Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

nicolaem

un partid (mai ales de opozitie) declara ce vrea lumea sa auda. de inteles.
Al nostru partid de opozitie zice azi asa:

X susţine că hotărârea privind măsurile aplicabile de la 1 iunie conţine prevederi discriminatorii şi cere eliminarea lor imediată: Interzicerea participării persoanelor nevaccinate la anumite evenimente este o abordare neconstituţională şi anti-europeană

Sa zica ce vor in definitiv. interpretez doas aceste pozitionari in urma unor studii de genul "ce vor romanii".

tom_sawyer

Transmitere comunitară susținută în Pitești și comunele învecinate a variantei Delta a coronavirusului, anunță INSP

,,În acest moment nu există evidențe de transmitere comunitară susținută, la nivel național, a variantei Delta. În schimb, există evidențe de transmitere comunitară susținută în mun. Pitești și comune învecinate", precizează INSP.

g4media.ro

rizzuh

EsTe O pLaNdEmIe Nu ExIsTa CoViD dUpA vAcCiN iTi ApAr SoLzI bIlL gHeItZ oCuLtA mOnDiAlA

Este doar o chestiune de timp pana ajungem si noi ca in UK, Africa de Sud sau Portugalia; asadar tineti-va bine :|

tom_sawyer

Din păcate o să ne reînoarcem și noi la restricții:

Portugalia, confruntată cu o recrudescenţă a epidemiei de coronavirus din cauza variantei Delta, a decis să reimpună interdicţia de circulaţie pe timpul nopţii începând de vineri în 45 de oraşe, inclusiv Lisabona, a anunţat joi guvernul, informează AFP.

Această ,,interdicţie de a circula pe drumurile publice" se va aplica în municipalităţile cele mai afectate în ceea ce priveşte rata de incidenţă pentru COVID-19, printre care capitala portugheză şi Porto, în fiecare zi, între orele 23:00 şi 05:00.

Reducerea programului de lucru al cafenelelor şi restaurantelor, deja în vigoare la Lisabona şi în alte două municipii, va fi de asemenea extinsă la alte 16 oraşe. Aceste localuri vor trebui să închidă la orele 22:30 în timpul săptămânii şi la 15:30 în weekend.

În Portugalia, peste 50% din populaţie a primit deja o primă doză de vaccin, iar 32% este complet vaccinată, potrivit celor mai recente date ale DGS.

digi24.ro

Este deconcertant cum în Europa se avansează cu rata de vaccinare în timp ce în România ne-am plafonat și unii se grăbesc să declare că am câștigat acest război, a afirmat profesorul Daniel Dăianu, cu ocazia lansării cărții "Economia și pandemia. Ce urmează?". ,,Pentru mine asta este stupefiant. S-ar putea să avem în toamnă foarte probabil un nou val și atunci ar trebui să fie mult mai bine pregătiți", a spus Dăianu.
hotnews.ro

pasadia

Neh, lăsați topicul sa moară, ce naiba! O lună de zile mă abțin cât pot să nu mai pomenesc de morții proaspăt descoperiți dar reci încă din toamna trecută sau de vaccinurilor care expiră și le vindem pe naiba știe unde în timp ce declarăm bombastic că am învins pandemia și veniți voi acum sa contestați decesul? Ce naiba, parcă am stabilit că totul e perfect la noi, mai ales pentru că avem aplicație în care ne programăm la vaccin (chestie pe care nu o are nimeni altcineva). E destul, s-a muncit suficient, clar?

tom_sawyer

Irlanda va cumpăra un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 din România

Irlanda a convenit în principiu să cumpere un milion de doze de vaccin anti-COVID-19 din România, a declarat vineri un purtător de cuvânt al guvernului irlandez, la numai câteva zile după ce România a vândut Danemarcei alte circa un milion de doze de vaccin din surplusul său, relatează agenţia Reuters.

Dozele de vaccin disponibile depăşesc cu mult cererea de vaccinare din partea populaţiei în România, unde reticenţa faţă de vaccin se răspândeşte din cauza neîncrederii înrădăcinate în instituţiile statului, campaniilor de dezinformare şi lipsei de conştientizare în rândul publicului, menţionează această agenţie de presă.

Irlanda are în prezent una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare anti-COVID-19 din Europa. Circa 45% din populaţia sa adultă de 3,8 milioane de persoane a fost vaccinată cu schema completă şi 65% cel puţin cu prima doză.

digi24.ro

subway

La noi situatia e jalnica, nici nu mai merita sa comentam...

