Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

nicolaem

Noutati de la CNAV:

Ce estima frunzaverde se va intamla luna viitoare.
Centrele de vaccinare se vor scala de la 60doze/flux/zi la 90.

Din mai vor fi implicati si medicii de familie cu vaccin J&J si AZ

subway

Deocamdata vom avea 2milioane de doze Pfizer de administrat plus celelate doze de la Moderna si AZ, asta va fi proba adevarului in viitorul imediat.

vladioan_bv

Poate ajuta

Rata de incidență pe localități actualizată la data de 19 martie), comunicată de Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI)

https://www.edu.ro/sites/default/files/rata%20incidenta%20localitati%2019.03_0.pdf

medicul de garda

Quote from: pasadia on March 19, 2021, 01:37:31 PM
Asta cu sunatul pentru confirmarea prezentarii (si chiar pentru a te incuraja sa te prezinti cu cateva ore mai devreme) e practica uzuala in Brasov. Mi s-a intamplat si mie si la inca 3 persoane pe care le cunosc.

Da, exact asa facem si noi, verificam ca intr-adevar au de gand toti sa vina ca sa nu tinem cate zece angajati blocati intr-un centru unde nu se mai prezinta nimeni toata ziua. Toti acest oameni sunt detasati de la slujbele lor normale, deci toata lumea lucreaza peste program, intr-un semivoluntariat care sa acopere turele, pentru niste zeci de nesimtiti pe zi care nu au de gand sa se mai prezinta vreodata...

Incepand de saptamana viitoare avem dispozitie sa sunam noi, centrul de vaccinare, pe oamenii care nu au prins locuri si se afla pe lista de asteptare, sa ii invitam sa vina in locul celor care refuza sa mai vina (dar care, bineintele, nu si-au anulat programarea). Deci tot personalul receptioner o sa fie blocat non-stop pe telefon, facand ceva ce putea platforma informatica sa faca in mod automatizat, cu pretul a cateva sms-uri: intrebi omul daca mai vine si anulezi doar daca primesti raspuns cu "NU", si in mod automat dai mesaje la oamenii din lista de asteptare, in ordine si ii programezi tot automat, daca raspund cu "DA". Dar e greu rau sa gandesti... >:(

@TibiV, multumesc frumos pentru aprecieri, descrierea de destul de precisa, din fericire, mai putine urgente in perioada asta. Doar boli depasite care puteau fi prevenite, daca nu statea omul departe de spital cu lunile, de frica "ca ia covidul" :bash:
In rest, da, e misto sa faci medicina, si sa fii si parte consultativa la toate propunerile de proiecte pe care le face MT si PMB in perioada asta, totul sub umbrela pandemiei. Great time to be alive  :lol:
Trust me, I'm an east-european doctor!

subway

+1
Asta e solutia, deschiderea larga a portilor pentru toti cei ce vor sa se imunizeze, cine sta si se scarpina, daca se mai scarpina mult n-are decat sa se scarpine mult si bine la ATI!!!
Numai punand serios piciorul in prag se vor rezolva balbaielile...si fitzele de domnisoare ne...
(Scuze de misogismul involuntar...)
Pentru perioada urmatoare dl Gheorghita ne anunta ca ne vom imuniza 60% cu Pfizer, 30% cu AZ si 10% cu Moderna.

bogdymol

Si parintii mei au fost la vaccinare saptamana trecuta, cam la 100 km de Arad. Au ajuns in localitate cu vreo 20 minute mai devreme de ora programata, dar nu gaseau nici cum centrul de vaccinare (adresa nu exista in Google Maps). Au tot intrebat in stanga si in dreapta pe strada, pana au fost indrumati in directia corecta. Cand erau la 50 m de cladire, era deja 2 minute peste ora programata, si au primit telefon sa sa ii intrebe daca mai vin.
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

nicolaem

medicina bazata pe dovezi:

Rezultatele testării serului Oxford-AstraZeneca în SUA confirmă că vaccinul antiCovid produs de britanici este sigur și are o eficacitate de 79% în ceea ce privește imunizarea în fața infecției și de 100% în ceea ce privește dezvoltarea unor forme grave ale bolii, scrie BBC News.

sursa in RO

hvm

Eu zic ca este bine. Acum ca s-a dat drumul la imunizare la liber, eu cred ca o sa fie mai simplu de imunizat pe cei care vor. Si am mai propune ceva, daca ti-ai facut programare si nu te prezinti sa trebuiasca sa platesti o taxa la primarie de 50 ron daca nu ti-ai anulat rezervarea cu cel putin o zi inainte. Sunt sigur ca cei care nu mai vor sa se prezinte, o sa isi anuleze, ca sa nu se trezeasca cu acea taxa la primarie. ;)

