[TM] Infrastructura medicala

Started by Chagall, April 17, 2014, 02:34:35 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Chagall

Centrul de Terapii Genice si Celulare in Tratamentul Cancerului - Oncogen (din fonduri europene)
Cladire finalizata intr-un timp record!





Mai multe poze gasiti aici.
The Guardian: "Autostrăzile din România sunt ca vampirii, toată lumea a auzit de ele, dar nimeni nu le-a văzut"

istvan78

A trecut un an de la finalizarea cladirii... Functioneaza deja centrul in rolul prevazut? 

MHN

Conform articolelor de presa, inca nu s-a inceput activitatea in mod oficial.

Harry

Primarul municipiului Timisoara, Nicolae Robu a anuntat ca intentioneaza ca anul viitor sa demareze lucrarile la noua maternitate. Este vorba de o cladire cu subsol, parter inalt si 5 etaje, amplasata pe strada Balta Verde la numarul 17. Cladirea va gazdui maternitate, ginecologie, ATI si spatii administrative.

Spitalul va dispune de 150 de paturi. In prezent s-a desemnat castigatorul licitatiei pentru ST+PT+DDE+AC, compania bucuresteana Hospital Project&Consulting SRL.










Cuneo


Cuneo

Maternitatea care va fi construită de Primăria Timişoara are studiu de fezabilitate / FOTO

Studiul de fezabilitate aferent noii Maternintăţi pe care Primăria Timişoara o va ridica este gata de aprobare, urmând să fie inclus pe lista proiectelor supuse votului consiliului local la următoarea şedinţă. Va urma organizarea licitaţiei pentru execuţia obiectivului.

Timişoara va avea cea mai bună ofertă medicală din domeniul maternităţilor. Atât Consiliul Judeţean Timiş, cât şi Primăria Timişoara, se pregătesc de construcţia a câte un asemenea obiectiv. Nicolae Robu, primarul capitalei Banatului, a anunţat că studiul de fezabilitate pentru maternitatea ridicată de primărie este finalizat, urmând a fi supus votului plenului CLT.

,,Noua maternitate pe care o construiește primăria prinde contur! Ieri am avut ultima discuție asupra sf-ului și l-am agreat, deci el va intra la aprobare în proxima ședință de Consiliu Local. După aprobare, se va porni elaborarea pt-ului, iar după finalizarea acestuia, se va organiza licitația pt execuție. Eu sper că lucrările de execuție să poată începe chiar din acest an. Noua maternitate va arăta superb, așa cum se poate vedea din pozele atașate, iar interioarele și dotările vor fi la cele mai înalte standarde în domeniu. După toate evaluările, va fi cea mai modernă maternitate din România", a anunţat Robu.

Intenţiile municipalităţii, anunţate în această vară, propuneau realizarea unei clădiri cu demisol, parter și șase etaje.

https://debanat.ro/2019/04/maternitatea-care-va-fi-construita-de-primaria-timisoara-are-studiu-de-fezabilitate-foto_253146.html?fbclid=IwAR1dR5IjVqXWtQOQCFs-0abvSpvlJAfS6vjP7JoPK_1FwBf3_Cy5d6w1xAM

elphax

PUZ si Proiect in discutie publica pentru modernizarea si extinderea Spitalului Municipal si a zonei adiacente

Ce se vrea:
- extindere constructii actuale si inaltare de la 3 la 4 etaje
- constructie noua lipita de spitalul vechi ( 7 etaje)
- heliport pe cladirea noua
- parcare subterana si supraterana 600 locuri
- mai multe pasaje subterane, inclusiv pietonal spre strada Marasesti
- statie metrou / metrou usor
2 elemente negative:
- se va lua putin din zona verde a Parcului Botanic
- se aglomereaza si mai tare traficul

link articol

https://www.primariatm.ro/epress.php?epress_id=12364




Cuneo

CJ Timiș investește 18 milioane de lei în Spitalul Județean. Va fi realizată și o maternitate nouă

