Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

hvm

Hai sa fim seriosi? Cum adica bazaconii? In Romania nu se poate altfel. Ne plangem de restrictii. Care restrictii? Avem noi restrictii? Nu avem nimic. Prieten venit din strainatate pus in carantina 2 saptamani a fost si a schimbat pasaportul(cel putin aici ar fi trebuit sa se stie ca este in carantina ca pe baza pasaportului i-a fost aplicata carantina), permisul, a inmatriculat o masina si o remorca. daca mai mergea sa isi puna si un domiciliu flotant sau sa schimbe buletinul bifa toate institutiile statului care fac parte din acelasi minister cu acea institutie care trebuie sa verifice ca se sta in carantina (MAI).

Nu mai spun ca din suceava a facut un tur prin tara (7 zile) in astea doua saptamani ca sa viziteze rudele de la Brasov, Bucuresti si Calarasi cu o oprire de doua nopti la Mamaia. S-a intors alaltaieri si ieri a iesit din carantina.

Hai sa fim seriosi. Pe mine nu m-a oprit nimeni sa ma intrebe de sanatate si ce caut la miezul noptii pe drumuri din mai 2020 pana in prezent, in conditiile in care eu circul intre localitati doar noaptea in intervalul 22:00-3:00 si doar ocazional am circulat in timpul zilei, cand am avut vreo urgenta. In caz ca nu va amintiti au fost restrictiii cu interdictie de calatorie fara justificare in timpul noptii si politia trebuia sa verifice pe toata lumea daca circula justificat....

As vrea sa imi spuna cineva care a circulat pe timpul noptii in perioada carantinei cat de des a fost oprit politia sa ii ceara adeverinta si declaratie pe propria raspundere... Eu la cate doua drumuri pe luna Iasi - Campulung Moldovenesc si cate unul Iasi - Husi, si inca vreo cateva drumuri facute catre Piatra Neamt, Bucuresti, Galati, Brasov si Bistrita nu am fost oprit decat o singura data de politie incepand cu 14 mai 2020 (de cand a declarat Curtea Constitutionala nelegale amenzile date in starea de urgent - ca pana atunci am avut 3 drumuri pana la Campulung Moldovensc si m-au oprit sa imi ceara declaratie, si toate de cel putin 4-5 ori in fiecare directie - la prima am fost oprit de nu mai putin de 9 ori dar totul s-a linistit dupa ce Curtea Constitutionala si-a facut treaba) si atunc inu mi-a cerut adeverinta desi eram in Iasi si era prin martie cand iasi avea peste 3 la mie...

Lasati-ma in pace cu restrictiile. Am spus si o repet, nu avem restrictii fiindca nimeni nu le baga in seama. La romani singura solutie ar fi sa platesti. Doar asa pot fi constransi romanii cu gandul la plata. O repet si consider ca e de bun simt ca in cazul in care nu te-ai vaccinat si te imbolnavesti de covid trebuie sa platesti. Stiu sunt unii care considera ca e  o cacealma, cistiga marile  familii (cei mai bogati din lumea care detin tot ... ) si pe noi se injecteaza cu solutie salina. E dreptul lor sa considere ce vor si e dreptul lor sa nu se vaccineze. Dar la fel e dreptul nostru sa nu platim pentru ei daca n-au avut bunul simt sa se vaccineze. Si cum raspunzi la afirmatia urmatoare facuta de un asistent medical: "Nu exista Covid. Iti spun eu. E o vrajeaza impachetata frumos sa se imbogateasca unii si pusa la punct de guvernarea mondiala. Uite. cum explici ca avem 25% vaccinati, mai putin decat toate tarile  din europa dar avem si cei mai putini bolnavi de COVID. Acu imi e clar ca nu trebuie sa ma vaccinez." Raspunul meu a fost ca avem noroc ca suntem la coada europei in ce priveste dezvoltarea si turismul si nu ne cauta nimeni, asa ca avem noroc ca suntem ocoliti de toti (atat de bolnavi cat si de sanatosi)

Pe cei de genul acesta ii linisteti doar cu o lege care le cere sa isi plateasca fitzele. Adica exista deja ceva similar: am asigurare de calatorie si de viata atasata la contul meu bancar. Imi acopera orice mai putin accidentarile sau moartea rezultate in urma accidentelor de schi, sarituri cu parasuta, bangee jumping, surf, parapanta, scuba diving, samd... De ce nu ar trebui sa iti plateti singur tratamentul in cazul in care statul ti-a pus la dispozitie un vaccin anti covid si tu ai refuzat sa il iei. De ce ar trebui ca ceilalti sa stea in carantina pentru tine? de ce ceilalti trebuie sa iti plateasca spitalizarea tie, si ei daca au o problema la un picior sau la ficat sau cardio sa nu poata sa le trateze sau sa se opereze ca tu le tii ocupate locurile la ATI ca n-ai vrut sa te vaccinezi si ai capatat o forma severa....