PS. Stiu ca multi o sa zica ca nu e corect. Nici eu nu consider ca e cea mai buna solutie, dar cred ca s-ar putea sa fie cea mai eficienta, mai ales coroborat cu un mesaj automat prin care esti notificat cu 2 si respectiv 1 zi inaint eprin sms sa raspunzi cu Nu daca nu te mai prezinti fiindca in caz contrar vei plati o amenda de 50 ron in caz de neprezentare. Romanii tin mult la banii lor si dau atentie la orice chestie car epresupune amenzi....
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

pasadia

Asta cu pedepsirea anularii nu o înțeleg. Caci uite, scenariu alternativ (din păcate real): pe 11 sau pe 12 (când au deschis programările in BV) am programat pe cineva pentru data de 23. Acea persoana pe data de 18 a primit confirmare oficială în urma unui test PCR (deja avea oricum toate simptomele) - face parte dintr-un focar, cel puțin 8 colegi pozitivi.

Așa că am anulat programarea - ar trebui amenda să îmi vina mie căci eu am făcut programarea sau ei că s-a îmbolnăvit (și oricum statul român nu știe să îți spună la cat timp după ce ai făcut boala e ok sa te vaccinezi)?

Lăsați oamenii sa vina sa se vaccineze si atât. Oricum peste 4-6 săptămâni va începe sa bată vântul, cred că de asta nici nu măresc capacitatea fluxurilor (da, știu, oficial au mărit capacitatea fluxurilor; Ba au și crescut numărul de centre cu vreo 40%; dar deocamdată se vaccinează toți atâția oameni cât în urma cu 2 săptămâni, deci ceva tot nu dă bine...)

yetiman

@pasadia: hvm nu cerea pedepsirea anularii.  :D Ci exact pe dos: Daca NU anulezi si NU te prezinti sa fii taxat. Daca anulezi rezervarea cu o zi inainte e perfect OK.
,,Pe hoţii mărunţi îi trimitem la închisoare, iar pe cei mari îi numim în funcţii publice." — Esop
,,Greşelile politicianului sunt crime, căci în urma lor suferă milioane de oameni nevinovaţi, se împiedică dezvoltarea unei ţări întregi şi se împiedică, pentru zeci de ani înainte, viitorul ei." — Mihai Eminescu

pasadia

Ok, hai sa fiu mai clar - persoana pozitivă, cu toate simptomele și stresul pe cap aferent, uitase complet de faptul că are o programare făcută. Am știut eu și mi-a trecut mie prin cap sa o anulez. Daca nu făceam asta, cineva se alegea cu o amendă.

nicolaem

@pasadia,

calculele nu iti dau bine ca te grabesti sa le contesti fara sa citesti cu atentie informatiile oficiale.

- scalarea la centre se va aplica din aprilie. deci nu are sens sa cauti cresterea vaccinarii din scalare in ultimele 2 saptamani
- cresterea numarului de centre este reala, dar vaccinarea in ele va incepe abia de saptamana asta. Cred ca de maine daca am retinut corect.

Pe de alta parte in ultimele 2 saptamani nr de doze administrate nu e la fel cum zici tu, a crescut cu aproape 20%.

Date te uiti la livrari de Pfizer si Moderna nici nu avea de unde sa creasca mai mult. Abia de saptamana asta vom primi suplimentar 120 mii doze Pfizer, deci putem spera la cifre sensibil mai mari.

La partea cu amenda, suntem deacord. Mi teama ca efectul sa nu fie invers. Lumea sa zica decat sa risc amenda nu ma programez si mai astept pana cand e la liber ca is doze prea multe pe stoc.

ionut_16

Daca vreti pe lista de asteptare: https://vaccin.live/ vedeti ca la Suceava e pe verde pt Zeneca... iar la Vrancea e cea mai mica lista de asteptare de 3800 in tot judetul fata de 140000 in Bucuresti

tom_sawyer

Quote from: bgd77 on March 16, 2021, 01:33:32 PM
M-am vaccinat aseara la 19 cu AstraZeneca.

De dimineata, totul ok, doar o senzatie de raceala, poate un pic subfebril. Pe la 10-11 am inceput sa am frisoane si febra putin sub 38.

Cum te mai simți? Alte simptome în afară de ce ai menționat? Am programat pentru sâmbătă (AstraZeneca) două persoane peste 55 de ani, dintre care una destul de nehotărâtă.

rt25

Cred ca reactiile la vaccin depind mai mult de persoana decat de vaccin.
De exemplu, eu m-am vaccinat cu AstraZeneca. La 24 de ore de la vaccin, m-a luat un mic frison, am stat 1 ora in pat, am luat in paracetamol si s-a dus.
Sotia in schimb.... S-a vaccinat cu Moderna si a avut stari de frig oboseala si frisoane care au durat bine peste 12 ore.