[TM] Infrastructura medicala

Started by Chagall, April 17, 2014, 02:34:35 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Cuneo

Se toarna fundatia maternitatii care se ridica la Timisoara, cu bani europeni, la Spitalul Judetean



TIMIOSARA. Primul strat de beton, la fundatie, va fi turnat chiar saptamana viitoare la noua maternitate a Spitalului Judetean Timisoara, cea in care va functiona actuala Maternitate Bega.
Pana la venirea iernii va fi finalizat intreg subsolul viitoarei cladiri, subsol care va gazdui fluxuri medicale, a anuntat Marian Constantin Vasile, administratorul public al CJ Timis care a mai adaugat ca lucrarile la noua maternitate vor continua si pe parcursul iernii, la subsol.



In ceea ce priveste echipamentele medicale in valoare de 3 milioane de euro, finantarea acestora va fi cuprinsa in bugetul Consiliului Judetean Timis de anul viitor, iar de licitatie se va ocupa Spitalul Judetean Timisoara, institutie aflata in subordinea CJT.
Dupa o prima licitatie ratata pentru constructie, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au semnat in data de 6 iulie 2020, contractul prin care lucrarea a fost incredintata asocierii Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.
Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi.

De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.
Suprafata noii maternitati, care urmeaza sa fie ridicata in vecinatatea Spitalului Judetean Timisoara, langa Casa Austria, va fi de 5.000 de metri patrati.
In noua cladire spatiul va fi impartit in patru – ,,curat, murdar, intermediar si neutru", pentru a reduce riscul de infectii nosocomiale si pentru o mai mare eficienta a actului medical.

Datorita proximitatii Unitatii de Primiri Urgente, se va realiza o interconectare intre Clinica de Obstetrica-Ginecologie si departamentele Spitalului Judetean (de exemplu: pneumologie, cardiologie, laborator, radiografie, etc.). De asemenea, va fi posibila utilizarea transportului cu salvari de la maternitate pana la UPU sau de la Urgente pana la noua maternitate.
Va avea 124 de paturi, cu 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

Totodata, personalul medical va lucra cu echipamente noi, performante, care vor fi achizitionate in cadrul proiectului. In noua maternitate va exista si iluminat inteligent, bazat pe controlul luminii pentru pacienti.
Actuala Clinica de Obstetrica-Ginecologie Bega din Timisoara functioneaza intr-o cladire istorica proaspat modernizata, care insa are o vechime de 140 de ani si nu a fost construita in scopuri medicale.
In aceasta clinica se fac peste 2.000 de interventii anuale, iar departamentul extern al Spitalul Judetean ofera asistenta pentru 2.500 de nasteri, jumatate din toate nasterile inregistrate la Timisoara.

https://www.opiniatimisoarei.ro/se-toarna-fundatia-maternitatii





Cuneo

Noua Maternitate Bega si extinderea UPU de la Spitalul Judetean Timisoara ar putea fi gata inainte de termen. Mobilizarea pe santiere, laudata. Foto

https://www.opiniatimisoarei.ro/noua-maternitate-bega

Cuneo

Noua maternitate de lângă Casa Austria




















Cuneo

După ani și ani... Licitație pentru noua clădire a Spitalului Județean Timișoara, cu Urgențe, Centru de Arși și heliport

Ministerul Sănătății a lansat o licitație internațională pentru construirea unei clădiri în incinta Spitalului Județean Timișoara. În această nouă clădire vor funcționa Unitatea de Primiri Urgențe, Centrul de Arși și 25 de săli de operație. De acest proiect se vorbește de câțiva ani, iar acum se fac primii pași concreți pentru realizarea lui. Dacă licitația decurge conform programului, piatra de temelie va fi pusă în această primăvară, spune managerul ,,Județeanului"...

În noua clădire, care inițial trebuia să adăpostească și noua maternitate a Spitalului Județean, vor funcționa mai multe compartimente. Maternitatea se va face lângă spital (în dreapta, lângă un supermarket), așa că noua clădire pentru care se dă startul licitației competitive va adăposti Unitatea de Primiri Urgențe și SMURD, cu 58 de posturi, Centrul de Arși, având șase boxe pentru mari arși, șase rezerve pentru arși intermediari și post-critici și cinci paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, Clinica de Anestezie și Terapie Intensivă cu 27 de posturi, Blocul Operator cu 25 de săli de operație și spațiile conexe (Sterilizare, Farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice, adăpost ALA etc.). Pe clădire va funcționa și un heliport.

,,Ministerul Sănătății a lansat procedura de licitație internațională competitivă pentru construirea clădirii de interconectare din incinta Spitalului Clinic Județean de Urgență ,,Pius Brânzeu" Timișoara!
Este vorba de cei 50 de milioane de euro pe care am reușit să îi obținem la sfârșitul anului 2020, cu contribuția Consiliului Județean Timiș, a Prof. Săndesc Dorel și a multor altora, de la Ministerul Sănătății prin fonduri de la Banca Mondială.
Dacă licitația decurge conform programului, vom pune piatra de temelie pentru noua clădire în valoare de 50 de milioane de euro în martie-aprilie anul acesta", scrie Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Planuri pentru realizarea noii clădiri au fost făcute publice prin anul 2016, când aceasta urma să cuprindă și noua maternitate și să conecteze Urgențele cu secțiile unde sunt repartizați bolnavii pentru evaluare și tratament.

Maternitatea se realizează separat, în dreapta clădirii spitalului, așa că noua clădire va adăposti secțiile mai sus menționate. Noua clădire care urmează să apară în zona Spitalului Județean din Timișoara va fi amplasată între actuala clădire principală a unității sanitare, Casa Austria și Ortopedie. În noua clădire este prevăzută o structură care la bază să aibă Unitatea de Primiri Urgențe, de unde cazurile se pot îndrepta direct spre toate secțiile, Ortopedie, Casa Austria, Spitalul Județean.

https://www.tion.ro/stirile-judetului-timis/dupa-ani-si-ani-licitatie-pentru-noua-cladire-a-spitalului-judetean

Cuneo

#19
Si-a deschis portile la Timisoara Centrul Inimii RoCordis – singurul spital privat care ofera toate serviciile de diagnostic si tratament al bolilor cardiovasculare.


https://www.opiniatimisoarei.ro/si-a-deschis-portile-la-timisoara-centrul-inimii-rocordis

Cuneo

#20
Primii bebelusi ar putea veni pe lume chiar inainte de Craciun in noua Maternitate Bega de la Timisoara. S-au montat o parte dintre geamuri, iar muncitorii au trecut la instalatii si finisaje interioare. Video

TIMISOARA. Sunt in grafic lucrarile la noua Maternitate Bega a Spitalului Judetean Timisoara. Structura de rezistenta a cladirii e gata si au fost deja montate o parte dintre geamuri pentru ca muncitorii sa poata lucra in interior si iarna.

,,Pana in prezent a fost realizata structura de rezistenta a cladirii si s-au montat o parte din geamuri. In momentul de fata se lucreaza la finisaje, instalatii interioare si la realizarea utilitatilor, finalizarea lucrarilor fiind preconizata pentru sfarsitul lunii august 2023. Dupa aceasta data se trece la montarea si punerea in functiune a mobilierului si echipamentelor, aproximativ 2 luni, apoi urmeaza procedura de obtinere a autorizatiilor de functionare a noii maternitati,,, au precizat pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Consiliului Judetean Timis.
In paralel cu eforturile constructorilor, sunt in linie dreapta achizitiile de echipamente medicale si mobilier cu care va fi dotata noua Maternitate Bega.
Pana la finele lunii februarie, Consiliul Judetean Timis va avea cumparata deja aproape toata aparatura.

,,Dotarea mobilier medical si non-medical precum si achizitiile de echipamente sunt in mare parte efectuate. Vorbim despre echipamente mari si complexe, cum ar fi: mamograf, aparatul de radiologie, monitoare functii vitale, ecograf Doppler si ale aparaturi portabile, precum aparatul Rontgen, mese multifunctionale ori panouri de radioprotectie. In acest sens, din suma de 3 milioane de euro alocata si un total de 71 de loturi, pentru 56 dintre acestea, in valoare de 2.480.019 euro, au fost deja semnate contractele, pentru 6 loturi contractele vor fi semnate pana in 28 februarie, iar restul de 9 loturi vor fi scoase la licitatie ulterior,,, au declarat pentru opiniatimisoarei.ro reprezentantii Consiliului Judetean Timis.

Va reamintim, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au semnat, in 6 iulie 2020, contractul prin care lucrarea (proiectare+executie) a fost incredintata asocierii Constructii Erbasu SA – Tehnodomus SRL – Hospital Technical Solutions – Kral Medical Solutions SRL – Tehnoplus Medical Service – Sfera Con.
Lucrarea este finantata din fonduri europene, printr-un proiect Romania-Ungaria, de la bugetul de stat si cel al Consiliului Judetean Timis, iar costurile se ridica la peste 13 milioane de euro, cu tot cu dotarile ce vor completa aparatura acum existenta la Maternitatea Bega, care va fi transferata.