Banii oferiți de Cj Timiș spre modernizarea Spitalului Județean, 18 milioane de lei au fost distribuiți astfel încât să beneficieze de reabilitare atât secțiile cele mai importante ale unității spitalicești, precum și unele zone care țin de infrastructura clădirii în ansamblu. Astfel, banii au fost calculați pentru: recompartimentarea și modernizarea Secției de Mari Arși de la Casa Austria (3.3 milioane lei) și extinderea, modernizarea și dotarea cu echipamente performante a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean (2.5 milioane lei). De asemenea, 500.000 lei sunt alocați pentru reamenajarea secției de urologie și ATI transplant renal, iar 1.000.000 pentru reparații capitale la instalațiile electrice ale spitalului.
Până în momentul de față, a fost realizată o investiție de 300.000 de lei pentru repararea unui lift de capacitate mare.
Aleșii județeni mai au în plan să construiască, cu ajutorul fondurilor europene, și o maternitate în valoare de 12 milioane de lei, dar n-a fost uitată nici construirea unei parcări supraetajate în proximitatea Spitalului Județean.

http://www.tion.ro/cj-timis-investeste-18-milioane-de-lei-in-spitalul-judetean-va-fi-realizata-si-o-maternitate-noua/2319118

Cuneo

Vom avea cea mai moderna sectie de Urgente, la Spitalul Judetean Timisoara. Au fost dezvaluite planurile



TIMISOARA. Dupa ce in toamna anului trecut consilierii judeteni au votat ultimele modificari la planul de modernizare a Unitatii de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean Timisoara, in mai a fost iscalit si contractul de finantare, in prezenta Ministrului Dezvoltarii Daniel Suciu.
Luni, 7 octombrie, a fost semnat contractul pentru proiectarea si executia constructiei pentru Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean Timisoara cu firma care a castigat licitatia, SC M&Dario Com SRL.
,,Proiectul are o valoare de 6.900.000 lei, cu o contributie de 3,4 milioane de lei din partea Uniunii Europene, 3,2 milioane de la buget de stat si 216.000 lei de la Consiliul Judetean Timis,,, a precizat presedintele CJT Calin Dobra.
Din acesti bani, suma de 1 milion de lei este alocata pentru dotari.
,,Imediat dupa semnarea contractului, dam ordinul de incepere a proiectarii apoi va putea incepe si executia. Va fi modernizat corpul existent al UPU si va fi extinsa actuala cladire cu 800 mp, inspre heliport. De asemenea, se va construi si un corp nou care va avea subsol, parter si un nou etaj,,, a mai declarat Calin Dobra.
Directorul Spitalului Judetean Timisoara, medicul Marius Craina, a explicat de ce este nevoie de aceasta extindere a compartimentului de Urgente.
,,Aceasta extindere este obligatorie. Anumite spatii au fost realocate spitalului judetean. Pacientul in momentul in care se prezinta la UPU are dreptul la cea mai rapida si eficienta asistenta medicala. De aceea proiectul este esential. Suntem una dintre putinele UPU din Romania care nu a avut probleme de personal, de comunicare, de atitudine fata de pacient. Sunt momente in care vin 10-12 pacienti in acelasi timp, iar personalul trebuie sa se ocupe in mod egal,,, a declarat Marius Craina, managerul Spitalului Judetean Timisoara.
Directorul Unitatii de Primiri Urgente a Spitalului, medicul Mihai Grecu a declarat ca in acest moment sunt 24 de spatii pentru urgente.
,,24 de spatii de lucru sunt acum la UPU, dar odata cu extinderea vom avea mai mult spatiu. In plus va exista mai mult confort pentru pacienti si apartinatori,,, a declarat Grecu.
Proiectul de extindere al Unitatii de Primiri Urgente de la Judetean va transforma aceasta sectie in cea mai moderna din vestul tarii.
Noua cladire, ce va adaposti extinderea UPU, ce va fi construita in actuala curte interioara a Spitalului Judetean, urmeaza sa aiba o suprafata la sol de 355 de metri patrati, o suprafata desfasurata de aproape 800 de metri patrati si va fi prevazuta cu subsol, parter si etaj. La parter va fi un spatiu pentru accesul ambulantelor si o noua sala de asteptare, iar la etaj va fi construita si o sala de curs. De asemenea, vor fi realizare spatii de decontaminare si deparazitare, camere de receptie si triaj, dar si grupuri sanitare.
Odata cu realizarea acestei investii, mai multe spatii administrative vor fi transformate in cabinete de consultatii, de chirurgie si de ginecologie.
Durata contractului este de 25 de luni, din care 6 de proiectare si 19 luni pentru executia lucrarilor. In perioada urmatoare se va organiza licitatia pentru desemnarea unui constructor.

