Infrastructura sub presiunea situatiilor de urgenta

Started by TibiV, March 12, 2020, 10:29:47 AM

Previous topic - Next topic

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Pe o scala de la 1 la 10, cat de multumit esti de felul in care autoritatile romane au manageriat, pana acum, pandemia COVID-19?

10 (super multumit)
9
8
7
6
5
4
3
2
1 (deloc multumit)

mateisn

Tot folosind vaccin.live ne-am înscris 4 persoane pe o listă de așteptare din Rădăuți, jud. Suceava, în prima zi când s-au deschis listele, 15.03. Când ne-am înscris, înaintea noastră mai erau doar 10 persoane în așteptare. La aprox o săptămână respectivul centru a fost scos de tot din listă, nu știu de ce, apăreau cam 400 persoane în așteptare în acel moment. Am sunat la nr de pe site, mi-au zis ca nu știu de ce nu mai apare centrul, dar recomandarea lor e să nu ne mutăm la alt centru ci să mai așteptăm.
Pe 30.03 ne-au sunat că ne putem programa, însă programarea au făcut-o ei prin telefon, nu noi în platformă, iar pe 03.04 am avut prima doză cu Pfizer.

mircea

@pasadia: de Germania știam. Am crezut că la noi și mi-a scăpat mie. Sau cel puțin așa reiese din postarea lui @Europiu.

nicolaem

#2342
Europiu vorbeste de Germania.

Intre timp AZ e la liber.

Reguli noi la vaccinarea cu AstraZeneca: Te poți vaccina prezentându-te direct la centrul de vaccinare, fără programare


La 2000 doze administate pe zi trebuia sa faca asta mai devreme cat si trimiterea de doze la medicii de familie. Dar nu cum au gandit initial, in afara programului si cu programare. Pur si simplu sa ti se propuna sa astepti pt inoculare. Unde sunt 2-3 cabinete in acelasi loc presupun ca gasesti 10 oameni doritori (cat are un flacon)  .

Hotnews spune ca medicii de familie au nevoie de legislatie adaptate inb caz de riscuri. daca e asa sper sa se modifice rapid:

De ce atât de puțini medici de familie s-au înscris să dea o mână de ajutor la vaccinarea anti-COVID? Am întrebat-o pe Sanda Alexiu, președinta Asociației medicilor de familie.

"În acest moment legislația nu este adaptată pentru medicii de familie, ci doar pentru centrele de vaccinare. Dacă, de exemplu, se întâmplă ceva, un accident alergic și după aceea pacientul se îndreaptă împotriva mea eu nu sunt acoperită legal", mi-a explicat Sanda Alexiu, de ce sunt medicii de familie reticenți în a intra în programul național de vaccinare anti-COVID.
"Sigur, vaccinez de 28 de ani, pacienții mei au încredere în mine, aș putea să-i conving dacă au dubii. Dar trebuie ca ministerul Sănătății să ne facă suportul legal".


LE
Premierul Florin Cîțu a anunțat marți dimineață că, începând de astăzi, capacitatea de vaccinare anti-COVID în România a ajuns la 115.000 de persoane pe zi.
  Cu alte cuvinte in teorie stsm bine :). In practica AZ stau goale (poate cu o exceptie in Bucuresti unde exista inca doritori la AZ)

TibiV

"Oficialul"...
https://www.facebook.com/ROVaccinare/posts/157600276253723

RO Vaccinare
13 aprilie 2021 la 12.01
🔜 În câteva zile: vaccinare fără programare cu Vaxzevria (AstraZeneca)
❗ Pentru facilitarea accesului la vaccinare, în centrele în care se administrează vaccinul Vaxzevria (AstraZeneca) și în care sunt locuri disponibile, va fi permisă vaccinarea persoanelor care optează pentru acest tip de vaccin, prin prezentarea directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară înscrierea pe platformă, cu respectarea celorlalte proceduri și instrucțiuni.
❗ Vom anunța începerea vaccinării fără programare în termen de câteva zile!
‼️ Important:
-Verificați disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe  platforma națională de informare cu privire la vaccinare;
-Prezentați-vă la centrul de vaccinare în care sunt locuri disponibile cu un document de identitate;
-Vaccinarea se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului;
-Asigurați-vă că nu aveți simptome asociate COVID19.
Mama proștilor este mereu gravidă... :)

gabim

@Europiu, @pasadia: In Germania este doar recomandat ca AZ sa fie folosit pentru persoanele peste 60 de ani. Si cei sub 60 de ani se pot vaccina dar dupa o consultare cu doctorul in care sa le fie explicate riscurile.  Mai jos pasajul relevant din https://www.bundesgesundheitsministerium.de/coronavirus/faq-covid-19-impfung/faq-impfung-astrazeneca.html (e in germana, continutul ultimei propozitiii e ceea ce am scris eu)

Quote
Laut § 20 Infektionsschutzgesetz sprechen die Länder Impfempfehlungen auf Grundlage der STIKO-Empfehlung aus. Die Gesundheitsministerkonferenz hat am 30. März 2021 im Einvernehmen mit dem Bundesgesundheitsminister beschlossen, der STIKO-Empfehlung zu folgen. Danach soll der AZ-Impfstoff vor allem für Personen zum Einsatz kommen, die das 60. Lebensjahr vollendet haben. Jüngere können nur mit AZ geimpft werden, wenn sie sich gemeinsam mit dem impfenden Arzt und bei individueller Risikoanalyse nach sorgfältiger Aufklärung dafür entscheiden.
Pariu A7: se va circula pe toate loturile UMB pana la Pascani inainte de a se circula pe lotul Pizzaroti - in caz contrar, 100 Euro in contul API.

