studiu hidrologic privind canalul de deversare al apelor pluviale nu ar fi concluzionat că ar fi fost nevoie de lucrări suplimentare. ,,Sistemul de canalizare şi deversare ape pluviale al aeroportului a fost executat conform specificaţiilor Proiectului Tehnic iar Avizul de Gospodărire a Apelor aferent proiectului de modernizare, prevede faptul că potrivit Studiului Hidrologic privind debitele şi nivelurile maxime cu diferite posibilităţi de depăşire, pe pârâul Salcea, secţiunea canalului de deversare ape pluviale aeroport, pârâul Salcea poate primi şi tranzita debitul evacuat de sistemul de canalizare ape pluviale a aeroportului, nefiind prevăzute alte recomandări sau restricţii în acest sens", se arată în comunicatul Aeroportului ,,Ştefan cel Mare" Suceava.

Canionul se adânceşte
În timp ce la judeţ se caută soluţii pentru rezolvarea problemei, conducerea Primăriei Salcea atrage atenţia, prin vocea viceprimarului Constantin Brânzei, că groapa care a răsărit pe imaş şi care deja ar putea să înghită un bloc cu trei etaje, se adânceşte. Malurile continuă să se prăbuşească. În prezent, canionul are o adâncime de circa 15 metri şi o lăţime de circa 20 de metri.
Viceprimarul oraşului, Constantin Brânzei, ne-a explicat că înainte să fie modernizat, Aeroportul de la Salcea avea mai multe canale de scurgere a apei pluviale. După execuţia lucrărilor, deşi a fost dublată suprafaţa pistei de decolare, constructorul a făcut o singură gură de scurgere. Apa rezultată în urma ploilor din ultimele două săptămâni nu a fost direcţionată corect în pârâul din apropiere şi lăsată să coboare singură la vale, a săpat gropi adânci în islaz. ,,Pista aeroportului a fost mărită, s-a mărit şi debitul de apă. Acum apa este evacuată printr-un singur loc. Canalul existent este betonat pe circa 20 de metri de la ieşire de pe pistă şi pietruit pe încă o porţiune. Din momentul în care trece de canalul pietruit, apa erodează solul înainte să ajungă în pârâu", ne-a declarat viceprimarul.

http://www.ziarulevenimentul.ro/stiri/moldova/sefii-aeroportului-sunt-vinovati-de-problemele-tehnice--217317899.html





Ionut

Foarte agresivi sunt cei de la Wizz...

Bologna, Roma Ciampino si Treviso, noile destinatii Wizz Air din Suceava

Ele vor fi anuntate astazi in cadrul unei conferinte de presa, insa Aeronews vi le prezinta acum, gratie unui prieten. Noile rute vor fi operate din orarul de vara 2017. Revenim cu detalii legate de orar si frecvente dupa terminarea conferintei de presa.

Aeronews

Ionut

^ Confirmarea.




Wizz Air extinde zborurile din Craiova și Suceava

Tot joi, operatoriul aerian a mai anunțat trei rute noi de la Aeroportul Internațional din Suceava spre Italia. Noile zboruri spre Treviso, Bologna și Roma Ciampino vor debuta pe 27 martie, respectiv 28 martie 2017. Cursele vor fi operate de trei ori pe săptămână spre Bologna și Roma în zilele de marți, joi și sâmbătă, respectiv de două ori pe săptămână pentru Treviso, lunea și vinerea. Wizz Air a început să opereze zboruri cu tarife reduse de pe aeroportul din Suceava în august și a lansat inițial curse spre Londra Luton și, la scurt timp, Milano. Anunțul de astăzi crește numărul zborurilor operate din Suceava la cinci, spre două țări: Italia și Marea Britanie.