https://www.opiniatimisoarei.ro/vom-avea-cea-mai-moderna-sectie-de-urgente-la-spitalul-judetean-timisoara

Cuneo

In sfarsit! Se deschide cea mai mare clinica de Mari Arsi din tara, la Timisoara, saptamana aceasta

TIMISOARA. La mai bine de trei ani de cand au inceput lucrarile, una dintre cele mai importante investitii din domeniul sanatatii este pe punctul de a-si deschide portile la Timisoara.





Este vorba despre sectia de Mari Arsi din cadrul Spitalului Judetean din Timisoara, care va fi inaugurata saptamana acesta. In prima etapa, doar 3 dintre cele 5 boxe vor fi deschise.
,,Primele 3 boxe vor fi functionale de saptamana asta. Alte doua de la finalul lunii. Saptamana aceasta se va inaugura clinica de Mari Arsi, nu stim exact cand, vom comunica", a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.
Va reamintim, desi Clinica din Mari Arsi din Timisoara urmeaza sa aiba doar 5 rezerve, va fi cea mai mare din tara, in conditiile in care la Spitalul de Arsi din Bucuresti exista doar 4 boxe destinate marilor arsi.
Investitia totala pentru construirea si dotarea clinicii se ridica la aproximativ 5 milioane de euro, bani de la Consiliul Judetean Timis si Ministerul Sanatatii, prin Banca Mondiala.

https://www.opiniatimisoarei.ro/in-sfarsit-se-deschide-cea-mai-mare-clinica-de-mari-arsi-din-tara-la-timisoara

Cuneo

Au fost reluate toate procedurile pentru construirea Institutului Oncologic de la Timisoara, dupa ce documentatiile au expirat

TIMISOARA. O luam de la capat. Documentatiile vor fi actualizate astfel incat, la Timisoara sa demareze toate procedurile in vederea construirii unui Institut Oncologic.



Va fi folosit pentru Institutul Oncologic, ,,scheletul" de cladire de la iesire din Timisoara, pe Calea Torontalului, cel care initial a fost construit pentru Spitalul Municipal, insa constructia stagneaza de la jumatatea anilor '90.
,,S-au reluat procedurile pentru proiectare si actualizarea documentatiilor, deoarece acestea au expirat. Licitatia pentru proiectarea lui a fost respinsa de Comisia de evaluare a licitatiei, a trecut o perioada de timp, astfel incat toate documentele nu mai sunt de actualitate. Acest obiectiv a fost prins pe fisa de investitii a Ministerului Sanatatii si prinde contur,,, a declarat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.
Va reamintim, in luna ianuarie, in cadrul unei vizite la Timisoara, ministrul Sanatatii Sorina Pintea anunta ca ridicarea Institutului Oncologic de la Timisoara a fost blocata de interese care provin din zona medicala privata si a anuntat ca a facut o plangere la Parchet. Patru ani a stagnat proiectul din cauza faptului ca cei responsabili au intarziat procedurile de achizitie si de realizare a studiului de fezabilitate.
In luna septembrie, acelasi ministru a venit, din nou la Timisoara si a spus ca ancheta Parchetului este in derulare.
,,Eu am depus acel raport la Parchet, nu am primit niciun raspuns, probabil sunt cercetari in derulare. Probabil ca lucrurile nu stau foarte bine. Raportul este depus la Parchet... este o ancheta in derulare. Nu vreau sa comentez. Dar, daca cineva nu a fost in stare sa dea drumul la o licitatie in 4 ani de zile, cred ca nu a vrut", a spus ministrul Sanatatii, Sorina Pintea, facand referire la conducerea DSP careia i se incredintase organizarea licitatiei pentru documentatie.
Institutul Regional de Oncologie Timisoara era prevazut sa fie amplasat pe o suprafata de 5,5 hectare si ar fi trebuit sa aiba 476 de paturi de spitalizare, potrivit Hotararii prin care Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investittii.
Durata de realizare a Institutului era estimata la 36 de luni, iar valoarea constructiei si a dotarii unitatii de 511,628 milioane de lei.
Cancerul reprezinta a doua principala cauza de mortalitate (19,4%), dupa bolile cardiovasculare.
Judetul Timis este unul dintre judetele cu cea mai mare rata a afectiunilor oncologice din Romania, cu peste 15.000 de pacienti luati in evidenta, numarul cazurilor nou aparute fiind in crestere.