TVlad

Ma intreb la ce pret le cumpara. Ma tem ca le vindem mai ieftin decit le-am cumparat pentru ca si irlandezii stiu ca daca tinem la pret riscam sa le aruncam la gunoi si sa raminem cu paguba si mai mare.

1948

Le vindem la acelasi pret cu care le-am cumparat.

subway

Problema nu e asta. Cumparam vindem negustori ne numim!
Problema e ca nu reusim sa convingem populatia sa se vaccineze, asta e buba...

TVlad

Asa e, vaccinurile ar fi bine sa fie folosite la noi. E bine ca nu iesim in pierdere vinzindu-le irlandezilor insa pe termen mai lung, o sa fie niste costuri date de imbolnavirea sau moartea celor care ar fi putut fi vaccinati cu ele.
Increderea in autoritatile de la noi e aproape nula. Avem in spate secole de experiente negative. Cum sa creada oamenii ca statul (care in '48 a confiscat proprietatile, aurul, banii, pamintul, i-a trimis pe multi la inchisoare si Canal, care prin vocea iubitului conducator tov. Nicolae Ceausescu ii asigura ca traiesc cele mai prospere etape din istorie) de data asta le vrea binele...?

tom_sawyer

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, le-a solicitat vineri europenilor să se vaccineze împotriva COVID-19, în contextul răspândirii variantei Delta a coronavirusului, transmite DPA, citată de Agerpres.

"Suntem îngrijoraţi în legătură cu varianta Delta. Vedem că noua variantă Delta este mult mai transmisibilă decât celelalte şi că ratele de infectare cresc şi ştim că ele vor creşte", a afirmat şefa executivului comunitar vineri, în timpul unei vizite în Lituania.

Ea a adăugat că "vestea bună" este aceea că vaccinurile anti-COVID-19 existente sunt eficiente împotriva variantei mai contagioase Delta.

economica.net

rizzuh

Mai vorbim prin octombrie-noiembrie cand probabil se vor convinge multi pe propria piele (sau a cunoscutilor). UK a raportat si 27.000 de cazuri / zi saptamana trecuta. Fiecare pentru el; cine a vrut sa se vaccineze s-a vaccinat deja.

AlexxC

O fraza dintr-o declaratie a premierului Greciei : "Ţara nu se va închide din nou pentru protecţia unui număr redus de persoane nevaccinate"
La fel cred ca trebuie procedat si la noi; stii ca esti intr-o categorie de risc si nu doresti sa te protejezi, iti asumi consecintele!! nu putem sa schilodim economia tarii la infinit si sa lasam atatia oameni fara locuri de munca.
Apoi nu este corect ca personele vaccinate sa mai fie supuse vreunui tip de restrictie de circulatie sau acces!!!

hvm

Mie mi se pare normal ca cei vaccinati sa nu aiba nici un fel de restrictii, si la fel, tot asa consider ca daca unul nu vrea sa se vaccineze si se imbolnaveste n-ar trebui sa platim noi toti pentru tine.

Vaccinul ar trebui sa fie in continuare gratuit, insa serviciile medicalare in cazul in care te imbolnavesti de covid si nu esti vaccinat ar trebui sa fie platite in proportie de 10% minim.... Dar de ce eu sa platesc la fel ca tine ca tu nu vrei sa te vaccinezi si pe urma cheltuii zeci de mii de lei din fondurile si asa insuficiente ale spitalelor? Tu ar trebui sa platesti mult mai mult decat mine pentru "fitele" pe care le ai.

Pe de alta parte deja am vorbit aseara cu cineva si spunea ca a auzit ca il costa 250 E doua "vaccinari" cu ser fiziologic si apoi primeste certificatul.... Si chiar se gandeste sa plateasca. Adica daca vrei sa platesti ca sa nu te vaccinezi, de ce sa platim noi daca te imbolnavesti? L-am intrebat asta si a dat-o in balbaiala. Si a zis ca avut deja Covid (probabil ca nu s-a testat, ca altfel il baga in carantina.... ) si isi asuma riscul.

Dar numai cu mentiunea ca isi asuma riscul numai daca nu e spitalizarea cu plata pe urma. Ca altfel se duce sa se vaccineze. Asa deocamdata se teme de vaccin.

Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici