Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

kitsune

Că veni vorba de Brazilia. Am întrebat ieri agentul, ce măsuri de prevenire iau. Noi avem un "risk assessment" și în funcție de ce face terminalul, avem și noi măsurile noastre. Răspunsul a fost simplu. Singura măsură e luarea temperaturii la intrarea în port. Atât. Dacă are temperatură, i se recomandă omului să stea acasă.
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

dr4qul4

cea mai eficienta metoda de a reforma sistemul de pensii.  O:-)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Earthchild


nicolaem


TibiV

Hai sa spunem: 460 de cazuri noi (de la 321 ieri), insa doar 10 decese.
Internati in ATI: 199 (de la 186)

Cam ia viteza.... :(
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

florin74

^^La Iasi avem 43 cazuri noi, din care 39 in 2 centre de copii din Pascani
La Arges e ceva ciudat. Ieri au avut 56 de cazuri. Cred ca e un focar destul de mare, intr-o fabrica sau ceva institutie. Nu a aparut inca nimic in presa.

voicul

Multi au zis ca nu a fost bine cu lockdown, ca ne-am stresat, ca e doar o viroza si ca am distrus economia pe degeaba (asta s-a zis mai in toata lumea).
Se pare ca ii facem fericiti si pe acesti specialisti si ca rezultat: azi probail o sa avem peste 200 mii cazuri noi peste tot SI cu sanse mari de crestere in zilele urmatoare.

Totusi ma surprinde Italia, Spania, Franta care nu au crescut desi economiile au pornit.

cristi5

#802
^ Pai Italia, Franta, Spania si alte locuri unde s-a raspandit "la liber" au acum suficienta imunitate (la Bergamo au masurat 57% anticorpi). Chiar daca un bolnav "vrea" sa molipseasca pe altii, nu mai are pe cine in apropiere deci rata se transmisie (R) ramane sub 1. Chiar si la 20-25% imunitate, desi epidemia continua, "viteza" (nr de infectati noi pe zi) scade.

Multi spun ca Italia, Franta etc (inclusiv UK) au facut lockdown prea tarziu, aveau deja "intrari" multiple de virus si raspandire mare. Spre deosebire de ele, in Romania se cam stia pe unde va intra virusul asa ca a putut fi controlat initial. Dar nu poti sa ramai in lockdown o vesnicie.

Ischgl are anticorpi 42%. Din cei pozitivi doar 15% au fost depistati cu test PCR (si asta la Ischgl unde se stia ca e focar!). Restul n-au simtit nimic sau "o raceala"

https://www.politico.eu/article/over-42-percent-in-austrias-ischgl-had-coronavirus-antibody-tests-find/

nicolaem

^^ mai conteaza si gradul de educatie aici.

La noi e o traditie in a nu respecta reguli. Fie ea de purtat centura sau purtat masca, mers cu viteza legala etc...

Tot din educatie deriva si convingeri des intalnite de genul "virusul nu exista" sau "nu ma prinde pe mine, sting cu tuica"

Mai ajuta si propaganda rusa si o parte a politicului care promoveaza faptul ca aceste cresteri sunt false, raportari cu interese ascunse.

LE imunitatea aia e punctuala in cateva focare. la nivel de tara nu are nici o relevanta.

cristi5

^ Cand ai 57% anticorpi intr-o zona de 1 milion imunitatea nu e chiar asa punctuala. Daca "punctele" sunt zonele dens populate si aglomerate, e bine: zonele mai putin dense nu sunt asa susceptibile la epidemie.

Dar de acord ca la Roma de exemplu unde au avut relativ putine cazuri, poate sa creasca. La fel si la Berlin, unde tocmai mi-a spus un coleg din Baden-W ca nu le pasa.

Nu cred ca e vorba doar de disciplina in ro ci (de ex) lipsa digitalizarii in institutii, si pretentia ca bugetarul sa fie prezent sa semneze condica.

Nu stiu cum au fost implementate masuri de distantare in fabrici si alte locuri de munca care necesita proximitate fizica?

voicul


cristi5

Ma referam la fabricile din Romania. Banuiesc ca s-au cerut masuri speciale, dar tot apare cate o fabrica.

E clar ca la Tönnies a fost un flop. Virusul se transmite cel mai bine acasa si la munca. Romanii de acolo erau impreuna, inghesuiti, si acasa si la munca...

nicolaem

#807
cristi, eu am luat adliteram ce ai scris nu cunosc detalii (studiul) dar Bergamo are 125k locuitori nu 1 milion. Studiul e facut in oras sau "in zona"?

Exemplu Tonnies e excelent. Unde nu se respecta virusul, se intampla ce s-a intamplat. Diferenta o face cate astfel de exceptii avem in Germania vs Romania. Vom vedea.
Exemple de genul asta vezi in Germania?

cristi5

#808
^ Provincia Bergamo. 1,1 milioane.

https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=2722.msg290495#msg290495

Cred ca focare gen Tönnies vor tot aparea in tarile/zonele cu imunitate scazuta. Australia a intervenit cu armata dupa 33 de cazuri. Cine are putine cazuri inca isi permite asa ceva.

https://www.bbc.com/news/world-australia-53174827

nicolaem

Germania mai are o aplicatie de traking. Nu stiu daca au instalat-o f multi si aduce beneficii. Dar in Ro sigur nu se va putea implementa asa ceva.
Vezi doamne ne supravegheaza Guvernu si oculta, desi cine intelege appul german stie ca se bazeaza doar pe codul bluetoth, nu face legatura intre acel cod si persoane, doar iti da o notificare daca ai fost in proximitatea unui bolnav. mult mai putin invaziv decat majoritatea aplicatilor pe care le instalam benevol pe telefoane si au acces la datele noastre.