Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

rt25

Municipiul Brasov prezinta indicatori si aici: https://covid19.brasovcity.ro/ intr-un format mai usor de inteles.
Dar, da lipseste standardizarea.

MihaiD

așa, la un sondaj irelevant în jurul meu, să zicem 50 persoane, nu cunosc pe nimeni pro-vaccin care să nu se fi vaccinat deja sau măcar programat, indiferent de vârstă (20 - 65+). De altfel, sunt locuri libere și acum la ce văd pe platformă. Știu destui care s-au vaccinat pe final de program, mergând la centre cu textul ,,dacă mai aveți vaccinuri, să nu se piardă", cu care nu am nimic împotrivă. Între timp, azi avem cu 5000 mai puține vaccinuri administrate decât ieri. Nu știu, dacă nu merg oamenii la vaccinuri, sper să ducă mai repede vaccinurile la oameni.

medicul de garda

Apropo de ratele relativ scazute de vaccinare pe care le acuzati, mai exista o mare problema pe care multi nu o recunosc, probabil nici guvernul, avand in vedere ca nu s-a luat nicio masura.

Din programatii la centrele unde se face exclusiv AstraZeneca se prezinta cam jumatate (asta va zic din experienta proprie, unde particip personal). Ok, optiunea lor, nu vor, le e frica, whatever. DAR, oamenii aia nici nu anunta in vreun fel ca nu mai au de gand sa vina, nici macar nu raspund la telefon cand ii intrebam noi daca mai are rost sa ii asteptam seara tarziu... Deci nu doar ca s-a creat o masa suplimentara de oameni care nu mai vor sa se vaccineze, dar astia tin pe loc altii oameni care stau pe listele de asteptare dupa un loc liber! Pentru ca nu se elibereaza acel loc, se pierde automat!

Aici stau si ma intreb ce naiba face Ministerul sanatatii cu platforma lui peste, de ce nu se solicita un feed-back din partea pacientului, un mesaj prin care sa confirme daca mai vine sau nu (ceva gen "Va rugam raspundeti cu NU, gratuit, la acest numar, daca nu mai doriti sa va prezentati, astfel in cat altcineva sa beneficieze de locul dvs") E chiar atat de greu? Sau o campanie de anunturi la televizor, va rugam sunati la nr xxx.xx.xx, daca doriti anularea programarii.

Eu am mai multe cunostinte din categoria a IIIa care abia au gasit loc peste cateva saptamani la 200km de Bucuresti, iar pseudo-expertii astia care si-au format opinia medicala urmarind RomaniaTV tin locurile blocate pentru toti ceilalti care vor sa faca un efort pentru a revini la normal  >:(
Trust me, I'm an east-european doctor!

pasadia

Dupa cum stiti de-a lungul timpului au mai fost discutii pe diferentelor intre judete privind numarul de teste efectuate. Iar in ultimele zile, inclusiv aici, apar discutii privind numarul de vaccinuri la nivel de judet (vezi shamming-ul la adresa Timis-ului).  Asa ca am zis sa ma folosesc de datele din link-urile puse mai sus de dr4qul4:

Romania - populatie totala 19,41 milioane, total doze folosite 2,342 milioane (12,06%)
Arges - populatie judet 612.000, total doze folosite 68.959, (11,26%)
Brasov - populatie judet 549.217, total doze folosite 65.823 (11,98%)

Evident pentru alte judete imi e greu sa gasesc datele. Dar poate le gasiti voi si completam...

vladioan_bv

cand te referi la 2.342 milioane de doze folosite e vb de prima doza administrata sau cumul? doza+rapel

pasadia

doze folosite. Adica 2* numarul de persoane care au primit si rapel + numarul de persoane care au primit prima doza.

Am procedat astfel pentru ca datele de pe Brasov nu sunt puse distinct.

TibiV

@medicul de garda,
+1

Pentru cei care nu inteleg de ce il felicit: chiar este medicul de garda, care face o naveta nashpa din Bucuresti, vindeca oameni, si mai are timp (intre doua-trei garzi si n-shpe zeci de urgente) sa se mai intereseze si de infrastructura & corelatii...

Adica este chiar "din filmul asta", pe care incercam sa il vedem toti "pana la generic". Sa dea Domnul sa reusim...