Profit.ro

infraAdi_ro

Mandria Bucovinei :)



ce frumos santier a fost!
Romania are un viitor doar daca are prezent!

infraAdi_ro

Tarom ar putea opera zboruri pe ruta Suceava – Varna din vara anului viitor

La vară, vor fi introduse curse aeriene pe ruta Suceava-Varna. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a afirmat că zborurile vor fi operate de compania Tarom. El a adăugat că din discuțiile pe care le-a avut cu reprezentanții Tarom, compania de stat ar putea introduce și alte curse de pe Aeroportul de la Salcea. În prezent, Tarom efectuează de la Suceava doar zboruri către București.

https://svnews.ro/tarom-ar-putea-opera-zboruri-pe-ruta-suceava-varna-din-vara-anului-viitor/82977/
Romania are un viitor doar daca are prezent!

infraAdi_ro

 Gheorghe Flutur a prezentat cum ar putea să arate viitoarea aerogară a Aeroportului Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur , a prezentat astăzi cum ar putea să arate noul terminal al Aeroportului ,,Ștefan cel Mare" din Suceava. Făcând referire la această investiție, Gheorghe Flutur a spus că în cursul zilei de luni a avut o discuție cu președintele Consiliului Concurenței, căruia i-a prezentat un memoriu pentru a primi aprobările necesare contractării unui împrumut în vederea construirii unui terminal nou. ,,Suntem încă sub monitorizarea Comisei Europene cu aeroportul și trebuie să fim atenți pentru ca un astfel de împrumut pentru construirea unui terminal nou să nu fie considerat ajutor de stat. Am discutat la Consiliul Concurenței despre strategia investițională pe care noi o aven în vedere, urmând ca noi să comandăm un studiu pentru aeroportul din Suceava. Și urmează dă fac această propunere în următoarea ședință a Consiliului Județean, pentru că intenția noastră este să construim un terminal nou", a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că viitorul terminal ar urma să aibă o suprafață de aproximativ 4.500 de metri pătrați, iar noua clădire ar urma să fie pe două niveluri, parter și un etaj.

Președintele CJ Suceava a explicat că viitorul terminal ar urma să aibă patru porți complete cu linii pentru sosiri și plecări. Din prima schița prezentată de Gheorghe Flutur propunerea este ca viitorul terminal să fie construit în continuarea actualei aerogări. Noul terminal ar urma să fie construit în oglindă cu actuala clădire a aeroportul, și ar urma să aibă aceeași formă de aripă de avion.
Pe de altă parte, Flutur a spus că intenția administrației județene este de a demara procedurile și pentru construcția unui terminal pentru transporturi de tip cargo.
Șeful administrației județene declara la începutul acestei luni, la lansarea noilor destinații externe ale Wizz Air de pe Aeroportul ,,Ștefan cel Mare", că pentru anul viitor se estimează ca aeroportul să aibă circa 250.000 – 300.000 de pasageri, motiv pentru care este necesară construcția unui terminal nou.





https://svnews.ro/gheorghe-flutur-a-prezentat-cum-ar-putea-sa-arate-viitoarea-aerogara-a-aeroportului-suceava-foto/82991/
Romania are un viitor doar daca are prezent!

Gendan

#42
^^

PAPI la Suceava, ce tare! Ii spun pilotului ca in cazul de fata, vine cam sus.

infraAdi_ro

Suceava – Treviso cu Wizz Air, din 18 martie 2017

În toamna anului trecut, Wizz Air a anunțat zboruri pe rutele Suceava – Treviso, Suceava – Bologna și Suceava – Roma. Acestea urmează să înceapă din 27 martie 2017, odată cu trecerea la orarul de vară 2017.
Însă, datorită cererii ridicate, Wizz Air a înștiințat aeroportul sucevean de deschiderea mai devreme a rutei Suceava – Treviso. Zborurile vor începe pe 18 martie 2017, în zilele de marți și sâmbătă, după următorul orar:

W6 3609 Suceava 12:45 – 13:50 Veneția Treviso
W6 3610 Veneția Treviso 09:20 – 12:15 Suceava

Din 27 martie 2017, zborurile Wizz Air pe ruta Suceava – Treviso vor fi operate în zilele de luni și vineri, iar orarul va fi:

W6 3609 Suceava 19:00 – 20:05 Veneția Treviso
W6 3610 Veneția Treviso 15:35 – 18:30 Suceava
Tarifele pornesc de la 104 lei/segment, tarif în care aveți inclus check-in online și bagaj mic de mână (42x32x25cm).

sursa:http://airlinestravel.ro/suceava-treviso-cu-wizz-air-din-18-martie-2017.html
Romania are un viitor doar daca are prezent!

FRS