Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

qionescu1

@europiu

O importanta parte a lumii nu a luat masuri exagerate iar rezultatele au fost aceleasi. A disparut virusul? Nu. Va disparea? Nu. Este eficient un vaccin contra gripei? Nu (virus cu multe tulpini si extrem de versatil). E greu sa te pozitionezi in afara narativei mainstream si nu ai nicio sansa sa vorbesti contra televizorului.
Adevaratul program de eutanasiere al batranilor era chiar izolarea lor, propunere venita de la sefa CE. Greu de crezut ca s-a putut propune asa ceva... Noi am ne-am fi conformat cu sarg si exces de zel cum am dovedit-o si cu carantinarea.
In rest in lume se mai si moare si din foarte multe cauze. Le enumeram? Dar pot sa-ti demonstrez ca patetismul tau este fals doar prin simpla intoarcere a argumentelor tale: daca copilul tau ar fi avut nevoie de ingrijiri medicale urgente si nu le-ar fi primit, daca ar fi murit la usa spitalului pe motiv de pandemie, daca te-ar fi trimis acasa cu el pe motiv ca are febra (covid) cand de fapt el avea apendicita te mai interesa de ceilalti 99.999 care au scapat?

gruiarew

Quote from: adiarc on May 17, 2020, 01:02:28 PM
in Vama Nadlac 2 sunt cozi kilometrice si se sta 8-10 ore...masurile de siguranta si distantarea sunt practic inexistente

Poate chiar mai mult. Aştept pe cineva de azi-dimineaţă. La ~8 au prins coada. Acum sunt tot acolo. Nu prea înţeleg, ce le face? Nu se puteau suplimenta vămile şi să-i redirecţioneze? Sau e fix ideea în a descuraja revenirea în ţară? Sau e pur şi simplul durerea în c** tipic mioritică?
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

nicolaem

intrebare e de ce vin brusc atat de multi acum in tara. ce s-a schimbat?

qieonescu, ma surprinde ignoranta ta!
in SUA "Numărul deceselor este mai mare decât morțile cauzate de gripa sezonieră începând din 1967 şi reprezintă mai multe decese decât în primii opt ani ai epidemiei de SIDA, din 1981 până în 1988."
Cum te-ai simti in Cluj daca zilnic ar trece pe langa tine camioane cu morti dusi la Pata Rat la incinerat?

dr4qul4

Nu te mai baga in carantina 14 zile si te lasa sa te izolezi la domiciliu unde nu te verifica nimeni.
Eu nu inteleg un lucru la Nadlac. Ce cauta pietoni prin vama de pe autostrada? Inteleg ca ii aduc microbuzele pana aproape de vama si de acolo o iau pe jos.
La Nadlac 2 ar trebui sa fie interzisa tranzitarea vamii pe jos.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

gruiarew

În partea astalaltă îi aşteaptă alte microbuze. Am găsit ceva articol azi dimineaţă.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

qionescu1

@ nicolaem
Cu toata ignoranta mea, cum ar putea cineva sa interpreteze cifrele pe care le prezinti? Sunt mari, mici, medii, cu cele le putem compara? La ce se raporteaza numarul de decese, la toata populatia US de vreo 330 mil plus imigrantii sau la nr. de infectari? Care e mortalitatea anuala pt gripa?  Cum se raporteaza azi decesele? La noi MS a emis instructiuni noi, totul e trecut la covid daca apare si virusul. In continuare spitalele stau goale si multa lume nu are acces la ingrijiri. Ignoranti sunt inclusiv printre medici si nu sunt deloc putini cei care critica excesul unor masuri.

stangabriel

Orice actiune luata a fost gandita in fata unui virus nou, necunoscut, cu multe simptome. Nici macar nu stim daca exista imunitate dupa, nu stim efectele pe termen lung asupra oamenilor, abia s-a conturat modul de actionare.

Imaginati-va un virus cu modul de actiune al HIV-ului , dar cu contagiozitatea Covid-19. Stia cineva asta inainte ? Mai ales comportamentul Chinei de a nu inchide tara  si tinerea in secret o perioada. Sa nu piarda ei startul in cursa descendenta.

Daca nu murea nimeni si tot era normal sa vedem cateva luni cum functioneaza si afecteaza.

Bun, vine valul 2, nu mai inchidem nimic, trece cine poate.
Abia dupa ce ai niste cifre exacte poti sa pui Covid in lista riscurilor asumate de autoritati pe langa accidente, alte boli, etc.

Europiu

@qionescu1: Nu știu ce vaccin antigripal iei tu, dar pe mine mă ajută. În fiecare noiembrie. În condițiile în care, de doi ani, lucrez între copii de școală care sunt foarte "darnici". Nu am spus nicăieri că un lockdown ca în România este general aplicabil.
Apropos de ce spui cu spitalele: cel puțin în Germania au încercat să amâne doar cazurile care chiar sufereau amânare. Nu s-a pus nicio clipă problema refuzului unui pacient acut. Da, li s-a recomandat tuturor să nu meargă inutil; da, au fost ici-colo, prin Bavaria mai ales, spitale care au amânat pentru câteva zile inclusiv pacienți cu cancer. Dar nu mai mult de o săptămână și refuz să îi suspectez de altceva decât de prea mare grijă față de ce "s-ar putea" întâmpla.