Si da, e dreptul tau sa decizi dar e si obligatia ta sa iti asumi decizia. Daca decizi impotriva vaccinului atunci inseamna ca ai decis sa renunti la decontarea cheltuielilor de spitalizare in cazul in care te imbolnavesti de covid. Daca sa spunem ca nu imi platesc prima de asigurare si fac un accident acoperit de prima, nu ma despagubeste nimeni, platesc totul singur. La fel consider ca ar trebui sa fie si la covid, nu ti-ai platit prima (adica sa faci vaccinul) atunci nu ai dreptul la decontare... E nedrept? Incalca libertatea cuiva? Eu zic ca nu... FIecare decide in cunostinta de cauza ce e bine pentru el. Si spun aceasta fiindca majoritatea considera ca e o facatura si ca ei nu o sa se imbolnaveasca, asa ca ce rost are sa ia vaccinul, mai ales ca daca o sa se imbolnaveasca atunci cineva o sa aiba grija de ei. Nu ii costa nimic.... Acelasi lucru poate fi vazut si in Bulgaria. Imi pare rau sa spun acest lucru, dar e cam adevarul :(
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

TibiV

Mama proștilor este mereu gravidă... :)

gruiarew

Eu aș fi de acord să nu mai plătim nici o contribuție. Nici pe mine nu m-a oprit nimeni dar am mers fix de două ori când efectiv ardea. La mine în zonă s-a respectat, nu a ars-o nimeni aiurea fără rost, cel puțin nu cunosc cazuri ca cel prezentat de tine.

Dar cam greu cu încrederea în autorități când o tot dau cotită ca în curtea școlii. Atâta s-au calculat și răscalculat cifrele alea de nu mai pricep nici ei ce și cum. Plus toți morții în perioada asta au fost doar de Covid. Nu s-a mai murit de altceva, doar de Covid. Plus derogările idioate gen plecat la muncă dincolo, vot sau diferite manifestații cultural - religioase. Închidem piața, dar lăsăm mall-ul. N-aveți voie să ieșiți noaptea și ziua fără motiv doar câte 2-3 oameni dar la vot și la biserică e ok. Nu-i voie aglomerație, dar închidem magazinele la 18:00.

La asta m-am referit cu bazaconii.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

punktnet

Nu poti obliga pe nimeni sa se vaccineze.
La fel ar fi echitabil cine dezvolta complicatii de la vaccin, sa plateasca serviicle medcale conexe, la fel ca cei care nu se vaccineaza. Right?
Just kidding.

tom_sawyer

Acoperirea vaccinală nu depășește 40% la nicio grupă de vârstă în România, iar din categoria cu cel mai mare risc, doar un român din 3 s-a vaccinat, conform unui raport al Institutului Național de Sănătate Publică. INSP spune că scenariul principal care trebuie luat în considerare ar fi că "următorul val epidemic cu tulpina delta va fi unul substanțial în ceea ce privește infecțiile și spitalizările" și avertizează că nu poate fi exclusă varianta reintroducerii unor restricții.

În ceea ce privește grupele de vârstă cu risc de dezvoltare a unor forme mai severe de boală (peste 60 de ani), în medie 1 din 3 persoane eligibile a ales să se vaccineze.

