Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

nicolaem

eu le-am cerut azi la Cluj intrucat presa a preluat gresit nr doze ca fiind numar de persoane. Asta din cauza ca era confuza comunicarea prefecturii si erau calcule gresite cu 40% vaccinati in judet.

Acum prefectura a schimbat "tabloul zilnic" cu datele defalcate:

e important sa avem statistica asta pe judete. ar ajuta (sper eu naiv) la mobilizare locala si un pic de presiune. Capra vecinului.

Cine stie, poate pune cineva presiune si pe medicii aia de familie sa isi sune pacientii nu sa se planga "ca nu vine nimeni la vaccinare"

LE
În municipiul Bucureşti, în momentul de faţă, este cu o rată de acoperire vaccinală de 31%, dacă comparăm cu rata de acoperire din celelalte judeţe, nu mă refer la municipii, este cea mai mare rată de acoperire vaccinală din ţară, urmat de judeţul Cluj cu 28%, Timiş – 22%, Braşov – 22%, Sibiu – 21%, Constanţa – 21%. Sunt primele şase judeţe cu o rată de acoperire vaccinală peste media naţională", a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

dr4qul4

De obicei nu sunt de acord cu tine, dar de data asta ma gandeam la acelasi lucru: "mandria locala" ar putea da un boost vaccinarii.
Pe dsp Brasov am gasit ceva date:

Powered by API/PUM imgur uploader

PS. Bucurestiul sta bine pentru ca este doar urban. Cum campania de pana acum a neglijat complet ruralul, datele de aici nu se pot compara decat eventual cu cele din Orasul Cluj-Napoca.
In plus, nu in toate orasele se gasesc oameni care sa se descurce cu programarea pe platforma, asa ca nu poti compara alte municipii mai mici (sa nu le spun altfel) cu ClujNapoca/Bucuresti.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

dr4qul4

Prahova:
Conform informațiilor furnizate de către Direcția de Sănătate Publică Prahova, până în prezent, în județul Prahova au ajuns 211.179 doze de vaccin anti SARS-CoV-2, dintre care 161.259 doze Pfizer/BioNTech, 24.920 produse de compania Moderna, 24.200 de doze AstraZeneca, dar și 800 de doze Johnson & Johnson

Dintre acestea, au fost administrate 195.701 doze (ora raportării – 13:00). 71.631 de persoane au fost imunizate, în județul nostru, și cu cea de-a doua doză de vaccin.

Stocul disponibil, în acest moment, este de 15.294 doze vaccin.

De la debutul vaccinării și până în prezent, au fost înregistrate 176 doze ,,pierdute" și 39 de reacții adverse post imunizare (RAPI).

Modalitățile de programare pentru administrarea vaccinului împotriva COVID-19 sunt:

– prin medicul de familie;

– individual, în platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro;

– la numărul unic 021.414.44.25;

– prin direcțiile de asistență socială;

– prin aparținător (maximum 9 persoane) pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro.
Pariu cu Radu_A. 200 lei  (la API). El zice ca UMB pana la sfarsit de 2025 termina: A7 pana la Bacau, Dx6, A0 si DX12 T4. Eu sunt mai pesimist

subway

Pe categorii de varsta cei mai proactivi pana acuma au fost varstnicii tineri 60-69ani, daca se mobilizeaza si tinerii maturi ce alcatuiesc grosul populatiei active perspectivele sunt incurajatoare

dr4qul4

Tocmai ce am vorbit cu bunica mea, care se vaccineaza in fiecare an antigripal. Am intrebat-o daca se vaccineaza si a zis ca asteapta sa o cheme medicul de familie (locuieste in sat si medicul vine doar de 2 ori pe saptamana la dispensarul local).
Exista centru de vaccinare in orasul lipit de sat (dar sunt 5 km pana acolo), dar batranii au incredere in medicul lor. Pentur ei nici nu conteaza vaccinul folosit, ci recomandarea medicului.
Sper ca cei 3000+ de medici de familie vor reusi sa-si vaccineze pacientii si mai sper ca si ceilalti le vor urma exemplul.

nicolaem

sa iti intorc favoarea, si eu sunt deacord cu tine. MF are autoritatea cea mai mare.
pe 2 as pune primarul.
tot de la sat, vad ca Ciugudul (AB) apare din nou ca exemplu:

Programarea în cadrul campaniei ,,Vaccinare la poarta ta!" poate fi făcută până în data de 12 mai prin e-mail, telefonic, prin sms sau la medicii de familie din comuna Ciugud. Ulterior, în perioada 14 – 16 mai, echipe medicale mobile vor veni în fiecare sat al comunei pentru acţiunea de vaccinare.

https://www.g4media.ro/vaccinare-la-poarta-ta-o-campanie-lansata-de-administratia-comunei-ciugud-din-judetul-alba-vor-fi-amenajate-centre-inclusiv-in-gospodarii.html

LE
avem si harta :

rt25

^^
Harta de mai sus e gresita.