https://www.opiniatimisoarei.ro/au-fost-reluate-toate-procedurile-pentru-construirea-institutului-oncologic

elphax

prim fail la viitoarea noua maternitate

"O asociere de firme a fost singurul ofertant pentru construirea noii Maternitati de langa Spitalul Judetean Timisoara in care ar urma sa se mute actuala Maternitate Bega.

La termenul limita din luna noiembrie a anului trecut, unica oferta depusa a fost cea a Asocierii SC Hospital Technical Solutions SRL, SC TEHNODOMUS SRL, SC SFERA CON SRL, SC TEHNOPLUS MEDICAL SRL, SC PROJECTMAK SR.
Dupa ce s-a facut o evaluare, reprezentantii Consiliului Judetean Timis au stabilit ca cei inscrisi nu au actele conforme, astfel ca asocierea a fost descalificata."

link

Cuneo

Au construit un zid ca sa opreasca raspandirea coronavirusului. Masuri fara precedent la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean din Timisoara. Video

TIMISOARA. Aproape 300 de medici, asistenti sau infirmieri sunt infectati cu coronavirus in Romania.
Pentru a preintampina situatii dramatice precum la spitalele din Deva sau Suceava, unde unitatile medicale si-au inchis portile si au intrat in carantina cu tot cu medici si pacienti, Spitalul Judetean din Timisoara, cel mai mare din vestul Romaniei, a luat masuri drastice.
Unitatea de Primiri Urgente a fost complet schimbata de cateva zile. Practic, UPU a fost impartita in doua, fiind amenajate fluxuri complet separate pentru pacientii care ajung aici, iar circuitele sunt despartite printr-un zid ridicat in incinta.
Pe langa ca s-au facut fluxuri separate de acces, a fost infiintata o zona de pre-triaj pe coridor, ce va fi mutata, cand se incalzeste vremea, intr-un cort montat in fata intrarii.
,,Pacientul, in momentul in care ajunge, este interogat de catre asistentul medical din triaj, exista niste criterii de pre-triaj pe care le aplica, iar in momentul in care acesta indeplineste unul dintre criterii este transferat in zona cu pacienti potential infectiosi,,, explica medicul Mihai Grecu, sef UPU Spitalul Judetean Timisoara.
Pentru a realiza fluxurile separate, a fost necesara ridicarea unui perete.
,,In momentul in care am desfacut cele doua fluxuri, am construit acest perete fizic. Nu sunt doar fluxuri functionale. In asa fel incat sa limitam la maximum posibilitatea de a pune in contact pacientii care au patologii infectioase cu cei care nu au,,, a explicat medicul Mihai Grecu.
In zona cu pacientii care ar putea fi infectati nu se intra decat cu echipament special de protectie si pe usi separate, cu acces controlat. In acele incaperi lucreaza 6 cadre medicale: 2 medici, 2 asistente si 2 infirmieri. Tura de garda este de 4 ore. Patru ore in care medicii in combinezoane speciale si protejati de masti si viziere ii ingrijesc pe pacientii care ar putea avea COVID 19.
In ultimele zile, mai multi pacienti ajunsi la spitalul judetean Timisoara in Urgente au fost transferati la spitalul Victor Babes dupa ce testele lor au aratat ca sunt infectati cu noul coronavirus.

