Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

dr4qul4

@pasadia, respectarea restrictiilor depinde si de oras.
In Bucuresti politia locala intra si verifica purtarea mastii indoor. Pe la restaurante/terase mai rar (pt ca nu au cum sa dea amenda), dar in rest trec zilnic. Angajatul primeste amenda pt masca sub nas.... Clientul primeste amenda pt masca sub barbie si avertisment pt masca sub nas.
Au fost si cazuri in care politistii au amenintat ca amendeaza angajatii pt ca unii clienti nu purtau masca in mod corespunzator. Bineinteles nu au dat amenda pt ca nu stiau ce sa scrie in PV.. Sectorul 6 este campion. Dar ei de la inceput au fost setati pe amenzi.
In Israel scosesera masca inclusiv la interior. Acum, dupa alegeri au bagat-o la loc. Iar in comunitatile ultraortodoxe nu au verificat niciodata nimic. Chiar si inainte de vaccinare, aveau loc inmormantari/pelerinaje/alte adunari cu mii de persoane. Nimeni nu avea masca!
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

Cristi N

Si in Bucuresti sunt diferente destul de mari. Depinde de carciuma, de relatiile pe care le are patronul si de cat de vizibila e afacerea.

tom_sawyer

INFOGRAFIC  7 din 10 români nu s-au vaccinat încă, iar cei mai mulți sunt tineri

Șapte din zece români eligibili pentru vaccinare nu au făcut-o până acum. În ciuda unui start bun, România este la coada clasamentului în UE. Țintele de vaccinare au fost lăsate deoparte, iar campania de vaccinare relansată de Guvernul Cîțu pare că nu a atins publicul țintă, dacă ne uităm la procentele de vaccinare. În total, la data de 13 iulie, la șapte luni de lansarea campaniei, aproape 12,1 milioane de români din cei 16,9 milioane eligibili nu se vaccinaseră.

Sursa:CNCAV

România este pe penultimul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește vaccinarea, chiar dacă la începutul campaniei situația era exact inversă. Astfel, potrivit datelor Centrului European pentru prevenția și controlul bolilor (ECDC) privind vaccinarea la persoane de peste 18 ani, țara noastră bifează doar 30,4%, mai puțin având doar Bulgaria, respectiv 16,8%.

hotnews.ro

Comisarul european Stella Kyriakides, către autoritățile din România: Nu trebuie să ne complacem. Varianta Delta a coronavirusului creează o situaţie fragilă şi periculoasă

,,Numărul cazurilor de persoane infectate cu coronavirus a crescut în ultimele două săptămâni, odată cu apariţia variantei Delta. Este o variantă de virus mai contagioasă şi singurul nostru scut de protecţie este vaccinul. Avem nevoie să ne vaccinăm cu ambele doze sau cu singura doză de la Johnson&Johnson. De aceea, vă adresez un mesaj şi o rugăminte simplă: ne aflăm aici pentru a vă arăta sprijinul din partea Comisiei Europene în efortul de vaccinare care se desfăşoară în ţara dumneavoastră", a spus Stella Kyriakides, citată de Agerpres.

hotnews.ro

tom_sawyer

Cifrele situației epidemiologice din România în prezent, chiar dacă par bune, nu sunt "nici pe departe" într-o zonă care să ne așeze într-o situație confortabilă, afirmă secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu.

Andrei Baciu a explicat, la Digi 24, că rata de reproducere, un indicator pentru evaluarea situației epidemiologice, a început să crească din nou în România și se apropie de 1, după ce în valul 3 al pandemiei ajunsese la niște cote enorme. În prezent, rata de reproducere este de 0,98, dar scăzuse foarte mult și acum este din nou în creștere, apropiindu-se de 1.

O rată de reproducere 1 este punctul în care se accelerează transmiterea. Dacă avem o transmitere subunitară, în cifre absolute, sunt mai degrabă focare locale, punctuale, în diverse localități, unde mai apar cazuri și se transmit acolo unde oamenii nu sunt vaccinați, nu se protejează prin măsurile pe care le cunoaștem deja. Când se depășește valoarea 1, practic se accelerează transmiterea și putem să ne așteptăm la o creștere a numărului de cazuri diagnosticate pozitiv, a explicat la Digi24 secretarul de stat în Ministerul Sănătății.

În Marea Britanie, de exemplu, țară care înregistrează o creștere accelerată a numărului de cazuri noi de COVID-19, comparabile cu nivelul din ianuarie, rata de reproducere a ajuns la 1,21.

hotnews.ro

Duta C

In est teoriile conspiratiei promovate de ''prietenul din est''prin locotenentii lui au contribuit la rata mica de vaccinare.

dr4qul4

In ultima vreme tot aud motivul ca "Daca nu mai pot face copii din cauza acestui vaccin".
Pana acum le raspundeam ca "daca nu mai poti face copii din cauza covid sau a Redemsivir/dexametazona/tocilizumab/medicamente pt caini sau altele promovate pe net?".