BV are 22% si SB are 21,8%, dar culoarile indica altceva. Cred ca a si fost actualizata intre timp.

kitsune

DSP Constanța vrea să vaccineze copiii intre 16 și 18 ani, direct în școli. Pe grupurile de WhatsApp au apărut mesaje de genul:

CATAGRAFIERE NUMERICĂ - NECESAR DE VACCIN copii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani
Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța, organizează vaccinarea în școli, prin intermediul echipelor mobile.  Pentru a stabili necesarul de vaccin, DSP  solicită numărul de copii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, care au acordul părinților pentru vaccinare împotriva SARS-CoV-2 .
Chestionarul se adresează doar elevilor cu varsta cuprinsa intre 16 si 18 ani
Chestionarul va fi completat de părinți.
Termen: vineri 07.05.2021, ora 9:00
Natural stupidity is much more dangerous than artificial intelligence

dr4qul4

vad ca nimeni nu spune ca azi am trecut de 100.000 de doze administrate in 24h!
Din pacate bucuria este de scurta durata: 59.000 sunt la doza 2 si doar 41.000 la doza 1, ceea ce inseamna ca peste 2-3 saptamani s-ar putea sa scadem sub 100k sau chair sub 80k...

carutasul

păi bine, poți să faci calculul și în varianta optimistă: normal că s-au făcut rapeluri, că alea sunt programate încă de la prima doză, vaccinările noi se programează doar pe locurile disponibile. Deci când se termină valul de rapeluri o să fie mai multe locuri disponibile, dar asta nu înseamnă că nu o să se înscrie nimeni pe ele :)  În plus creșterea a fost constantă, deci ar trebui să avem și rapeluri mai multe în viitor, dacă luna trecută s-a vaccinat la ritmul de 70000/zi înseamnă că o să avem 35-40000 pe zi rapeluri.
Vom vedea, deocamdată notăm creșterea capacității; presupun cu întârziere din cauza rejectării AZ de către populație. Asta e, dacă poți să alegi între mai multe produse care nu te costă nimic... probabil că la fel se întămpla și dacă mergeam la dealerul auto și nu mă costa nimic nici Dacia nici Lamborghini, cum se gândea Marx că va fi :)

subway

Concluzia mea e alta, s-au vaccinat mai multe persoane in perioada cand stateai cu saptaminile la coada cu programare pe platforma electronica decat acum cand e la liber si fara restrictii!
Mentalitate tipic romaneasca, fructul interzis e mult mai atractiv decat cel permis...
Ca o parere strict personala cred ca vaccinul J&J va avea un mare succes la cei grabiti sa obtina instantaneu certificatul verde de libera circulatie si relaxare totala.

carutasul

sincer și eu mă gândeam că un anunț de genul: "din august o să coste bani vaccinarea"  - o tehnică de pe la cursurile de vânzări la care am fost nevoit să particip, dealtfel :) - ar putea funcționa. Dar în definitiv e normal, cine a vrut musai  s-a vaccinat deja, acum suntem la capitolul "nehotărâți" care fie așteaptă să fie "la liber" fie să ajungă caravana la ei acasă... Și eu cred că J&J va avea succes, și pentru că obții certificatul repede și pentru că poate fi adus la "botul calului" . Deși până la urmă sunt cam aceleași riscuri ca și la AZ, doar că fără publicitatea negativă asociată ( nu știu ce a pățit Șoșoacă, sau J&J era sponsorul? :) )

dr4qul4

J&J o fi el inntr-o singura doza, dar eficienta lui ajunge la 85% abia dupa 28 de zile!  Nu mai bine bagi un Pfizer in 2 doze si in 21+10 zile ai eficienta de peste 95%? Si nu esti nici cobai, ca deja sunt sute de milioane de doze in toata lumea?

J&J este bun pentru vaccinarea in mediul rural. O singura doza (si inteleg ca si conditii mai simple de transport) este mult mai usor de administrat fara programare. In plus 85% eficienta pentru  mediul rural este de ajuns. In special pentru cei care parasesc foarte rar localitatea si intra cu foarte putine persoane straine in contact (pensionari si lucratori agricoli).

Nu vad ca solutie minciuna ca va fi pe bani. In schimb nu ar strica (doar pentru J&J si AZ) ca cei care se vaccineaza (si au venituri reduse), ca unele primarii sa dea cate 1-2 tichete de masa (15-30 de lei).

TVlad

Eu nu prea ii inteleg pe cei care vor sa fie lumea vaccinata "cu forta". Cind toti care doresc se vor fi vaccinat, o sa ramina numai cei ce nu poti fi convinsi sub nici o forma. Atunci se vor imbolnavi numai intre ei; e alegerea lor, riscul lor asumat. De ce sa nu le respectam hotaririle?

Eu am reusit pina la urma sa imi fac la Romexpo cu prima doza, va multumesc pentru ajutorul dat. Intre timp am vazut ca au imbunatatit si platforma ro-vaccinare cu informatiile utile care lipseau. Va marturisesc ca nu m-am inghesuit pe 15 martie sa ma inscriu insa ceea ce m-a hotarit au fost cazurile lui dr4qul4 si frunzaverde. Molima "a lovit aproape" cum s-ar zice...:)