Noua maternitate va avea compartimente de fertilizare in vitro, obstetrica-patologica, ginecologie, chirurgie laparoscopica si histeroscopica, obstetrica fiziologica si de spitalizare de zi. De asemenea, sunt prevazute compartimente de terapie intensiva, prematuri, nou nascuti eutrofici, cat si facilitati pentru insotitori. Maternitatea va avea si o sectie ATI, bloc operator, sali de nasteri si camere de garda.
Spitalul va avea 124 de paturi, cu 30 mai multe decat cele care deservesc in prezent batrana Maternitate Bega.

https://www.opiniatimisoarei.ro/primii-bebelusi-ar-putea-veni-pe-lume


Cuneo

Noua maternitate Bega de la Spitalul Județean finalizată în proporție de 90% – va cuprinde fertilizare în vitro, săli de nașteri, secție ATI sau terapie intensivă



Clinica de Obstetrică-Ginecologie Bega a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Timișoara este un proiect, derulat cu fonduri europene, în valoare de circa 15 milioane de euro.

"Structura este finalizată în proporție de 100%, iar compartimentările și hidroizolația au ajuns la un procent de execuție de 90%. Instalațiile, finisajele interioare și lucrările la fațadă avansează într-un ritm bun, iar în paralel am început realizarea amenajărilor exterioare. Noua maternitate construită va cuprinde, printre altele, compartimente de fertilizare în vitro, obstetrică-patologică, ginecologie, chirurgie laparoscopică şi histeroscopică, obstetrică fiziologică şi de spitalizare de zi. Totodată, va avea prevăzute şi compartimente de terapie intensivă, prematuri, nou-născuţi eutrofici, o secţie ATI, bloc operator, săli de naşteri şi camere de gardă", arată antreprenorul general.

Construcție realizată de Erbașu, Tehnodomus, Sfera Con, Hospital Technical Solutions, Kral Medical Solutions și Tehnoplus Medical Service.

https://buletindetimisoara.ro/noua-maternitate-bega-de-la-spitalul-judetean

Cuneo

Se lucreaza zi si noapte, inclusiv sambata si duminica, la hub-ul de sanatate de 66 de milioane de euro de la Spitalul Judetean Timisoara care va gazdui Urgente, ATI si Centrul de Mari Arsi. Video

TIMISOARA. Ritm alert pe santierul noului corp de cladire de la Spitalul Judetean Timisoara care se ridica intre Ortopedie si noua Maternitate Bega, aflata in faza finala de executie.

Doctoul Pancev Taskov, medic primar chirurgie plastica si microchirurgie reconstructiva, medic coordonator al Centrului de Mari Arsi de la Spitalul Judetean de Urgenta Timisoara, a anuntat ca se lucreaza atat ziua, cat si noaptea, dar si in zilele de de sambata si duminica la constructia noului corp de cladire.

"Lucrurile se misca destul de repede, se lucreaza pe zi si pe noapte, inclusiv sambata si duminica. Constructia avanseaza cu pasi repezi. Proiectul prevede 6 boxe pentru pacienti critici de terapie intensiva, individuale, 6 boxe pentru post critici, 5 pentru pacientii care necesita interventii de chirurgie plastica si reconstructie. in cadrul acestui centru este dedicata si o sala pentru pacientii doar cu arsuri", a declarat medicul Pancev Taskov la Medika TV.

Intrebat daca aceasta capacitate este una suficienta, doctorul a spus ca nu, dar ca este totusi un pas inainte in acest domeniu.

"Suficient cu siguranta nu este, dar trebuie sa ne gandim ca orice inceput incepe cu pasi marunti", a spus medicul.

Intrebat, de asemenea, cum va fi personalul medical in noul Centru de Mari Arsi, Pancev Taskov a precizat ca actualul personal a fost instruit in strainatate, dar ca, cu siguranta, va fi nevoie de o suplimentare de cadre.

"Este nevoie de un personal dedicat. Toata organigrama care se desfasoara la Centrul de Arsi, in mare parte personalul a fost instruit in strainatate. Cu siguranta e nevoie de personal dedicat. (...) Este prevazuta organigrama in Ordinul ministeral care ar trebui sa sufere modificari. Pe ce avem acum dispunem de 6 medici de chirurgie plastica, 4 medici de ATI, 23 de asistente medicale, 10 brancardieri si 15 infirmiere. Un pacient ars reprezinta mai mult decat o simpla trauma (...) Aceasta organigrama prevede un necesar de 1-2 asistenti pe pacient. Organigrama va trebui reorganizata si vor trebui deschise concursuri pentru posturi noi", a precizat Pancev Taskov.