Pacientii care nu au simptome si nici istoric sunt directionati pe fluxurile obisnuite si sunt preluati de medici pentru consult. Conducerea unitatii sanitare sustine ca astfel se limiteaza insemnat posibilitatea ca infectati cu noul coronavirus sa ajunga in Spitalul judetean, pe sectii.
,,Noi ii testam, avem structuri separate, circuite separate si in cazul Clinicii de Ortopedie. Daca se pozitiveaza, desi pana acum daca nu ma insel am avut 2 cazuri care s-au pozitivat, ii trimitem la Victor Babes, dupa ce ii stabilizam. Daca nu, ii internam pe sectii, dupa ce suntem siguri ca ei sunt negativi,,, explica Raul Patrascu, managerul Spitalului Judetean Timisoara.
Spitalul Judetean Timisoara este ultima unitate sanitara din Timis care va primi pacienti infectati cu noul coronavirus. Deocamdata, toti pacientii care ajung la Timisoara sunt internati la Spitalul Victor Babes.

https://www.opiniatimisoarei.ro/au-construit-un-zid-ca-sa-opreasca-raspandirea-coronavirusului







elphax

nu au construit nici un zid :)
au facut un cort la intrare, oricum erau 2 usi - pe cea din dreapta intrau oamenii si mergeau la ghiseu, pe stanga intrau direct cei de la ambulanta. ce au facut e sa faca 2 fluxuri separate de persoane pe cele 2 intrari si sa fie atenti cine unde merge

Cuneo

AU ÎNCEPUT LUCRĂRILE DE EXTINDERE A SPITALULUI ,,VICTOR BABEȘ" TIMIȘOARA

A fost demarată extinderea Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie "Doctor Victor Babeș Timișoara", care include două noi corpuri de clădire ce se vor ridica în curtea unității medicale, se arată într-un anunț al unității medicale.
Valoarea totală a proiectului este de aproape 8,3 milioane de euro, bani alocați din bugetul local al Primăriei Timișoara
Astfel, corpul A are regimul de înălțime P+2, la parter va exista o sală de așteptare cu o recepție, o zonă destinată internării și externării pacienților și o zonă cu cabinete de investigații și tratament.
Tot acolo va fi amenajată, printre altele, o sală de tratament pentru bronhologia intervențională și un cabinet pentru anumite proceduri toracice minim invazive. La etajul întâi vor fi amenajate mai multe saloane cu două paturi și grup sanitar propriu, dar și câteva spații medicale. Etajul al doilea, care va fi retras, va include o sală de conferințe, o sală de curs și câteva grupuri sanitare, se arată în comunicatul spitalului.
"Din păcate, până acum, Spitalul Victor Babeș a fost considerat întotdeauna ca fiind "cenușăreasa" sistemului medical din Timișoara. Această clădire, Corpul A, ce se ridică în curtea unității sanitare, va fi amenajată la cele mai înalte standarde. Practic, vorbim de o relocare a ambulatoriilor de specialitate din Secția de Pnenumologie, dar și amenajarea a 13 saloane cu câte două paturi pentru pacienții incluși în programul de recuperare respiratorie. Cu ocazia asta, reducem și numărul de paturi din saloanele din clădirea veche a spitalului, unde, după cum se știe, există încăperi cu 8-10 paturi", a declarat prof. univ. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.
Potrivit comunicatului, tot în corpul A de clădire va fi instalat și echipamentul de ecografie transbronșică destinat realizării de biopsii ganglionare, procedură ce înlocuiește intervenția chirurgicală la pacienții cu neoplazii pulmonare.
"Utilajele firmelor Constructim SA și Zitico SRL, cei care au câștigat licitația, lucrează de mai bine de o săptămână. A fost turnată o parte din fundație, iar acum este "legat" fierul. Timpul este destul de scurt. Potrivit contractului, cele două clădiri, corpurile A și B, trebuie predate în 24 de luni", a spus prof. univ. dr. Cristian Oancea.
De asemenea, corpul B, care este o construcție ce are ca regim de înălțime doar parter, este legat de corpul A și va avea spații pentru tratament, o sală de mese, o zonă de odihnă, dar și birouri pentru medici și asistente.
"Vrem să amenajăm o bază de tratament dedicată recuperării pacienților cu afecțiuni respiratorii, dar vom avea și o sală de kinetoterapie, una de hidroterapie, o saună și o încăpere cu aerosoli", spune prof. univ. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Doctor Victor Babeș Timișoara.



https://sanatatea.tv/au-inceput-lucrarile-de-extindere-a-spitalului-victor-babes-timisoara