vladb





Powered by API/PUM imgur uploader

Pentru eventualii vaccino-sceptici de pe forum - va rog analizati imaginea de mai sus. Cateva date despre subiect (eu):
- nu stiu daca am trecut prin boala (cel mai probabil nu).
- vaccin 05.03.2021 + rapel 26.03.2021 (Pfizer).
- prelevare proba de mai sus: 08.04.2021 (aprox. 14 zile de la rapel).



frunzaverde

Si am aflat astazi ca exista 1687 paturi in ATI total (conferinta lui Voiculescu), COVID + non-COVID... Si ca se opereaza peste capacitate - totul este >100% capacitate.
Cand esti amenintat cu ban permanent pentru ca ai criticat pozitia publica a unui politician, nu se mai poate numi conversatie sau forum, ci campanie electorala. Imi pare rau, dar din pacate, sunt nevoit va urez la revedere!

nicolaem

simplu fapt ca tinem pacienti in tiruri e dovada ca suntem peste limita cu orice.
Asta zicea si Arafat aseara.
E o chestiune de timp pana cand un ghinion se tot repeta in asa conditii.

Partea proasta e cu vaccinul JJ. Zvonuri, intarzieri etc... deja dupa AZ am temeri la orice stire de acest fel.


pasadia

O sursa mai potrivită legata de J&J: 6 cazuri, toate femei intre 18 și 48 de ani, una decedată și una în stare gravă.
În total ar fi fost 6,8 milioane doze administrate în US.

Articolul din NYT conține mai multe detalii - J&J Vaccine and Blood Clots: A Risk, if It Exists, Is Tiny https://nyti.ms/3scE99x

pasadia

@frunzaverde: din câte știu sunt peste 3000 de paturi ATI din tara iar astăzi VV ar fi spus că 1687 sunt cele dedicate pentru cazuri COVID. Însă unele dintre ele sunt dedicate pentru gravide, copii sau alte persoane cu afecțiuni specifice și ca atare pentru populația obișnuită capacitatea de paturi COVID ar fi de vreo 1500 (adică practic numărul de internați raportați plus câteva paturi neocupate sau eliberate de curând).

Europiu

@gabim: da, așa este, dar eu vorbeam de situația specială a profesorilor/Învățătorilor. Programul în sine de vaccinare al personalului didactic s-a dorit coerent și omogen. Vorbim de Beamteri, ăștia nu fac nimic dacă nu li se spune "de sus".
The problem with the world is that the intelligent people are full of
doubts, while the stupid ones are full of confidence (Charles Bukowski).

pasadia

#2351
Să consemnăm faptul că azi înregistrăm a doua zi la rând cu un record de vaccinări (ieri 76k, azi 80k). E adevarat, a început vaccinarea cu rapelul pentru AZ (circa 8,5 k doze zilnic) însă creșterea e dată de programarea masivă a celor de pe listele de așteptare (cred căa până acum cei înscriși pe listele de Pfizer nu erau programați căci așteptau să treacă peste rapelul celor ce primiseră deja prima doza - se poate vedea din cifre că în perioada asta sunt mai multe doze de Pfizer administrate ca primă doză și nu ca rapel).

În cifre:

15-21 martie   -> 360.948 total doze administrate ->   51.564 zilnic
22-28 martie   -> 358.568   -> 51.224 zilnic
29 martie - 4 aprilie   -> 394.481 ->   56.354 zilnic
5-11 aprilie   -> 391.697   -> 55.957 zilnic

Media primelor 3 zile din săptămână asta e pe la 73.000 zilnic.

Cristi N

Asta am observat si eu in legatura cu centrele "vechi" care foloseau Pfizer. Incepand de saptamana trecuta au inceput sa vaccineze cu doza 1 persoane din categoria 2 si luni am putut programa pe cineva din categoria 3. Prima zi libera a fost, miercuri 21 Aprilie.

nicolaem

peste 80 de mii si astazi.
deja asta o sa fie limita de jos o vreme.

De analizat statisticile din media referitoare la locul ocupat de Romania in clasamentul vaccinarii.
1. loc fruntas la ambele doze.
2. loc codas la o singura doza.

Evident in functie de bula politica a fiecaruia una din variante e mai conoscuta. dar sunt ambele adevarate.

Ce reiese din cifre e exact ce s-a mai discutat aici dar presa nu a avut interes sa caute de unde apare diferenta.

La 2 doze intra doar Pfizer si moderna datorita intervalului scurt de rapel. Aici stam f bine intrucat vaccinam cam tot ce avem disponibil.
La 1 doze o pondere mare are AZ ( cu rapel la 2 luni, abia inceput). Stam dezatruos la AZ.

Cam toate tarile mari din UE au reusit (paradoxal cu mai putina transparenta ca noi) sa vaccineze in continuare cu AZ. In multe tari afli abia cand ajungi in centru ca primesti AZ.

Merkel azi se vaccineaza cu AZ. La noi cam nimeni. Eu nu prea mai vad relevant pe ce loc suntem in UE. Tot ce conteaza e sa mentinem cifrele bune pt Pfizer si de luna viitoare cand livrarile vor creste din nou.
Ar cam fi cazul sa apara si campanii media de promovare a vaccinarii.

Acuma partea buna e ca pare ca reusim sa trecem de valul 3. S-a plafonat si numarul ATI.

Ce nu inteleg e cum am reusit?
Singura corelatie evedenta cu cresterea nr cazuri din final de februarie si scaderea de acum e deshiderea scolilor, respectiv reinchiderea lor sub pretextul vacantei prelungite.
Sa conteze atat de mult scolile? Sau e si un pic de coincidenta.

subway

Nu se coreleaza nimic, uita-te la numarul enorm de decedati si numarul si mai enorm de pacienti temporar cazati la UPU care asteapta sa mearga la ATI...