Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

bogdymol

Quote from: subway on May 19, 2021, 09:22:58 PM
Asta e stilul romanesc in care orice regula e negociabila la mica intelegere!

Exact. A fost complet diferita experienta mea la cele 2 centre de vaccinare. Intr-un loc se faceau lucrurile conform unor proceduri ca la carte, in partea cealalta era dupa cum se nimerea.

Sa mai zic ca tanti de la intrare care controla buletinul si lista de programari nu a purtat deloc masca pe toata durata cat eu am stat in cladire?
Locuit, Vizitat, Condus în: A B BG BiH CH CY CZ D DK E F FIN FL GBZ GR H HR I IL IRL L LT M MK MNE NL P PL RO RSM RUS S SK SLO SRB TR UK V
+ Australia, Canada, Egipt, Hong Kong, Macau, Malaysia, Maroc, Noua Zeelandă, Singapore, Emiratele Arabe Unite & Statele Unite ale Americii
drumurile mele

subway

Premierul insista ca vrea 5milioane pana la intai...
Cu 30mii zilnic cu prima doza (in mod optimist) in zece zile nu avanseaza vaccinarea decat cu 1/3milion, deci exclus!
Targhetul anuntat n-ar avea nicio sansa inainte de 20 ale lunii viitoare...dar tendinta e in scadere constanta...

dr4qul4

30k cu prima doza daca includem si J&J.
Altfel acum avem doar 21k care se vor intoarce pt doza 2. fata de 60k cati au fost ieri cu doza 2.

Practic, peste 4 saptamani vom avea maxim 30k de vaccinati/zi.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

nicolaem

^insista aiurea cu cifrlele alea. Deja si maratoanele si-au terminat aportul. De aici incolo ii mai vaccinezi pe oameni doar cu forta.
Cu echipe mobile si prin cabinete medicale. Da astea nu vad cum pot aduce "cantitate". Aduc intradevar "calitate" pentru ca acoperi si zone rurale unde pana acum centrele erau la distanta si lumea nehotarata.

Lasand vaccinarea si uitandu-ma la pandemie continui sa ma mir cum de au scazut atat de mult cazurile noi. Ma tot asteptam sa se opreasca scaderea aia dar se pare ca deocamdata nu. De data asta nu putem da vina pe testare intrucat a scazut mult sub 5% si rata de pozitivare

carutasul

probabil venirea verii are un rol ( din câte am văzut în cealaltă emisferă au început să crească, nu am urmărit foarte atent, dar prin America de Sud cam așa am văzut)
Pe de altă parte în zonele urbane cifrele de vaccinare sunt bunicele, și zonele urbane sunt cele mai aglomerate. În plus vaccinarea a progresat și în restul Europei deci s-au mai redus din căile de "import", pentru că până la urmă dacă se vaccinează Europa o să se stingă și în Bulgaria, chiar dacă ei nu prea progresează, cei care fac, fac, cei care nu nu mai au de unde să aducă... Ar fi grozav dacă s-ar atinge niște cifre mari, gen 50% până la sfârșitul verii, că probabil la toamnă ar putea să apară încă un "puseu", ca dealtfel la orice gripă...
Unii zic că vitamina D, dar cred că e așa, o stare generală mai bună a organismului vara, probabil că e o legătură între cele două :)

nicolaem

eu fac comparatia ce vecinii care au incidenta sensibil mai mare.
Practic suntem la acelasi nivel cu UK.

Astazi bifam si 2 evenimente mai maricele:

- finala cupei romaniei cu spectatori (vaccinati sau cu test negativ). sper sa fie cat mai multe de acest fel.

- participarea ministrilor in centre de vaccinare. O consider binevenita intrucat genereaza stiri, cu un impact mai mare decat o reclama comerciala insipida. Prefer sa ii vad ca se chinuie sa creasca gradul de vaccinare. 

TVlad

Quote from: carutasul on May 07, 2021, 11:04:17 AM
sincer și eu mă gândeam că un anunț de genul: "din august o să coste bani vaccinarea"  - o tehnică de pe la cursurile de vânzări la care am fost nevoit să particip, dealtfel :) - ar putea funcționa. Dar în definitiv e normal, cine a vrut musai  s-a vaccinat deja, acum suntem la capitolul "nehotărâți" care fie așteaptă să fie "la liber" fie să ajungă caravana la ei acasă...

