Made in Romania: produsele si serviciile romanesti

Started by dr4qul4, April 18, 2020, 08:19:26 PM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Harry

Cosmas Boots. Au varianta army pt navy seals pentru interventii in zone montane, tot ei fac si pentru pompieri exporta in USA si Canada si pentru civili au gama Hercules.

Cautam acum cativa ani ghete speciale ca urma sa ma duc pe munte cu niste prieteni si asa am dat de ei.

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

Harry

Duta C

Mai este si marca de baterii ''Caranda'' .Are fabrica situata pe Drumul Intre Tarlale in sect 3.Am cumparat de multe ori baterii de la ei,si miau spus ca acolo este fabrica si nu doar depozit. Din cite am inteles de la ei tot terenul de acolo are propietar un cetatean grec iar ei chiriasi.Noi folosim bateriile pt industria medicala.

Harry

Faina Boromir intr-un Auchan din Paris

Foto Vasile Calmațui | brandprivat.ro

SB76UFO

Doar o sugestie legata de titlul topicului, daca tot e "Made in Romania" nu ar fi mai bine, Fabricat in Romania?
"Prostia este eternă și invincibilă"

Ionut

"Fabricat" e doar pentru produse. "Made" include serviciile, care nu sunt fabricate, ci facute/prestate. Plus ca e sintagma arhi-cunoscuta la nivel mondial. Pot fi produse facute in RO care sunt exportate pe eticheta carora va scrie "Made in Romania" (sau "Made in the EU"), nu in romaneste.

reed

Danube wear,am cumparat de la ei de Craciun,super calitate si rezistenti.Sunt creati si fabricati in romania

https://danubefootwear.com/collections/all-products

Io

Companii romanesti producatoare de echipament de munte: S-Karp (Brasov, incaltaminte), Gravity (Tg Mures, haine), Nahanny (Timisoara, echipament cu puf - folosesc de mai bine de 10 ani o pufoaica si un sac de dormit de la ei. Sint foarte bune. Cunosc oameni care au dormit iarna in Creasta Fagarasului fara cort in astfel de echipamente).
LE - sa nu-i uit pe Atta Cluj. Primul rucsac modern mi l-au facut ei in vara lui 1988.
In theory there is no difference between theory and practice. In practice there is.

pasadia

Eh.... ar mai fi de mentionat Maramont (nu stiu daca mai exista). Dar pe de alta parte iti spun sincer: am dubii legate de faptul ca productia chiar e in RO - pe cei de la Gravity (am vreo 3 perechi de pantaloni de la ei) am incercat sa-i caut si prin Tg. Mures, dar sa fiu al naibii daca stiu pe unde se ascund. S-Karp produceau in RO, am si fost in hala lor de pe drumul CET-ului acum cativa ani. Apoi au aparut zvonurile ca pentru ei e mai ieftin de produs in China, vanzare pachet majoritar, insolventa, etc... Din cate am inteles e cam inchisa complet afacerea in momentul asta si nu m-ar mira sa dispara (nu ca as plange prea tare dupa ei, nu mi s-au parut cine stie ce produsele - am avut 2 perechi de incaltari, cam low end quality - si tacticile lor de marketing m-au cam scarbit).

Dar daca vorbim de incaltaminte, am inca o pereche de ghete senzationale care poarta brandul de Raichle (inainte de a fi preluati de Mammut). Ghetele le am din iarna 2007 si din cate stiu atunci se produceau pe la Bacau (nu stiu daca scria made in Romania pe cutie, nu imi mai amintesc). Atat de mult imi plac acele ghete incat anul trecut am achizitionat un alt model Mammut (nu pentru brand, ci pentru calitatea resimtita) - made in Vietnam scria pe cutie.

In materie de toale de munte eu sunt impresionat de numarul marcilor din spatiul Tatrei (Cehia, Polonia, Slovacia). Nu stiu cate dintre ele produc local, la ei in tara, si cate doar aduc de prin SE-ul Asiei, insa sunt multe: Hannah, Pinguin, North Finder, Zajo,  si altele.

In aceasi tema, oarecum, a imbracamintii din materiale mai speciale, am auzit de bine de produsele Belloto Marghita (ceva produse mai tehnice, alergare, ciclism etc...). Nu am incercat, nu cunosc, dar sunt curios.

elphax

tare faza cu faina in Franta, cum de nu scrie in franceza pe ea ? sigur e reala poza ?

voicul

Uite cum se rezolva o problema din cuvinte: de asta merg oamenii sa cumpere lucruri, ca sa se plimbe din magazin in magazin si nu efectiv sa ia acel produs!
Sa speram ca implemntarea e mai buna decat exprimarea.

TOATE magazinele să vândă produse românești. ,,Haideți să avem CURAJUL să facem lucrul acesta"

Mulți fermieri din România se plâng că, deși e criză, produsele românești nu se vând și au stocuri de carne, lactate, legume sau ouă. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, vine cu o soluție ca toate magazinele să aibă produse românești: oamenii trebuie să le ceară și să meargă din magazin în magazin până când le găsesc.

https://www.money.ro/toate-magazinele-sa-vanda-produse-romanesti-haideti-sa-avem-curajul-sa-facem-lucrul-acesta/

dr4qul4

Pai sa-i oblige sa scrie mare pe ele: Made in Romania. Sau un semn distinctiv, sa-ti sara in ochi. Si nu vorbesc de produse vrac. Ca la alea de obicei scrie tara de provenienta.
Dar, si producatorii romani trebuie sa inteleaga: nimeni nu va plati un pret mult mai mare, sau va achizitiona un produs slab calitativ, doar pentru ca e facut la noi.
Limita mea e undeva la 10%-15% la pret. Ar trebui sa fie de ajuns, tinand cont ca fac economii si la transport.
Dar urasc sa caut pe eticheta unde e fabricat.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

gruiarew

În Cehia unde am stat vreo doi ani acum vreo 5 ani aveai un a+ mare pe etichetă. Alea erau toate d-ale lor.

M-am mai uitat si eu pe produse / borcane. Tot ce e făcut la noi e scump, mult mai scump. Și nu 10 - 15%, chiar > 25%. Hai să luăm d-alea să sprijinim economia locală. Am eu garanția că-s făcute la noi? Sau doar un Gigi ce lipește aiurea etichete?

Apropo de ce zicea voicul cu plimbatul aiurea prin magazine: Vă mai zic o chestie nasoală. Cumpăram săpun la bidon de 5l dintr-un anume loc, că nah, era făcut la noi prin sud, destul de scumpuț și se găsea doar în acel loc. Culmea aveam un coleg din zonă, și nu știu cum vine vorba. Și-mi spune ăsta: bă acolo nu e fabrică, e un sat unde le îmbuteliază. No, mai zi ceva.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

voicul

Si turismul e in aceeasi categorie: mai scump ca in alte tari.
In multe cazuri (deci si la alte produse) ajungi sa platesti mai mult pentru ceva mai slab calitativ (nu implica ca e prost, dar puteai sa cumperi mai ieftin si mai bun).
Deci ...