Bashca este un tip foarte, foarte simpatic... Desi (recunosc) nu imi doresc sa apelez la "cunostintele lui profesionale" - si nici ale colegilor lui de breasla. Din nefericire, are penultima meserie cu care te intalnesti in viata, cu un dram de speranta...
(Ultima este legata biserica... Fara sperante, si fara risc de malpraxis... Aia isi acopera toate greselile cu 2 metri de terasament. Pardon! 2 metri de "umplutura de pamant"...  ;) )
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

nicolaem

@pasadia cred ca e greu sa gasim datele alea la aceasi zi. Dar intradevar sa avem un indicator procetual live / judet ar fi fain.

De exemplu eu am date pentru perioada T0-5 martie:
sb   37784
bv   48986
tm   68375
ct   72472
iasi   88416
cj   90911
B      276000

Total national la 5 martie 1.7milioane doze administrate.

Mai intervine si relevanta acestor date avand in vedere ca pana acum ponderea medicilor e cea mai mare in total vaccinati. adica personal distribuit neuniform la nivel de judete. In scurt timp intradevar, nr vaccinati / judet va fi cel mai important criteriu in analiza dorintei de vaccinare.

Daca ne mai uitam la lista de asteptare Cluj are azi 59k inscrisi vs 19k Timis. Din cauza cererii f mari in judet au aparut marti catva centre suplimentare.

@medicul de garda
  Cred ca momentul ca decidentii care au stirbit increderea in AZ sa isi ceara scuze si sa se vaccineze public.
  PM frantei e primul pe lista anuntat.
  Nu ar strica si influenceri (CTP s-a anuntat la noi)
  BREAKING Decizie finală a Agenției Europene a Medicamentului: Vaccinul AstraZeneca este sigur și eficient

Parerea mea e ca daca oficial propui metode de a renunta la AZ mai rau faci. Se perpetuaza ideea falsa ca vaccinul e prost. Ori eu cred ca
acum atat CNAV cat si MS trebuie sa lucreze la promovarea deciziei EMA de azi

kitsune

Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

subway

Hai ca marinarul nostru ti-a zis-o!
Colosala!!!
N-am mai ras de mult in asa hal!
Auzi tu acolo la el...cut&cover!!!
De-a dreptul mortal...sa mori de ras nu alta!
:) :) :)

elphax

deci ceva este cu trombozele si cheagurile ...
daca as lua AZ as baga niste aspirina/aspenter preventiv niste zile inainte si dupa

"Medicul şef al Spitalului Universitar din Oslo, Pal Andre Holme, suține că a fost depistată o posibilă cauză a trombozei venoase după vaccinarea cu serul AstraZeneca. Potrivit lui, un răspuns imunitar puternic al organismului ar fi putut provoca dezvoltarea cheagurilor de sânge, scrie Science Norway.
Experții au început cercetările după ce trei lucrători sanitari norvegieni, cu vârsta sub 50 de ani, au dezvoltat complicaţii între ziua a treia şi a zecea după vaccinare. Aceștia au fost internați recent cu tromboze severe, prezentând sângerări şi scăderea numărului de trombocite, unul dintre ei decedând mai târziu.
Cercetătorii au lucrat la o teorie conform căreia vaccinul a fost cel care a declanșat un răspuns imunitar neașteptat și puternic – o teorie pe care acum cred că au confirmat-o.
,,Avem un motiv. Nimic în afară de vaccin nu poate explica de ce acești oameni au avut acest răspuns imunitar", a afirmat Pal Andre Holme în cadrul unei conferințe de presă."

https://alephnews.ro/sanatate/expertii-norvegieni-ar-fi-gasit-cauza-cheagurilor-de-sange-dupa-vaccinarea-cu-serul-astrazeneca-un-raspuns-imunitar-puternic/

Earthchild

Quote from: TibiV on March 18, 2021, 05:31:11 PM
2 metri de "umplutura de pamant"...  ;) )
Alte culturi prefera transformarea in zgura.

nicolaem

@medicul de garda

O ruda tocmai a fost sunata de la centru de vaccinare pt confirmarea prezentarii. Lot AZ, Cluj.
Nu stiu daca e o practica generala sau asa s-au organizat ei local.

partea proasta azi e cresterea spectaculoasa la ATI si decese.

pasadia

Asta cu sunatul pentru confirmarea prezentarii (si chiar pentru a te incuraja sa te prezinti cu cateva ore mai devreme) e practica uzuala in Brasov. Mi s-a intamplat si mie si la inca 3 persoane pe care le cunosc.