Investitia de la Spitalul Judetean Timisoara consta in construirea unei cladiri noi, in care sa functioneze integrat Centrul de Arsi, compus din 6 paturi pentru mari arsi, 6 paturi pentru arsi intermediari si post-critici si 5 paturi pentru microchirurgie si chirurgie reconstructiva; sectia ATI cu 27 paturi; blocul operator cu 25 de sali de operatie; spatii conexe (Sterilizare, Farmacie, spatii administrative si logistice, spatii tehnice, etc.) si un heliport. De asemenea, va functiona si UPU-SMURD cu 58 de posturi.

Valoarea investitiei este de 66 milioane de euro, iar durata de executie este de 26 de luni.

Finantarea este asigurata in cadrul proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – imbunatatirea Calitatii si Eficientei Sistemului Sanitar finantat din Acordul de imprumut nr 8362 dintre Guvernul Romaniei si Banca Internationala de Reconstructie si Dezvoltare (BIRD).

https://www.opiniatimisoarei.ro/se-lucreaza-zi-si-noapte-inclusiv-sambata-si-duminica

Cuneo

Centrul de Mari Arși de la Timișoara prinde contur



Până în 2025, la Timișoara ar urma să fie finalizat Centrul de Mari Arși. Progresele șantierului se văd de la o zi la alta, chiar și pe timp de iarnă. Este o investiție de aproximativ 66 de milioane de euro.

Centrul de Mari Arși care va deservi întreaga parte de vest a țării se ridică în apropierea Spitalului Județean Timișoara, acolo unde a fost finalizată și noua Maternitate Bega. Astfel, orașul de pe Bega se va transforma într-un hub medical, mai ales după ce va fi finalizat și Institutul Regional Oncologic de pe Calea Torontaului.

Lucrările avansează de la o zi la alta, iar muncitorii se află pe șantier chiar și pe timp de iarnă. Conform contractului, investiția trebuie finalizată până în anul 2025, iar reprezentanții Spitalului Județean Timișoara sunt optimiști că termenul va fi respectat.

,,Este un ritm foarte bun de lucru, suntem foarte mulțumiți. Mie îmi trimit colegii de la Casa Austria poze și se văd schimbările foarte repede. Eu sunt optimist că vor reuși să respecte acest termen care mi s-a părut îngrijorător la început. Văzând cum crește, acum deja încep să crească structurile, sunt convins că vor reuși. Oricum, el se va termina", a spus prof. dr. Dorel Săndesc, managerul Spitalului Județean Timișoara.

Investiția constă în construirea unei clădiri noi, în care să funcționeze integrat Centrul de Arși, compus din șase paturi pentru mari arși, șase paturi pentru arși intermediari și post-critici și cinci paturi pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă. Secția ATI avea 27 de paturi, blocul operator 25 de săli de operație. Vor fi spații conexe (sterilizare, farmacie, spații administrative și logistice, spații tehnice etc.) și un heliport. De asemenea, va funcționa și UPU-SMURD cu 58 de posturi.

Valoarea investiției este de 66 milioane de euro, iar durata de execuție este de 26 de luni.

Finanțarea este asigurată în cadrul proiectului privind Reforma Sectorului Sanitar – Îmbunătăţirea Calităţii şi Eficienţei Sistemului Sanitar finanţat din Acordul de Împrumut nr 8362 dintre Guvernul României şi Banca Internaţională de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD).

https://tribunasnm.ro/2023/12/10/centrul-de-mari-arsi-de-la-timisoara

horyatm

În Timișoara nu sunt asemenea dealuri. Spitalul de Mari Arși se face în spatele Spitalului Județean.  :lol:

dr4qul4

Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Cuneo


Cuneo


Mulțumim, frameD Future PRODUCTIONS!

Cuneo


sursa: frameD Future PRODUCTIONS

a.l.x

Proiectare, execuţie lucrări și asistenţă tehnică din partea proiectantului pentru obiectivul de investitii: "INSTITUTUL REGIONAL DE ONCOLOGIE TIMIȘOARA"

CN1072064

Valoarea estimată este de 903.053.011,89 lei, fără TVA

Proiectare: 8 luni
Executie: 34 luni


Data de deschidere a ofertelor:25.09.2024 15:00