Cred ca Orban citeste forumul nostru :D Cind am auzit la radio acum doua trei zile povestea cu vaccinarea contra cost, m-a apucat risul. Imi aminteam perfect rindurile de mai sus si zic, 'taci, ca si-au insusit si astia subtilitatile de marketing...'. Pe urma, evident au urmat dezmintirile de rigoare, vocile indignate dar saminta indoielii a fost deja aruncata. 'Nu iese fum fara foc. Ceva au astia de gind sa faca. Hai sa ma vaccinez cit e gratis' ar zice nea Ion...

hvm

^
In cazul asta ar trebui sa treaca la pasul 2 si sa aplice o franciza de 10% pentru toate costurile de spitalizare la cei care nu au fost vaccinati daca intra in spital cu COVID incepand din luna Septembrie. Sa vezi atunci ce cozi o sa fie la centrele de vaccinare, o sa fie iar rezervari pe cateva saptamani sau chiar peste 1 luna. Si o sa se goleasca spitalele, o sa scada numarul de bolnavi confirmati, ca nu mai merge nimeni la Spital, dar o sa fie mult mai multe decese neconfirmate. Joking, dar ...

https://www.msn.com/en-au/health/medical/coronavirus-patients-are-now-facing-medical-bills-of-up-to-1million/ar-AAKnAo7?ocid=msedgntp

QuotePatients who've recovered from COVID-19 are starting to see bills add up from their hospital stays and treatment.

One man profiled by The New York Times, whose father died of the virus last fall, is managing over one million dollars of outstanding debts. Another patient was charged $50,000 just for an air ambulance.

Some health insurance companies put policies in place to reduce COVID treatment costs. In many cases, however, hospitals haven't followed those policies - leaving patients with the bills.

Another patient, Rebecca Gale, is facing a large ambulance bill on behalf of her husband - who died of COVID last summer.

While the insurance covered many other costs, it only paid about $10,000 of a $50,000 bill for an air ambulance that took Gale's husband between hospitals.
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

dr4qul4

La noi e mai ieftin. O zi de spitalizare (cu tratament si analzie) e cam 250 de euro. Acum depinde si ce-ti fac. Dar Redemsivirul nu e ieftin deloc.
Poate nu ar strica macar sa ameninte ca persoanele nevaccinate pot plati o parte din suma.
O alta varianta ar fi sa umble la decontarea concediului medical: in loc de 100% ar ajunge doar 75%. Nu te vaccinezi? in caz de infectare te ardem la bani.
Chiar si acum, boala asta costa. Medicamentele prescrise de catre medicii de familie sunt minim 200 lei si pot ajunge si la 1000 lei daca iei vitamine scumpe (care nu sunt neaparat necesare)
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

carutasul

^^ o fi fost la același training :)
E o tehnică de vânzări destul de comună: "până joi e oferta, după aia se scumpește" , nu revendic paternitatea :)

hvm

^
In America e politia companiilor de asigurari. In functie de cat platesc angajatii la asigurare doar ce e de urgenta e gratuit, restul se plateste 10% sau 40%....
Pariuri: A3-UMB-5 alunecari>20m - 1000ron Ciprebbe - aici

subway

Presiunile si amenintarile sunt si nu prea sunt eficiente, mai bune sunt stimulentele, sa zicem ceva gen tombola poloneza pentru cei ce se vaccineaza, de un milion (lei noi nu vechi), la astea nu protesteaza nimeni...ar costa mai putin decat dozele de vaccin expirate ce ar trebui distruse si aruncate la canal.

AlexxC

M-am gandit si eu la ideea de a pune pacientii nevaccinati sa plateasca spitalizarea, dar ajungem in punctul in care multi vor sta acasa bolnavi pana va fi prea tarziu pentru ei.
dr4qul4 zice bine,cea mai buna solutie este cea in care daca esti infectat si esti nevaccinat sa nu ti se deconteze concediul medical si sa stai in carantina, in timp ce unul infectat dar vaccinat trebuie premiat cumva.

nicolaem

avem o categorie mare care cred in conspiratii. la astia daca le zici de platit mai mult ii intarati.
Ca doar stiau ei e o afacere mondiala condusa de Bil Gates sau altii.

Ca platesc vaccin/teste/spitalizare efectul psihologic e acelasi. "astia vor sa ne faca de bani pt o raceala". Citez dintr-un taximetrist, discutie recenta.

Cred ca doar cu rabdare si vorba buna pot fi convinsi. Dar asta e al naibii de greu. Chiar se potriveste sloganu de la MS "Om cu om".
Si asta doar medicii de familie o pot face. dar si ei nu vad cum pot vaccina mai mult de cateva mii pe zi.