Intre timp am schimbat placa si raspunsul meu este: "Poate ca ar fi mai bine daca tot gandesti asa"..
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

hvm

Am auzit si eu placa asta, si raspunsul e: stii ca sansele sunt cu mult mai mari sa nu poti face copii fiindca riscul e mai mare sa mori de covid decat sa iti afecteze vaccinul posibilitatea de a face covid. Faza cu poate e mai bine nu mi-a trecut prin cap, din pacate, chiar daca ar fi asa si ar prezenta un risk a zicem de 25% (fabulez si eu) tot in inferioritate am fi noi ceilalti 25%...
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

gruiarew

Nu înțeleg suferința asta. E obligatoriu? Nu. Cine vrea face, cine nu îsi asuma niste riscuri. Nu-i înțeleg nici pe cei ce-i iau la rost, nici pe cei ce se justifică. Plus, au fost cazuri când efectiv s-a făcut ditamai bâlciul și din vaccinarea asta. Mici, bere, tombolă unde poti câștiga Logan... Serios acum.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

tom_sawyer

Daca nu se vaccinează un număr suficient de mare, nu dispare pandemia, virusul circulă și îi poate infecta și pe cei vaccinați. Nu poți sta liniștit știind că ești vaccinat și să nu-ți pese de dezinformări, pentru că te afectează până la urmă.

TibiV

@dr4qul4,
:lol: :lol: :lol:

+1
Excelent răspuns!

Poate scade ritmul de creștere a populației cu IQ sub 70 din semnătura mea...  ;)
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

AlexxC

Din pacate ne concentram doar pe atingerea unui procent cat mai mare din populatia generala , in loc sa ne indreptam eforturile spre cei 81,38% din populatie cu varsta +80 nevaccinati.
Vorbim despre 755.000 persoane cu o sansa de 20-30% de a muri in cazul infectarii...acestia sunt efecectiv 'Sitting ducks".
Ce scuza au toti cei +60 ani de a nu se vaccina ? le e frica de infertilitate?  :lol: :lol: :lol:

dr4qul4

@gruiarew, vaccinarea nu trebuie sa fie obligatorie, dar cei care nu se vaccineaza sa nu mai comenteze daca sunt restrictii doar pentru ei.
Din cauza celor care nu se vaccineaza suferim toti ceilalti. Este ca atunci cand un idiot se baga intr-o depasire fara vizibilitate si ajunge sub tirul de pe contrasens. El risca, el plateste. Dar platim si noi ca stam blocati in trafic din cauza lui.

gruiarew

De acord. Dar erau vehiculate și pe aici idei de a-i pune la plată dacă ajung la urgențe și alte bazaconii. Din nefericire aici îs de acord cu pasadia. S-a făcut o harcea-parcea tot sistemul. Acuma începe iar bau-bau cu valul patru șamd.
'You can't cheat an honest man. Find somebody who wants something for nothing, then give him nothing for something.'' -- A Hater's Synthesis

dr4qul4

Eu am propus doar ca statul sa nu mai deconteze decat 50% din concediul medical pt coronavirus. Pentru toata lumea, dar automat cei vaccinati nu au nevoie de testare pt diferite chestii, asa ca nu vor fi afectati decat in mica masura.
In schimb, cei nevaccinati, se trezesc ca fac un test pt a pleca in vacanta si ajung in carantina cu venitul injumatatit.

myid

am zis si pe SSC, o zic si aici.

Ma tot gandeam de ce nu functioneaza vaccinarea in RO, in afara de lipsa de educatie, prosteala de pe facebook si biserica :

- organizarea deficitara, desi toti spun cat de buna e.

Cum am realizat asta ?
Am cautat cum s-a facut organizarea vaccinarii in vestul Europei :
in majoritatea tarilor au fost trimise invitatii cu nume si prenume (scrisori fizice acasa) sa mearga la vaccinat (bineinteles voluntar)
in invitatie sa fie trimisa ora si data cand sa se prezinte (din nou voluntar) la vaccinat

Da, o sa avem multi timpi morti in care nu se va vaccina nimeni si asistentele/doctorii vor astepta sa vina persoana sa se vaccineze.
In schimb, e un efect psihologic, esti chemat cu nume si prenume. Eu zic ca ar bubui vaccinarea la sat, acolo unde cand primesti hartii de la ANAF, Primarie, Doctor sunt luate foarte in serios. Si mai mult de frica sa nu fie penalizati cumva, vin si sa se vaccineze.

Daca cineva citeste acest post (stiu ca mai sunt unii care o fac din actualul guvern) :D , poate ajunge informatia la cine trebuie