Mai multe date în articol: hotnews.ro

frunzaverde

Eu am fost verificat zilnic de politie cat am fost in carantina, cu prezenta fizica la usa in fiecare zi (in iunie 2020). Anul asta (aprilie 2021), exceptat fiind de la carantina, la 2 noaptea, in Bucuresti, am trecut prin filtru de politie de la aeroport in oras, dar masina, colantata Uber, nu a fost oprita. De la OTP pana in Amzei nu am vazut, in afara filtrului de politie de la Arcul de Triumf, nici o masina si nici un om pe strada. Era pustiu post-apocaliptic - nu am vazut in viata mea asa ceva...
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

ionut_16

Dacă numărul cazurilor creste din nou în valul 4, sincer nu mai vreau lockdown, m-am vaccinat... Doar cei care nu s-au vaccinat să stea în lockdown sau cu test PCR <24h

De ce să stăm în lockdown cei care ne-am făcut partea iar ceilalți acuză alergii nedocumentate medical, sau posibilă infertilitate la fel neconfirmată medical sau dreptul lor de a alege ce se în cu corpul lor, corect?

Dar pe de altă parte dacă le așa teamă de vaccin ar trebui sa aibă teamă și de covid, nu-i așa? Ei bine nu, se duc la terasă, la restaurant, în vacanță etc, paradoxal huh?  :|

hvm

^
Pai cum sa le fie teama de ceva ce ei considera ca nu exista, nu e asa grav, e doar o gripa?
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

dr4qul4

Mai nou transportatorii comenteaza pentru ca soferii de TIR nu mai sunt exceptati de la carantinare, decat daca sunt vaccinati. Si foarte putini sunt vaccinati.
Trebuie sa terminam cu exceptiile astea. Scapi de carantina doar daca ai fost vaccinat.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

tom_sawyer

Guvernul Ungariei a decis să facă obligatorie vaccinarea antiCOVID-19 pentru cadrele medicale ca parte a eforturilor de combatere a pandemiei de coronavirus, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban pentru postul de radio public, relatează Reuters.

El a adăugat că Ungaria este prima ţară din Europa care va începe vaccinarea cu a treia doză de vaccin împotriva COVID-19 de la 1 august.
hotnews.ro

Guvernul conservator al Greciei condus de premierul Kyriakos Mitsotakis a deschis ușa pentru impunerea vaccinării anti-Covid obligatorii după ce a permis ministerului sănătății să extindă lista categoriilor profesionale care pot fi vizate de măsură, relatează Euractiv.

Autoritățile de la Atena au impus până acum vaccinarea obligatorie pentru angajații sanitari și pentru cei din azilurile de îngrijire a bătrânilor.

Guvernul a anunţat măsuri de încurajare a vaccinării anti-Covid, constând în cecuri-cadou în valoare de 150 de euro destinate tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 25 de ani, cu speranţa de a vaccina 70% din populaţie până în toamnă.
hotnews.ro

dumbravaandrei

[offtopic] este vaccinare COVID-19, nu antiCOVID-19 (pleonasm de tipul urc sus sau cobor jos). Ca de asta faci vaccinul, sa te aperi impotriva unei boli.  [/offtopic]

elphax

mi se pare ciudat ca deja baga doza 3 desi nu sunt studii care sa arate ca scade imunitatea asa repede. sau ungurii au facut cu cel rusesc care este vai de el?

am vazut acum cateva saptamani un articol, ceva cercetatori spuneau ca cine a trecut prin boala si e vaccinat cu  2 doze de ARN mesager ar putea avea imunitate 4 ani chiar spre 6-8.
pana nu vin date clare nu cred ca e ok sa sa faca pe repede-inainte doza 3. mai degraba vad o fortare de a folosi dozele care urmeaza sa expire...

dr4qul4

Dan Barna: ,,Persoanele vaccinate să meargă la mall în weekend, restul, în cursul săptămânii"

:lol: :lol: :lol: :bash: :bash: :bash: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Cred ca a avut contact cu Dancila.

Intreb si eu 2 lucruri:
1. daca sunt vaccinat si ma duc la mall in weekdays, dar zic ca nu sunt vaccinat, cum ma verifica? Ca doar nu sunt prost sa iau certificatul cu mine.
2. Daca o firma si-a convins toti angajatii sa se vaccineze, va inchide pravaliile din mall-uri in timpul saptamanii?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

cavver

Ideea era ca daca esti vaccinat te poti duce toata saptamana la mall.

frunzaverde

Eu zic ca daca nu esti vaccinat sa nu te poti duce la mall deloc. Fara mall, fara cafenea, fara restaurant, fara adunari publice, fara nimic. Esti un risc de contaminare cu o boala mortala - nu vrei sa te protejezi si sa protejezi comunitatea, stai acasa...
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!