@cristi5: evident că, la urma urmei, om crăpa cu toții. Dar eu vorbeam nu despre ceea ce putem face, fiecare în parte, ca să o mai lungim. Ci care este datoria autorităților: aceea de a încerca să prevină prin măsuri coerente, accidente de orice fel, inclusiv epidemiologice. Pe aici se pune limitare la 30 în preajma școlilor și a grădinițelor. Treceri de pietoni semnalizate, de cele mai multe ori semaforizate. Împiedică asta apariția unui idiot care să meargă cu 70 pe acolo? Evident că nu, dar măcar se încearcă. Tot mai bine decât în locuri în care un canal deschis era semnalizat cu o creangă de copac, ultima oară când am fost acolo...
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

dr4qul4

Eu am propus la munca sa facem vaccin antigripal cand se face medicina muncii. Nu obligatoriu, dar costul sa fie integral suportat de firma (pentru ca firma are de pierdut mai mult daca are oameni in concediu medical).
Dupa covid, cred ca vor fi foarte multi "voluntari", iar firma va plati fara comentarii.
Problema principala la noi nu este frica de vaccin ci lenea sau frica de a merge la doctor. Daca vaccinul (contra gripei) ar fi o pastila si s-ar gasi la farmacie la un pret decent, 75% din populatie l-ar lua.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Europiu

Aici e gratuit. Adică, mă rog, acoperit de casele de asigurări.
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

stangabriel

https://m.hotnews.ro/stire/24002712

Criza de coronavirus a lovit puternic societatea pe toate palierele, însă unul din domenii care a rămas pe turații mari în perioada asta a fost cel al construcției de drumuri și autostrăzi. Șantierele au funcționat, dar au existat și sincope din câteva puncte de vedere. "Situația de criză ne va schimba foarte mult și în industria construcțiilor", recunoaște șefa Companiei de Autostrăzi care explică și ce anume s-a schimbat deja în acest sector și ce reorientare-cheie ar putea avea loc. 

"Într-o situație de criză ca acum ne-am dat seama că niște materiale de construcție de bază pe care am fi putut să le producem în România nu le mai producem"
"În perioada asta, dacă discutăm de sincope în construcție, de furnizori, am constatat că nu mai avem industrie internă a construcțiilor. Numai într-o situație de criză ca acum ne-am dat seama că niște materiale de construcție de bază pe care am fi putut să le producem în România nu le mai producem", a declarat pentru HotNews.ro Mariana Ioniță, directoarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR). 

gruiarew

S-a stat și 20 de ore în vamă la Nădlac. Mda, autoritățile sunt super pregătite.

cristi5

"Frica este mai mortala decat virusul"

Oncolog britanic: daca pacientii de cancer nu se prezinta la diagnostic si tratament (cum nu vin acum) timp de 6 luni, vor muri 50 de mii in UK

Omul zice ca si cu lockdown si fara, la un moment dat virusul "oboseste". Asa zice si Lewitt (mai sus pe topic) pe datele din Hubei

Probabil explicatia e imunitatea. Dar imunitatea nu e data doar de nivelul de anticorpi. De exemplu foarte putini copii au antocorpi la analize (chiar si in NYC unde au gasit anticorpi la 25% din populatie)

Si omul asta zice ca Nu exista dovezi ca masca foloseste la ceva. Se bucura ca in UK masca "yes and no". La fel ca recomandarea suedeza; cine tuseste trebuie sa stea acasa, nu sa poarte masca in public.

TibiV

^^
https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/i-situatia-la-frontiera-in-ultimele-24-de-ore-20259.html

Situaţia la frontieră, în ultimele 24 de ore
Luni, 18 Mai 2020

În data 17.05.2020, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 38.500 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 18.500 mijloace de transport (din care 10.600 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 22.500 persoane cu 10.200 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 16.000 persoane cu 8.300 mijloace de transport.

Frontiera cu Ungaria a fost tranzitată de aproximativ 27.700 de persoane şi 12.400 de mijloace de transport (5.800 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 16.900 de persoane cu 6.680 mijloace de transport. În urma verificărilor suplimentare efectuate în linia a doua, au fost trimise spre izolare/carantină la locuință de către specialiștii  Direcției de Sănătate Publică aproximativ 7.000 de persoane. Principalele puncte de trecere unde au fost dispuse astfel de măsuri sunt: PTF  Nadlac I - 2.862  (din care 1.705 pe jos), P.T.F. Nadlac II - 2.250, P.T.F. Varşand - 494, P.T.F. Bors 462 etc.
....

27.700 de persoane in 24 de ore doar pe granita cu Ungaria nu este o gluma nici in perioade normale. Inseamna peste 1000 de persoane pe ora. Un om la 4 secunde. Ceea ce se poate cand doar ii arati aluia pasaportul/cartea de identitate si iti face semn sa treci.
Dar acum cei 16.900 care au intrat in tara au fost intai "masurati" iar actele lor "purecate"...
Cate "linii" de control (politisti de frontiera, DSP-isti cu termometre si teste PCR) crezi ca pot fi "activate"?....

Aici nu e vorba ca n-ar fi fost pregatite.
Pur si simplu romanii au dat buzna in tara (mult prea multi) pentru ca s-a terminat starea de urgenta si nu mai sunt bagati automat in carantina institutionalizata.

Sunt curios sa vad cifrele de infectari/imbolnaviri peste 2-4 saptamani.
Sper sa nu arate prea rau...
Mama proștilor este mereu gravidă... :)