Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

stangabriel

Pentru ca alegerile celor care nu vor vaccinare afecteaza intr-o masura mai mare sau mai mica, pe toata lumea. De asemenea, sistemul medical nu poate refuza  de la tratament pe cei care ajung la spital cu diferite boli sau cu noul virus in acest caz, daca nu sunt vaccinati pentru acea boala.

Tocmai, mai exista un procent de vaccinati care ajung sa aibe boala, mai devreme sau mai tarziu. Ei ce vina au ? Doar si-au facut vaccinul. Sunt de vina cei care il raspandesc cu intentie, prin refuzarea cu intentie a vaccinului.

Medicina nu este matematica, nuantele genetice sunt infinite, cred ca asta este cel mai greu lucru de conceput. Si de aici toate discutiile.
Eu sunt alergic la coaja de portocale.  :lol: :lol: :lol:  Totusi am facut vaccinul de covid.

Insa ... va exista o divizare, discreta, intre prieteni, membrii ai familiei, parteneri de afaceri, pe aceasta tema. Oricum, ma asteptam la mai rau.

nicolaem

^^ sunt foarte multe motive pentru care imi doresc sa atingem macar 7 milioane vaccinati.

Dar iti dau unul "egoist" daca cele social altruiste nu pot convinge.

O ruda a avut nevoie de o operatie in perioada in care spitaltele publice erau pline de cazuri grave. Medicul curant l-a directionat spre privat unde trebuia sa "decarteze" 2 mii de euro. Avea de ales sa astepte eliberari de paturi in spitale de stat dar numarul de cazuri ATI crestea de la o zi la alta si starea de sanatate se inrautatea.

Ce crezi ca a ales desi cu greu isi permitea?

carutasul

sunt o grămadă de cheltuieli și neplăceri generate de prelungirea pandemiei, stau și mă gândesc cum va fi dacă se aplică deschiderea restaurantelor pentru vaccinați, probabil ar trebui verificați prin sondaj, sau eliminarea măștii pentru vaccinați- nu poți să pui un agent să ceară certificatul la trecători... plus că e un pericol real să apară mai multe tulpini din care probabil măcar una mai nasoală dacă pandemia se prelungește... mutațiile sunt aproximativ aleatoare, deci depinde  de timp. Dacă se repetă situația de vara trecută, cu scăderea cazurilor,  ar însemna că există șansa reală să o putem stopa vara asta cu măsuri rapide și ferme ( vaccinare și izolare mai bună a cazurilor) . Toamna oamenii sunt mai predispuși la tot felul de viroze, deci la toamnă va fi mai greu ...

nicolaem

nici in cele mai optimiste scenarii nu cred ca anticipa cineva scadere asta de la ATI:

LE  Germania va autoriza vaccinul AstraZeneca pentru adulţii din toate grupele de vârstă / Miniştrii Sănătăţii din cele 16 landuri germane, de acord să fie anulată decizia prin care serul era folosit doar pentru persoanele de peste 60 de ani.

florin74

Si recomanda J&J pentru persoane cu varsta peste 60 de ani.
Germany's vaccine committee, known as Stiko, plans to recommend  only for people over the age of 60, German magazine Der Spiegel reported on Friday, citing no sources, according to Reuters.
Europe's drug regulator backed J&J's vaccine last month after examining cases of a rare blood clotting issue in US adults who received a dose.

Sa vedem ce decid in final.

subway

Trag de timp ca sa scoata si nemtii vaccinul lor...

nicolaem

record de vaccinări în 24 de ore - 110.633 persoane

o surpriza placuta.

dincolo de aceste cifre seci citeam azi ca la maratonul de la Bucuresti sunt 1200 de voluntari. o cifra impresionanta.

Felicitari celor implicati.

carutasul

cred că principalul factor de creștere e vaccinarea "la liber". Programarea e făcută într-un ritm foarte lejer, cred că ar putea vaccina dublu cu același personal. Sigur, trebuie să acorzi timpul pentru "efecte secundare", să eviți aglomerația în sălile de așteptare, dar tot e posibil ( lucru observat și când am vaccinat-o pe maică-mea, și când am fost noi). Poate vom vedea și mai mulți în următoarele zile, deși e posibil să fie și din cauză că sâmbătă e un moment bun să te vaccinezi dacă ești un om ocupat cu program strâns. Deși merge și invers, vaccinul e un pretext bun să îți iei o zi liberă :). Eu zic că încă mai avem până se termină tranșa "vacciniștilor", după aia când încep "nehotărâții" o să fie mai complicat...

dr4qul4

Au inceput sa se vaccineze batranii. Mai toti au recunoscut ca nu stiau cum sa se programeze SUnt omaeni pentru care programarea nu a fost niciodata o solutie. Ei sunt obisnuiti sa stea la coada.
Dar trebuie sa se inatample ceva si in mediul rural. Cu maratoane doar in orasele mari nu facem mare lucru.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

rt25

Eu aud tot mai des de prieteni din diaspora care iau in calcul o excursie in RO pentru vaccinare odata ce nu mai sunt bagat in carantina la venirea in tara. Cred ca si asta e un impuls, mai ales ca la nemti populatia tanara nu are nici o sansa la vaccin pe formula standard. Cred ca la ei au plecat de la grupele de varsta cele mai inaintate si coboara incet incet. Deci daca ai 20-40 de ani mai ai de asteptat mult si bine. In RO, iti iei cu concediu de 3 saptamani si si primesti si Pfizer.

Deci, pe perioada verii eu cred ca un motor de crestere a vaccinarii in statistici va fi populatia cu buletin de RO, dar cu rezidenta in afara tarii.

reed

Germania a deschis vaccinarea pentru oricine doreste pentru vaccinul gen Astra Zeneca,si la persoanele de sub 60 de ani

bgd77

Prima zi din valul 3 in care sunt sub 1000 de persoane internate la ATI (984, mai exact).

dr4qul4

@nicolaem, germanii au un motiv bine intemeiat.
Au vazut ca la englezi (vaccinati cu AZ) s-au deschis pub-urile si vor si ei.
Mai ales ca au auzit ca englezii au cam terminat berea. Asa ca acum isi fac griji: daca ne-o beau si pe a noastra? Sau isi fac speranta: oare e tot un efect secundar?
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

nicolaem

^ :lol:
macar organizatoric ne miscam si noi bine.
plin de maratoane, vaccinare din masina, de pe bicicleta. se implica universitati de medicina, primarii, etc
Remarc si prezenta lui Rafila ca voluntar la Bucuresti si a noului ministru la un centru in Bihor.
a fost un weekend excelent ca si imagine pentru vaccinare.
Sunt surprins placut la deschiderea asta la orice idee. De obicei ale noastre institutii sunt rigide si se blocheaza in birocratie. Acum vaccinam la mall sau ca castel (Bran). foarte tare!

Asta e pe bune:

Mai ramane doar la catedrala neamului sa punem o echipa. Ma bucur ca cel putin impresia generala e ca se munceste la campania asta.